Προς το περιεχόμενο

Λαθρομετανάστευση

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ikaruga24

Σεβαστή η παράθεση της άποψής σου, αλλά δεν ξέρω από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι όποιος δεν είναι ρατσιστής δεν έχει βγει από το σπίτι του. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη συζήτηση, και οι μεν και οι δε, φαίνεται πως έχουμε εμπειρία με το να ζούμε καθημερινά ανάμεσα σε μετανάστες, κάποιοι γνωρίζουμε και προσωπικά τέτοιους.

Δεν ειπα κατι τετοιο. Ειπα οτι πολοι μιλουν μεσω αυτης της οδου χωρις στην ουσια να ξερουν για τι μιλανε. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που αν ρωτησεις εναν "εργατη" η εστω καποιον ο οποιος γενικα δουλευει εξω θα σου πει τα χειροτερα και δεν τα βγαζει απο το μυαλο του αλλα απο την καθημερινη του εμπειρια.

Οι στατιστικές, από την άλλη, είναι κάτι το επιπλέον, είναι αυτό που μας βοηθάει να συγκεντρώσουμε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί, απαλλάσσοντάς μας από την "ανάγκη", αν θέλεις, να προβάλλουμε τις δικές μας εμπειρίες ως καθολικές, ελλείψει άλλων.

Κακα τα ψεματα ομως, οι εμπειριες του καθενα δεν μπορουν με τιποτα να αναιρεθουν η να αμφισβητηθουν. Δεν μπορεις εσυ παραδειγμα που δεν σε εχει αγγιξει τιποτα απο αυτα που λεμε και που δεν εχεις και καμια σχεση, ουτε εργασιακη ουτε τιποτα, με τους μεταναστες να λες οτι ο αλλος εχει αδικο που τα ζει καθημερινα. Μην ξεχναμε οτι οι περισσοτερες στατιστικες "περιοριζονται" στην Αθηνα και οχι σε ολοκληρη την Ελλαδα.

Προσωπικα θα δοσω πολυ μεγαλυτερη βαση σε καποιον που δουλευει ολη μερα με αυτους τους ανθρωπους και στο τι εχει δει και τι εχει να πει (και ειμαστε πολλοι) παρα καποιον ο οποιος κανει μπαμ οτι δεν ειχε και δεν εχει τετιου ειδους "ανησυχιες" και οτι και να πει θα ειναι καθαρα θεωρια η πολυ περιορισμενη εμπειρια.

Προσοχη δεν μιλαω για κανεναν προσωπικα.

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εφόσον δε μιλάς για κανέναν προσωπικά, δε θα μπω στον κόπο να σε διαψεύσω, γιατί όντως υπάρχουν οι περιπτώσεις που αναφέρεις.

Μια παρατήρηση θα κάνω μόνο, οι στατιστικές (τουλάχιστον αυτές που βρήκα εγώ) εξετάζουν όλη την Ελλάδα απ' ό,τι είδα.

Δημοσ.

Εδώ και έξι περίπου μήνες, όσοι κατοικούμε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα -το σπίτι μου είναι 3 λεπτά από την πλατεία- γινόμαστε μάρτυρες ενός σχεδίου που ξετυλίγεται μεθοδικά από κύκλους που όλα πλέον δείχνουν ότι επιθυμούν να εμπλέξουν τη χώρα μας, την αχίλλειο πτέρνα της Ευρώπης, σ' έναν αιματηρό κύκλο βίας με αφορμή το μεταναστευτικό.

Η έλλειψη μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης, η αδιαφορία της Ε.Ε. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως χώρα εισόδου προσφύγων, η συσσώρευση πολυάριθμων εξαθλιωμένων προσφύγων από το Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν στο εδώ και χρόνια υποβαθμισμένο κέντρο της πόλης μας, δημιουργεί ένα υπόστρωμα αγανάκτησης κάποιων συμπολιτών μας, κάτι που χειραγωγείται πλέον από κύκλους της ακροδεξιάς, φασιστικών ομάδων και λούμπεν στοιχείων, δημιουργώντας μια εικόνα παρακράτους, με στοιχεία των αρχών της δεκαετίας του '60, σε νέα, πιο "έντεχνη" διασκευή.

Παράλληλα όμως, έντονη είναι η αγανάκτηση που νιώθουν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Εγκλωβισμένοι σε μια χώρα στην οποία οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να ζήσουν, χωρίς να μπορούν να πάρουν τα χαρτιά που θα τους νομιμοποιήσουν για να βρουν δουλειά, υφίστανται εξευτελιστική μεταχείριση στην Πέτρου Ράλλη, τους αρνούνται να έχουν έναν δικό τους τόπο λατρείας, τους εκμεταλλεύονται κάθε είδους "δουλέμποροι". Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έφυγαν κυνηγημένοι απ' τον πόλεμο και τη φτώχεια, ελπίζοντας σε μια καλύτερη μοίρα.

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο τα φασιστικά συλλαλητήρια στον Άγιο Παντελεήμονα, με το προκάλυμμα της επιτροπής "Αγανακτισμένων Πολιτών". Εμετικά κείμενα, που καλλιεργούν το μίσος εναντίον συνολικά των ξένων, βρίσκουν την ανοχή τμήματος των κατοίκων της περιοχής, που νιώθουν επίσης εγκλωβισμένοι στο υποβαθμισμένο από τη δεκαετία του '70 κέντρο της πόλης.

Μικροαστικά στρώματα και ηλικιωμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι Έλληνες της περιοχής είναι ένα "εύκολο" ακροατήριο για τους χρυσαυγίτες και τους παρακρατικούς. Πόσο μάλλον όταν της επιτροπής ηγείται ένας μεσίτης, κατά τα άλλα ευυπόλυπτος πολίτης. Είναι και το συλλογικό ασυνείδητο που λειτουργεί. Ο ίδιος βιώνει χρόνια τώρα μείωση των εισοδημάτων του από την πτώση των τιμών των ακινήτων στην περιοχή. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν την επιχειρηματολογία τού "αν φύγουν οι ξένοι, θα έρθουν πάλι Έλληνες, θα ανέβει η αξία της περιοχής μας". Τους υπόσχεται έναν άλλο παράδεισο.

Σ' αυτούς τους αλληλοσυγκρουόμενους παραδείσους χτίζει η ακροδεξιά. Οι επιχειρήσεις "σκούπα" στην περιοχή που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο έκαναν τη μία πλευρά να αναθαρρήσει. "Επιτέλους μας άκουσε η αστυνομία και ο Μαρκογιαννάκης". Μέχρι την περασμένη εβδομάδα που στο πλαίσιο "σκούπας" αστυνομικός έσκισε το Κοράνι ενός Σύριου μετανάστη. Τώρα η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι απ' την άλλη πλευρά. Δύο απανωτές πορείες στο κέντρο της πόλης με το σύνθημα "Αλλάχ Ακμπάρ", αστυνομοκρατία, μεμονωμένα περιστατικά βανδαλισμών σε βιτρίνες και αυτοκίνητα στην Γ' Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί ο εμπρησμός σε υπόγειο τζαμί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου "αγανακτισμένοι" πολίτες βάζουν λουκέτο στην παιδική χαρά και με την ανοχή τους φασιστικές ομάδες κυνηγούν τη νύχτα πρόσφυγες στα στενά της περιοχής. Χθες κάποιος κάτοικος είδε να μαχαιρώνουν έναν Αφγανό πρόσφυγα. Δεν το κατήγγειλε όμως στην αστυνομία, έτσι κι αλλιώς όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει συγκάλυψη. Ο απόλυτος φόβος, η τρομοκρατία. Η σιωπή.

Την Παρασκευή, οι μουσουλμανικές κοινότητες των προσφύγων έχουν ανακοινώσει νέα πορεία διαμαρτυρίας για τον εμπρησμό του τζαμιού. Προσωπικά, δεν αμφιβάλλω πλέον για τη συνέχεια. Αστυνομοκρατία, βανδαλισμοί, επιχείρηση "σκούπα", κυνηγοί κεφαλών το βράδυ...

Μέχρι πότε; Μέχρις ότου, αργά ή γρήγορα, υπάρξει κάποιος νεκρός. Και τότε θα δούμε όλοι πόσο εύκολα τα όνειρά μας θα γίνουν εφιάλτες. Πόσο εύκολα μπορεί η Αθήνα να γίνει, όχι Παρίσι, αλλά Σαράγεβο ή Καμπούλ. Μόνο που για όλα αυτά υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Σε μια κυβέρνηση ανίκανη να εκπονήσει και να εφαρμόσει μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική, σε μια αντιπολίτευση που νοιάζεται μόνο για το πώς θα ανέβει στον "θρόνο", σε μια κοινωνία όχι πλέον πολιτών αλλά αποχαυνωμένων στις πολυθρόνες τους ανθρώπων. Μόνο που κάποιοι όλα αυτά τα έχουν ζυγίσει και δουλεύουν τα "σκοτεινά" τους σχέδια. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

ΠΗΓΗ Η ΑΥΓΗ onlinehttp://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=461758

Και εγώ και πολύς κόσμος βοηθά και για την τροφή και για ρουχισμό και για άλλες στοιχειώδης ανάγκες , ακόμα και η εκκλησία κάνει συσσίτια .

Ανθρωποι είναι ρε διάολε άνθρωποι , ταλαιπωρημένοι και φτωχοί, γιατί να μην τους βοηθήσουμε ; Γιατί να μην τους δώσουμε λίγη χαρά και στήριξη ;

Δημοσ.

Kαλά sos δεν νομίζω να διαβάζει κανείς τα κατεβατά σου.Καλύτερα πες το με δικά σου λόγια κοριτσάρα μου.

Δημοσ.

@@sos@@ βοηθα πρωτα τους ελληνες αστεγους φτωχους και ταλαιπωρημενους.. τοσα χρονια ζουνε αναμεσα μας εσενα δε σε ειδα πουθενα να φωναζεις γιαυτους. οι πακιστανοι ομως σε ευαισθητοποιησαν .. ασε μας ρε συ υποκριτες μεχρι την τελευταια σταγονα.

παρτους ολους σπιτι σου και μη μας γραφεις δακρυβρεχτες ιστοριες καθοδηγουμενων δημοσιογραφων. ολα αυτα τα copy παστε δεν οδηγουν πουθενα .. παπαγαλια αποψη ολεεεε

ειδαμε και το "ψευτο-κορανι που σκιστηκε.. με τον μαιμου- ιρακινο και τις τυλιγμενες χαρτοπετσετες με μονωτικη γυρω γυρω, ειδαμε και τον ψευτοεμπρησμο στο υπογειο της εκκλησιας ( προβοκατορες και ευκαιρια για κλαμαααα )

εμεις οι απλοι ελληνες τραβαμε τα παντα, αυτοι δεν εχουν ιδεα τι γινεται! παρτους και ταισετους τους καημενους ρε @@sos@@ , α και πουσε δωσε και λεφτα να επιδιορθωσουν οι ελληνες καταστηματαρχες οτι εσπασαν οι φιλησυχοι λαθρομεταναστες σου..

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ο ορος.. ξερεις εσυ ..

Δημοσ.
Εφόσον δε μιλάς για κανέναν προσωπικά, δε θα μπω στον κόπο να σε διαψεύσω, γιατί όντως υπάρχουν οι περιπτώσεις που αναφέρεις.

Μια παρατήρηση θα κάνω μόνο, οι στατιστικές (τουλάχιστον αυτές που βρήκα εγώ) εξετάζουν όλη την Ελλάδα απ' ό,τι είδα.

Εχουν και εχουν δει τα ματακια μου φιλε Τεο. Εδω θελω να συμπληρωσω οτι και εγω πολυ πριν βγω στην αγορα εργασιας ελεγα, ελεγα και ελεγα παπαρολογιες χωρις να εχω ουσιαστικη εμπειρια πανω στο θεμα η οι εμπειριες μου απλα παντα ηταν γυρω απο το "σπιτι μου" και γυρω απο αυτο. Οταν ειχαμε τα πρωτα "κρουσματα" απο αυτα που ακουγα απο ανθρωπους της "πιατσας" και δεν τα πιστευα τοτε σταματησα να μιλαω γενικως.

Μετα απο 7 χρονια εμπειριας απο δουλεια στους δρομους της Ελλαδας εχω αλλαξει ριζικα την παλια μου αποψη. Δεν θα πω οτι ολοι οι ματαναστες ειναι κακοι η οχι. Το μονο που θα πω ειναι οτι πολυ λιγοι απο αυτους ειναι διατεθιμενοι να "αλλαξουν" για να γινουν δεκτοι απο την κοινωνια μας. Πολλοι απο αυτους θελουν να "επιβαλουν" τον δικο τους τροπο ζωης. Το βλεπω καθε μερα και εκει που ζω αλλα και οπου παω. Τιποτα δεν αλλαζει ειτε εισαι στο Διδυμοτειχο ειτε στην Ναουσα ειτε στην Σπαρτη ειτε στην Αθηνα. Αν ακουσεις τους κατοικους να μιλαωε θα διακρινεις και εσυ την πικρια και τον φοβο τους. Οχι γιατι οι ιδιοι δεν ηθελαν αλλα γιατι επαθαν και αν παθεις κατι δυσκολα μετα γινεσαι δεκτικος για οτιδηποτε.

Δημοσ.
@@sos@@ βοηθα πρωτα τους ελληνες αστεγους φτωχους και ταλαιπωρημενους.. τοσα χρονια ζουνε αναμεσα μας εσενα δε σε ειδα πουθενα να φωναζεις γιαυτους. οι πακιστανοι ομως σε ευαισθητοποιησαν .. ασε μας ρε συ υποκριτες μεχρι την τελευταια σταγονα.

Μα αν δει έναν Έλληνα εξαθλιωμένο δεν θα πει τίποτα γιατί έτσι δεν κάνει το κομμάτι της η κυρία και δεν προσθέτει κάτι στο θολοκουλτουριάρικο ίματζ της.

Πάντως να της αναγνωρίσουμε το ταλέντο ότι όσο περισσότερο γράφει τόσο πιο πολύ ενισχύει την άποψη που αντιμάχεται!

Δεν ξέρω αν σας συμβαίνει αλλά όποτε διαβάζω ποστς της καταλήγω στο "τελικά έχω δίκιο, εντάξει everything back to normal, τίποτα νέο"

Χαχαχα

• Super Moderators
Δημοσ.

Μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα διαβάζω. Με πληγώνετε, κυρίες και κύριοι, και θα με αναγκάσετε να επέμβω.

Λοιπόν, άλλη μία, τελευταία: 1) Τα links υπάρχουν για να παραπέμπουν τους υπόλοιπους χρήστες που συμμετέχουν στην κουβέντα σε μια πηγή που στηρίζει το δικό μας επιχείρημα. Δίνουν πληροφορίες συμπληρωματικές στη δική μας θέση, και όχι το αντίστροφο.

2) Αποφεύγουμε τα blogs ως "πηγές γεγονότων". Εξήγησα με την υποτιθέμενη "δήλωση" του Αυστραλού πρωθυπουργού το γιατί συμβαίνει αυτό: άκριτη αναπαραγωγή "πληροφοριών". Ενδεχομένως ο μετανάστης που ενεπλάκη στην ιστορία με το Κοράνι να είναι, πράγματι, Σύριος αντί Ιρακινός ή οτιδήποτε άλλο. Εφόσον θέλουμε να δομήσουμε ένα επιχείρημα σε αυτή τη βάση, βάζουμε link από ΕΓΚΥΡΗ πηγή. Το να πούμε τον άλλο "υποκριτή" ΔΕΝ αποτελλεί επιχείρημα. Το ότι οι "πληροφορίες είναι διασταυρωμένες" σχετικά με την ταυτότητα του μετανάστη, από ΠΟΥ, ακριβώς, προκύπτει;

Λοιπόν, επειδή δε γίνεται να κάνω τον επιμελητή στα μισά μηνύματα, παρακαλώ πολύ προσέχετε τι γράφετε, θα πέσει σκούπα και μετά θα ρωτάτε στο offtopic "γιατί"...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν σας συμβαίνει αλλά όποτε διαβάζω ποστς της καταλήγω στο

Δεν χρειάζεται να τα διαβάζεις,απο 3 blogs κάνει copy-paste,βάλτα στα bookmarks και διαβαζε τα απο κει

Δημοσ.
Άποψη έχεις ή μόνο copy-paste απο sites;

(δεν πάει στον αποπάν,στο πιοπαραπάν παει)

Tις απόψεις μου τις έχω εκφράσει στο θρέντ , αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να γυρίσεις λίγες σελίδες πίσω και να τις δεις .
Eκεί είναι ακριβώς το θέμα fullon ,

ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ,

να βοηθάς όπου μπορείς και με όποιον τρόπο μπορεί τον συνάνθρωπό σου ,

είτε είναι έλληνας ,είτε πακιστανός, είτε μαροκινός ...

Τώρα αν αυτό εσένα σου φαντάζει υποκριτικό , τι να πω .... ο καθένας μας έχει και τα κουσούρια του .

Δημοσ.

ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ,

να βοηθάς όπου μπορείς και με όποιον τρόπο μπορεί τον συνάνθρωπό σου ,

είτε είναι έλληνας ,είτε πακιστανός, είτε μαροκινός ...

Τώρα αν αυτό εσένα σου φαντάζει υποκριτικό , τι να πω .... ο καθένας μας έχει και τα κουσούρια του .

Υποκριτικό και φασιστικό είναι ότι όλοι οι wow-προοδευτικοί σκίζουν τα ρούχα τους και λένε τους αντίθετης άποψης φασίστες κ ρατσιστές ΕΝΩ δεν έχει γίνει ούτε ένα θέμα για τους έλληνες που είναι μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα.

Μπορεί ο fullon να βάζει σε πρώτη μοίρα τους Έλληνες αλλά κι εσύ βάζεις τους ξένους,άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Καμία διαφορά δεν έχετε αν το χεις πάρει χαμπάρι,απλά υποστηρίζετε αντίθετες μεριές

Δημοσ.
Υποκριτικό και φασιστικό είναι ότι όλοι οι wow-προοδευτικοί σκίζουν τα ρούχα τους και λένε τους αντίθετης άποψης φασίστες κ ρατσιστές ΕΝΩ δεν έχει γίνει ούτε ένα θέμα για τους έλληνες που είναι μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα.

Μπορεί ο fullon να βάζει σε πρώτη μοίρα τους Έλληνες αλλά κι εσύ βάζεις τους ξένους,άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Καμία διαφορά δεν έχετε αν το χεις πάρει χαμπάρι,απλά υποστηρίζετε αντίθετες μεριές

Αν διάβασες τις απόψεις μου και έβγαλες το συμπέρασμα αυτό τότε μάλλον δεν τις κατάλαβες .

Η δική μου βάση και θέση είναι πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι

Δημοσ.

...

Για να ξεκαθαρίσω την περίπτωση στην οποία αναφέρεται και σε εμένα το ποστ του Snoob, αναφέρθηκα σε υπηρεσία υπουργείου του κράτους. Το blog που παρέθεσα στο τέλος προηγούμενου δικού μου ποστ, ήταν απλά για παραπέρα διάβασμα και για εξέταση πτυχών στις οποίες εγώ δεν αναφέρθηκα. Απλά ξεκαθαρίζω για ό,τι αφορά τη δική μου πλευρά.

Κατά τα άλλα, βλέπω μια προκλητικότατη συμπεριφορά από πάρα πολλούς χρήστες, και μόνο σε ελάχιστους (ανεξαρτήτως του αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους) βλέπω πολιτισμένες τοποθετήσεις. Οι περισσότεροι, απλά πλέουν στην ευτυχία τους και ό,τι κι αν διαβάσουν από την αντίθετη πλευρά, νομίζουν σταθερά ότι έπιασαν [κάποιον] από [κάτι] και (παραδόξως) πείθονται ακόμα περισσότερο για το "δίκιο" τους. Προσωπική μου άποψη, το thread έχει ήδη ξεφύγει και λόγω της συμμετοχής όχι οποιωνδήποτε, αλλά συγκεκριμένων προκλητικών χρηστών, η συνέχεια πιθανόν να σημαίνει ότι θα έχουμε άδικα ban και σε πολλές πλευρές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...