insomniaK Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Συμφωνώ ως προς την αστοχία αλλά του ερωτήματος. Το ερώτημα σου είναι τόσο ειδικό, που χάνεται στη γενικότητα του θέματος της μετανάστευσης. Δεν εξετάζει τις αιτίες, δεν εξετάζει τις συνθήκες, δεν εξετάζει το πρόβλημα χωρικά, δεν εξετάζει ούτε καν τη μη ύπαρξη κάποιας στοιχειώδους πολιτικής όχι μόνο τοπικής αλλά παγκόσμιας. Εξετάζει μόνο μία παράμετρο που είναι ειδική συνθήκη και τίποτα άλλο. Αν θες να αφήσω τη φαντασία μου ελεύθερη για να απαντήσω σε ένα υποθετικό ερώτημα, κοίτα να δεις τι θα έγραφα. Ο μέσος κάτοικος της "Γερμανίας", η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, κυκλοφορεί όλο το χρόνο ημίγυμνος για να νοιώθει τον ήλιο, καταναλώνει ατελείωτες ποσότητες "γερμανικής" σαλάτας με φρέσκιες ντοματούλες και αγγουράκια καθώς και πολλή φέτα, γιαμ γιαμ γιαμ, ενώ το κύριο ποτό του είναι το ούζο και αναρωτιέται τι ακριβώς βρίσκουν κάποιοι στη λαρισαίικη άμστελ της κέντρικής ευρώπης. Το κύριο υπόδημα είναι σανδαλάκι με καλτσούλα από μέσα... Αυτό που τον απασχολεί κυρίως είναι η φραπεδιά με θέα κωλαράκια, το τουρμπατο φιατ πούντο και πόσο πάει το μπουκάλι στους ραμστάιν, ενώ στέλνει τα Δανά στα χωράφια βρίζοντας την Αγγελικούλα που δεν τον βολέβει στο δημόσιο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έχει νόημα η ερώτηση σου. Διότι δεν είναι η Γερμανία στη θέση της Ελλάδας. Είναι μία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της χώρας. Επειδή, η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει θέση, ο μόνος τρόπος είναι να αλλάξει η νοοτροπία: 1. των ευρωπαίων γενικά και των βορειοαμερικάνων ως προς τις συνήθειες τους και την αδηφαγία τους 2. της ελλάδας (και κάθε χώρας στη θέση της) ως χώρας εισόδου και και να αλλάξει η πολιτική για τον παγκόσμιο πληθυσμό και πως θα καλυφθούν οι ανάγκες (οι οποίες δεν είναι καν ορισμένες) του. Θέλουμε να γεννάμε ας γεννάμε, αλλά δε θα αφήνουμε τα παιδιά χωρίς θέρμανση για να έχουμε f1 ή χωρίς φαγητό για να διαλέγει ο ευρωπαίος από 30 ποικιλίες ρύζι... Όπως βλέπεις δεν μπήκα στην λούπα, να σου πω για το 25-35% του μη γερμανικού πληθυσμού (περίπου οι μισοί είναι τούρκοι, μη κάτοχοι διαβατηρίου χώρας της ΕΕ δηλαδή), ενταγμένου με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στη γερμανική κοινωνία και πέρασε ψιλογαργάγα και ότι όλοι για κάποιο δίαστημα έχουν δικαίωμα εργασίας. Υ.Γ. Αυτά τα άρθρα της καθημερινής όπως και τα αντίστοιχα των νέων είναι τελείως άκυρα ως προς την αντικειμενικότητα και τελείως επιφανειακά. Ο σκοπός τους είναι η τρομοκράτηση των πολιτών ή ωραιοποίηση καταστάσεων (μερικές φορές και τα δύο ταυτόχρονα, όπως το δεύτερο που παραθέτεις).
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Κακώς εκνευρίζεσαι και αρχίζεις τις "ψιλογαργάρες". Οι γαργάρες φέρνουν τις "εξυπνάδες" και σιγά-σιγά τα report. Αυτό ως γενική παρατήρηση. Επί της ουσίας: η Γερμανία σαφώς και δεν είναι στη θέση της Ελλάδας. Ούτε πρόκειται να μετατοπιστεί γεωγραφικά. Το ερώτημα που θέτω είναι "τι θα έκανε μια προηγμένη Ευρωπαϊκή χώρα". Ούτε οι απελάσεις είναι Ελληνικό ίδιον (όπως υπαινίσσεσαι όταν γράφεις για την "Ελληνική απάντηση"), ούτε οι επιχειρήσεις "σκούπα". Μόνος σου παραδέχεσαι το παγκόσμιο έλλειμα στη χάραξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Και στη Γαλλία συμβαίνουν, και στην Ιταλία (και εδώ μιλάμε για χώρες που δέχονται λαθρομετανάστες και από χώρες που μέχρι σχετικά πρόσφατα ήταν αποικίες τους, άρα δεν είναι το ίδιο με το να υποδέχεται η Ελλάδα Αφγανούς και Ιρακινούς εκτός κι αν καταλήξουμε να μιλάμε για τους απογόνους του Αλεξάνδρου). Οπότε, αντί για ανούσια τσιτάτα και παραφράσεις "ριμών" για μπάτσους, αντί για "κλεισίματα ΟΚΑΝΑ" με ταυτόχρονη αποσιώπηση της μεταφοράς των δραστηριοτήτων του σε άλλα νοσοκομεία, θα περίμενα μια πιο ουσιώδη αξιολόγηση της είδησης που μόνος σου παρέθεσες. Επίσης, ο λόγος που αναφέρθηκα στον παράγοντα Τουρκία είναι ότι, παρότι θεωρώ αποπροσανατολιστικό και ανούσιο να φορτώνουμε τα δεινά της σύγχρονης Ελλάδας στο τι έκαναν οι Τούρκοι το 1800 (παρότι είμαι της άποψης πως η χρονική περίοδος της Τουρκοκρατίας ήταν πολύ πιο καίρια από ό,τι αν είχε συμβεί 500 χρόνια νωρίτερα), βρίσκω εξίσου ανούσιο και αποπροσανατολιστικό το να μην αναγνωρίζουμε το πόσο σύνθετο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τη λαθρομετανάστευση, τόσο υπό γεωγραφικούς όσο και πολιτικούς όρους. Να διευκρινίσω εδώ ότι για αυτή μου τη διαπίστωση αφορμή ΔΕΝ ήταν το δικό σου μήνυμα, απλά το ανέφερα για να εξηγήσω καλύτερα την άποψή μου. Να το πω πιο απλά: αν δε θεωρούσα ότι ήταν τόσο άστοχος ο σχολιασμός της είδησης που βρήκες στο in.gr, δε θα ασχολούμουν καν με ένα θέμα όπου έχουν γραφτεί τόσα απίθανα από όλες τις πλευρές.
liopyr Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 @liopyr Εφόσον το in.gr αναφέρει πως οι εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Στο καίριο ζήτημα της χορήγησης μεθαδόνης το ρεπορτάζ εξηγεί πού, ακριβώς, θα μεταφερθεί. Κατά τα λοιπά, οι λόγοι που αναφέρεις για την παρουσία των τοξικομανών δεν αναιρούν σε τίποτε το ρεπορτάζ. Δεκτό το πρόβλημα των χρηστών, αλλά δεκτό και το πρόβλημα των κατοίκων που βλέπουν τις περιουσίες τους να απαξιώνονται και την περιοχή τους να μετατρέπεται σε γκέτο. Χμ. Όχι ένα αόριστο "θα μεταφερθεί" σε μία ελλειπή είδηση δεν μου είναι αρκετό. Όχι το in.gr, και ο ίδιος ο θεός (που λέει ο λόγος ;p) να το πει, αν δε το δω να δουλεύει με τα μάτια μου, έχω κάθε λόγο δικαιωματικά πια να το αμφισβητώ. Και δεν θα πω για προεκλογικές φαρφάρες, χρησιμοποιόντας επιχειρήματα που αναιρούσα πριν από κάμποσα ποστ, αλλά άπειρες περιπτώσεις με μπόλικα "θα" του παρελθόντος που με κάνουν καχύποπτο. Πρόβλημα οι μετανάστες, πρόβλημα οι τοξικομανείς, πρόβλημα και οι περιουσίες των κατοίκων. Σύμφωνοι. Να βάλουμε όμως κάποιες προτεραιότητες? Δεν είναι απαράδεκτο να βάζουμε ίσα κι όμοια ανθρώπινες ζωές και περιουσίες? ps. Δεν είχα σκοπό να αναιρέσω το ρεπορτάζ ως αναληθές, (ελλειπές είναι σίγουρα), αλλά τις "λύσεις" που μεταφέρει ως σωστές.
insomniaK Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Οφφ τοπικ εν μέρει και θα με κάνω και ριπορτ: Λοιπόν ποτέ δεν τα παίρνω, για την ακρίβεια πάντα μιλάω με τον ίδιο τρόπο είτε είμαι ήρεμος είτε είμαι νευριασμένος, κάτι που μπερδεύει ακόμα και τους δια ζώση συνομιλητές μου, αλλά τη χαρά να με δουν νευριασμένο δεν τη δίνω. Αν θεωρείς πως το μήνυμα μου χρήζει αναφοράς, κάντο αλλιώς μπορείς να το αγνοήσεις. Μου αρέσει που ο λόγος της συμμετοχής σου σε ένα θέμα που έχουν γραφτεί απίθανα, όπως αναφέρεις, είναι το οφφτοπικ του ενός τρίτου μίας είδησης. Ohhhh yeah baby... θα αλλάξω το σχόλιο μου για την είδηση και θα σβήσω αυτά για τον ΟΚΑΝΑ, τα υπόλοιπα είναι σε μία γραμμή το περιεχόμενο μίας ειλλημένης απόφασης της ελληνικής αστυνομίας με υπουργική κάλυψη για το πολιτικό/κοινωνικό θέμα της μετανάστευσης. Αυτό δεν πάει στο snoob: Δεν ξέρω σε ποιο σύστημα αξιών εξισώνονται η μετανάστευση - η εξάρτηση από τα ναρκωτικά - και ένα πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα και τα τρία αντιμετωπίζονται ως (ποινικά) αδικήματα και επιβάλλονται μέτρα (και μάλιστα διαφημισμένα και αυστηρά) καταστολής και μάλιστα από την κεντρική διοίκηση μίας χώρας. Ας εμπιστευτούμε όλοι μαζί την αστυνομία, για την πείνα σίγουρα μπορεί να μπουζουριάσει τους πεινασμένους, για τις κακές συγκοινωνίες σίγουρα μπορεί να δείρει τους εργαζόμενους της ΟΑ και τους ναύτες στα σαπιοκάραβα...
@@sos@@ Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Το ερώτημα που θέτω είναι "τι θα έκανε μια προηγμένη Ευρωπαϊκή χώρα". Πριν προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα σου θα ήθελα να σκεφτείς το εξής :"Ποιός λαός των βαλκανίων πέρασε τα περισσότερα δεινά τα τελευταία χρόνια ;" Σίγουρα οι Σέρβοι ,εκτός αν έχεις αντίρρηση επαυτού."Γιατί δεν έχουμε Σέρβους μετανάστες ;" Τώρα στο ερώτημά σου , δεν πρέπει να ξεχνάς ότι κάθε ευρωπαική χώρα είναι χώρα καπιταλιστική μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον υποταγμένη στην νέα τάξη πραγμάτων και το γνωρίζει ο λαός της αυτό και δεν φοράει δήθεν μάσκες , η γερμανία θα έκανε ότι ακριβώς έκανε τόσα χρόνια, θα εγκλώβιζε τους μετανάστες μέσα στα γρανάζια των εταιρικών υπερκερδών , θα έκανε ότι και η ελλάδα ,σαφώς όμως με περισσότερη ευαισθησία, θα άφηνε την εισροή μεταναστών στην γερμανία , τους οποίους θα χαρακτήριζε παράνομους. Με αυτόν τον τρόπο θα είχε δουλοπάροικους που δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν εργασιακά δικαιώματα , αλλά απλά θα είναι μια φτηνή αναλώσιμη λύση . Κρύβοντας επιμελημένα τώρα ,το ότι η ανεργία είναι μονόδρομος στο καπιταλιστικό σύστημα , θα δημιουργούσε εφεδρεία εθνικιστικής τάσης με πρόσχημα αυτήν . Και με θύματα τους μετανάστες βέβαια . Το ότι η γερμανία έχει νιώσει στο πετσί της τον ναζισμό θα έκανε τα μεσοαστικά στρώματα να είναι πιο αλληλέγγυα με τους μετανάστες , από τα δικά μας , κάτω από αυτήν την παραδοχή το γερμανικό κράτος ,δεν θα είχε δημιουργήσει παρακράτος με μοναδικό σκοπό της θηριωδίες που ζούμε στο ελλαδιστάν σε βάρος των μεταναστών .
Timour21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Πριν προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα σου θα ήθελα να σκεφτείς το εξής :"Ποιός λαός των βαλκανίων πέρασε τα περισσότερα δεινά τα τελευταία χρόνια ;" Σίγουρα οι Σέρβοι ,εκτός αν έχεις αντίρρηση επαυτού."Γιατί δεν έχουμε Σέρβους μετανάστες ;" Σίγουρα οι Σέρβοι.... αν τον δεις με το δικό μας ελληνικό "μάτι". Στα μάτια των Αγγλων πχ είναι οι κροάτες, σε άλλους οι βόσνιοι και σε άλλους κάποιοι άλλοι. Και ναι έχουμε Σέρβους μετανάστες, απλά όχι τόσο πολλούς (και ενδεχομένως όχι τόσο εξαθλιομένους όσο άλλων εθνικοτήτων). Καταλαβαίνω αυτό που θες να πεις πάντως και συμφωνώ μαζί σου. P.S για κάποιο λόγο οι Σέρβοι μετανάστες περνάνε απαρατήρητοι, βοηθάνε ο ένας τον άλλον (τρελή αλληλεγγύη) και βρίσκουν και καλές δουλειές (σε σχέση πάντα με άλλους οικονομικούς μετανάστες).
liopyr Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 P.S για κάποιο λόγο οι Σέρβοι μετανάστες περνάνε απαρατήρητοι, βοηθάνε ο ένας τον άλλον (τρελή αλληλεγγύη) και βρίσκουν και καλές δουλειές (σε σχέση πάντα με άλλους οικονομικούς μετανάστες). Γι'αυτό ο Ντούσκο γεμίζει εντεκάδες με "ιτς" .
afentiko7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 , είναι πώς αν είχες το δικαίωμα να διατηρείς λεοπάρδαλη-φύλακα στην αυλή ή το διαμέρισμά σου, θα το έκανες... ...ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΡΕ ;;; ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ;;; Nαι βεβαίως, αν δεν μπορεί το κράτος να με προστατέψει και όπλο θα έπαιρνα. Οι αμερικάνοι, γιατί το έχουν? και μη μου πεις μόνο για ρεπουμπλικάνους? Στο τεξας μέχρι και οι δημοκρατικοί έχουν. Νομίζω ότι γνωρίζεις το λόγο, είναι οι κλοπές από μεξικανούς μετανάστες. Αν θελεις στο σπίτι σου να μπαίνει ο κάθε ένας, δικαιωμα σου, δικαίωμα μου κι εμένα, όμως να προφυλαχτώ. ΜΕΤΑ την τιβί, να απαγορευτεί η κυκλοφορία μετά τα ματς; Κι αν σκοτώνονται τις Δευτέρες, να απαγορευτεί η κυκλοφορία μέχρι Πέμπτη ; Ενίοτε και μετά από διάφορες πορείες σπάζονται διάφορα...Να απαγορευτούν οι πορείες; Οι συγκεντρώσεις; Οι πολιτικές απόψεις Το κακό με τους αντιρατσιστές, είναι ότι από μπάλα δεν σκαμπάζουν. Γιατί αν ήξερες λίγα πράγματα, θα γνώριζες πως ποτε οπαδοί ομάδων, δεν βγήκαν στην αθηνα να σπάσουν βιτρίνες (το ότι πλακώνονται μόνοι τους, σε ερημικά μέρη, είναι άσχετο). Επιπλέον, ναι οι πορείες πρέπει να γίνονται στο πεζοδρόμιο. Δεν μπορείς εσύ να διαταράσεις την ομαλή ζωή, της πόλης. Γιατί εσύ μπορεί να είσαι εισοδηματίας, υπάρχουν όμως κάποιοι με καταστήματα στο κέντρο, και τρέφουν οικογένειες με αυτά. Αν του καθενός, όποτε του καπνίσει μαζεύει 10 νοματαίους, σπάνε 100 προθήκες και μετά φταίει η αστυνομία, ε δεν πάμε μπροστά. Γι' αυτό μια οποιαδήποτε κοινωνία, οφείλει να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της να τα βγάζουν πέρα, χωρίς φόβο, μην έρθει ο μετανάστης και μου σπάσει τα τζάμια, το αυτοκίνητο κλπ... Τα άλλα που γράφεις, αδυνατώ να τα κατανοήσω. Οι άραβες έχουν μάθει να ζουν αλλιως στις χώρες τους. Κατά πρώτον οι ιρακινοί, οι αφγανοί και οι παλαιστίνιοι που έρχονται εδώ, είναι δειλοί. Οι χώρες τους τελούν υπό κατοχή και αυτοί αντί να αντιμετωπίσουν τον εισβολέα, την κάνανε με ελαφρά πηδηματάκια. Κατά 2ον, μου αναφέρεις το ανθρωπιστικό του θέματος, το οποίο είναι άσχετο με το πολιτικό. Οταν στην ομόνοια και στην κυψέλη, φοβάσαι πλέον να κυκλοφορήσεις τα βράδια, υπάρχει πρόβλημα. Και αυτό οφείλεται στους λαθρομετανάστες. Αν εσύ, μένεις στα β. προάστια και δεν πηγαίνεις κάτω, ίσως να μην το διαπιστώνεις. Αλλά το να φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου, φυσιολογικό δεν το λες. Οπότε αφού η ελλάδα, δεν έχει δυνατότητα να θρέψει τους φτωχούς της γης, πρέπει να βάλουμε μια ποσόστωση σε αυτούς που μπορούμε να δεχτούμε. Για τον απλούστατο λόγο, ότι αυτός που δε θα βρει δουλειά, μετά απο λίγο καιρό, θα το ρίξει στην κλεψιά. Ανθρωπιστικό δεν είναι, αλλά κάπως πρέπει να δουλέψει η κοινωνία. Και με ευχολόγια, κανείς δεν προοδεψε. Το λαζόπουλο δεν το σχολιάζω, γιατί ο παρεδωσε, ειπε ότι είναι εκτός θέματος. Και όχι στις 10 η ώρα το βράδυ, δεν ψωνίζεται κανένας. Απλά επειδή στις χώρες που ανέφερα, υπαρχει τρελλή ζέστη και τα σπίτια δεν είναι ακριβώς σπίτια, αναγκάζονται να βγουν έξω. Ε αυτή τους τη συνήθεια, τη διατηρούνε κι εδώ.
Mijithroulis Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 αρνουμαι να αντιπαρατεθω στη λογικη του παραλογου, αλλαα πραγματικα, η εξαπλσωση των οπλων στην αμερικη λογο μεξικανων μεταναστων? σοβαρα? Φορ δε λαβ οφ γκαντ....
Timour21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 ναι βρε δεν το ήξερες? Ακόμα και οι "rappers" του harlem και του bronx που έχουν απο ένα AK47 στην κωλότσεπη, για τους μεξικάνους το έχουν. True story...
@@sos@@ Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Nαι βεβαίως, αν δεν μπορεί το κράτος να με προστατέψει και όπλο θα έπαιρνα. Οι αμερικάνοι, γιατί το έχουν? και μη μου πεις μόνο για ρεπουμπλικάνους? Στο τεξας μέχρι και οι δημοκρατικοί έχουν. Νομίζω ότι γνωρίζεις το λόγο, είναι οι κλοπές από μεξικανούς μετανάστες. Αν θελεις στο σπίτι σου να μπαίνει ο κάθε ένας, δικαιωμα σου, δικαίωμα μου κι εμένα, όμως να προφυλαχτώ.Αναφαίρετο το δικαίωμά σου αλλά , εδώ το μεγάλο αλλά, με αυτήν την μεθοδολογία κυνηγάς το αποτέλεσμα και θα ήταν καλύτερα να είχες προφυλαχτεί από το αίτιο . "Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω" ,λέει η ποιήτρια . Το κακό με τους αντιρατσιστές, είναι ότι από μπάλα δεν σκαμπάζουν. Γιατί αν ήξερες λίγα πράγματα, θα γνώριζες πως ποτε οπαδοί ομάδων, δεν βγήκαν στην αθηνα να σπάσουν βιτρίνες (το ότι πλακώνονται μόνοι τους, σε ερημικά μέρη, είναι άσχετο). Επιπλέον, ναι οι πορείες πρέπει να γίνονται στο πεζοδρόμιο. Δεν μπορείς εσύ να διαταράσεις την ομαλή ζωή, της πόλης. Γιατί εσύ μπορεί να είσαι εισοδηματίας, υπάρχουν όμως κάποιοι με καταστήματα στο κέντρο, και τρέφουν οικογένειες με αυτά. Αν του καθενός, όποτε του καπνίσει μαζεύει 10 νοματαίους, σπάνε 100 προθήκες και μετά φταίει η αστυνομία, ε δεν πάμε μπροστά. Γι' αυτό μια οποιαδήποτε κοινωνία, οφείλει να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της να τα βγάζουν πέρα, χωρίς φόβο, μην έρθει ο μετανάστης και μου σπάσει τα τζάμια, το αυτοκίνητο κλπ...Αυτό το αφήνω ασχολίαστο για προφανείς λόγους... Τα άλλα που γράφεις, αδυνατώ να τα κατανοήσω. Οι άραβες έχουν μάθει να ζουν αλλιως στις χώρες τους. Κατά πρώτον οι ιρακινοί, οι αφγανοί και οι παλαιστίνιοι που έρχονται εδώ, είναι δειλοί. Οι χώρες τους τελούν υπό κατοχή και αυτοί αντί να αντιμετωπίσουν τον εισβολέα, την κάνανε με ελαφρά πηδηματάκια. Κατά 2ον, μου αναφέρεις το ανθρωπιστικό του θέματος, το οποίο είναι άσχετο με το πολιτικό. Οταν στην ομόνοια και στην κυψέλη, φοβάσαι πλέον να κυκλοφορήσεις τα βράδια, υπάρχει πρόβλημα. Και αυτό οφείλεται στους λαθρομετανάστες. Αν εσύ, μένεις στα β. προάστια και δεν πηγαίνεις κάτω, ίσως να μην το διαπιστώνεις. Αλλά το να φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου, φυσιολογικό δεν το λες. Aπλά φοβάσαι τον φόβο .Eγω σαν γυναίκα σου γράφω , πως οι δικοί μας είναι πιο επικίνδυνοι και ξέρεις γιατί ; Γιατί νομίζουν ότι θα γλιτώσουν , ρίχνοντας το φταίξιμο στους μετανάστες . Οπότε αφού η ελλάδα, δεν έχει δυνατότητα να θρέψει τους φτωχούς της γης, πρέπει να βάλουμε μια ποσόστωση σε αυτούς που μπορούμε να δεχτούμε. Για τον απλούστατο λόγο, ότι αυτός που δε θα βρει δουλειά, μετά απο λίγο καιρό, θα το ρίξει στην κλεψιά. Ανθρωπιστικό δεν είναι, αλλά κάπως πρέπει να δουλέψει η κοινωνία. Και με ευχολόγια, κανείς δεν προοδεψε. Η οποία όποια κλεψιά είναι παρανυχίδα μπροστά σε κάποιες άλλες ...αυτοχθόνων . Το λαζόπουλο δεν το σχολιάζω, γιατί ο παρεδωσε, ειπε ότι είναι εκτός θέματος. Και όχι στις 10 η ώρα το βράδυ, δεν ψωνίζεται κανένας. Απλά επειδή στις χώρες που ανέφερα, υπαρχει τρελλή ζέστη και τα σπίτια δεν είναι ακριβώς σπίτια, αναγκάζονται να βγουν έξω. Ε αυτή τους τη συνήθεια, τη διατηρούνε κι εδώ.Kαι δικές μας συνήθειες είναι απολίτιστες ,τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι ;
afentiko7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Αναφαίρετο το δικαίωμά σου αλλά , εδώ το μεγάλο αλλά, με αυτήν την μεθοδολογία κυνηγάς το αποτέλεσμα και θα ήταν καλύτερα να είχες προφυλαχτεί από το αίτιο . Mα, τι είπα πριν. Οχι θεωρίες. Οι θεωριες είναι πολύ ωραίες, για όλους μας, αλλά επειδή δεν μπορώ να γυρίσω πίσω το χρόνο, πρέπει να συμβιβαστώ με το παρόν. Το παρόν λέει πως οι περισσότερες κλοπές, πραγματοποιούνται από μετανάστες. Το γιατί αυτοί ήρθαν, αποτελεί αλλου παπά ευαγγέλιο, και δε δίνει λύση στο πρόβλημα. Η αστυνόμευση και η ποσόστωση δίνουν. Τώρα αν εσένα σου τη δίνει να βλέπεις μπλε ανθρωπάκια στο δρόμο, τι να σου κάνω. Από τη στιγμή που δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, λέω να προφυλαχτώ, από αυτούς που θέλουν να τον αλλάξουν Aπλά φοβάσαι τον φόβο .Eγω σαν γυναίκα σου γράφω , πως οι δικοί μας είναι πιο επικίνδυνοι και ξέρεις γιατί ; Γιατί νομίζουν ότι θα γλιτώσουν , ρίχνοντας το φταίξιμο στους μετανάστες . Αν εγώ έχω 10 δικούς μας κλέφτες, γιατί πρέπει να φέρω και εισαγόμενους? Πρόσεξε, κανείς δεν έρχεται με σκοπό την κλοπή. Αλλά αν για κανά μήνα, δε βρισκεις δουλειά και πρέπει να φας, ε τι θα κάνεις, θα βγεις να κλέψεις. Επιπλέον δε φοβάμαι χωρίς λόγο. Εχουν παρατηρηθεί περιστατικά από τους κατοίκους. Μη μου πεις, ότι ολοι οι κάτοικοι είναι ρατσιστές. Η οποία όποια κλεψιά είναι παρανυχίδα μπροστά σε κάποιες άλλες ...αυτοχθόνων . Οπότε πρέπει να μείνει ατιμώρητη, ε? Οι δικοί μας, κλεβουν τράπεζες, οι αφγανοί κλέβουν ψιλικατζίδικα. Η τράπεζα θα τα βγαλει από κανά δάνειο, ο ψιλικατζης από που? αρνουμαι να αντιπαρατεθω στη λογικη του παραλογου, αλλαα πραγματικα, η εξαπλσωση των οπλων στην αμερικη λογο μεξικανων μεταναστων? σοβαρα Πρώτον, μας κάνεις χάρη, αλλά δεύτερον, επειδή δε φαίνεται να το πιασες, μιλούσα για τα όπλα, που αγοράζει ένας ιδιώτης να υπερασπιστεί τον εαυτό του, απο επιθέσεις μεταναστών (κυρίως μεξικανών), όχι δε μιλούσα για τις συμμορίες στο λα.
@@sos@@ Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Mα, τι είπα πριν. Οχι θεωρίες. Οι θεωριες είναι πολύ ωραίες, για όλους μας, αλλά επειδή δεν μπορώ να γυρίσω πίσω το χρόνο, πρέπει να συμβιβαστώ με το παρόν. Το παρόν λέει πως οι περισσότερες κλοπές, πραγματοποιούνται από μετανάστες. Το γιατί αυτοί ήρθαν, αποτελεί αλλου παπά ευαγγέλιο, και δε δίνει λύση στο πρόβλημα. Η αστυνόμευση και η ποσόστωση δίνουν. Τώρα αν εσένα σου τη δίνει να βλέπεις μπλε ανθρωπάκια στο δρόμο, τι να σου κάνω. Από τη στιγμή που δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, λέω να προφυλαχτώ, από αυτούς που θέλουν να τον αλλάξουν.Αφού λοιπόν δεν μπορείς να τον αλλάξεις , όπως λές , κάνε ότι σε φωτίσει το μυαλό σου .Αλλαξε την εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου ., βάλε σύμβολα , αλβανικά, ρουμάνικα , βάλε τον αγκυλωτό, βάλε την γαλανόλευκη , βάλε ότι θές να βάλεις και κάτσε και περίμενε ,αν εμφανιστούν βαριά οπλισμένοι κακοποιοί μετανάστες , πράξε αναλόγως αν τώρα εμφανιστούν έλληνες κακοποιοί πέστους ότι...έχασες την ποσόστωση και γελάστηκες . Αν εγώ έχω 10 δικούς μας κλέφτες, γιατί πρέπει να φέρω και εισαγόμενους? Πρόσεξε, κανείς δεν έρχεται με σκοπό την κλοπή. Αλλά αν για κανά μήνα, δε βρισκεις δουλειά και πρέπει να φας, ε τι θα κάνεις, θα βγεις να κλέψεις. Επιπλέον δε φοβάμαι χωρίς λόγο. Εχουν παρατηρηθεί περιστατικά από τους κατοίκους. Μη μου πεις, ότι ολοι οι κάτοικοι είναι ρατσιστές. Aν δεν βρίσκει δουλειά ο μετανάστης , ρίχνει το μεροκάματό του και την βγάζει , δεν θα γίνει κλέφτης , αυτή η πρακτική είναι προνόμιο των ξεπεσμένων μπουρζουάδων . Τώρα το αν φοβάσαι ή όχι να κυκλοφορήσεις νύχτα ; τι να σου γράψω ; ... Eγώ μια χαρά κυκλοφορώ και προσέχω τους έλληνες .... Οπότε πρέπει να μείνει ατιμώρητη, ε? Οι δικοί μας, κλεβουν τράπεζες, οι αφγανοί κλέβουν ψιλικατζίδικα. Η τράπεζα θα τα βγαλει από κανά δάνειο, ο ψιλικατζης από που? Εντάξει τώρα , έγινες μελοδραματικός ...Περισσότερο κινδυνεύουν οι μετανάστες μεροκαματιάρηδες , ακόμα και απο κλοπές στον δρόμο , παρά οι μεροκαματιάρηδες έλληνες απο τους μετανάστες .
slygeo87 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Καλό είναι να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους και να μην παραλογιζόμαστε.Αυτό δεν μας κάνει λιγότερο ή καθόλου ρατσιστές από τους υπόλοιπους.Το να δηλώνεις ΜΗ ρατσιστής δεν είναι της μόδας.Ας μη τον καταντήσουμε τον όρο κολεξιόν σαμερ 2009. Και ναι φοβάμαι να κυκλοφορήσω στη φτωχογειτονιά που μένω.Και τους αλλοδαπούς πρωτίστως και τους χομυς.Δεν ζήτησα από κανένα να τους διώξει όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.