Προς το περιεχόμενο

Λαθρομετανάστευση

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με τη σύνταξη έχεις δίκιο, αν κρίνω από την ποιότητα του προφορικού του λόγου, το ερωτηματικό που χρησιμοποιεί είναι το ελληνικό --> ;

Επί του θέματος τώρα και επειδή φαίνεται να έκανες την απομαγνητοφώνηση μετά το προηγούμενο μήνυμα μου, σου προτείνω να κάνεις και την απομαγνητοφώνηση και αυτών που αναφέρει πιο πριν, διότι μόνο από αυτό το απόσπασμα διαστρεβλώνεται το νόημα της τοποθέτησης του.

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Βεβαίως και υπάρχει αλλά δεν λύνεται με επιχειρήσεις "σκούπα " , ούτε με μισαλλοδοξία "εκφοβισμό "- εκφοβισμό αλλά και υπάνθρωπες πρακτικές .

και πως μπορεί να λυθεί. Πρακτικά, όχι να βρούμε τις αιτίες κλπ. αστα για τους θεωρητικούς αυτά. Μένεις στην κυψέλη, και από πάνω σου, μένουν 8 πακιστανοί που κάνουν αλλαξοκωλιές και κάνουν μπάνιο όποτε θυμούνται. Τι κάνεις?

Επίσης, πιάνεται ένας μετανάστης για κλοπή. αυτός να πάει φυλακή, να τον αφήσουμε ελεύθερο, να τον παρασημοφορήσουμε ή να τον στείλουμε πίσω διότι κάνει κακό και στους υπόλοιπους τίμιους μετανάστες?

Δημοσ.

Βασικά το όλο θέμα της λαθρομετανάστευσης κάποια στιγμή θα γιγαντωθέι και είτε θα έχουμε πόλεμους στα σύνορα είτε πάρα πολύ αυστηρό καθεστώς. Το οποίο απλα θα επιβραδύνει τον ρυθμο με τον οποίο γίνεται η λαθρομετανάστευση. Δυστυχώς όσο πιο αργά αποροφούνται αυτοί οι άνθρωποι από την κοινωνία τόσο θα μεγαλώνουν και τα προβ΄ληματα. Αλλιώς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Τώρα για κάτι Space Marines που ασπάζονται το Purge the Alien, the Mutant, the Heretic τι άλλο να πούμε που δεν έχει λεχθεί

Δημοσ.
Ακολουθούν τα λόγια του Προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος για την εξέγερση των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας:*

Πρόεδρος της μουσουλμανικής ένωσης:Θέλω να πω κάτι. Να μη βάλουν τους μουσουλμάνους μετανάστες στο παιχνίδι το πολιτικο κάποιοι που θέλουν να φαίνονται ότι έχουν δύναμη και μπορούνε να βγάλουν τα παιδιά στο δρόμο για να σπάσουν τις βιτρίνες, τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα. Γιατί εγώ ξέρω ότι αυτά τα παιδιά δεν πιστεύουν πουθενά και ξαφνικά στεναχωρήθηκαν για το κοράνι...

(δημοσιογράφος)Τι ενοείτε σε ποιους αναφέρεστε?

Πρόεδρος της μουσουλμανικής ένωσης:Επειδή δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μη φάω μηνύσεις και δεν έχω όρεξη να τρέχω, δεν φοβάμαι αλλά δεν έχω όρεξη να τρέχω στα δικαστήρια. Θέλετε να μάθετε ποιοι είναι αυτοί που πουλήσανε(?) τα παιδιά. Αν θέλετε να μάθετε για την Πέμπτη την περασμένη, να δείτε τις φωτογραφίες από τη διαδήλωση και θα δείτε τις αφίσες που κρατάγανε τα παιδιά, αμέσως θα καταλάβετε ποιοι δώσανε τις αφίσες στα παιδιά και πήγανε και τους βγάζανε (ενοεί με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές). Όταν βγάζεις τα παιδιά για το ότι ένας αστυνομικός έσκισε το κοράνι και η αφίσα γράφει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ και κάτω τα χέρια από τους εργάτες και σταματήστε τον πόλεμο... Άλλο το ένα άλλο το άλλο...Σεβόμαστε τα συνθήματα αυτά γιατί είναι από τη ζωή μας και τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, αλλά δεν είναι αυτό τώρα για το κοράνι, έτσι...? Και δεν μπορεί αυτός που είναι άθεος, έχει δηλώσει ότι είναι άθεος, να συγκινηθεί τόσο πολύ για το κοράνι και να πάει να τρέχει για να βγάλει τα παιδιά από τις τρύπες που μένουνε. Παίζουν με το θρησκευτικό αίσθημα, τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε αυτό το θέμα, το θέμα είναι ευαίσθητο και θα χαθούνε ζωές. Μη μας βάλουνε μέσα στο παιχνίδι το πολιτικό για τις εκλογές.

*Το κείμενο έκανα μεταφορά εγώ από το βίντεο, όπως ακριβώς ειπώθηκε από τον πρόεδρο της ένωσης μουσουλμάνων Ελλάδος για τις εξεγέρσεις των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, με μικρές αλλαγές στο συντακτικό.

Καθόλου εντύπωση δεν μου κάνει πως από όσα (ορθά) είπε ο πρόεδρος των Μουσουλμάνων διάλεξες το κομμάτι όπου αυτά που αναφέρει μπορώ να τα χαρακτηρίσω τουλάχιστον ατυχή.

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε με σειρά:

Δεν έβαλε κανένας τους μετανάστες σε πολιτικό παιχνίδι.

Οι μετανάστες και τα προβλήματά τους είναι εξ'ορισμού πολιτικά.

(διαχωρίζω για χιλιοστή ενδέκατη φορά την έννοια πολιτικά και κομματικά, γιατί κόβω τα @@ μου πως θα παρανοηθεί).

Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, το αν είναι ιερό το κοράνι μπορεί να είναι θρησκευτικό θέμα (και λίγο με απασχολεί), το αν έχει δικαίωμα όμως κάποιος να το σκίζει επιδεικτικά προκαλώντας αυτούς που το θεωρούν ιερό, είναι πολιτικό θέμα (και με απασχολεί).

Το ίδιο ισχύει και για το σημείο όπου αποκλείει τους άθεους.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι Μουσουλμάνος για να συγκινηθεί όταν βλέπει τις άθλιες συνθήκες που ζουν αυτοί.

Και τέλος, όσων αφορά το περίφημο βιντεάκι, δεν βλέπω πουθενά κανένα ψηφοθήρα εκπρόσωπο κομματικής νεολαίας.

Αυτά περί ισοπέδωσης.

Τα του τροκτικού για την μάχη της τηλεθέασης, θα μου επιτρέψετε να τα απαξιώσω.

Δημοσ.

Τώρα θα σας έκανα ομαδικώς μια αναλυσάρα στα λόγια του προέδρου της μουσουλμάνικης ένωσης ελλάδος αλλά δεν μου το επιτρέπουν οι κανονισμοί του φόρουμ.

Γενικά είναι λίγα αυτά που μπορούμε να σχολιάσουμε επί της ουσίας (σε πολιτικό επίπεδο) και ταυτόχρονα να επιτρέπονται στο ινσόμνια για το μεγάλο αυτό θέμα, γιαυτό και δεν μίλησα επί συγκεκριμένου για τη εξέγερση των μεταναστών(σε μέρος της οποίας ήμουν παρών και γιαυτό γνωρίζω πράγματα που είδα ιδίοις όμμασι)

Δημοσ.

γιαυτό και δεν μίλησα επί συγκεκριμένου για τη εξέγερση των μεταναστών(σε μέρος της οποίας ήμουν παρών και γιαυτό γνωρίζω πράγματα που είδα ιδίοις όμμασι)

Για πες

...

Δημοσ.
nick[;2738726']Για πες

...

μπα! είσαι εγκάθετος από αντιπάλους:lol:

Έχω ήδη δύο infractions και δεν έχω όρεξη για τρίτο και ban!;) Επομένως, ας περιοριστούμε σαυτά που είπαμε.

Δημοσ.
Τι ακριβώς θες να σου πούμε, για να κάνεις όνειρα γλυκά? εσύ διαφωνείς, με την ποσοστωση ή πιστευεις ότι η ευρώπη μπορεί να θρέψει όλο το κόσμο? Και συμφωνώ με αυτό που λες, άσχετα τα δυο αυτά, αλλά μπορεί ο καθένας, όποτε του μπιπ να σταματάει την κυκλοφορία και να καταστρέφει περιουσίες?

Η μπουρδα που είπε, ο λαλάκης, ήταν ότι οι μετανάστες είναι έξω, επειδή δεν έχουν σπίτι

α) αν έχει ταξιδέψει σε μια αραβική χώρα (πχ αίγυπτος, όλο το βράδυ, οι αιγυπτιοι τριγυρνάνε έξω)

β) και να βρουμε σε αυτούς τους 100 σπίτια, δε νομίζω ότι μπορούμε να βρουμε, στο 1.5 δις των μουσουλμάνων.

ρε λεβέντη, πραγματικά δηλαδή, η πρώτη σκέψη που κάνω μετά από κάτι τέτοια "βολικά" που γράφεις (ειλικρινά, πώς σου πάει και ΚΡΑΤΑΣ τέτοιες σκέψεις στο κεφάλι;;; ), είναι πώς αν είχες το δικαίωμα να διατηρείς λεοπάρδαλη-φύλακα στην αυλή ή το διαμέρισμά σου, θα το έκανες...

...ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΡΕ ;;; ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ;;;

...Προτάσεις τις "περιουσίες" ως λόγο...

...και οι Γαύροι-Βάζελοι-Παοκτσήδες-Όποιοι Θες Πες- χούλιγκανς

σπάνε

ρημάζουν

και για πολύ λιγότερο ουσιαστικούς λόγους, η γνώμη σου θα ήταν λοιπόν τί, να σταματήσει να μπαίνει κόσμος στα γήπεδα; Μόνο τιβί; Κι αν σκοτώνονται και πάλι στο δρόμο, ΜΕΤΑ την τιβί, να απαγορευτεί η κυκλοφορία μετά τα ματς; Κι αν σκοτώνονται τις Δευτέρες, να απαγορευτεί η κυκλοφορία μέχρι Πέμπτη ;

Ενίοτε και μετά από διάφορες πορείες σπάζονται διάφορα...Να απαγορευτούν οι πορείες; Οι συγκεντρώσεις; Οι πολιτικές απόψεις ;

...Αν πεις ναι στα παραπάνω, τσάμπα ασχολούμαι.

Αν πεις όχι, η εφαρμογή των "μέτρων" που λες, σε νοιάζει μόνο για τους λαθρομετανάστες, και τα όποια προβλήματα η παρουσία τους επαγωγικά συνεπάγεται, και στα τέτοια σου για τα σπασίματα/εγκλήματα των όποιων Ελλήνων, ΑΡΑ αυτό που σε νοιάζει είναι το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ του ενόχου, άρα απλά τη βρίσκεις στοχοποιώντας, άρα άντε γειά...

...Και πες μου ρε συ ότι το να μπιπ την κυκλοφορία και τις περιουσίες κατόπιν του σχετικού καυλώματος που υπεννόησες

καύλα...Το "είπες".........ΚΑΥΛΑ.....(...)

είναι "ίδιο λεθρομεταναστευτικό γνώρισμα", και αντιστοιχεί σε πχ 1/10 με τα των πορειών και των χουλιγκάνων...

...ΠΕΣ μου δηλαδή, αν δεν κατάλαβες, ότι ο μέσος λαθραίος έχει σπάσει πχ 10 αμάξια κι έχει κατεβάσει 10 βιτρίνες, ενώ τα χουλιγκάνια οι οι "μαχόμενοι αντεξουσιαστές"

(όρος της στιγμής - εξ' ου και τα εισαγωγικά),

από ένα/μία, για να υποστηρίξεις ότι το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ πρόβλημα

(λόγω συντριπτικής διαφοράς στις προαναναφερθείσες ποσοστώσεις)

-που εγώ ο βλήμας αγνοώ εθελοτυφλώντας-

βρίσκεται στη "δράση" των λαθρομεταναστών...

Πες το μου, να σιχαθώ τα δάχτυλά μου, που έγραψα δηλαδή.....

...πήρα μια αφορμή, γιατί έπεσε το μάτι μου "ξεφυλλίζοντας" σελίδες του thread, από την αναφορά σου σε "λαλάκη". Από νωρίς δεν έτυχε να το δω, κι είμαι της αίσθησης ότι σβύστηκαν αναφορές στην "τελευταία" εκπομπή.....του Λαζόπουλου ;;;

Όπου όντως "κοίταξε τον κόσμο", σε σχετικό "θέμα" που είχε περί "λαθρομεταναστών", και σχολίασε

"για όσους αναρωτιούνται μα γιατί είναι όλη την ώρα έξω στις πλατείες και τα πάρκα;",

πως

<<...έξω είναι...διότι δεν έχουν σπίτι....δύσκολο είναι να το καταλάβετε.......;..........Σπίτι δεν έχουν......>>

,,,και συ το σχολιάζεις ως ΜΠΟΥΡΔΑ που "πέταξε"......;

...Και συ "επιχειρηματολογείς" προς "απόδειξη της μπουρδοσύνης της μπούρδας", ως

α) αν έχει ταξιδέψει σε μια αραβική χώρα (πχ αίγυπτος, όλο το βράδυ, οι αιγυπτιοι τριγυρνάνε έξω)

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

...Αν δηλαδή βρε

-δεν μου 'ρχεται ΚΑΝ να σε αποκαλέσω κάπως, ειλικρινά, και δεν είναι από "φόβο" που δεν το κάνω, ειλικρινά και πάλι, ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ χαρακτηρισμό να σου απευθύνω, και όχι το νικ σου δε μου φτάνει-

,,,,είναι ΜΠΟΥΡΔΑ ΕΡΡΙΜΕΝΗ αυτό του Λαζόπουλου......

...ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΠΕΣ ΜΟΥ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;;;;;;;;; ...φαντάσου την προηγούμενη πρόταση, σε παρακαλώ, να κάνει έκο καμμιά 10 φορές στ' αυτιά σου...τουλάχιστον...

(...)

....Αυτό λοιπόν που αδυνατείς να καταλάβεις, είναι πως απλά κι ανθρώπινα γύρισε ο "λαλάκης" ρε συ, και "μας" λέει να μην ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι...κι αν το ξεχνάμε, να το ξαναθυμόμαστε....και να σκεφτόμαστε και λίγο....πριν μισήσουμε...πριν χτυπήσουμε....πριν ορμήξουμε...πριν "αντιδράσουμε"....πριν βάλουμε μια λεοπάρδαλη στην αυλή να μας φυλάει.....

Γιατί ναι ρε συ, όντως, άλλοι, πολλοί απ' αυτούς, ούτε σπίτι έχουν, ούτε άλλο "μέρος συγκέντρωσης", και πολλοί απ' αυτούς μαζεύονται ΕΤΣΙ, φάτσα-κάρτα, ΑΚΡΙΒΩΣ για να "ψωνίζονται"...από τα μελλοντικά......αφεντικά τους......(χα....)....Έστω και τα μιας μέρας....Σαν να έχουν βγει για πεζοδρόμιο όπως οι άλλες (...).................κι όχι γιατί "απλά είναι αμόρφωτα επικίνδυνα στοιχεία"......

Πατέρας φίλου Αλβανού, σε τέτοιες πλατείες μαζευότανε, για να βρει τους "δικούς" του....για να μπορέσει να "ψωνιστεί"........."για να μάθει ο γιός του τίμια ελληνικά γράμματα" και τώρα να είναι "επιστήμων" με υπόληψη κι όλας.......κι ας δούλευε αυτός χαμαλική και τον "έπαιρνε" ο κάθε "ελληναράς αφεντικός" (...), με χαμηλό μεροκάμματο, και με "κομμένα ένσημα".....κι ΑΥΤΟΣ ρε συ ΔΕΝ τους μίσησε τους Έλληνες συλλήβδην.....κι ας ΗΤΑΝ στο πήδημα 24/7...

...ΕΣΥ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ και δεν μπορείς να ΜΗΝ τους μισήσεις/ΦΕΡΘΕΙΣ, ΕΣΤΩ και με το πληκτρολόγιό σου, συλλήβδην, ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ' ό,τι αυτός ΕΜΑΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ;;;;;;;

...Μη φοβάσαι ρε, δεν πρόκειται να έρθει όλος ο "Τρίτος Κόσμος" στην Ευρώπη.....

....ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ....

(....)

β) και να βρουμε σε αυτούς τους 100 σπίτια, δε νομίζω ότι μπορούμε να βρουμε, στο 1.5 δις των μουσουλμάνων.

...συνεχίζω να μην μπορώ να βρω κάποιον χαρακτηρισμό να μου "κάνει" για να σου απευθυνθώ............

@ Τeaser : ...μη με "κατηγορήσεις" (όχι πως μου το 'χεις κάνει πριν...), έστω κι από μέσα σου, πως "βρήκα τώρα στόχο"......

Απλά ξεφύλλισα κάτι σελίδες, και το μάτι μου στάθηκε ΠΡΩΤΑ στα όσα πριν σχολίασα, και ΚΑΤΟΠΙΝ στο νικ του γράφοντος...

Και τώρα θυμήθηκα εσένα...γιατί αφ' ενός πριν λίγο λέγαμε κάτι -τελείως άσχετο- "προσωπικά", αφ' ετέρου δε θυμήθηκα ότι "προσφάτως" έχεις δηλώσει την άποψή σου πως το συγκεκριμένο μέλος,,,,,,χαίρει..."στοχοποίησης"....

Κι αυτοί είναι οι μόνοι λόγοι που απευθύνομαι σε 'σένα στο κλείσιμο.....

...Α...και την εκτίμησή μου για την ποιότητα απόψεων και τη διατύπωσή τους από τον liopyr, σε ένα από τα post που όπως είπα πήρε το μάτι μου...

Διότι απλά με βρίσκει σύμφωνο μια τέτοια συλλογιστική και διατύπωση και νιώθω πως έχει αξία το να την επισημάνω....

Δημοσ.
και πως μπορεί να λυθεί. Πρακτικά, όχι να βρούμε τις αιτίες κλπ. αστα για τους θεωρητικούς αυτά. Μένεις στην κυψέλη, και από πάνω σου, μένουν 8 πακιστανοί που κάνουν αλλαξοκωλιές και κάνουν μπάνιο όποτε θυμούνται. Τι κάνεις? Το ίδιο που θα κάνω και όταν από πάνω μένουν οκτώ ελληναράδες . Θα προσπαθήσω να είμαι ανεκτική μαζί τους .

Επίσης, πιάνεται ένας μετανάστης για κλοπή. αυτός να πάει φυλακή, να τον αφήσουμε ελεύθερο, να τον παρασημοφορήσουμε ή να τον στείλουμε πίσω διότι κάνει κακό και στους υπόλοιπους τίμιους μετανάστες?Να του συμπεριφερθούμε ανάλογα με αυτό που διέπραξε και όχι με το "ποιός είναι "

Ρε παιδιά ας σκεφτούμε πως οι μετανάστες είναι γεννημένοι από μια μάνα και έναν πατέρα ,όπως εμείς , και περνάνε πιο δύσκολα ,από ότι εμείς, γίνονται εύκολη λεία στα χέρια υπάνθρωπων και δεν είναι εύκολο για αυτούς να ξεφύγουν ,

δεν είναι "φόβος " για μας

είναι "της γης οι κολασμένοι " ,

πρέπει να δείχνουμε κάθε στιγμή σε αυτούς τους ανθρώπους την συμπάθειά μας και την αλληλεγγύη μας ,

ανάμεσα σε αυτούς είναι σίγουρα και κάποιοι που λειτουργούν παράνομα ε, σε όλους πληθυσμούς της γής συμβαίνει αυτό ,

μην γίνουμε φερέφωνα ανθρώπων που από την μιά διαλλαλούν "το επί γης ειρήνη "

και από την άλλη δημιουργούν κλίμα μίσους ,

πρέπει να σταματήσουμε το κατρακύλισμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του αφανισμού της ανθρώπινης υπόστασης που δέχονται οι μετανάστες ,

Οι μετανάστες είναι συνάνθρωποί μας .

@ TEASER

Επειδή ήμουν παρούσα σε πρόσφατους τραμπουκισμούς και βιαιοτήτων κατά των μεταναστών από "ανθρώπους" -και με την ανοχή των μπάτσων - σου γράφω πως ο

πρόεδρος των μουσουλμάνων στο video προσπαθεί να "στρογγυλέψει " τις γωνίες προφανώς φοβούμενος χειρότερες μελλοντικές καταστάσεις ...

για όσους ...δεν έχουν σταματήσει να δείχνουν

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι αλλα δυστηχως καποιοι απο αυτους νομιζουν οτι ερχονται εδω για να μας καβαλησουν και οτι ειναι καλητεροι απο εμας . Στο Ηρακλειο εχουμε πραγματικα γεμιση απο λαθρομεταναστες που οι μισοι στο παιζουν και ανωτεροι και σε στραβωνουν .

Δημοσ.

Η ελληνική απάντηση στο "πρόβλημα" των μεταναστών, των ναρκομανών και των αντιεξουσιαστών: Σκούπα της αστυνομίας για τους πρωτους και τρίτους, κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ στην πλατεία Θεάτρου.

in.gr

Και παραφράζοντας γνωστή ρίμα: έχουν ένα πρόβλημα για κάθε τους μπάτσο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Άλλο "κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ" και άλλο "μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΟΚΑΝΑ από την Πλατεία Θεάτρου, ενώ το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης για τα άτομα που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο σταθμό θα μεταφερθεί στα νοσοκομεία Σωτηρία και Γεννηματά. Λόγω αυτής της μεταφοράς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζουν πως 500-600 άτομα που έχουν μετατρέψει σε πιάτσα ναρκωτικών την περιοχή του κέντρου θα αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν". Από το ίδιο ρεπορτάζ του in.gr (της εφημερίδας Νέα, για την ακρίβεια).

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ιδανική λύση, αλλά νομίζω πως υπάρχει μια κάποια διαφορά μεταξύ του κλεισίματος (στεγνά) με τη μεταφορά.

Επίσης, πάρα πολύ θα ήθελα να ξέρω τι κάνει η Γερμανία για τους λαθρομετανάστες. Είναι προηγμένη χώρα, μόνη της παλιότερα προσέλκυσε μετανάστες (αντί να λειτουργεί ως προθάλαμος εισροής παρανόμων) και, από τα λίγα που γνωρίζω από φίλους που οι γονείς τους μετανάστευσαν εκεί, είχε πάρα πολύ αυστηρούς όρους για να δεχτεί κάποιον εργάτη (και ουχί πωλητή ψιλικών σε φανάρια) μέσα στο έδαφός της.

Πολύ περισσότερο θα ήθελα να μάθω τι θα έκανε η Γερμανία αν συνόρευε με μία χώρα που σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις διευκολύνει τη λαθρομετανάστευση.

Δημοσ.

Η διατύπωση μου είναι επιτηδευμένα στρεβλή, διότι αποφάσεις που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να τις λαμβάνει ούτε ή αστυνομία ούτε καν ο υπουργός εσωτερικών, αλλά ο αρμόδιος υπουργός Υγείας.

Πιστεύω πως το ερώτημα για τη Γερμανία, τυχαία συμπεριλαμβάνεται σε απάντηση που απευθύνεται προς εμένα (Κάπου έχω αναφέρει τη μη πίστη μου σε σύνορα και πατρίδες). Γενικά δε θεωρώ επιτυχημένο το ερώτημα, και ειδικά το τελευταίο σκέλος με το 'αν'.

Θεωρώ πως αν το ερώτημα το έβαζες για τη Γαλλία θα ήταν ορθότερη πράξη, ο λόγος για αυτό είναι πως πριν από 20 χρόνια η Γερμανία απέκτησε σε μία νύχτα 15-18εκ. άνεργους, τους πρώην ανατολικούς. Το βάρος αυτό στην οικονομία είναι ακόμα αισθητό, για αυτό άλλωστε έχει και τόσο υψηλή ανεργία.

Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει περίπου 90εκατ. κατοίκους από τους οποίους τα 15εκατ. δεν είμαστε Γερμανοί υπήκοοι, 1 στους 6 δηλαδή και σίγουρα μιλάμε για πληθυσμό που είναι εδώ να εργαστεί/σπουδάσει. Επομένως αν θεωρήσουμε πως η σημερινή Γερμανία που στηρίζεται κυρίως στην πρώην δυτική, προσφέρει στοιχειώδη διαβίωση σε 30εκ (1/3 του πληθυσμού και επειδή είμαι σίγουρος πως κάποιος θα ψάξει για τα ακριβή νούμερα, λέω το 1/4) που πριν από κάποια χρόνια δεν είχαν σχέση με τη χώρα μπορείς να καταλάβεις πως όχι μόνο δέχεται μετανάστες, αλλά ότι στηρίζεται (και) στους μετανάστες.

Σε πιο πρακτικά θέματα, οποιοσδήποτε ευρωπαίος πολίτης είναι καλοδεχούμενος (πχ μου έστειλαν γράμμα να ψηφίσω στις ευροεκλογές εδώ) και για να απαντήσω με τον τρόπο που ρωτάς: Δεν υπάρχουν όροι, απλά έρχεσαι και δηλώνεις μόνιμη κατοικία στη Γερμανία. Οι περισσότεροι χειρώνακτες προέρχονται πια από Τσεχία, Πολωνία κλπ κλπ, ενώ με την αθρόα μετανάστευση ευρωπαίων επιστημών στις ΗΠΑ, δέχονται και πολλούς που δουλεύουν σε θέσεις που απαιτούν πτυχίο (κι όχι μόνο ευρωπαίους).

Επειδή έχω φίλους από όλο τον κόσμο, κανένας δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, εφόσον είχε βρει θέση από πριν, είτε για σπουδές είτε για εργασία και βέβαια, μιλάω για ανθρώπους που ήρθαν με την πολυμελή οικογένεια τους από τη Νιγηρία ή την Ινδία. Και για να έχουμε και συναίσθηση πως οι ίδιες εταιρείες συμπεριφέρονται στους μη Γερμανούς, έχουν νομικά τμήματα που βοηθούν ώστε να έχουν οι εργαζόμενοι τους, visa, πράσινη κάρτα κλπ.

Ο περιορισμός κυρίως που υφίσταται στα εργασιακά δικαιώματα για αυτούς που δεν έχουν άδεια εργασίας είναι περίπου 100 οχτάωρα ανά έτος, τα οποία είναι και αφορολόγητα. Δηλαδή δεν τους εξωθούν στην επαιτεία.

Όσο για την ένταξη των μεταναστών, προσφέρονται μαθήματα γλώσσας από 50 ευρώ το εξάμηνο σε εργαζόμενους, δωρεάν για φοιτητές.

Εδώ θα κάνω ένα σχόλιο, που είναι γενικό για τη Γερμανία: είναι γραφειοκρατική σε επίπεδο που ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν ξέρουν τι να κάνουν σε απλές διαδικασίες, για πρόσληψη χρειάζεσαι 8 δικαιολογητικά από διαφορετικές υπηρεσίες. Αυτό, σε κάποιον που δεν έχει σχέση με τη Γερμανία και ειδικά με τα γερμανίκα είναι "βουνό".

Τα παραπάνω βασίζονται στις γενικές μου γνώσει και στην καθημερινή τριβή μου με μη Γερμανούς. Αν θες κάποιες πληροφορίες παραπάνω, πες μου να το κοιτάξω.

Δημοσ.
Άλλο "κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ" και άλλο "μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΟΚΑΝΑ από την Πλατεία Θεάτρου [..]

Από την Πλατεία Θεάτρου, που;

Ξεχάσανε να το γράψουν;

:o

Οι τοξικομανείς κυκλοφορούν στο κέντρο για 2 λόγους.

Εκεί κάνουν τα νταλαβέρια τους.

Εκεί βρίσκουν οικονομική "βοήθεια" από περαστικούς.

Το να τους μεταφέρουν από το κέντρο κάπου αλλού, είναι κίνηση "οι στάχτες κάτω από το χαλί να μη φαίνονται".

Λύση;

Δημιουργία άλλων 10 OKANA για να μπορέσουν όλοι να έχουν την ευκαιρία τους να επανέλθουν, αντί να περιμένουν μήνες, πολλές φορές και χρόνια για να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα.

Πού;

Oπουδήποτε.

Επίσης να φροντίσουν για την άμεση εργασιακή τους απασχόληση αφού ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.

Επίσης οι αστυνομικοί να καθαρίσουν το κέντρο από τους καρχαρίες που σπρώχνουν ουσίες, και όχι από αυτούς που κάνουν χρήση.

Δεν γίνεται με μία βόλτα στο κέντρο εγώ να βλέπω 30 νταλαβέρια, και η κλούβα απέναντι τίποτα.

Αν δεν είναι τυφλοί, κάτι δεν πάει καλά.

Και το σημαντικότερο: να βελτιωθεί η πρόληψη και η ενημέρωση σε παιδιά (και όχι μόνο) πιθανούς μέλλοντες χρήστες, με αληθινά κριτήρια από εμπειρογνώμονες και επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους), και όχι από τον σύλλογο γονέων κλπ. με επιχειρήματα επιπέδου - "πρόσεχε μη σου δώσει κανένας καμμία καραμέλα στο σχολείο" και - "ναι στην ζωή (με σήμα το περιστέρι), όχι στα ναρκωτικά (με σήμα τη σύριγγα)."

Τρία πραγματάκια είναι, τόσο απλά.

Αν προτιμά κάποιος ως λύση τα τις "σκούπες" και τα "στρατόπεδα συγκέντρωσης" που πάνε να φτιάξουν, να μας το πει.

• Super Moderators
Δημοσ.

@insomniak Λυπάμαι αν δε σου άρεσε το ερώτημά μου, αλλά παραμένει αναπάντητο. Και η στάση της Τουρκίας είναι προβληματική, και η Ελλάδα πάσχει από απουσία μεταναστευτικής πολιτικής. Το τι κάνει η Γερμανία με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οι οποίοι όπως αναφέρεις πηγαίνουν εκεί για να εργαστού -όχι να παραοικονομήσουν -και να σπουδάσουν -όχι να ενταχτούν σε κυκλώματα πώλησης CD, μαστροπίας ή όποιας άλλης παράνομης δραστηριότητας) δεν είναι το ίδιο με το να έχεις εκτενέστατα θαλάσσια σύνορα προς χώρες που ευθέως κατηγορούνται ότι προωθούν λαθρομετανάστες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα οι συγκρίσεις είναι άστοχες.

@liopyr Εφόσον το in.gr αναφέρει πως οι εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Στο καίριο ζήτημα της χορήγησης μεθαδόνης το ρεπορτάζ εξηγεί πού, ακριβώς, θα μεταφερθεί.

Κατά τα λοιπά, οι λόγοι που αναφέρεις για την παρουσία των τοξικομανών δεν αναιρούν σε τίποτε το ρεπορτάζ. Δεκτό το πρόβλημα των χρηστών, αλλά δεκτό και το πρόβλημα των κατοίκων που βλέπουν τις περιουσίες τους να απαξιώνονται και την περιοχή τους να μετατρέπεται σε γκέτο.

Γενικότερα, σέβομαι όσους δεν πιστεύουν σε πατρίδες και σύνορα. Θεωρώ τις απόψεις τους ουτοπικές και ασύμβατες με τις επιλογές των ανθρώπινων κοινωνιών εδώ και χιλιάδες χρόνια (ο άνθρωπος τείνει να συγκροτεί ομάδες και να περιχαράζει το χώρο του) αλλά απλά θέλω να επισημάνω ότι αυτά τα σύνορα και αυτές οι πατρίδες επέτρεψαν στα κράτη να σταθούν στα πόδια τους και να συγκροτήσουν κοινωνίες αρκετά ευνομούμενες και ευημερούσες ώστε να προσελκύουν μετανάστες, νόμιμους ή μη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...