Προς το περιεχόμενο

Λαθρομετανάστευση

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πότε θα καταλάβετε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ευλογία για το κεφάλαιο? Οι λαθραίοι που έρχονται εργάζονται για ανθρώπους που επιζητούν φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς να πληρώνουν φόρους ΙΚΑ κτλ.

Είναι σαν να συμφωνείτε με τη δουλεία. Ο λαθρομετανάστης δεν έχει δύναμη, δεν έχει φωνή δεν μπορεί να καταγγείλει για εργασιακή εκμετάλλευση και αν σκοτωθεί πάνω στη δουλειά του θα πάει σαν το σκυλί. Κανένας δεν θα αναγνωρίσει τίποτα.

Kαι ναι για πρώτη φορά συμφωνώ μαζί σου , μόνο σε ότι γράφεις σε αυτήν την παράθεση .

Οι ξένοι εργάτες είναι το ίδιο - και περισσότερο - εργάτες καταπιεζόμενοι.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η είσοδος στην ΟΝΕ , στηρίχτηκε κατά πολύ στα απλήρωτα χέρια των Αλβανών αλλά και άλλων αλλοδαπών εργατών. Η μαζική άγρια εκμετάλλευση της εργασίας των μεταναστών δεν αναζωογόνησε μόνο «πεθαμένα» χωριά, αλλά στήριξε συνολικά την καπιταλιστική κερδοφορία στο σύνολο της οικονομίας με διπλό τρόπο: με την απόσπαση απόλυτης υπεραξίας από τη χαμηλά αμειβόμενη και χωρίς ωράριο εργασία των μεταναστών και με την πίεση προς τα κάτω συνολικά της τιμής της εργατικής δύναμης από την ύπαρξη αυτού του μαζικού απροστάτευτου και φτηνού «στρατού» εργασίας.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανάπτυξη ένα κοινωνικό ρατσιστικό ρεύμα, που στηρίζεται όχι μόνο στους ιδεολογικούς μύθους ότι για την ανεργία και την εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες, αλλά και στον πραγματικό εκμαυλισμό συνειδήσεων που διαμορφώνουν οι σχετικά μαζικά εξαπλωμένες σχέσεις «κυρίου-δούλου».

Η μικροεκμετάλλευση των μεταναστών σε διάφορες δουλειές από πολλούς εργαζόμενους, η αίσθηση ότι έστω και σε ένα μικρό τομέα της ζωής οι ρόλοι αντιστρέφονται και επιτέλους γίνεται και ο εργαζόμενος αφεντικό, αλλοτριώνει τις σχέσεις και οδηγεί σε αυθόρμητη «θεωρητικοποίηση» της ανισότητας.

Την ίδια στιγμή, ας μην ξεχνάμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ήταν εξαιρετικά αφιλόξενο στους μετανάστες, συμπορεύτηκε με τις κυρίαρχες θεωρίες για τις «ξένες» ρίζες της ανεργίας .

Στην ίδια κατεύθυνση συνηγορούσε και το όργιο της κυρίαρχης οργανωμένης παραπληροφόρησης που παρουσίαζε ως «εισαγόμενη» την εγκληματικότητα, όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της όντως αυξημένης οργανωμένης εγκληματικότητας οφείλεται σε ... γνήσια ελληνικά χέρια.

Εκτός αν εννοούμε εγκληματία το σύγχρονο «Γιάννη Αγιάννη» που προσπαθεί να επιβιώσει με το μόνο μέσο που του έχει απομείνει (την «απαλλοτρίωση ξένης ιδιοκτησίας»), στο περιθώριο μιας αδιάφορης και εχθρικής κοινωνίας.

Οπότε να κοπεί η καραμέλα των "ανθρωπιστών" περί του ότι η αποδοχή της λαθρομετανάστευσης αποτελεί ένδειξη ανθρωπιάς. Ξεκάθαρα πράγματα.

Από εδώ και κάτω επανήλθες σε χιλιοειπωμένες από εσένα συντηρητικούρες .

Btw nice try teaser

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ΧΑΑχχαχαχαα:lol::lol::lol::mrgreen:

Λογικη του παραλογου! Δηλ. φταιει ο μεταναστης που τον εκμεταλλευονται?:rolleyes::-D

Ο καλυτερος τροπος να σταματησει η εκμεταλλευση ειναι να μην υπαρχουν μεταναστες!:shock:

Παει να με μαχαιρωσει καποιος....

Πρεπει να βαλω φωτια σε ολα τα εργοστασια μαχαιριων!!!!

Ξεκαθαρα πραγματα!

Κανείς δεν φταίει που τον εκμεταλλεύονται.

Αλλά τον εκμεταλλεύονται.

Και δεν μιλάω για μετανάστες αλλά για λαθρομετανάστες. Μην το ξεχνάτε. Όποτε δεν το αναφέρετε εγώ θα το υπενθυμίζω μέχρι να βαρεθείτε. Δεν θα μπω στην παγίδα σας. Είμαι υπερ της μετανάστευσης....

Κατά τα άλλα δεν έχω να προσθέσω κάτι, πες ότι νιώθεις.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:26 ----------

@@sos@@ δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου, κάτι σαν ουδετερότητα μου κάνει, ιδιαίτερα όταν τονίζεις με μανία την "κατ'εξαίρεση" συμφωνία σου μαζί μου.

σε ότι γράφω σε εκείνη την παράθεση... (να είμαστε και ακριβείς)

Πάνω σε αυτά που λες να προσθέσω το εξής:

Το ότι ο λαθρομετανάστης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης οικειοθελώς, δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με εκμετάλλευση. Επομένως έχουμε εκμετάλλευση ενός ανθρωπου ο οποίος άλλαξε τόπο για να καταφέρει να ζήσει. Και εμείς πιάνουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά...

Δημοσ.
Κανείς δεν φταίει που τον εκμεταλλεύονται.

Αλλά τον εκμεταλλεύονται.

Και δεν μιλάω για μετανάστες αλλά για λαθρομετανάστες. Μην το ξεχνάτε. Όποτε δεν το αναφέρετε εγώ θα το υπενθυμίζω μέχρι να βαρεθείτε. Δεν θα μπω στην παγίδα σας. Είμαι υπερ της μετανάστευσης....

Κατά τα άλλα δεν έχω να προσθέσω κάτι, πες ότι νιώθεις.

Λιγο πιο σοβαρα τωρα

Ασχετα αν εχουμε διαφορετικες ιδεολογιες. Θελω να σε συγχαρω μονο και μονο που εγραψες "πες οτι νιωθεις." Κατι που δηλωνει πως εισαι ανοικτος στο να ακουσεις αλλες αποψεις, χωρις απαραιτητα να σου αλλαξουν γνωμη.

Τι να κανουμε με επιασες στο φιλοτιμο. :-)

Απο κει και περα, επιτηδες δεν γραφω το "λαθρο" γιατι καλως ή κακως πιστευω πως δεν υπαρχουν λαθραιες ψυχες.

Δημοσ.

Για οικονομικούς μετανάστες πρόκειται. Δουλειά ζητάνε. Δεν είναι λαθραίοι. Δεν επέλεξαν την παρανομία. Εμείς τους την επιβάλλουμε.

Δημοσ.

ANHLIKOS πάντα ήμουν ανοικτός σε νέες ιδέες και διαφορετικές απόψεις. Έτσι είμαι και εκτός οθόνης. Είμαι ανοικτός όμως σε απόψεις και ιδέες όχι στην επιβολή "εξορίας" από αλλόγνωμους.

@@sos@@

Οικονομικοί ή τουριστικοί μετανάστες δεν μας λέει κάτι. Δεκτοί είναι όλοι, αρκεί να είναι εντός των νόμων αυτού του κράτους.

Δημοσ.

@@sos@@

Οικονομικοί ή τουριστικοί μετανάστες δεν μας λέει κάτι. Δεκτοί είναι όλοι, αρκεί να είναι εντός των νόμων αυτού του κράτους.

Αποψή σου και καθαρίζεις και με την συνείδησή σου . Σ' αυτή την ευκολία της συνείδησης πατάει και ο κάθε εκμεταλλευτής .

Ποιά δυστυχία και ποιά εξαθλίωση ; (ο ένας)

Bρέ καλώς τα πεινασμένα .... καλώς τα... "αλβανά " .(ο άλλος , και δεν υπάρχει smilies ...ψεκαστήρι ...)

Στο παγκάρι για τους φτωχούς , και καθαρίσαμε ...

Δημοσ.

Παντως πρεπει να καταλαβουν μερικοι περα απο τις απο δω η απο κει

ιδεολογιες και δογματα οτι η (νομιμη-παρανομη-λαθρο) μεταναστευση

δεν "εφευρεθηκε" για το καλο των δυστυχισμενων ανθρωπων - λαων.

Για την αγρια εκμεταλευση τους εγινε και οχι μονο, ξερετε, δημιουργια

μακροπροθεσμα "μειονοτητων" και αλλα ωραια.

Ναι στην ελεγχομενη μεταναστευση και οχι μπατε σκυλοι αλεστε.

Βλεπω με μεγαλη καχυποψια αυτους που ειναι υπερ του "ολοι καλοδεχουμενοι"

και υποψιαζομαι οτι ισως εχουν χωραφια με πορτοκαλια.:rolleyes:

Η χωρα μας επαιρνε και παιρνει καποια μεγαλα χρηματικα ποσα λογω των

πολλων μεταναστων που εχουμε δεχτει...και ρωταω, δεν ειναι καλυτερα αυτα

τα χρηματα να πηγαιναν στις χωρες αυτων των ανθρωπων, να υπαρξει σιγα-σιγα

μια στοιχειωδης αναπτυξη και να δουλευουν εκει, αντι να τους εκμεταλευονται

οι καθε λογης "φιλανθρωποι";

Ειπωθηκε παραπανω πως μονο στους λαθρομεταναστες υπαρχει εκμεταλευση, οι

υπολοιποι - νομιμοι ειναι μια χαρα.

Δεν ισχυει βεβαια, γνωριζω οπως ολοι οτι χιλιαδες ελληνες δουλευουν

εκβιαστικα με μισο απο το νομιμο μεροκαματο και χωρις ασφαλιση.

Διοτι κακα τα ψεματα, η εκμεταλευση δεν κοιταει εθνικοτητα, χρωμα,

θρησκεια, και εμεις οι "ελληναραδες" την εχουμε αναγαγει σε επιστημη.

ΥΓ. Πεσιματα δεκτα απο ολες τις παντες του οριζοντα :-)

Δημοσ.

Kαι το πρώτο από εμένα .:-)

Σαφώς και κάποιοι προοδευτικοί είχαν μέχρι τώρα ένα «ηθικό» μέτωπο απέναντι στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία, χωρίς όμως να έχουν μπορέσει ουσιαστικά να αξιολογήσουν στις πρώτες θέσεις των προβλημάτων του εργατικού κινήματος το ζήτημα της αλληλεγγύης και ενότητας με τους μετανάστες και χωρίς πρακτικούς δρόμους για την υποδοχή , οργάνωση και ανάπτυξη των τάσεων αντίστασης και ριζοσπαστικοποίησης των μεταναστών .

Δεν έχουν μάλλον ριζικά πειστεί για το πόσο επείγον ζήτημα είναι η άμεση ανάπτυξη ενός μαχητικού κινήματος έμπρακτης υπεράσπισης των μεταναστών από τα νύχια του κράτους και των εκμεταλλευτών του και στο να υπάρξουν πρακτικές πρωτοβουλίες που θα διαδηλώνουν την αντίθεση όχι μόνο στο φασιστικό πογκρόμ , αλλά και συνολικά στο νέο αυταρχικό σκηνικό που οικοδομείται.

Χρειάζεται η σαφής διεκδίκηση της νομιμοποίησης εδώ και τώρα , χωρίς όρους και προαπαιτούμενα , και της άμεσης κατοχύρωσης ίσων με τους Έλληνες οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των μεταναστών .

Και φυσικά να πληρώσει διπλά το παγκόσμιο κεφάλαιο , τόσο στις χώρες καταγωγής, όσο και στις χώρες υποδοχής των μεταναστών.

Δημοσ.
Kαι το πρώτο από εμένα .:-)

Σαφώς και κάποιοι προοδευτικοί είχαν μέχρι τώρα ένα «ηθικό» μέτωπο απέναντι στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία, χωρίς όμως να έχουν μπορέσει ουσιαστικά να αξιολογήσουν στις πρώτες θέσεις των προβλημάτων του εργατικού κινήματος το ζήτημα της αλληλεγγύης και ενότητας με τους μετανάστες και χωρίς πρακτικούς δρόμους για την υποδοχή , οργάνωση και ανάπτυξη των τάσεων αντίστασης και ριζοσπαστικοποίησης των μεταναστών .

Δεν έχουν μάλλον ριζικά πειστεί για το πόσο επείγον ζήτημα είναι η άμεση ανάπτυξη ενός μαχητικού κινήματος έμπρακτης υπεράσπισης των μεταναστών από τα νύχια του κράτους και των εκμεταλλευτών του και στο να υπάρξουν πρακτικές πρωτοβουλίες που θα διαδηλώνουν την αντίθεση όχι μόνο στο φασιστικό πογκρόμ , αλλά και συνολικά στο νέο αυταρχικό σκηνικό που οικοδομείται.

Χρειάζεται η σαφής διεκδίκηση της νομιμοποίησης εδώ και τώρα , χωρίς όρους και προαπαιτούμενα , και της άμεσης κατοχύρωσης ίσων με τους Έλληνες οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των μεταναστών .

Και φυσικά να πληρώσει διπλά το παγκόσμιο κεφάλαιο , τόσο στις χώρες καταγωγής, όσο και στις χώρες υποδοχής των μεταναστών.

Απολυτα συμφωνος.

off topic, εισαι σιγουρος για το δευτερο λ της λεξης

"εκμεταλευση";

Δημοσ.
Απολυτα συμφωνος.

off topic, εισαι σιγουρος για το δευτερο λ της λεξης

"εκμεταλευση";

Οff topic Το λ του liopyr μου άνοιξε πεδίο ορίζοντα λαμπρό .

Και είμαι σίγουρη για αυτό .

Δημοσ.

Κι αν σε ενα δυο χρονια σκασουν μυτη 4-5 εκατομμυρια ακομη, τι θα κανουμε; Θα ζητησουμε παλι αμεση νομιμοποιηση, και κατοχυρωση;

Δημοσ.
Οff topic Το λ του liopyr μου άνοιξε πεδίο ορίζοντα λαμπρό .

Και είμαι σίγουρη για αυτό .

Ωχ με προλαβες, μολις ειδα το "τους φαγαμε κοριτσια"

κι ερχομουν για edit....

Δημοσ.

Παντως πρεπει να καταλαβουν μερικοι περα απο τις απο δω η απο κει

ιδεολογιες και δογματα οτι η (νομιμη-παρανομη-λαθρο) μεταναστευση

δεν "εφευρεθηκε" για το καλο των δυστυχισμενων ανθρωπων - λαων.

Για την αγρια εκμεταλευση τους εγινε και οχι μονο, ξερετε, δημιουργια

μακροπροθεσμα "μειονοτητων" και αλλα ωραια.

Η χωρα μας επαιρνε και παιρνει καποια μεγαλα χρηματικα ποσα λογω των

πολλων μεταναστων που εχουμε δεχτει...και ρωταω, δεν ειναι καλυτερα αυτα

τα χρηματα να πηγαιναν στις χωρες αυτων των ανθρωπων, να υπαρξει σιγα-σιγα

μια στοιχειωδης αναπτυξη και να δουλευουν εκει, αντι να τους εκμεταλευονται

οι καθε λογης "φιλανθρωποι";

Ειπωθηκε παραπανω πως μονο στους λαθρομεταναστες υπαρχει εκμεταλευση, οι

υπολοιποι - νομιμοι ειναι μια χαρα.

Δεν ισχυει βεβαια, γνωριζω οπως ολοι οτι χιλιαδες ελληνες δουλευουν

εκβιαστικα με μισο απο το νομιμο μεροκαματο και χωρις ασφαλιση.

Διοτι κακα τα ψεματα, η εκμεταλευση δεν κοιταει εθνικοτητα, χρωμα,

θρησκεια, και εμεις οι "ελληναραδες" την εχουμε αναγαγει σε επιστημη.

Το κάνω κορνίζα γιατί το αξίζει...:-)

Δημοσ.
Κι αν σε ενα δυο χρονια σκασουν μυτη 4-5 εκατομμυρια ακομη, τι θα κανουμε; Θα ζητησουμε παλι αμεση νομιμοποιηση, και κατοχυρωση;

Τους βαζουμε μεσα ακριβως γιατι τους θελουμε παρανομους.

Αν ισχυσει η νομιμοποιηση και κατοχυρωση δεν θα δεχτουμε

ουτε εναν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...