Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Home Cinema!

costasmarkoglou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!

Εχω την Sony 32D3000 και θελω να παρω ενα Home Cinema με 5,1 ηχεια. Οι μονες μου προυποθεσεις ειναι να βγαζει HDMI εξοδο για να την συνδεω με την τηλεοραση μου και να ειναι μεχρι 300-350 ευρω! Εχετε να μου προτεινετε κατι?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά μην πάρεις ένα απλό compact home cinema

με αυτά τα λεφτά παίρνεις τον yamaha 363

http://www.skroutz.gr/c/239/amplifiers.html?keyphrase=yamaha+rxv+363

και μπορείς να βρείς για αρχή ένα φθηνό σετ ηχείων γύρω στα 150 ευρώ και ένα απλό dvd-player με hdmi.

δεν θα ξεφύγεις απο το μπατζετ σου και θα έχεις ένα σύστημα πολύ ανώτερο απο ένα απλό compact το οποίο θα μπορείς να σιγά σιγά να αναβαθμίσεις

αν πάλι θέλεις ένα απλό home cinema δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά.

πήγαινε σε κάτι φθηνότερο όπως αυτό:

http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=88541

Δημοσ.

συμφωνω και εγω με τον Forgotten Hero.

ο συγκεκριμενος ενισχυτης θα σε καλυψει σε επαρκεια ρευματων ωστε να οδηγησεις σωστα τα ηχεια που θα επιλεξεις. εξ'αλλου, μην ξεχνας οτι μπορεις να το στησεις σιγα σιγα το συστημα.

θα προτεινα με την αγορα του ενισχυτη, ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου, ή βιβλιοθηκης, αργοτερα τα περιφερειακα ηχεια και τελος το subwoofer.

μην ξεχνας, οτι οσον αφορα τα ηχεια, το σημαντικοτερο κομματι της αλυσιδας ειναι τα 2 μπροστα. εκει, θα εχεις την κυρια πληροφορια ειτε στις ταινιες, ή στην δικαναλη αναπαραγωγη μουσικης φυσικα. θα βρεις πολλες επιλογες οσον αφορα τα πισω περιφερειακα σε μεγεθος βιβλιοθηκης, οπου ειναι προτιμετερα κατ'εμε απο τους δορυφορους. εστω και λιγο καλυτερα να αναπαραγουν το χαμηλο φασμα των συχνοτητων, στο μελλον θα ματσαρουν καλυτερα με το sub ωστε να μην ακουγονται αδεια στις μεσοχαμηλες.

αυτο φυσικα ισχυει και για τα δυο μπροστα οπως και το κεντρικο.

μην εχεις την λανθασμενη αντιληψη οτι οι δορυφοροι πασχουν μονο στην εκταση των χαμηλων και το λυνουμε με την υπαρξη ενος sub.

λογω μικρης διαμετρου woofer δεν αρκουν να διεγειρουν σε κανενα φασμα των συχνοτητων τον αερα σε ενα δωματιο αρκετων τετραγωνικων. και φυσικα παιζει ρολο και η ποιοτητα του woofer τους.

για αυτο αλλωστε υπαρχουν υλοποιησεις δορυφορων των 2-3000 ευρω.

η απουσια τουιτερ στους δορυφορους παιζει και αυτη το ρολο της φυσικα στην τονικοτητα.

η δικη μου προταση ειναι να στησεις το συστημα κομματι κομματι (ή με δοσεις) ωστε στο τελος θα σε ικανοποιησει με το ηχητικο αποτελεσμα.

ειπαμε, ναι μεν στην φθηνοτερη υλοποιηση (περναμε και οικονομικη κριση) αλλα ο entry level ηχος εχει και ενα οριο προς τα κατω.

εχω ακουσει LCD τηλεορασεις με καλη σχετικα υλοποιηση ηχου, που σε τιποτε δεν διαφερει ο ηχος τους απο φθηνες compact υλοποιησεις δορυφορων-sub πολυ φθηνου κοστους.

το θεμα ειναι τα χρηματα σου να πιασουν τοπο και να εχεις αναβαθμισμενο ηχο που θα τον καταλαβαινεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χαλαρώστε ρε γκαζοφονιάδες, για 300Ε πάει ο άνθρωπος! :-D

Μονόδρομος είναι αυτό που ψάχνει με τα χρήματα που διαθέτει και θα παίζει ΠΑΡΑ πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε σετ ηχείων των 150Ε! Μόνο τα watt θα του λείψουν που εδώ που τα λέμε τι να τα κάνει αν ζει σε πολυκατοικία (είμαι παθών με 7χ135W σε διαμέρισμα) :P

Στην τελική ένα mini theater με 32άρα tv πάει να στήσει γιατί να χρειάζεται ΤΑ ρεύματα και τα ηχεία δαπέδου-ειδικά αν προορίζονται για μικρό χώρο? (πείτε του και ποια προτείνετε και πόσο κάνουν) :-p

Η πρότασή σας είναι θεμιτή αν κοιτάξει για μεταχειρισμένα από αγγελίες (προτροπή μου).

η απουσια τουιτερ στους δορυφορους παιζει και αυτη το ρολο της φυσικα στην τονικοτητα.

Είπαμε δεν έχουν woofer αλλά ούτε tweeter? :-)

Τα B&W Μ1 πάντως (nautilus tweeter) κερνάνε τσάι σε αρκετά μεγαλύτερα ηχεία.

Για home cinema τα σετ δορυφόρων-subwoofer είναι ιδανική λύση, τα ελατώματα που αναφέρεις είναι για μουσική και με την προϋπόθεση ύπαρξης αξιόλογης πηγής.

μην ξεχνας, οτι οσον αφορα τα ηχεια, το σημαντικοτερο κομματι της αλυσιδας ειναι τα 2 μπροστα. εκει, θα εχεις την κυρια πληροφορια ειτε στις ταινιες, ή στην δικαναλη αναπαραγωγη μουσικης φυσικα.

Για μουσική είναι τα 2 μπροστά. Για ταινίες τα 3 μπροστά + το sub και ειδικά το κεντρικό αφού από εκεί ακούγονται οι διάλογοι και πολλοί ακόμα ήχοι. Είναι εξίσου σημαντικά τα 4 αυτά ηχεία στο home cinema.

Γενικά δεν μπορείς να έχεις ΚΑΙ ήχο για ταινίες ΚΑΙ για μουσική με ένα μόνο σετ ηχείων εκτός αν ακουμπήσεις χρήμα και σίγουρα όχι μόνο 300 και 500Ε!

Με την ευκαιρία να πούμε και το πόσο σημαντική είναι η σωστή τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο. Ένα καλό ηχείο αν δεν τοποθετηθεί σωστά δεν θα αποδόσει ποτέ τα αναμενόμενα και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί ένα φθηνό αλλά τοποθετημένο σωστά να ακούγεται πολύ καλύτερα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Χαλαρώστε ρε γκαζοφονιάδες, για 300Ε πάει ο άνθρωπος! :-D

Μονόδρομος είναι αυτό που ψάχνει με τα χρήματα που διαθέτει και θα παίζει ΠΑΡΑ πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε σετ ηχείων των 150Ε! Μόνο τα watt θα του λείψουν που εδώ που τα λέμε τι να τα κάνει αν ζει σε πολυκατοικία (είμαι παθών με 7χ135W σε διαμέρισμα) :P

Στην τελική ένα mini theater με 32άρα tv πάει να στήσει γιατί να χρειάζεται ΤΑ ρεύματα και τα ηχεία δαπέδου-ειδικά αν προορίζονται για μικρό χώρο? (πείτε του και ποια προτείνετε και πόσο κάνουν) :-p

Η πρότασή σας είναι θεμιτή αν κοιτάξει για μεταχειρισμένα από αγγελίες (προτροπή μου).

Είπαμε δεν έχουν woofer αλλά ούτε tweeter? :-)

Τα B&W Μ1 πάντως (nautilus tweeter) κερνάνε τσάι σε αρκετά μεγαλύτερα ηχεία.

Για home cinema τα σετ δορυφόρων-subwoofer είναι ιδανική λύση, τα ελατώματα που αναφέρεις είναι για μουσική και με την προϋπόθεση ύπαρξης αξιόλογης πηγής.

Για μουσική είναι τα 2 μπροστά. Για ταινίες τα 3 μπροστά + το sub και ειδικά το κεντρικό αφού από εκεί ακούγονται οι διάλογοι και πολλοί ακόμα ήχοι. Είναι εξίσου σημαντικά τα 4 αυτά ηχεία στο home cinema.

Γενικά δεν μπορείς να έχεις ΚΑΙ ήχο για ταινίες ΚΑΙ για μουσική με ένα μόνο σετ ηχείων εκτός αν ακουμπήσεις χρήμα και σίγουρα όχι μόνο 300 και 500Ε!

Με την ευκαιρία να πούμε και το πόσο σημαντική είναι η σωστή τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο. Ένα καλό ηχείο αν δεν τοποθετηθεί σωστά δεν θα αποδόσει ποτέ τα αναμενόμενα και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί ένα φθηνό αλλά τοποθετημένο σωστά να ακούγεται πολύ καλύτερα.

αναφερομουν στους φθηνους δορυφορους και οχι στα b&w που ανεφερες. (εχω ακουσει στο παρελθον και δορυφορους με κωνους απο υλικο mika οπου αποζημιωνε εν μερη την απουσια τουιτερ.

για το κεντρικο ηχειο, θα μπορουσε (για αρχη) δουλεψει σε κατασταση phantom τον ενισχυτη, για να δινει τον ηχο του κεντρικου στο δεξι,αριστερο. αν ειναι κοντα η αποσταση δεν θα εχει ακουστικη τρυπα.

οι πιο πολλες ταινιες πλεον (βλεπε hollywood) πολυ συχνα εχουν τρομερη μουσικη πληροφορια. ολοκληρες ορχηστρες απο τους σκηνοθετες ηχου, και οι ταινιες εχουν αρκετη μουσικη υποκρουση.

οσον αφορα το sub, αν παρει μετρια ηχειακια, τοτε δεν θα τον πειραξει ο ηχος ενος φθηνου sub, ισα ισα θα προσθεσει τον απαραιτητο ογκο που χρειαζονται τα εφε στις ταινιες. θα λερωνει ομως και αρκετα στην μουσικη αναπαραγωγη, κ.λ.π. (ας μην επεκταθω, πονεμενη ιστορια τα sub)

τελος, αν παρει μικρους δυρυφορους, καλο ειναι να εχει υπ'οψιν του να προσπαθησει να τους κρατησει σε ακτινα 1,5-2 μετρων το πολυ γυρω του. παραπανω, θα ακουγονται αψυχα. (θα μειωθει η ηχητικη εικονα και θα χανει σε αισθηση)

και φυσικα, συμφωνω 100% μαζι σου για την τοποθετηση των ηχειων. αν γινει σωστα, μονο κερδος μπορει να εχει.

να σημειωσω οτι, δεν προσπαθω να τον πεισω να ξοδεψει πολλα χρηματα, απλα επειδη ισως αργα ή γρηγορα θα κανει προσπαθεια αναβαθμισης (αλοιμονο αν εμενε με ενα συστημα για ολη του τη ζωη) και επειδη οι ταινιες σημερα κατα την πλειοψηφια ειναι εφε (οπτικα ηχητικα) καλο θα ηταν να ειχε απο τωρα κατι καλυτερο απο μικρα, πλαστικα, φθηνα ηχεια με ενισχυτη να οδηγουνται στα ορια και να ζεσταινεται το καλοκαιρι.

εγω αν ημουν στην θεση του, θα αγοραζα κατι καλυτερο ποιοτικα, μεταχειρισμενο, αν τα οικονομικα ειναι τροχοπεδη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...