Προς το περιεχόμενο

Yet another newb dilemma

WordUp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρετε τώρα πως είμαστε εμείς οι ανασφαλείς newbs. Σήμερα θέλουμε αυτό, αύριο εκείνο κλπ. Ξέρετε, φταίει και ο χρόνος που δεν υπάρχει, και αυτός το γ@μημένος παράγοντας εν ονόματι "βιασύνη". Με τα τούτα και με τα εκείνα, ξεκίνησα και εγώ δειλά δειλά να μαθαίνω αυτό το τέρας εν ονόματι "C". Το αγαπώ ακόμα, μοιάζει όμορφο στα μάτια μου. Το πρόβλημά μου είναι όμως πως απαιτεί πολύ, πάρα πολύ χρόνο για να μου πει όλα τα μυστικά του, συν το ότι είναι δύσκολα και βαριά.

Τώρα, εμφανίζεται ο νέος, ο ωραίος, ο κύριος πύθωνας (Python ρε). Νέος, διάσημος, εύκολος, απλός.

Εσείς τι λέτε; Θα συνεχίζατε το "τέρας" ή θα τυλιγόσασταν με τον πύθωνα;

1) Εννοείται πως δεν περιμένω μέσα σε "1 week" να μάθω προγραμματισμό.

2) Έχω γνώσεις μέχρι και τους πίνακες (βασικά όλα της Γ λυκείου, αλλά περασμένα σε C)

:)

Δημοσ.

Εγώ λέω και τα δύο. :-)

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορεί να θες να κάνεις "στα γρήγορα" και γι' αυτά βολεύει πολύ μια "εύκολη" γλώσσα όπως η Python.

Από την άλλη, η C είναι πολύτιμη αλλά χρειάζεται να τη μάθεις καλά μέχρι να σου επιτρέψει να λύσεις μ' αυτήν ικανοποιητικά γρήγορα κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

τι ειναι καλυτερο, αυτοκινητο ή αεροπλανο?

αναλογα τη χρηση ρε μαν.......

just a quick thought

αν ημουν καινουργιος και με ενδιαφερε να επενδυσω για επαγγελματικη αποκατασταση θα πηγαινα για c/c++ ή java/.NET Αυτες ειναι οι τεχνολογιες που ζητουνται περισσοτερο στις αγγελιες σημερα.

Αν ΔΕΝ με ενδιεφερε επαγγελματικη αποκατασταση, θα επιανα python (απλος, γρηγορα αποτελεσματα, κτλ κτλ) μεχρι να φτασω σε ενα σημειο που για καποιο λογο δεν μπορω να κανω κατι με αυτον (μπορει και ποτε, αναλογα τις αναγκες μου παντα) και τοτε θα αναητουσα μιαν αλλη τεχνολογια.

PS δεν δενομαι συναισθηματικα με καμια γλωσσα/τεχνολογια, κρατω οποια με εξυπηρετει.

Δημοσ.

Εχοντας αναπτυξη εφαρμογών σαν background, πιάσε την python. Θα σε βοηθήσει να βάλεις ευκολότερα την αλγοριθμική σκέψη σου σε μια λογική και θα σου κρύψει αυτα που στην C (στην αρχή) φαίνονται περιτά και ακαταλαβίστικα (πχ pointers, callbacks, memory (re)allocation), etc.).

Career wise (μιας και αναφέρθηκε παραπάνω) η Python έχει αρχίσει να ανεβαίνει (στο εξωτερικό τουλάχιστον) και δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να υπάρχουν και αγγελίες για python developers και στην Ελλάδα. Συν της άλλης μάθε τέχνη (γλώσσα) κι άστηνε..

Επίσης η python μπορεί να μοιάζει παιδιάστικη και πολλοί να λένε πως 'την μαθαίνεις σε 1 εβδομάδα' (το οποιο δεν είναι κατ-αναγκη ψέμα) αλλα επίσης έχει και πολλά μοντέρνα frameworks τα οποία έχουν αρχίσει και χτίζονται πάνω της, τα οποία και τραβάνε πολύ τα φώτα τελευταία (κυρίως λόγω web 2.0) και τα οποία συγκεντώνουν πλήθος γνώσης σχετικά με software engineering / architecture, design patterns etc. , και τα οποία αξίζει να κοιτάξει κανείς σε επόμενο στάδιο (πχ twisted framework, divmod-nevow, django, etc).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...