Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάνεις λάθος. To linux είναι clear and present danger για την επιβίωση της M$. Αν δεν υπήρχε linux εσύ δε θα έβλεπες ποτέ τα 7

http://www.youtube.com/watch?v=2_VFKqw1q2Q

Το έχουμε ξαναδεί αυτό..καμία στατιστική μήπως έχεις καλύτερα; :)

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Aντε για να σε δουμε :lol::lol::lol:

Πωπω αυτοί οι linuxακιδες την εχουν δει πολυ να ουμε για περαστε πρωτα κανα driver χωρις κωδικες και προβληματα και ψαξιμο και μετα ελατε να την πειτε για τα windows & τα machitosh ε μα :P

Οι drivers στο Linux είναι ενσωματωμένοι στον Kernel (πυρήνας του λειτουργικού δηλ)... κοινός στο 95% των περιπτώσεων δεν περνάς drivers.... αναβαθμίζεις απλά τον Kernel.... και αυτό είναι πολύ πιο εύκολο ακόμα από windows update...

Όσο για το σχόλιο σου για την κονσόλα στο Linux απλά θα σου πω ότι και στα Windows που μάλλον μόνο έχεις δουλέψει και νομίζεις ότι κατέχεις οποιοσδήποτε χρήστης δεν ξέρει να χρησιμοποιεί γραμμή εντολών είναι για να ψαρεύει γαλάζιους λούτσους στα πέλαγα.... και σε καμία περίπτωση "γνώστης".... Μπορεί ορισμένα πράγματα να ήταν καλύτερο να γίνονται από γραφικών περιβάλλον μπορεί και όχι.

Υ.Γ.: Δεν είμαι Linuxας για να μην προτρέξεις αν και χρησιμοποιώ και από αυτό ενίοτε.

Δημοσ.

mhsns7.jpg

Ότι ανακρίβεια υπάρχει πρέπει να'χει ακουστεί ήδη εδώ μέσα, κι απ'τις 2 πλευρές.

On topic πάντως, η microsoft προωθεί για άλλη μια φορά αυτούς τους παλαιολιθικούς που βάζουν xp 32bit σε μηχανήματα i7, 6GB RAM, dx10/10.1/11 gpus.

Δημοσ.

Όσο για το σχόλιο σου για την κονσόλα στο Linux απλά θα σου πω ότι και στα Windows που μάλλον μόνο έχεις δουλέψει και νομίζεις ότι κατέχεις οποιοσδήποτε χρήστης δεν ξέρει να χρησιμοποιεί γραμμή εντολών είναι για να ψαρεύει γαλάζιους λούτσους στα πέλαγα.... και σε καμία περίπτωση "γνώστης".... Μπορεί ορισμένα πράγματα να ήταν καλύτερο να γίνονται από γραφικών περιβάλλον μπορεί και όχι.

Υ.Γ.: Δεν είμαι Linuxας για να μην προτρέξεις αν και χρησιμοποιώ και από αυτό ενίοτε.

Ολα τα εχω δουλεψει φιλε μου απο windows 98 μεχρι linux -ubuntu-fedora και tiger - leopard.

Αν τα linux ειναι λειτουργικο κατα εσας εγω δεν το λεω λειτουργκικο καθως μπλεκεις με κωδικες αρα δεν ειναι λειτουργικο ειναι υπολειτουργικο!

Και κατι ακομα βλεπεις κοσμακι και κοσμακι πως περιμενει τα επομενα windows γιατι??

Διοτι πολυ απλα θελουν να περασουν σε κατι ποιο λειτουργικο απο τα xp θελουν ενα συστημα δηλαδη που να αυτοσηντηριτε οσο περισσοτερο γινετε μονο του και οχι να το συντηρουν οπως τα xp και ποσο μαλλον καθε linux εκδοση ;)

Δημοσ.
Οι drivers στο Linux είναι ενσωματωμένοι στον Kernel (πυρήνας του λειτουργικού δηλ)... κοινός στο 95% των περιπτώσεων δεν περνάς drivers.... αναβαθμίζεις απλά τον Kernel.... και αυτό είναι πολύ πιο εύκολο ακόμα από windows update...

proprietary drivers δεν προκειται ποτε να ενσωματωθουν στον kernel λογο και οι drivers για ΒΑΣΙΚΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ του υπολογιστη (καρτα γραφικων) ειναι ελλειπεις σε σχεση με των windows και ξερουμε και οι δυο τον λογο.

Εμενα με εκνευριζει το αλλο.Οτι καποιος καταφερνει να εγκαταστησει μια διανομη ,ανοιγει τον firefox και το παιζει linuxas μετα.

Και ακομα να προσθεσω οτι linux=terminal.Και αυτο δεν αλλαζει που να βγουν 10 canonical και να βαλουν gtk gui ακομα και στον grub.!

Aρα συνεπαγεται linux=no go for the masses!!

Δημοσ.
Ολα τα εχω δουλεψει φιλε μου απο windows 98 μεχρι linux -ubuntu-fedora και tiger - leopard.

Αν τα linux ειναι λειτουργικο κατα εσας εγω δεν το λεω λειτουργκικο καθως μπλεκεις με κωδικες αρα δεν ειναι λειτουργικο ειναι υπολειτουργικο!

είναι ΤΟ...όχι τα...

Ακόμα δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς "κώδικες" ...

Θα με ενδιέφερε η απόψη σου για το τι είναι λειτουργικό υπολογιστή...

Και κατι ακομα βλεπεις κοσμακι και κοσμακι πως περιμενει τα επομενα windows γιατι??

Διοτι πολυ απλα θελουν να περασουν σε κατι ποιο λειτουργικο απο τα xp θελουν ενα συστημα δηλαδη που να αυτοσηντηριτε οσο περισσοτερο γινετε μονο του και οχι να το συντηρουν οπως τα xp και ποσο μαλλον καθε linux εκδοση ;)

Να αυτοσυντηρείται....? μάλιστα... μπορεί αργότερα να επαναστατήσει και να προσπαθήσει να καταστρέψει την ανθρωπότητα... Καλό το σενάριο αλλά έχει γίνει έιδη ταινία με 3 συνέχειες....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:45 ----------

Και ακομα να προσθεσω οτι linux=terminal.Και αυτο δεν αλλαζει που να βγουν 10 canonical και να βαλουν gtk gui ακομα και στον grub.!

Aρα συνεπαγεται linux=no go for the masses!!

εδώ δε συμφωνώ.... το terminal όπως και η γραμμή εντολών στα Windows είναι ένας τρόπος να "επικοινωνήσεις" με το Λειτουργικό και συγκεκριμένα ο απλούστερος και ταχύτερος. το γραφικών περιβάλλον και στα δύο λειτουργικά είναι πάλι ένας τρόπος να "επικοινωνήσεις" με το Λειτουργικό. Το ότι οι περισσότεροι θεωρούν ένα και το απτό τη σύνδεση GUI με OS είναι μία άλλη ιστορία, και προέρχεται κατά κύριο λόγω από το ότι η MS κλείδωσε το GUI στα windows μετά τα 98. Για θυμήσου πριν που τα windows δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα GUI για το MS-DOS. Όσο για την ανωτερότητα του GUI των windows απλά δες τι έχει αντιγράψει η ms στα 7 από OSX και KDE4.

Linux = terminal για Power users του Linux όσο και shell=windows για Power users των Windows ή απλά επειδή έτσι γίνεται καλύτερα, ταχύτερα και ευκολότερα... άποψη μου ... πάντα... και ας είναι και κατακριτέα.

Δημοσ.

Και ακομα να προσθεσω οτι linux=terminal.

Διαφωνώ. Όταν θέλεις απλά ένα pc που να κάνει την καθημερινή σου (ιδιωτική, όχι επαγγελματική) δουλειά (meaning: browsing, ταινίες, μουσική), τι σου χρειάζεται το terminal;;;;;;

Δημοσ.
Όσο για την ανωτερότητα του GUI των windows απλά δες τι έχει αντιγράψει η ms στα 7 από OSX και KDE4.

Θέλω τα εξής:

Screenshot απο Vista,screenshot KDE4 και release dates

Επίσης release date του KDE και screenshot πως ήταν σε συνδιασμό με screenshot απο τα Windows του τότε

Αντε να δουμε ποιος αντέγραψε ποιον

Η κουβέντα έχει ξαναγίνει,ψάξε λιγάκι να την βρεις,μη λέμε καθε φορά τα ίδια

Δημοσ.

On topic πάντως, η microsoft προωθεί για άλλη μια φορά αυτούς τους παλαιολιθικούς που βάζουν xp 32bit σε μηχανήματα i7, 6GB RAM, dx10/10.1/11 gpus.

Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ.

Διαφωνώ. Όταν θέλεις απλά ένα pc που να κάνει την καθημερινή σου (ιδιωτική, όχι επαγγελματική) δουλειά (meaning: browsing, ταινίες, μουσική), τι σου χρειάζεται το terminal;;;;;;

απλά δε σου χρειάζεται.

Δημοσ.
είναι ΤΟ...όχι τα...

Ακόμα δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς "κώδικες" ...

Θα με ενδιέφερε η απόψη σου για το τι είναι λειτουργικό υπολογιστή...

Να αυτοσυντηρείται....? μάλιστα... μπορεί αργότερα να επαναστατήσει και να προσπαθήσει να καταστρέψει την ανθρωπότητα... Καλό το σενάριο αλλά έχει γίνει έιδη ταινία με 3 συνέχειες....

Κωδικες = Εντολες

Το τα οπως θες πες τα εσυ για μενα επειδη ολα χρησιμοποιουν UNIX ειναι τα!

Ναι γιατι σε χαλαει να αυτοσυντήρητε?

Σε χαλαει δηλαδη στα επομενα windows να μην χριαζεται να κανεις τιποτα ουτε defrag ουτε καθαρισμους ccleaner κλπ?

Οσο για το υφος σου καλο ειναι να το κοψεις εδω γιατι ουτε ποιο εξυπνος απο μενα και απο τους αλλους εισαι ουτε ξερεις και κατι παραπανω γιατι αν ηξερες δεν θα μιλαγες καν εδω για linux αλλα αυτη την στιγμη θα ελεινες κανενα bug!

Οσο για το τι ειναι λειτουργικο θα ηθελα να μας πεις εσυ!Πες μας λοιπον τι ειναι κωδικες? :eek:

Πες μου το αυτοκινητο για σενα τι ειναι μεσω μεταφορας η ροδες???

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι η κινηση της MS αποσκοπει στο να μειωσει τυχον γκρινιες απο, ειτε κατοχους xp και δυσκολους στην αλλαγη, ειτε καποιους που "βλεπουν" τα 7 αργα.

Σου λεει η MS "εχουν πληρωσει τα 7, ας παρουν τωρα τα xp παλι, και με τον καιρο, θα δουνε και θα ακουσουν, και θα γυρισουν και οι ιδιοι στα 7"

Για την ευκολια των 7 να πω τα εξης:

Eχω ενα Acer Aspire 7520G. Επειδη δεν το χρησιμοπιω αυτο τον καιρο γενικως του εχω βαλει οτι λειτουργικο επεσε στα χερια μου.

Τελευταιως εβαλα τα 7 τα δοκιμασα μερικες μερες, αρκετα καλα μπορω να πω. Δεν εβαλα μονος μου κανενα driver. Οτι βρηκε απο μονο του το μηχανημα μεσω ιντερνετ. Τον πρωτο καιρο, οι μισες συσκευες δε λειτουργουσαν (καμερα, card reader, nforce chip driver δεν υπηρχε, κλπ).

Απο κει και περα το ανοιγα σταδιακα απλα και μονο να δω αναβαθμισεις αν εχει μπει τιποτε νεο.

Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι με τον καιρο, καθε driver που εβγαινε απο την εκαστοτε εταιρια, το μηχανημα τον τραβαγε μονο του και μου εκανε απλα μια ερωτηση για εγκατασταση.

Αυτη τη στιγμη μονο η καμερα δε λειτουργει ακομη.

Αν δεν ειναι αυτο ευκολια, τοτε τι ειναι.

Απο θεμα ταχυτητας το εχουν αναφερει πολλες φορες τα αλλα παιδια, ειναι ικανοποιητικοτατα.

Δημοσ.
Επειδή οι προγραμματιστές μας ήταν είναι και θα είναι γιωτάδες...

Προγραμματιστής δεν είμαι...

δεν το σχολιαζω περαιτερω, αλλα οταν λεμε τετοια πραγματα καλο ειναι να εχουμε και καποιο υποβαθρο και να γνωριζουμε σε βαθος για ποιο πραγμα μιλαμε.

Νομιζω οτι τετοια δυνατοτητα θα ειναι χρησιμη μονο σε νεο PC μνημης 512ΜΒ, δηλαδη PC παρελθοντος νοοτροπιας οποτε θα χρειαστει και το καταλληλο λειτουργικο (του παρελθοντος)

Δημοσ.

Σωστα!!! Βαζω windows.!

Πλακα κανω.Και τα δυο laptop μου εχουν debian....Το terminal το χρειαζομαι για να εξοικονομησω πορους τις περισσοτερες φορες και επειδη το εχω συνηθισει LOL

Αλλα linux=terminal get over it.Αλλιως το βαζει καποιος κανει 10 κλικ και βγαινει στα forums να το παιξει linuxas.Και οταν του πεις να να κανει mount μια συσκευη σε ρωταει τι ειναι το mount.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:21 ----------

Νομιζω οτι τετοια δυνατοτητα θα ειναι χρησιμη μονο σε νεο PC μνημης 512ΜΒ, δηλαδη PC παρελθοντος νοοτροπιας οποτε θα χρειαστει και το καταλληλο λειτουργικο (του παρελθοντος)

Ναι και γω αυτο πιστευω.Καλο ειναι να υπαρχει ενα λειτουργικο και για low-end hardware.

Δημοσ.

Αλλα linux=terminal get over it.Αλλιως το βαζει καποιος κανει 10 κλικ και βγαινει στα forums να το παιξει linuxas.

Γιατί όποιος τρέχει linux πρέπει να είναι linuxάς;;;; Δεν μπορεί να είναι απλός καθημερινός άνθρωπος που κάνει ΟΤΙ και στα windows;;;;

Δημοσ.
Γιατί όποιος τρέχει linux πρέπει να είναι linuxάς;;;; Δεν μπορεί να είναι απλός καθημερινός άνθρωπος που κάνει ΟΤΙ και στα windows;;;;

Mα εκει ειναι το θεμα .Δεν κανει ΟΤΙ κανει και στα windows.Kαι επειδη ΔΕΝ μπορει να κανει καποια πραγματα,του φταιει η microsoft.

Φυσικα υπαρχουν και πραγματα που κανεις στο linux και δεν γινονται στα windows.Αλλα αυτα απευθυνονται κυριως σε power users.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...