Προς το περιεχόμενο

Συμπιεση εικονας, DCT κλπ

sheik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια εργασια στο μαθημα Πολυμεσα.

Συγκεκριμενα μας δινεται μια εικονα(lena) και πρεπει να εφαρμοσουμε διαφορα πραγματα επανω της ωστε να εξοικειωθουμε με τις βασικες αρχες συμπιεσης κλπ.

Λοιπον, διαβαζω την εικονα απο το αρχειο(σε raw format) και εχω τα δεδομενα σε εναν πινακα απο unsigned chars.

Το θεμα ειναι οτι οταν ερχεται η στιγμη να εφαρμοσω DCT σε καθε 8χ8 μπλοκ, παιρνω μονο τον DC συντελεστη μη μηδενικο(το στοιχειο (0,0) δηλαδη) και ολα τα αλλα μηδενικα.

Ειναι λογικο αυτο?

Υποψιαζομαι πως υπαρχει λαθος στον τροπο που γινονται οι πραξεις μεταξυ unsigned chars και float ή double που επιστρεφουν συναρτησεις οπως sqrt() και γενικα τα αποτελεσματα της εφαρμογης του συνημιτονου ( cos() )πανω στα δεδομενα, συμφωνα με τον τυπο του DCT.

Πως πρεπει να γινουν οι πραξεις? Πρεπει να μετατραπουν οι unsigned chars σε float να γινουν οι πραξεις και μετα το αντιστροφο?Εχω μπερδευτει και εχω δοκιμασει πολλες εναλλακτικες, μεχρι και να αποθηκευσω τα δεδομενα της εικονας σε πινακα float αλλα εδω κι αν μου βγαζει οτι να'ναι, λογικο ομως εφοσον τα δεδομενα της εικονας ειναι αν δε κανω λαθος ενα bitstream με τιμες απο 0-255 για την greyscale εικονα..

Καθε βοηθεια δεκτη :fear:

Δημοσ.

Να κανω και εγω μια ερωτηση.

Για να κανα μια εικονα απο 1000χ1000 σε 500χ500 τι θα κανω?

(Δε θελεω κωδικες κλπ κλπ)

Εγω σκεφτομαι να περνω καθε 4 pixel σε διαταξη 2χ2 και να κανω το εξης

απο block 4 pixel: (colorPixelA+colorPixelB+colorPixelC+colorPixelD)/4=το νεο colorPixel

Υπαρχει κατι καλυτερο?

Δημοσ.
Να κανω και εγω μια ερωτηση.

Για να κανα μια εικονα απο 1000χ1000 σε 500χ500 τι θα κανω?

(Δε θελεω κωδικες κλπ κλπ)

Εγω σκεφτομαι να περνω καθε 4 pixel σε διαταξη 2χ2 και να κανω το εξης

απο block 4 pixel: (colorPixelA+colorPixelB+colorPixelC+colorPixelD)/4=το νεο colorPixel

Υπαρχει κατι καλυτερο?

Σε GDI+ δουλεύεις; Αυτο που θες να κανεις το κανει αυτοματα το GDI+ ..αν παραυτα θες να το κανεις μονος σου κοιτα για τεχνικες παρεμβολής (interpolation) sto google...:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...