Προς το περιεχόμενο

Ref:Acer Aspire 5630_πρόβλημα με τις ρυθμίσεις date/time

P_aRet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει???????????

--------------------------------------------------------------------------------

Καλημέρα,

Αντιμετωπίζω πρόβλημα σε laptop Acer Aspire 5630 στις ρυθμίσεις της ώρας κ της ημερομηνίας. Χάνονται οι ρυθμίσεις οταν κλείνει ο υπολογιστής αν κ τον έχω σε παροχή ρεύματος. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει. Μήπως μπορεί κάποιος να με φωτίσει με τις γνώσεις του?

Δημοσ.

Πιθανό πρόβλημα στο BIOS, μόνο την ώρα χάνει ή κατά την εκκίνηση ζητάει κάτι το ΒΙΟS και πατάς enter;

Πρώτα δες την μπαταρία του BIOS αν πατάει καλά ή αν έχει ρεύμα...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

απο τότε που παρουσιάστηκε αυτό το θέμα, κατά την εκκίνηση κάνει πάντα disc check στον C, οσο για τη μπαταρία bios μηπως μπορείς να μου πεις που στο καλό είναι?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και συγχωρεσέ με για την ασχετοσύνη μου (εξου κ ζητώ βοήθεια)

Καλό σου βράδυ

Δημοσ.

Ξεκίνα με αυτό:

Πήγαινε στο Έναρξη->Εκτέλεση και γράψε CMD και κάνε κλικ στο ΟΚ.

Στην μαύρη οθόνη που θα ανοίξει (CMD prompt λέγεται) γράψε chkntfs /d και πάτα

Enter

Μετά κάνε επανεκκίνηση, αν στο ξαναβγάλει θα συνεχίσουμε με περισσότερα.

Για την ώρα ήθελα να μου πεις περισσότερα, Μπες στο ΒΙΟS πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο στην εκκίνηση (F2 μάλλον, στο βγάζει κάτω κάτω στην πρώτη μαύρη οθόνη) και δες αν εκείνο το ρολόι λειτουργεί κανονικά. Μετά μπαίνοντας στα Windows πρόσεξε τι ώρα δείχνει σε σχέση με την κανονική; υπάρχει καμιά αναλογία (ας πούμε +2 ή -5 ώρες). Η ημερομηνία είναι και αυτή διαφορετική; Τι ημερομηνία δείχνει σε κάθε επανεκκίνηση; την ίδια; (1-1-2000 για παράδειγμα) ή κάθε φορά δείχνει και κάτι άλλο; Χαλάει η ώρα όταν κάνεις επανεκκίνηση; ή μόνο όταν το κλείσεις τελείως και το ξαναανοίξεις; . Παρατήρησέ το και πες μου.

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση,

σχετικά με την έναρξη έκανα αυτό που μου είπες κ δεν έγινε κάτι, όσο αφορά την ώρα μπήκα στο setup του bios και συμφωνεί απόλυτα με την ώρα των windows. Για να σε κατατοπίσω περισσότερο αυτό που συμβαίνει είναι το εξής:κάνω την ρύθμιση ώρας κ ημερομηνίας στα windows πχ τώρα και κατόπιν κλείνω τον υπολογιστή, αύριο το πρωϊ που θα τον ανοίξω θα έχει μείνει στη στιγμή που έκλεισε ο υπολογιστής.Αυτό επαναλαμβάνεται κάθε φορά. Αν δεν ενημερώσω δε τις ημερομηνίες εγώ, δεν κάνει καμία αυτόματη ενημέρωση ούτε από το internet.

Δημοσ.

Πας στην σελίδα της Acer και κατεβάζεις το BIOS

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5630.html

(Αν έχεις vista το vista bios αλλιώς το άλλο)

ακολουθείς πιστά τις οδηγίες και προσέχεις ιδιαίτερα να είσαι πλήρως φορτισμένος και να έχεις και παροχή ρεύματος συνδεδεμένη.

Αφού αναβαθμίσεις το BIOS περιμένουμε να μας πεις αν διορθώθηκε το πρόβλημά σου.

Υπενθυμίζω ότι δεν φέρω καμμιά ευθύνη σε περίπτωση που ο Υπολογιστής παρουσιάσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του BIOS ή ακολουθώντας κάποια άλλη διαδικασία που θα σου υποδείξω

Θέλω να ξέρω αν συνεχίζεται το check disc σε κάθε επανεκκίνηση και αν έχεις λειτουργικό Vista

Δημοσ.

Πρέπει να καταλάβεις ότι αν μπαίνεις κάθε δύο μέρες και λες "δυστυχώς δεν έγινε τίποτα" σίγουρα δεν θα γίνει τίποτα!!!

Γίνε περισσότερο περιγραφικός, και δείξε ότι σε ενδιαφέρει να το φτιάξεις. Ακόμη δεν μου απάντησες αν έχεις vista ή XP !!! Έκανες update στο BIOS; ποια έκδοση του BIOS έχεις τώρα; Γράψε και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε το πρόβλημά σου...

Συγνώμη αν είμαι απότομος, αλλά είναι δύσκολο να χάνω την ώρα μου περιμένοντας να πάρω την απάντησή σου...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συγνώμη εγώ JohnWho, δεν είχα δει νωρίτερα την απάντηση σου. Να είσαι σίγουρος οτι δε πρόκεται να ξαναχάσεις την ώρα σου με άσχετους.

Ελπίζω να ήμουν όσο περιγραφική γινόταν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...