Προς το περιεχόμενο

Διαφορετικές ονομασίες ανά χώρα

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα φίλοι

Λοιπον εχω την εξης απορια..

Γιατι καποια αυτοκινητα αναλογα τη χωρα/ηπειρο στην οποια απευθυνονται εχουν διαφορετικη ονομασια?

τι σκοπο εχει αυτο?

θα ηθελα να μου πειτε συγκεκριμενα παραδειγματα και αν μπορειτε να μου αιτιολογησετε και το λογο για τον οποιο συμβαινει αυτο.

το yaris για παραδειγμα γιατι το λενε vitz στην ιαπωνια?

το vitz μου κανει πιο πολυ ευρωπαικο ονομα και το yaris απο το (yari=δορυ) πιο πολυ ιαπωνικο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

To Seat Gredos ονομαζοταν Gredos μονο στην ελλαδα για η κανονικη του ονομασια (Malaga) κατι σημαινει εδω :P

Το Fiat Ritmo ποτε δε καταλαβα γιατι ονομαστηκε Ritmo, αφου Strada το λεγανε...

To Golf ατην Αμερική το ονομαζουν Rabbit. Ισως γιατι εκει θεωρείται ενα απο τα μικρα και οικονομικα αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις. (και μονο σε εκδοση 2,4 lt).

• Moderators

Οχι αυτο ειναι λαθος.

Η Diesel εκδοση του Carina λεγοταν Corona σε ολες τις χωρες. Αν δεις ακομα και καποια παλια ξεχασμενα taxi στο κεντρο της αθηνας Corona λεγονται.

Οχι αυτο ειναι λαθος.

Η Diesel εκδοση του Carina λεγοταν Corona σε ολες τις χωρες. Αν δεις ακομα και καποια παλια ξεχασμενα taxi στο κεντρο της αθηνας Corona λεγονται.

Μάλλον έχεις δίκιο, ενδεχομένως να μην έτυχε να δω carina διότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εκεί είναι diesel.

το chevrolet nova δε λεγοταν nova στο μεξικο γιατι no va στα ισπανικα σημαινει "δε πηγαινει"...:lol:

επισις και το toyota αβαλον οπως λεγετε στην αμερικη το λενε αβενσις στην ελλαδα και ευρωπη. πιστυεω εχει να κανει με θεμα αισθητικης το πως θα ονομαστει στη ταδε χωρα, μπορει να μη σημαινει κατι κακο η λεξη αλλα να ακουγετε λιγο περιεργη. Πχ. εγω που ειμαι ελληνας μου ακουγετε πιο καλα το αβενσις απο αβαλον, το αβαλον μου θυμιζει κατι σε κυπριακο, ποντιακο, χωριατικο δε ξερω.....παντος δε καθεται καλα

οσο για το golf νομιζω αλλαξανε το ονομα σε rabbit για να μη σχετιζετε με το παιχνιδι golf..σα να λεγοτανε vw basket στην ελλαδα...

αν και το ραββιτ χειροτερο μου ακουγετε, χανει την αξια του το αμαξι

Εγώ έριξα τρελό γέλιο πάντως μόλις έμαθα οτι το γκόλφ το λένε ράμπιτ στην αμερική.Μα καλά πιο χαζοχαρούμενο όνομα δεν μπορούσαν να δώσουν;

Το κανονικο ονομα του Honda Jazz ειναι Honda Fit αλλα επειδη στα Σουηδικα το fit σημαινει κατι κακο στην Ευρωπη το λενε Jazz.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...