jimarass Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Εγώ πρόσφατα , λόγω του κακού δρόμου που πια έχει πάρει η microsoft με το vista, έγερνα λιγάκι προς linux, για να θυμηθώ τις καλές εποχές γραμμής εντολών. Έτσι φλέρταρα με mac το οποίο είναι ένα καλοστημένο Linux. Ωστόσο το harware πια είναι σε τέτοιο επίπεδο που με το hp λαπτοπ που κατέληξα, δε μετάνοιωσα. Έχει τα μισά λεφτά από ένα ίδιο mac, έχει ίδια ποιότητα και φυσάει αφού με 3ram 2ghz cpu και 9600GT gpu ακόμα και με vista είσαι οκ.Κολλήματα υπάρχουν αλλά ελάχιστα. Στη δουλειά μου παίζω με mbc pro και το έχω δει και αυτό να κολλάει με λίγα πράγματα. Ωστόσο όταν το ανοίγεις, νοιώθεις όπως όταν πρωτοσυνάντησες τον core 2 duo: Απλά θαυμάζεις το μεγαλείο!! Πια με το bootcamp μπορώ να τρέξω και windows στο mac με πλήρη συμβατότητα. Πιστεύω ότι ο επόμενος υπολογιστής μου, σε 2-3 χρόνια, θα είναι ο imac 24".ΑΛΛΑ.....μέχρι τότε θα περιμένω την apple να λογικευτεί και να ρίξει τις τιμές. Αν το κάνει , όλοι θα πάρουν apple και η αγορά των pc θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Δεν το κάνει όμως και γιατί συμβαίνει αυτό? ??? Η απάντηση ήρθε με το iphone, Μια συσκευή που έπαιζε μπάλα μόνη της και ο λόγος που δεν έκλεισε η νοκια και η ericsson ήταν η αδυναμία αποστολής mms, η έλλειψη φλασ, η αδυναμία copy-paste και η ηλιθιότητα/ανικανότητα να μη διαγράψεις κάτι δίχως τη σύνδεση με itunes. Λες και βάζουν επίτηδες bugs και βλακείες, απλά και μόνο για να έχουν μικρό μερίδιο αγοράς, για τους λίγους και τους προνομιούχους. Αλλωστε γιατί το λευκό iphone βγαίνει μόνο με 16gb?? Για να φαίνεσαι από χλμ. Αυτές οι πουστο-τακτικές είναι μου με κάνουν να αντιπαθώ αυτήν την εταιρία....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 καταρχήν κανείς δεν είπε ότι η αγωρά της Apple στήρίζεται στα mac και φυσικά δεν θα ρίξει τις τιμές της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 καταρχήν κανείς δεν είπε ότι η αγωρά της Apple στήρίζεται στα mac και φυσικά δεν θα ρίξει τις τιμές της. Από τη στιγμή που έριξε τα μούτρα της και προσκύνησε intel, όλα είναι πιθανά. ΜΗ τα θέλουμε και όλα δικά μας? Όταν οι ιδέες τελειώσουν και οι μέτοχοι κράζουν για λεφτά και αυξημένο μερίδιο αγοράς, τότε μέχρι και mac με προεγκατεστημένα dual boot mac os /windows θα δεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Έτσι φλέρταρα με mac το οποίο είναι ένα καλοστημένο Linux. χμ..... το MacOSX δεν είναι linux, ούτε καλοστημένο, ούτε κακοστημένο. Μπορείς να το πεις μακρυνό απόγονο του bsd με τόνους δουλειά από πάνω... αλλά linux όχι... ποτέ.......unix μαλλον ναι linux όχι. Ωστόσο το harware πια είναι σε τέτοιο επίπεδο που με το hp λαπτοπ που κατέληξα, δε μετάνοιωσα. Έχει τα μισά λεφτά από ένα ίδιο mac, έχει ίδια ποιότητα και φυσάει αφού με 3ram 2ghz cpu και 9600GT gpu ακόμα και με vista είσαι οκ.Κολλήματα υπάρχουν αλλά ελάχιστα. είναι με άλλα λόγια αυτό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να λέι o Haha, με τον οποίο και συμφωνω. (Eξαιρώ το κομμάτι για τα vista τα οποία θεωρώ άθλιa). Σίγουρα δεν έχουν όλα τα λάπτοπ την ίδια ποιότητα με τα mac. Δεν μπορείς να συγκρίνει ένα acer με mac. Aλλά, από την άλλη, και το επιχείρημα για την απίστευτη ποιότητα των mac είναι λίγο αβάσιμο. Αρκεί κανείς να ψάξει για τα κατασκευαστικά ελαττώματα που καιρούς έχουν εμφανίσει. Και το χειρότερο; η μαμά να μην το αναγνωρίζει (ψέμματα όσον αφορά την ποιότητα των led= settled out of court με non disclosure agreements, τρομακτικά προβλήματα στις οθόνες των συγκεκριμένης γενιάς imac= δεν είναι κατασκευαστικό ελάττωμα -->αρχίσαν οι αγωγές στις ΗΠΑ, να σπάνε στο σημείο σύνδεσης οθόνης-κυρίου σώμματος τα air= δεν καλύπτεται από την εγγύηση. κτλ κτλ κτλ) Πιστεύω ότι ο επόμενος υπολογιστής μου, σε 2-3 χρόνια, θα είναι ο imac 24".ΑΛΛΑ.....μέχρι τότε θα περιμένω την apple να λογικευτεί και να ρίξει τις τιμές. Αν το κάνει , όλοι θα πάρουν apple και η αγορά των pc θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Δεν το κάνει όμως και γιατί συμβαίνει αυτό? ??? Τσάμπα θα περιμένεις . Οι τιμές δε θα πέσουν ποτέ.... είναι συστατικό στοιχείο του όλου πακέτου που πουλάει η apple. (στη δουλεία μου λένε ότι ο πελάτης σε σέβεται περισσότερο όταν χρεώνεις περισσότερο). Δες τα εγκλήματα που κάνει με τις τιμές της στις κάρτες γραφικών. Άσε που λόγω μεριδίου αγοράς, προυπολογισμού έρευνας και ανάπτυξης κτλ κτλ είναι θέμα επιβίωσης η ύψηλή τιμή. Και πάλι όμως να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν είναι ό,τι πουλάει η Apple ακριβό και πολλές φορές γίνεται σύγκριση άδικη π.χ imac (=all in one) με desktop (για ψάξε τιμές από άλλους κατασκευαστές π.χ. dell για all in one συστήματα και θα καταλάβεις). ...η αδυναμία αποστολής mms, η έλλειψη φλασ, η αδυναμία copy-paste και η ηλιθιότητα/ανικανότητα να μη διαγράψεις κάτι δίχως τη σύνδεση με itunes. Λες και βάζουν επίτηδες bugs και βλακείες, απλά και μόνο για να έχουν μικρό μερίδιο αγοράς, για τους λίγους και τους προνομιούχους. Αλλωστε γιατί το λευκό iphone βγαίνει μόνο με 16gb?? Για να φαίνεσαι από χλμ. Αυτές οι πουστο-τακτικές είναι μου με κάνουν να αντιπαθώ αυτήν την εταιρία....... Δεν συμφωνώ με το χαρακτηρισμό αλλά όντως αυτά που αναφέρεις είναι σημαντικές αδυναμίες. Το κυριότερο με το οποίο προσωπικά διαφωνώ με την apple είναι η νοοτροπία ότι αυτή ξέρει καλύτερα από μένα για μένα. Αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό της είναι αδιάφορο, αν έχει αποφασίσει διαφορετικά... και τότε.... its the apple way or the highway. Εντάξει προϊόν σου είναι και το φτιάχνεις όπως θέλεις .... δεν υποχρεώνει κανέναν να το αγοράσει.. αλλά με πειράζει βρε παιδί μου.... Θέλω τα πάντα ανοικτά, θέλω εγώ να τα φέρνω στα μέτρα μου ... (κατάλαβες τι ζημιά κάνει το linux στον άνθρωπο????) ad tuum, Paredwse, tribunal appello hasodikis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Από τη στιγμή που έριξε τα μούτρα της και προσκύνησε intel, όλα είναι πιθανά. ΜΗ τα θέλουμε και όλα δικά μας? Όταν οι ιδέες τελειώσουν και οι μέτοχοι κράζουν για λεφτά και αυξημένο μερίδιο αγοράς, τότε μέχρι και mac με προεγκατεστημένα dual boot mac os /windows θα δεις! συγνώμη ρε τζιμάρα αλλά αυτά τα ακούω σχεδόν 3 χρονάκια =Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deus Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 εγώ το διάβασα κι' ολας μια πρωταπριλία την προηγούμενη νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δηλαδή οι εντολές κονσόλας δεν είναι περίπου ίδιες μεταξύ mac και linux?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δηλαδή οι εντολές κονσόλας δεν είναι περίπου ίδιες μεταξύ mac και linux?? τό ότι έχουν αρκετές κοινές εντολές στην κονσολα δε λέει απολύτως τίποτε, πέρα από το ότι είναι posix compliant (to macos περισσότερο από το linux) και μοιράζονται τον ίδιο στις περισσότερες (για το linux περιπτώσεις) command-line interpreter (... Bash is the default shell on most systems built on top of the Linux kernel as well as on Mac OS X...) δες http://en.wikipedia.org/wiki/Posix και http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_Standard_Base και τέλος http://en.wikipedia.org/wiki/Bash (χ,,, αυτό δεν το ήξερα ........Early versions of Mac OS X shipped with tcsh as the default shell, but the default for new accounts is bash as of 10.3. (tcsh is still provided, and upgrading the OS does not change the shell of any existing accounts.) βεβαια το posix δεν παίζει καμία σχέση καθώς τα δύο αυτά λειτουργικα έιναι εντελώς διαφορετικά πράγματα... από την άδεια χρήσης [linux---> GPL ή complaints, macos --> Open source core system (Both Intel and PowerPC versions) (APSL, GNU GPL, others) with proprietary higher level API layers] μέχρι τον πυρήνα, τα utilities και libraries, user interface ktl ktl ktl hasodikis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S2Katana Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Πάντως και εγώ έχω κολλήσει με το MacOSX και δεν ξέρω τι να κάνω. Από τη μία σκεφτομαι να πάρω ένα Air, από την άλλη το Macbook Pro είναι σαφώς πιο συμφέρον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deus Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Πάντως και εγώ έχω κολλήσει με το MacOSX και δεν ξέρω τι να κάνω. Από τη μία σκεφτομαι να πάρω ένα Air, από την άλλη το Macbook Pro είναι σαφώς πιο συμφέρον... εξαρτάται τη χρήση που θα κάνεις, το ιδανικό για εμένα είναι ένα macbook air και ένα macbook pro. τώρα έχω ένα macbook pro βέβαια και είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Πάντως και εγώ έχω κολλήσει με το MacOSX και δεν ξέρω τι να κάνω. Από τη μία σκεφτομαι να πάρω ένα Air, από την άλλη το Macbook Pro είναι σαφώς πιο συμφέρον... Macbook Air γιατι ? υποτιθεται οτι ειναι ενα μηχανημα "συνοδευτικο" καποιου αλλου κυριου μηχανηματος για αυτο και οι σημαντικες απουσιες του σε θυρες usb ,ethernet,dvd rom κ.λ.π. Απο την αλλη ενα Macbook pro 15" ειναι ενας υπερπληρης η/υ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S2Katana Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Για mobility, να αντικαταστήσω το netbook. Αργότερα θα πάρω και ένα iMac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.