MantiVersuS Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 σε ασύρματο δίκτυο. για να πιάνει το σήμα από τον πρώτο όροφο στον υπόγειο τι πρέπει να χρησιμοποιήσω? access-point ή wireless repeater? τι πρέπει να προσέξω? ευχαριστώ!
nske Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Repeater ανάμεσα στο access point και έναν client μπορεί να μεσολαβήσεις πρόσθετα στο ισόγειο αν δεν υπάρχει ικανοποιητικό σήμα διαφορετικά (εφόσον βέβαια υπάρχει ικανοποιητικό σήμα ανάμεσα στο υπόγειο και το ισόγειο, και το ισόγειο και τον πρώτο όροφο). Τώρα για το τι να προσέξεις, αν και δεν ξέρω ακριβώς πώς συμπεριφέρονται τα ραδιοκύματα στον χώρο, πιστεύω ότι αν δε σε ενδιαφέρει να καλυφθεί ολόκληρος ο χώρος αλλά μόνο δύο σημεία, το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κατευθυντικές κεραίες, στοχευμένες όσο γίνεται στην ίδια ευθεία, τοποθετημένες σε σημείο που να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια ανάμεσα (μόνο τα δύο πατώματα). Κάποιος άλλος ίσως μπορεί να προτείνει κάτι πιο συγκεκριμένο.
F33L Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 access point το οποιο μπορεις να συνδεσεις κ με μια κατευθυντικη κεραια προς την κατευθυνση του υπογειου για ενισχυση του σηματος
MantiVersuS Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 βασικά δεν έχω καταλάβει ποια η διαφορά του access point και του repeater. εγώ έχω ένα wireless modem-router (Linksys WAG200) στον πρώτο όροφο. το σήμα πιάνει στο ισόγειο αλλά στο υπόγειο καθόλου. αν βάλω repeater στο ισόγειο δεν θα μεταφέρει στον υπολογιστή που είναι στο υπόγειο?
FatMellonMike Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 βασικά δεν έχω καταλάβει ποια η διαφορά του access point και του repeater. εγώ έχω ένα wireless modem-router (Linksys WAG200) στον πρώτο όροφο. το σήμα πιάνει στο ισόγειο αλλά στο υπόγειο καθόλου. αν βάλω repeater στο ισόγειο δεν θα μεταφέρει στον υπολογιστή που είναι στο υπόγειο? To Access Point επικοινωνεί με το μητρικό Access Point μέσω Εthernet. Ο Repeater επικοινωνεί με το μητρικό Access Point ασύρματα. Επειδή ο Repeater και διαβάζει το σήμα και το επανεκπέμπει ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί το 50% του Bandwitdth για την επικοινωνία με το μητρικό Access Point και το 50% για την επανεκπομπή του - άρα έχεις την μισή ταχύτητα. Αν στην θέση που θα βάλεις την συσκευή μπορείς να φθάσεις καλώδιο Ethernet, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις Access Point. Ακόμα και αν δεν μπορείς να φθάσεις καλώδιο Ethernet για ενσύρματη δικτύωση, πιό αποδοτικό θα είναι να κάνεις μια κατασκευή infrastructure: - Ένα Access Point που θα δουλεύει σαν Client - Ένα δεύτερο Access Point που θα συνδέεται ενσύρματα με το προηγούμενο και θα δουλεύει σαν Access Point. .
MantiVersuS Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 καλώδιο δεν γίνεται να τραβήξω με τίποτα... αν βάλω ένα ap στο ισόγειο δεν γίνεται να συνδεθεί ασύρματα με το ρούτερ έτσι ώστε να πιάνει το σήμα και στο υπόγειο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.