Προς το περιεχόμενο

καρτα γραφικων εως 500 ευρω ????

fsbmaniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα παιδια δεν θα ηταν κακο να παω σε μια 285 και οταν βγουνε οι καινουργιες dx11 να παρω εκεινες. Επισης σκεφτικα οτι θα ηταν καλο να παρω μια 285 τωρα και αργοτερα που θα φτηνηνουν κιαλο να κανω sli αλλα αφτο με το dx11δεν μπορω να το αποφυγω. Οπια καρτα και να βαλλω τωρα οτι sli και να κανω μολις βγει dx11 θα θεωρειται ξεπερασμενο. :fear: τι να κανω ειμαι σε αδιεξοδο και ουτε αλλη υπομονη εχω μεχρι τοτε ουτε ισχη στην 8800gts για να ανταπεξελθει στα επερχομενα games. Και ηθελα οπωσδηποτε να φτιαξω ενα νεο pc και δεν θελω να παραμεινω με την 8800. Στην ουσια η 8800 θα αναλαμβανει τα physics στο καινουργιο pc παιζοντας τον ρολο της Physx PPU :-)

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι να σου πω ρε Νωντα...

η αληθεια ειναι πως αν σκεφτεσαι να αλλαξεις καρτα με το που βγει DirectX 11 δεν αξιζει να παρεις την GTX295 για να την αλλαξεις σε λιγοτερο απο 1 χρονο....

και εγω 285 θα ελεγα...

Δημοσ.

Μήπως γίνεται πολύ κακό για το τίποτα? Οκ θα βγει το DirectX 11 στα τέλη του 2009 και τι σημαίνει ότι την άλλη μέρα θα βγούνε δεκάδες παιχνίδια που θα το υποστηρίζουν και θα είναι και αξιόλογα? Και ακόμη κι αν βγουν κάρτα σα την 285 δεν θα είναι τόσο δυνατή να τα παίξει γρήγορα? Μήπως υπερβάλουμε?

Εδώ έχουν περάσει 2,5 χρόνια με την έκδοση DirectX 10 και τα παιχνίδια είναι σχετικώς λίγα. Συν το γεγονός ότι οι μισοί χρήστες περίπου χρησιμοποιούν έως και σήμερα XP. Γιατί απαξιώνουμε μια καλή κάρτα με το σκεπτικό ότι θα "χρειαστεί γρήγορα αναβάθμιση" κτλ? Αναβαθμίσεις για κάποιον που τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια θεωρούνται δεδομένες. Στο κάτω κάτω μπορεί κάποιος να πάρει μια 285 σήμερα και να τη πουλήσει μετά 7-8 μήνες σε σχετικά καλή τιμή.

Δημοσ.

Εγώ πάντως (παρόλο που θέλω να δω πως και πως το GT300 της Nvidia) δεν πρόκειται να αλλάξω κάρτα μόλις βγουν οι DX11, λογικά κατά τέλη του 2010 θα προβώ σε αναβάθμιση. In fact ακόμα με Windows XP είμαι κι ας έχω την GTX295 :P

Δημοσ.

Η ιδεα για sli 285 οπως προανεφερα πως σας φαινεται? Δηλαδη παιρνω μια τωρα και μολις πεσει και αλλο η τιμη της βαζω και αλλη μια και Sli.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μήπως γίνεται πολύ κακό για το τίποτα? Οκ θα βγει το DirectX 11 στα τέλη του 2009 και τι σημαίνει ότι την άλλη μέρα θα βγούνε δεκάδες παιχνίδια που θα το υποστηρίζουν και θα είναι και αξιόλογα? Και ακόμη κι αν βγουν κάρτα σα την 285 δεν θα είναι τόσο δυνατή να τα παίξει γρήγορα? Μήπως υπερβάλουμε?

δεν λέμε ότι αξίζουν οι καινούριες κάρτες λόγω του DX11 μόνο, αλλά επειδή θα είναι κάτι αντίστοιχο σε επιδόσεις με το άλμα της Nvidia από σειρά 7xxx σε σειρά 8xxx

Δημοσ.

@ Something, νομίζω ότι είναι καλή σκέψη, αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις τα εξής :

α) πιθανό bottleneck

β) πολύ θόρυβο

γ) υψηλή κατανάλωση ρεύματος (ελπίζω να μη πληρώνεις εσύ τι ΔΕΗ :-) )

@ Thresh,

οκ, γενικώς συμφωνω αλλά α) πρέπει να δούμε αυτή τη διαφορά στη πράξη, δηλαδή να αποδειχθεί, β) ακόμη κι αν αποδειχθεί να υπάρχει το ανάλογο λογισμικό Dx11 για να εκμεταλλευτούμε τη διαφορά και γ) ακόμη κι αν ισχύουν τα α και β να συμφέρει και η τιμή γιατί μία πιθανή Nvidia 380 στα 500+ Ευρώ δεν θα μου λέει και πολλά.

Καταλήγω ότι όλα είναι πολύ σχετικά και πολύ νωρίς για να απαξιώσουμε αναβαθμίσεις με σύγχρονες κάρτες.

• Super Moderators
Δημοσ.

την διαφορά θα την εκμεταλευόμαστε και στο DX9.0c όπως έγινε με την 8800 GTX σε σχέση με την 7900GTX...

έτσι και αλλιώς μέχρι να βγουν DX11 games θα έχουμε αλλάξει άλλη μια κάρτα τουλάχιστον...

η 8800 GTX ήταν φοβερή κάρτα όχι επειδή είχε DX10 αλλά επειδή σε DX9.0c οι επιδόσεις ήταν απίστευτες σε σχέση με την 7900GTX...

Δημοσ.
α) πιθανό bottleneck

δεν νομιζω,αφου με i7 θα ειναι.

με αυτον τον επεξεργαστη θα χρησιμοποιει 100% τις δυνατοτητες της καρτας...

Δημοσ.

Νομιζω πως για i7 μιλησε ο πρωτος του νηματος, ο somethingGR αν δεν απατωμαι εννοει το συστημα της υπογραφης του. Να προσθεσω οτι θα χρειαστει και νεο τροφοδοτικο για SLI.

Για την απαντηση του Thresh εχω να πω "ασε να δουμε πρωτα και μετα", α! και να προσθεσω οτι ειναι ΑΔΙΚΟΣ :-D

Δημοσ.
Νομιζω πως για i7 μιλησε ο πρωτος του νηματος, ο somethingGR αν δεν απατωμαι εννοει το συστημα της υπογραφης του. Να προσθεσω οτι θα χρειαστει και νεο τροφοδοτικο για SLI.

Για την απαντηση του Thresh εχω να πω "ασε να δουμε πρωτα και μετα", α! και να προσθεσω οτι ειναι ΑΔΙΚΟΣ :-D

ο somethingGR εννοει για το συστημα που θα φτιαξει με i7...

δεν θυμαμαι αν το εχει αναφερει οτι θα κανει αναβαθμιση αλλα ειμαστε φιλοι με τον somethingGR και ξερω την συνθεση που προκειται να κανει απο βδομαδα σε βδομαδα...

Δημοσ.

Τα λεφτα τα εχω και τελικα παιδες κατεληξα στην 295. Δεν πειραζει αφηστε με να φαω το κεφαλι μου :-) . Το θεμα τωρα ειναι, να τον παρω απο E-Shop η απο Πλαισιο ? απο E-Shop δεν εχω εμπειριες και ετσι δεν ξερω αλλα εχει καλες τιμες.

• Super Moderators
Δημοσ.

well, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες είναι gg...

In fact ακόμα με Windows XP είμαι κι ας έχω την GTX295 :P

Windows 7 ftw...

Δημοσ.

Παιδες σε λιγες μερες λοιπον θα παρω το νεο pc. Ειδα ομως κατι σημερα που δεν μου αρεσε. Η 4870χ2 εχει 2.4TFLOPS Shading power ενω η 295 1.5:whistle: :fear: . Μιπος λοιπον τελικα το μονο που χρειζεται η ATi ειναι driver support και λιγο καλυτερα optimized games για να τσακισει την 295 ? :confused:

Επισης η 295 εχει και physx support το οποιο βοηθαει κατα πολυ και παντα καλυτερο driver support.

Παω στοιχημα οτι η 4870χ2 ουτε καν στο 50% της δεν αποδιδει ακομμα.

Τι λετε παιδια τι να κανω πια να παρω ειμαι σε αλλο αδιεξοδο τωρα. Αααα ρε η γκαντεμια μου.

Δημοσ.

Με λιγα λογια απο οτι εχω καταλαβει διαβαζοντας αυτο το ποστ...Πιο πολυ ψινεσαι για να αγορασεις μια high end καρτα που ειναι super duper wow παρα τι ειναι πιο πρακτικο/αποδοτικο κτλ...Οποτε παρε οτι σου κανει γουστο και 8α σε ευχαριστησει...Καλυτερα να πατας ποδι και να ξερεις τι 8ες παρα να αναλωνεσαι στο περα δω8ε μεταξυ δυο καρτων που βγαζουν σε περας τα παντα...Και με μια 4890 για αρχη 8α επαιζες τα παντα...Τωρα αφου εισαι Κ@^^μενος με την 295 τσιμπα την και ασε τα αλλα γυρω γυρω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...