Αlexia Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Είμαι μια 16χρονη μαθήτρια της 1ης λυκείου και σκέφτομαι σοβαρα να προσπαθησω να μπω στο ιατρικο της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονικη. Μ'αρεσει απο τη μια η ιατρικη και απο την αλλη η ιδεα του στρατιωτικου (σιγουρα με εχει επιρρεασει και το γεγονος οτι ειμαι στους προσκοπους).Ωστοσο γνωριζω πολυ λιγα πραγματα για τη ζωη των φοιτητων εκει καθως και για τη μετεπειτα σταδιοδρομια τους. Θα χαιρομουν ιδιαιτερα αν υπηρχε καποιος απο εσας που να ξερει να μου πει λιγα πραγματα σχετικα με αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων
DrLo Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Από τα πολύ λίγα που γνωρίζω : - Οι ΣΣΑΣίτες είναι μεν φοιτητές ιατρικής (κάνουν μάθημα μαζί με την ιατρική) αλλά ταυτόχρονα είμαι και "στρατιώτες" με την έννοια ότι κάνουν υπηρεσίες κλπ (φαντάζεσαι νυχτερινό περίπολο και τοπ πρωϊ να πας να δώσεις μάθημα). - Οι στρατιωτικοί γιατροί έχουν κάποια ευνοϊκή μεταχείρηση συγκριτικά με τους γιατρούς του δημοσίου / ΕΣΥ (νομίζω ότι μπορούν να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο) - Παίζουν συχνές μεταθέσεις - Ένα μεγάλο ποσοστό παραιτείται όταν περάσει ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στο Στρατό και ακολουθεί καριέρα ιδιώτη
we_will_rise Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Είμαι μια 16χρονη μαθήτρια της 1ης λυκείου και σκέφτομαι σοβαρα να προσπαθησω να μπω στο ιατρικο της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονικη. Μ'αρεσει απο τη μια η ιατρικη και απο την αλλη η ιδεα του στρατιωτικου (σιγουρα με εχει επιρρεασει και το γεγονος οτι ειμαι στους προσκοπους).Ωστοσο γνωριζω πολυ λιγα πραγματα για τη ζωη των φοιτητων εκει καθως και για τη μετεπειτα σταδιοδρομια τους. Θα χαιρομουν ιδιαιτερα αν υπηρχε καποιος απο εσας που να ξερει να μου πει λιγα πραγματα σχετικα με αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων Λοιπόν, εδώ είμαστε, θα στα πω από μέσα, μια και ο πατέρας μου αποστρατεύτηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε (ήταν Φαρμακοποιός-Αξιωματικός του ΠΝ, τελείωσε την ΣΣΑΣ φυσικά). Όσον αφορά την σχολή τα πράγματα έχουνε ως εξής: 1) Πρέπει να βγάλεις >19500 για να πιάσεις Ιατρικό ΣΣΑΣ εκτός αν είσαι ειδική κατηγορία όπως εγώ οπότε πέφτει δραματικά η βάση 2) Δίνεις αθλήματα (κλασικά) Μέσα στην σχολή: 3) Όπως σωστά είπε ο DrLo, είσαι ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ φοιτητής, πας με την στολή στην σχολή και αν δεν πας θα σε δώσει κάποιος και θα φας καμπάνα, υπάρχουν ώρες που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσεις, ώρες που ΠΡΕΠΕΙ να φας, ώρες που ΠΡΕΠΕΙ να αθληθείς, ώρες που ΠΡΕΠΕΙ να είσαι στην σχολή. Φυσικά και θα έχεις βάρδιες, περιπόλους μέσα στην εξεταστική και δεν έφτασα ακόμα στο καλύτερο... 4) ... Υπάρχει αξιωματικός στην σχολή που λέγεται Διευθυντής Σπουδών, για την ακρίβεια είναι πολλοί, και σε παρακολουθεί (μέσω του υπεύθυνου του έτους σου), όσον αφορά στην πορεία σου στην σχολή, αν δεν τα πας καλά, χρωστάς πολλά πχ θα πάρεις πόδι από την σχολή. Τα τελευταία χρόνια σε αυτό τον ρόλο ήταν και ο πατέρας μου και δεν είναι καθόλου ευχάρηστο να σε έχει "υπό την σκέπη του" (μπορεί να στο βεβαιώσει κι ο Parsifal). Και για να κλείσω με τα αρνητικά... 5) ... Άντε και τέλειωσες την σχολή και είσαι μια χαρούμενη ανθυπολοχαγός/ σημαιοφόρος/ ανθυποσμηναγός γιατρός. Ξέχνα μεταπτυχειακά και τέτοια, η υπηρεσία τα σαμποτάρει. Επιπλέον, ειδικά αν πάρεις στρατό, έχεις να φας μεταθέσεις που θα τις θυμάσαι για όλη σου την ζωή σου. Δυσκολεύει πολύ αυτό το να κάνεις οικογένεια. Εγώ ακόμα βρίζω που μας ξηλώνανε κάθε 3-4 χρόνια και μας στέλνανε στην άλλη άκρη της Ελλάδας (Θεσ/νίκη-Αθήνα-Χανιά(εδώ γεννιέμαι εγώ)-Bruxelles-Αθήνα-Θεσ/νίκη-Αθήνα(εκεί δεν πήγα εγώ, έδινα πανελλήνιες)-Θεσ/νίκη-ΤΕΡΜΑ). Αν και νομίζω πως με τις γυναίκες είναι πιο ελαστικοί, αν δεν έχεις μέσο ειδικά θα σου βγάλουν τον αδόξαστο. Και επειδή αρκετά σε πλήγωσα, να πω και τα καλά... 6) ... Βγαίνεις με μισθούκλα που άλλοι δεν βλέπουν ούτε στο όνειρό τους, 7) έχεις δικαίωμα να έχεις δικό σου ιατρείο παράλληλα με την πορεία σου στο σώμα, 8) έχεις μια θέση στην κοινωνία που χαρακτηρίζεται από τις ΤΟΠ, και ποιος δεν θα θέλει να σε παντρευτεί ;;; (μη χαθούμε ) 9) Το ασφαλιστικό του στρατού είναι κατά την γνώμη μου το καλύτερο από όλα τα ταμεία. Φανταστική περίθαλψη στο 424/401-ΝΝΑ/ΝΝΚ κλπ. (μακρυά από μας). Πλουσιοπάροχη σύνταξη... 10) Α και για τα παιδιά σου, για να μην γκρινιάζουν μόνο που θα τα ταράξουν στις μεταθέσεις, όταν μεγαλώσουν με το καλό και κλείσουν τα 25, θα πάρουν 60 (νομίζω) μερίσματα, τα οποία σου κρατάνε κάθε μήνα από τον μισθό.. Είναι η λεγόμενη προικοδότηση και είναι ότι καλύτερο για να αρχίσει κάποιος την ζωή του. Είναι λεφτά που επαρκούν για να αγοράσεις ένα καλό αυτοκίνητο ή να επιπλώσεις ένα σπίτι πχ... Αυτά από μένα, για όποια άλλη απορία εδώ είμαστε !
doctorkostis Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Οχι Οχι και παλι ΟΧΙ!Το μονο καλο ειναι η "σχετικη" εξασφαλιση μετα τη σχολη.Εχεις το μισθο να πεφτει δηλαδη και δε σε νοιαζει. Κατα τα αλλα,ολα ειναι αρνητικα! -Δε θα ζησεις φοιτητικη ζωη.Τα πρωτα χρονια σα φοιτητης που ειναι και τα καλυτερα,θα βγαινεις μονο ΠΣΚ και τεταρτη απογευμα(αυτο φυσικα μονο αν εχεις περασει ΟΛΑ τα μαθηματα,αν εχεις χασει μαθηματα κοβονται και οι εξοδοι).Φυσικα αν εχεις υπηρεσια σαββατο πχ(σκοπετακι) ξεχνα τη σαββατιατικη εξοδο. -Το καλοκαιρι θα παρεις αδεια καμια 25αρια μερες.Ολο τον ιουλιο σχεδον θα τον φας στο ποσειδι κανοντας σκηνακια -Στη σχολη σου θα κυκλοφορεις με τη στολη(μπλιαχ,ειδικα για κοπελα).ΟΛΑ τα μαθηματα ειναι υποχρεωτικα,αν σε τσιμπησουν να μην εχεις παει και να πινεις καφε πχ σε καμπανιαζουν. -Μεσα στη σχολη θα εχεις τις 5-6ετινες να σε πρηζουν γιατι ετσι πρεπει,ακομα και οταν εισαι τυπικη. -Εχετε φοβερο ανταγωνισμο μεταξυ σας(εντος ΣΣΑΣ) γιατι εχει σημασια ο τελικος βαθμος για να διαλεξετε οπλο.Θα δεις φοβερα καρφωματα,σπιουνιες πουστιες κλπκλπ ΠΑμε και στο μετα τη σχολη. -Μπορει να μην καταφερεις να διαλεξεις το οπλο που θες.Μπορει να γουσταρεις αεροπορια και να βρεθεις ΣΞ με μεταθεσεις σε ωραιες παραθεριστικες μοναδες(νιγριτα,κοζανη,γκατζολια κλπ) -2-3 χρονια μετα την παραμονη σου σε μοναδα εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις εξετασεις για να παρεις ειδικοτητα.Προσοχη εδω,εχεις δικαιωμα να δωσεις ΜΟΝΟ 2 φορες.Αν δεν τα καταφερεις και τη 2η,παιρνεις οτι περισσευει.Μπορει πχ να γουσταρεις να γινεις δερματολογος(ανεση,αισθητικο κομματι με λεφτα κλπ) και να καταληξεις να κανεις ψυχιατρικη η αναισθησιολογια. -Αν τελειωσεις ειδικοτητα και παραμεινεις στο νοσοκομειο,εχεις τη δυνατοτητα να εχεις ιατρειο.Στα πρωτα χρονια σου αυτο θα ειναι δυσκολο,ιδιωτες γιατροι υπαρχουν παρα πολλοι και το ιατρειο εχει αρκετα λειτουργικα εξοδα.Τεσπα,αυτο ειναι θετικο,εστω και ως δυνατοτητα. -Για μεταθεσεις και τετοια δε λεω,τα ειπαν οι προηγουμενοι.ΣΞ εχει αρκετες παντως,αεροπορια λιγοτερες. Και το χειροτερο κατα τη γνωμη μου ειναι αυτο που επικρατει ΠΑΝΤΟΥ στο στρατο και ειναι μεγιστη ΑΗΔΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΥΣΜΑ!Ακομα και αν εισαι καλυτερη απο αλλους,μπορει να σου φανε καποια θεση η καποιο σεμιναριο,η καποιο εκπαιδευτικο ταξιδι κλπ κλπ γιατι οι αλλοι εχουν βυσμα και εσυ οχι.Αν εισαι φανταρος για 1 χρονο παει στο διαλο,αλλα αν εισαι επιστημονας και για καμια 25αρια χρονια απλα δεν παλευεται. Αμα θυμηθω και αλλα θα γραψω.
forza_juve 90 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Είναι καλή σχολή και σχετικά χαλαρή σε σχέση με τα στρατιώτικα θέματα. Από αυτά που διαβασές από τους άλλους δεν ισχύουν όλα. Ας πούμε δεν τιμωρείσαι με το παραμικρό. Όσο για τα άτομα που ασκούν διοίκηση (5,6ετείς) ειναί καλοί οι πιο πολλοί και δειχνούν κατανόηση. Υπαρχούν και κωλοπαίδα, αλλά παντού θα βρείς τέτοιους... Ακόμα το πρόγραμμα της σχολής είναι ελαστικό γιατί ο βασικός στόχος είναι η καλή απόδοση στο πανεπιστήμιο. Ακόμη και αν η απόδοσή σου δεν είναι τόσο καλή όμως σου δίνουν κάποια περιθώρια. Με 19300 πιστεύω περνάς μπορεί και με λιγότερο πάντως. Σου τη συστήνω και τη θεωρώ την καλύτερη σχολή στην Ελλάδα. Σκέψου, τα συντάξιμα χρόνια ξεκινούν από τα 18, μισθός στα 24 και παίρνεις αμέσως ειδικότητα. Ο πολίτης γιατρός δεν παίζει να ανοίξει ιατρείο πριν τα 32. Μόνη μου ένσταση ότι πιστεύω δεν ταιριάζει η στολή σε κοπέλα... Είμαι σπουδαστής στη ΣΣΑΣ και στα λέω αύτα. Αν έχεις καμιά απορία ευχαρίστως να σε βοηθήσω. 1
Iron_man21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Οχι Οχι και παλι ΟΧΙ!Το μονο καλο ειναι η "σχετικη" εξασφαλιση μετα τη σχολη.Εχεις το μισθο να πεφτει δηλαδη και δε σε νοιαζει. Κατα τα αλλα,ολα ειναι αρνητικα! -Δε θα ζησεις φοιτητικη ζωη.Τα πρωτα χρονια σα φοιτητης που ειναι και τα καλυτερα,θα βγαινεις μονο ΠΣΚ και τεταρτη απογευμα(αυτο φυσικα μονο αν εχεις περασει ΟΛΑ τα μαθηματα,αν εχεις χασει μαθηματα κοβονται και οι εξοδοι).Φυσικα αν εχεις υπηρεσια σαββατο πχ(σκοπετακι) ξεχνα τη σαββατιατικη εξοδο. -Το καλοκαιρι θα παρεις αδεια καμια 25αρια μερες.Ολο τον ιουλιο σχεδον θα τον φας στο ποσειδι κανοντας σκηνακια -Στη σχολη σου θα κυκλοφορεις με τη στολη(μπλιαχ,ειδικα για κοπελα).ΟΛΑ τα μαθηματα ειναι υποχρεωτικα,αν σε τσιμπησουν να μην εχεις παει και να πινεις καφε πχ σε καμπανιαζουν. -Μεσα στη σχολη θα εχεις τις 5-6ετινες να σε πρηζουν γιατι ετσι πρεπει,ακομα και οταν εισαι τυπικη. -Εχετε φοβερο ανταγωνισμο μεταξυ σας(εντος ΣΣΑΣ) γιατι εχει σημασια ο τελικος βαθμος για να διαλεξετε οπλο.Θα δεις φοβερα καρφωματα,σπιουνιες πουστιες κλπκλπ ΠΑμε και στο μετα τη σχολη. -Μπορει να μην καταφερεις να διαλεξεις το οπλο που θες.Μπορει να γουσταρεις αεροπορια και να βρεθεις ΣΞ με μεταθεσεις σε ωραιες παραθεριστικες μοναδες(νιγριτα,κοζανη,γκατζολια κλπ) -2-3 χρονια μετα την παραμονη σου σε μοναδα εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις εξετασεις για να παρεις ειδικοτητα.Προσοχη εδω,εχεις δικαιωμα να δωσεις ΜΟΝΟ 2 φορες.Αν δεν τα καταφερεις και τη 2η,παιρνεις οτι περισσευει.Μπορει πχ να γουσταρεις να γινεις δερματολογος(ανεση,αισθητικο κομματι με λεφτα κλπ) και να καταληξεις να κανεις ψυχιατρικη η αναισθησιολογια. -Αν τελειωσεις ειδικοτητα και παραμεινεις στο νοσοκομειο,εχεις τη δυνατοτητα να εχεις ιατρειο.Στα πρωτα χρονια σου αυτο θα ειναι δυσκολο,ιδιωτες γιατροι υπαρχουν παρα πολλοι και το ιατρειο εχει αρκετα λειτουργικα εξοδα.Τεσπα,αυτο ειναι θετικο,εστω και ως δυνατοτητα. -Για μεταθεσεις και τετοια δε λεω,τα ειπαν οι προηγουμενοι.ΣΞ εχει αρκετες παντως,αεροπορια λιγοτερες. Και το χειροτερο κατα τη γνωμη μου ειναι αυτο που επικρατει ΠΑΝΤΟΥ στο στρατο και ειναι μεγιστη ΑΗΔΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΥΣΜΑ!Ακομα και αν εισαι καλυτερη απο αλλους,μπορει να σου φανε καποια θεση η καποιο σεμιναριο,η καποιο εκπαιδευτικο ταξιδι κλπ κλπ γιατι οι αλλοι εχουν βυσμα και εσυ οχι.Αν εισαι φανταρος για 1 χρονο παει στο διαλο,αλλα αν εισαι επιστημονας και για καμια 25αρια χρονια απλα δεν παλευεται. Αμα θυμηθω και αλλα θα γραψω. συμφωνώ απολυτος μαζί σου. Γενικός αφήστε το Στρατό. Σκεφτείτε κάτι καλύτερο. Μην πάνε τα καλύτερα χρόνια χαμένα.;)
doctorkostis Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 και παίρνεις αμέσως ειδικότητα Καλα,εχω πολλες διαφωνιες με αυτα που γραφεις,αλλα αυτο που λες εδω απλα δεν ισχυει.Ρωτα και καποιον που εχει τελειωσει....Ξερω 30αρηδες στρατιωτικους γιατρους που δεν εχουν καν ξεκινησει ειδικοτητα.Επισης ξερω και καποιους που ξεκινησαν πριν τα 30 τους αλλα δεν κανουν την ειδικοτητα που ηθελαν αρχικα.Ωραιο πραμα να κανεις μια ζωη κατι που δε σε ενδιαφερει ε?
FilipposMD Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Λεπτομέρειες είπαν και πριν τα παιδιά. Αλλά το πώς ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά είναι προσωπικό θέμα. Αν η επαγγελματική αποκατάσταση είναι για σενα το νο1, να πας. Αν θες να έχεις ανοικτούς δρόμους μπροστά σου και να μπορείς να διαλέξεις τρόπο ζωής, ειδικότητα, ωράρια, πόλη κτλ., να μην πας. Η γνώμη μου είναι ότι, αν έχεις γονείς που μπορούν να σε στηρίξουν οικονομικά για ένα διάστημα, καλύτερα να την αποφύγεις. Αν θες πολύ να γίνεις γιατρός, αλλά δε σε παίρνει να φτάσεις 28-30 ετών για να μπορείς να συντηρήσεις τον εαυτό σου, σκέψου την ΣΣΑΣ. 1
forza_juve 90 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Βασικά ειδικότητα παίρνεις αμέσως. Τώρα όσον αφορά τους 30αρηδες που λές ότι δεν έχουν πάρει είναι γιατί θέλουν ειδικότητες που δε χρειάζονται και πολύ στο στρατό (παιδίατρος, γυναικολόγος κλπ.) και εφόσον διάλεξαν αεροπορία, ναυτικό ή αστυνόμια. Στο ΣΞ μπορείς να διαλέξεις πιο ευκολά. Και όσο αφορά την επιλογή ειδικότητας συνήθως υπαρχούν 2-3 που να αρέσουν σε κάποιον. Κάποια θα του κάτσει. Αλλά ας μη συζητήσουμε που παίρνεις πιο εύκολα την ειδικότητα γιατί όπως έχουν πλέον τα πράγματα στο στράτο είναι πολύ πιο εύκολο. Όσο για τη φοιτητική ζώη από το 3ο έτος έχεις σχεδόν την ίδια με τους πολίτες σε όλα τα τμήματα της ΣΣΑΣ. Μάλιστα τα τμήματα Οικονομικού, Στρατολογικού, Ψυχολογικού από το 1ο έτος είναι σχεδόν όλη τη μέρα έξω. Τώρα οι μεταθέσεις είναι ένα πρόβλημα αλλά η ανεργία είναι μεγαλύτερο και πιστεύω πως και σε άλλα επαγγέλματα που δεν περιλαμβάνουν στρατό μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις πόλη. Φόρτσα Γιούβε 2η τελίκα!!!!!!!! 1
djuan1988 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Κατα τα αλλα,ολα ειναι αρνητικα! Ήρεμα λίγο! -Δε θα ζησεις φοιτητικη ζωη.Τα πρωτα χρονια σα φοιτητης που ειναι και τα καλυτερα,θα βγαινεις μονο ΠΣΚ και τεταρτη απογευμα(αυτο φυσικα μονο αν εχεις περασει ΟΛΑ τα μαθηματα,αν εχεις χασει μαθηματα κοβονται και οι εξοδοι).Φυσικα αν εχεις υπηρεσια σαββατο πχ(σκοπετακι) ξεχνα τη σαββατιατικη εξοδο. Δεν ισχύει αυτό που λες, οι πραγματικές ώρες εξόδου είναι πολύ περισσότερες και ειδικά στα μεγαλύτερα έτη είναι πάρα μα πάρα πολλές... Επίσης, φυσικά και δεν κόβονται οι έξοδοι αν χρωστάς μαθήματα. -Το καλοκαιρι θα παρεις αδεια καμια 25αρια μερες.Ολο τον ιουλιο σχεδον θα τον φας στο ποσειδι κανοντας σκηνακια Μια χαρά θα περάσει στο ποσείδι. Το δύσκολο είναι το πρώτο έτος και πάλι η εκπαίδευση είναι το πρωί κυρίως. Θα κάνει την εκπαίδευση και θα περάσει και καλά. -Στη σχολη σου θα κυκλοφορεις με τη στολη(μπλιαχ,ειδικα για κοπελα).ΟΛΑ τα μαθηματα ειναι υποχρεωτικα,αν σε τσιμπησουν να μην εχεις παει και να πινεις καφε πχ σε καμπανιαζουν. Αν είσαι ωραία σου πάει η στολή, μην λέμε ότι θέλουμε!! Τα μαθήματα είναι πράγματι υποχρεωτικά αλλά υπάρχει ελαστικότητα. -Μεσα στη σχολη θα εχεις τις 5-6ετινες να σε πρηζουν γιατι ετσι πρεπει,ακομα και οταν εισαι τυπικη. Τα περισσότερα άτομα είναι απολύτως φυσιολογικά, υπάρχουν "κακοί" όπως υπάρχουν και παντού, μέσα και έξω από τον στρατό. Από εκεί και πέρα πολλοί αναγκάζονται να κάνουν τους κακούς γιατί έτσι πρέπει.... -Εχετε φοβερο ανταγωνισμο μεταξυ σας(εντος ΣΣΑΣ) γιατι εχει σημασια ο τελικος βαθμος για να διαλεξετε οπλο.Θα δεις φοβερα καρφωματα,σπιουνιες πουστιες κλπκλπ Ισχύει... -Μπορει να μην καταφερεις να διαλεξεις το οπλο που θες.Μπορει να γουσταρεις αεροπορια και να βρεθεις ΣΞ με μεταθεσεις σε ωραιες παραθεριστικες μοναδες(νιγριτα,κοζανη,γκατζολια κλπ) -2-3 χρονια μετα την παραμονη σου σε μοναδα εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις εξετασεις για να παρεις ειδικοτητα.Προσοχη εδω,εχεις δικαιωμα να δωσεις ΜΟΝΟ 2 φορες.Αν δεν τα καταφερεις και τη 2η,παιρνεις οτι περισσευει.Μπορει πχ να γουσταρεις να γινεις δερματολογος(ανεση,αισθητικο κομματι με λεφτα κλπ) και να καταληξεις να κανεις ψυχιατρικη η αναισθησιολογια. Αν είσαι καλός θα πάρεις την ειδικότητα που θέλεις. Ακόμη και βύσμα να θέλει την ειδικότητα που θέλεις, δεν θα πάρει τη δική σου θέση, αλλά θα ανοίξει καινούργια. Και το χειροτερο κατα τη γνωμη μου ειναι αυτο που επικρατει ΠΑΝΤΟΥ στο στρατο και ειναι μεγιστη ΑΗΔΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΥΣΜΑ!Ακομα και αν εισαι καλυτερη απο αλλους,μπορει να σου φανε καποια θεση η καποιο σεμιναριο,η καποιο εκπαιδευτικο ταξιδι κλπ κλπ γιατι οι αλλοι εχουν βυσμα και εσυ οχι.Αν εισαι φανταρος για 1 χρονο παει στο διαλο,αλλα αν εισαι επιστημονας και για καμια 25αρια χρονια απλα δεν παλευεται. Το χειρότερο από όλα! ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Λοιπόν, εδώ είμαστε, θα στα πω από μέσα, μια και ο πατέρας μου αποστρατεύτηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε (ήταν Φαρμακοποιός-Αξιωματικός του ΠΝ, τελείωσε την ΣΣΑΣ φυσικά). Μήπως ο μπαμπάς σου έχει λίγα κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό; (για να καταλάβω ποιος είναι) 3) Όπως σωστά είπε ο DrLo, είσαι ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ φοιτητής, πας με την στολή στην σχολή και αν δεν πας θα σε δώσει κάποιος και θα φας καμπάνα, υπάρχουν ώρες που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσεις, ώρες που ΠΡΕΠΕΙ να φας, ώρες που ΠΡΕΠΕΙ να αθληθείς, ώρες που ΠΡΕΠΕΙ να είσαι στην σχολή. Φυσικά και θα έχεις βάρδιες, περιπόλους μέσα στην εξεταστική και δεν έφτασα ακόμα στο καλύτερο... Υπάρχει ελαστικότητα... 4) ... Υπάρχει αξιωματικός στην σχολή που λέγεται Διευθυντής Σπουδών, για την ακρίβεια είναι πολλοί, και σε παρακολουθεί (μέσω του υπεύθυνου του έτους σου), όσον αφορά στην πορεία σου στην σχολή, αν δεν τα πας καλά, χρωστάς πολλά πχ θα πάρεις πόδι από την σχολή. Τα τελευταία χρόνια σε αυτό τον ρόλο ήταν και ο πατέρας μου και δεν είναι καθόλου ευχάρηστο να σε έχει "υπό την σκέπη του" (μπορεί να στο βεβαιώσει κι ο Parsifal). Και για να κλείσω με τα αρνητικά... Δεν θα σου πάρει κανείς το κεφάλι. Φυσικά και είναι καλό να μην χρωστάς μαθήματα, αλλά αν χρωστάς δεν σου κάνουν τίποτα. Αντίθετα αν δεν χρωστάς παίρνεις άδειες ως επιβράβευση για τον κόπο σου. 5) ... Άντε και τέλειωσες την σχολή και είσαι μια χαρούμενη ανθυπολοχαγός/ σημαιοφόρος/ ανθυποσμηναγός γιατρός. Ξέχνα μεταπτυχειακά και τέτοια, η υπηρεσία τα σαμποτάρει. Επιπλέον, ειδικά αν πάρεις στρατό, έχεις να φας μεταθέσεις που θα τις θυμάσαι για όλη σου την ζωή σου. Δυσκολεύει πολύ αυτό το να κάνεις οικογένεια. Εγώ ακόμα βρίζω που μας ξηλώνανε κάθε 3-4 χρόνια και μας στέλνανε στην άλλη άκρη της Ελλάδας (Θεσ/νίκη-Αθήνα-Χανιά(εδώ γεννιέμαι εγώ)-Bruxelles-Αθήνα-Θεσ/νίκη-Αθήνα(εκεί δεν πήγα εγώ, έδινα πανελλήνιες)-Θεσ/νίκη-ΤΕΡΜΑ). Αν και νομίζω πως με τις γυναίκες είναι πιο ελαστικοί, αν δεν έχεις μέσο ειδικά θα σου βγάλουν τον αδόξαστο. Και επειδή αρκετά σε πλήγωσα, να πω και τα καλά... Σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις μεταπτυχιακά, απλά πρέπει να έχεις και λίγο βύσμα. Όσον αφορά τις μεταθέσεις πράγματι στο στρατό ξηράς είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα κυρίως για τους γιατρούς. Για τον πατέρα σου τώρα, αν κατάλαβα καλά για το ποιος είναι, ήταν δική του επιλογή αυτές οι μεταθέσεις. Ήθελε ενώ ήταν ναυτικό να είναι Θεσσαλονίκη, πράγμα αρκετά δύσκολο γι' αυτό και οι μεταθέσεις. Μπορούσε άνετα να είναι 30 χρόνια στην Αθήνα. 2
anarxos0 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Και εγω μέχρι τωρα γνώριζα οτι οι ΣΣΑΣ διάλεγαν ειδικότητα. Υπάρχουν θετικά, υπάρχουν και αρνητικά. Μήπως δεν υπάρχει κρίση πλέον σε ολα τα επαγγέλματα; Αν δεν έχεις πλάτες να σε στηρίξουν ή αν δεν βρεις ηδη έτοιμο ιατρείο, φαρμακείο, οποιοδήποτε μαγαζάκι απο τον μπαμπά, και ξεκινας απο το μηδεν δύσκολα δεν θα περάσεις; Αφήστε την κοπέλα να αποφασίσει μόνη της χωρίς να την προτρέπεται ή να την αποτρέπεται. Παραθέστε τα θετικά και αρνητικά, μέσα και έξω απο ΣΣΑΣ και το ιατρικο επάγγελμα και την μετέπειτα εξέλιξη του. Απόφαση ζωης προσπαθεί να πάρει.
we_will_rise Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μήπως ο μπαμπάς σου έχει λίγα κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό; (για να καταλάβω ποιος είναι) Ναι, και το επίθετό του αρχίζει από Δ. Υπάρχει ελαστικότητα... Δεν συμφωνώ, αλλά αν απ'ότι κατάλαβα είσαι μέσα, κάτι παραπάνω θα ξέρεις, οπότε πάω πάσο. Δεν θα σου πάρει κανείς το κεφάλι. Φυσικά και είναι καλό να μην χρωστάς μαθήματα, αλλά αν χρωστάς δεν σου κάνουν τίποτα. Αντίθετα αν δεν χρωστάς παίρνεις άδειες ως επιβράβευση για τον κόπο σου. Θυμάμαι σαν χτες, φάση, πάω με τον πατέρα μου στο ΚΨΜ (κυληκείο, αυτό τέλος πάντων), βλέπει έναν φοιτητή να κάθεται (ήταν εποχή εξεταστικής), τον ρωτάει: "Διάβασμα δεν έχεις ;" "Μάλιστα" λέει αυτός, "Γρήγορα !" του λέει, και το παλικάρι υπάκουσε. Σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις μεταπτυχιακά, απλά πρέπει να έχεις και λίγο βύσμα. Πώς το εννοείς το λίγο ; 10 στους 200 κάνουν. Όσον αφορά τις μεταθέσεις πράγματι στο στρατό ξηράς είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα κυρίως για τους γιατρούς. όντως... Για τον πατέρα σου τώρα, αν κατάλαβα καλά για το ποιος είναι, ήταν δική του επιλογή αυτές οι μεταθέσεις. Ήθελε ενώ ήταν ναυτικό να είναι Θεσσαλονίκη, πράγμα αρκετά δύσκολο γι' αυτό και οι μεταθέσεις. Μπορούσε άνετα να είναι 30 χρόνια στην Αθήνα. Είμαι σίγουρος πλέον ότι κατάλαβες ποιος είναι, πως ήταν δική του επιλογή οι μεταθέσεις ; 30 χρόνια στην Αθήνα ; Ούτε ο Θεός δεν το θέλει αυτό (που λέμε)... Είναι δυνατόν να είσαι από Θεσσαλονίκη και να μην θέλει να είναι πάνω ;
djuan1988 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Θυμάμαι σαν χτες, φάση, πάω με τον πατέρα μου στο ΚΨΜ (κυληκείο, αυτό τέλος πάντων), βλέπει έναν φοιτητή να κάθεται (ήταν εποχή εξεταστικής), τον ρωτάει: "Διάβασμα δεν έχεις ;" "Μάλιστα" λέει αυτός, "Γρήγορα !" του λέει, και το παλικάρι υπάκουσε. Ε τι να έκανε δηλαδή; Γενικά ο πατέρας σου ήταν λίγο φόβος και τρόμος. Πώς το εννοείς το λίγο ; 10 στους 200 κάνουν. Γιατί έξω πόσοι κάνουν; Αναλογικά είναι το ίδιο ποσοστό περίπου. Είμαι σίγουρος πλέον ότι κατάλαβες ποιος είναι, πως ήταν δική του επιλογή οι μεταθέσεις ; 30 χρόνια στην Αθήνα ; Ούτε ο Θεός δεν το θέλει αυτό (που λέμε)... Είναι δυνατόν να είσαι από Θεσσαλονίκη και να μην θέλει να είναι πάνω ; Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει να είναι στη Θεσσαλονίκη, αλλά από τη στιγμή που το ήθελε αυτό ας διάλεγε στρατό ξηράς. Όταν πας αεροπορία, ναυτικό ξέρεις ότι θα είσαι σχεδόν σε όλη σου τη ζωή στην Αθήνα. Τα πράγματα στη σχολή δεν είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν δυσκολίες όπως παντού. Αν κάποιος θέλει να περάσει στη ΣΣΑΣ, αλλά και στις υπόλοιπες στρατιωτικές σχολές θα πρέπει να αγαπάει και να του αρέσει ο στρατός και να μην σκέφτεται μόνο τα λεφτά και την αποκατάσταση. Τα χρόνια που θα περάσει στο στρατό θα είναι πολλά και αν δε του αρέσει, το σίγουρο είναι ότι θα δυστυχήσει.
christipap Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 καλησπερα σασ!επιτελουσ κ ενα ενδιαφερον φορουμ! θελω να περασω φαρμακευτικη σσασ αλλα εχω την εξης απορια! δηλαδη καθε μερα θα κανουμε γυμναστικη η οχι?ακομα κ εγω που θελω να ειμαι φαρμακευτικη θα πρεπει να το υποστω αυτο????? και επισησ για να περασω σ αυτη τη σχολη θα πρεπει να περασω απο αυτεσ τισ ''δοκιμασιεσ'' για να εγκριθω??? απαντηστε μου αν γινεται.. ευχαριστω εκ των προτερων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα