varsa Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Γειά σας παιδιά.Έχω Linux knopel στον παλιό μου υπολογιστή,ο οποίος έχει 733 MHZ επεξεργαστή,128 MB RAM,1 σκληρό δίσκο 10 GB,on-board μητρική,κάρτα γραφικών 16 MB RAM NVIDIA GeForce 5000,AGP1,PCI κάρτα ήχου 4X32bit και τον πήρα 27 Οκτωβρίου 2000.Πριν βάλω Linux είχα windows 98 κι'έπαιζα διάφορα τρισδιάστατα παιχνίδια.Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να παίξω αυτά τα τρισδιάστατα παιχνίδια στον πιο νεώτερο υπολογιστή με το WINE,τον οποίο αγόρασα τον Σεπτέμβριο του 2004 και τον έκανα αναβάθμιση τον Ιανουάριο του 2009,αν βάλω Linux.Ο πιο νεώτερος υπολογιστής έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή 9.3 GHZ(τον αναβάθμισα από μονοπύρηνο 3.2 GHZ),2 GB RAM(την αναβάθμισα από 2χ512 MB RAM),2 σκληρούς δίσκους 120 GB ο καθένας,η μητρική δεν είναι on-board,κάρτα γραφικών 1279 MB σύνολο διαθέσιμης μνήμης γραφικών και 512 MB RAM αποκλειστική μνήμη βίντεο NVIDIA GeForce 9400 GT (την αναβάθμισα από 128 MB RAM 5900 XT NVIDIA GeForce),κάρτα ήχου high definition audio. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Ο πιο νεώτερος υπολογιστής έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή 9.3 GHZ(τον αναβάθμισα από μονοπύρηνο 3.2 GHZ) Ουυυυυαααααυυυυυ. Τρελη βελτιωση απο τον παλιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lamiwtis Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Γειά σας παιδιά.Έχω Linux knopel στον παλιό μου υπολογιστή,ο οποίος έχει 733 MHZ επεξεργαστή,128 MB RAM,1 σκληρό δίσκο 10 GB,on-board μητρική,κάρτα γραφικών 16 MB RAM NVIDIA GeForce 5000,AGP1,PCI κάρτα ήχου 4X32bit και τον πήρα 27 Οκτωβρίου 2000.Πριν βάλω Linux είχα windows 98 κι'έπαιζα διάφορα τρισδιάστατα παιχνίδια.Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να παίξω αυτά τα τρισδιάστατα παιχνίδια στον πιο νεώτερο υπολογιστή με το WINE,τον οποίο αγόρασα τον Σεπτέμβριο του 2004 και τον έκανα αναβάθμιση τον Ιανουάριο του 2009,αν βάλω Linux.Ο πιο νεώτερος υπολογιστής έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή 9.3 GHZ(τον αναβάθμισα από μονοπύρηνο 3.2 GHZ),2 GB RAM(την αναβάθμισα από 2χ512 MB RAM),2 σκληρούς δίσκους 120 GB ο καθένας,η μητρική δεν είναι on-board,κάρτα γραφικών 1279 MB σύνολο διαθέσιμης μνήμης γραφικών και 512 MB RAM αποκλειστική μνήμη βίντεο NVIDIA GeForce 9400 GT (την αναβάθμισα από 128 MB RAM 5900 XT NVIDIA GeForce),κάρτα ήχου high definition audio. http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&sTitle=Browse%20Applications&sOrderBy=appName&bAscending=true Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 δες και εδώ μήπως βρείς κάτι χρήσιμο σχετικά μ' αυτό που ρωτάς Tα καλύτερα παιχνίδια σε LINUX http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=183339&highlight=linux+games . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Εξαρτάται από το κάθε παιχνίδι αν θα το τρέχει (σωστά) το wine (αφού πρόκειται για win games). Δοκιμάζεις και βλέπεις. Πάντως το hardware είναι δυσανάλογο. 4πύρηνος επεξεργαστής (ο οποίος δεν είναι 9,3GHz παρπιπτόντως ), αλλά μόνο 2GB μνήμης και 9400gt (η μικρότερη κάρτα της σειράς 9xxx). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
varsa Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 gtroza δε βρήκα στο site που μου πες τα παιχνίδια που θέλω να παίξω.Τα παιχνίδια είναι τα εξής: 1)prince of persia 3D του 1998(και όλη τη σειρά) 2)Lara croft tombrader 3)Turok 2 4)Diablo 2 5)Zeus 6)Deus Ex 7)Riddle of the Sphinx 8)Clive Barkers Undying 9)World Basketball Manager tolis_01 ο επεξεργαστής γιατί δεν είναι 9.3 GHZ;Είναι 2,33 ο κάθε πυρήνας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 tolis_01 ο επεξεργαστής γιατί δεν είναι 9.3 GHZ;Είναι 2,33 ο κάθε πυρήνας... Γιατί δεν πάει αθροιστικά βρε. Ότι και να κάνεις, δεν πρόκειται να τρέξεις κάποια διεργασία με πάνω από 2,33Ghz (απλά μπορείς να τρέξεις 4 διαφορετικες με 2,33Ghz η κάθε μια ή μια διεργασία διαιρεμένη στα 4). Πάντως τα παιχνίδια που λες είναι αρκετά παλιά, άρα στο hardware σου παίζουν χαλαρά. Αλλά θα έχεις πρόβλημα αν έχουν directx. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Αν οι επεξεργαστες ηταν μεχρι σημερα μονοπυρηνοι και φτανανε ως τα 10GHz, πραγμα πιθανο αν μεναμε σε μονοπυρηνους, θα θελαμε μια μικρη γεννητρια αντι για απλο τροφοδοτικο και να τους εχουμε βυθισμενους σε υγρο για να δροσιζονται. Πλεον οι επεξεργαστες δεν γινονται πιο γρηγοροι, γινονται πιο αποδοτικοι με πολλους και διαφορους τροπους. Ενας απο αυτους ειναι οι πολλοι πυρηνες. Αντι να εχεις ενα μεγαλο "μυαλο" να σκεφτεται την λυση ενος προβληματος, εχεις 2 ή 4 μικροτερα που σπανε το προβλημα σε υποπροβληματα και το καθενα ασχολειται με το δικο του. Τα παιχνιδια που θες κατα 99% παιζουν μεσω του wine και το hardware σου επαρκει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
varsa Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Τα παιχνίδια παίζουν σε ανάλυση οθόνης 640χ480 κάτι που δεν έχει η καινούρια κάρτα γραφικών μου.Στα vista δε παίζουν γιατί τα vista τρέχουν σε ανάλυση οθόνης 1024χ768. tolis_01 γιατί θα 'χω πρόβλημα αν έχουν directx; jim_p γιατί δεν είναι 100% σίγουρο,αλλά 99%; Υπενθυμίζω:Τα παιχνίδια παίζουν σε ανάλυση οθόνης 640χ480 κάτι που δεν έχει η καινούρια κάρτα γραφικών μου.Πήγα να εγκαταστήσω το 1ο 3D PRINCE OF PERSIA του 1998 σε vista αλλά δε γινόταν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Γιατι ειναι αρκετα παλια ωστε να εχουν πληρη υποστιριξη απο το wine, αλλα ποτε δεν ξερεις. Το τελευταιο παλιο παιχνιδι που επαιξα σε wine και το διασκεδασα ηταν το soldier of fortune το 1, πριν 1+ χρονο που ημουν linux-only! Ποιο παιχνιδι, εκτος του prince of persia 3d απαιτει 640*480? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
varsa Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Τα υπόλοιπα 8 που έγραψα προφανώς.Άντε να υποστηρίζουν και 800χ600 αλλά θα παίζουν καλά σε τέτοια ανάλυση;Σε 1024χ768 σίγουρα δε παίζουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Λογικά θα παίξουν. Εξάλλου την ανάλυση σε ένα παιχνίδι την ορίζεις μέσα στο παιχνίδι. Στο λειτουργικό σου μπορεί να έχεις άλλη. Για το directx δεν είμαι σίγουρος για αυτό που είπα, αλλά πως θα τρέξουν αν τα παιχνίδια το χρειάζονται;; Κάνει το wine emulate και το dx;; Στη θέση σου θα έβαζα xp να τελειώνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
varsa Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Πήγα να εγκαταστήσω το prince of persia 3D του 1998 στο καινούριο μου pc με windows vista.Εγκατέστησα το Directx και το Quick Time που είχε το cd και μετά πήγα να κάνω install και μου εμφάνισε το εξής μήνυμα: "Η εφαρμογή InstallShield Engine σταμάτησε να λειτουργεί.Το πρόγραμμα σταμάτησε να λειτουργεί σωστά εξαιτίας κάποιου προβλήματος.Τα Windows θα κλείσουν το πρόγραμμα και θα σας ενημερώσουν εάν υπάρχει διαθέσιμη λύση".Πήγα μετά δεξί click στο autorun,όπως και στο pop3d.exe στις ιδιότητες,στη συμβατότητα κι'επέλεξα εκτέλεση προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για Windows 95 και μετά για Windows 98/Me και στις ρυθμίσεις από κάτω δοκίμασα όλες τις επιλογές: Εκτέλεση σε 256 χρώματα Εκτέλεση σε ανάλυση οθόνης 640χ480 Απενεργοποίηση οπτικών θεμάτων Απενεργοποίηση σύνθεσης επιφάνειας εργασίας Απενεργοποίηση της διαβάθμισης προβολής σε υψηλές ρυθμίσεις DPI και μου εμφάνισε πάλι το ίδιο μήνυμα. Πώς θα διορθωθεί το πρόβλημα; Αν βάλω Knopel Linux στο καινούριο μου pc,θα τρέξει κανονικά το install και θα παίξει το παιχνίδι με το wine; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.