spid_x Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Ειμαι εντελως αρχαριος στην κατασκευη ιστοσελιδας. Ειχα φτιαξει μονο με την geocities πριν αρκετα χρονια. Ποιο προγραμμα μου προτεινετε? Απο οτι διαβασα μια λυση ειναι το frontpage? Που μπορω να το βρω? Υπαρχει μεσα στα office? Υπαρχει free? Αν οχι ποιο αλλο μπορω να βρω free απο το Internet? Ευχαριστω
Evgenios1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Ενα ευκολο προγραμματακι για html http://software.visicommedia.com/en/products/acehtmlfreeware/
merianos Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Αν και εγώ δουλεύω με το Aptana όπως προανέφερε και ο Cue, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το Notepad. Αν είσαι αρχάριος, μέχρι που να καταλάβεις τι παίζει με τα προγράμματα Web Development θα έχεις χάσει το ζουμί. Δεν λέω και με το Notepad θα σου φύγει ο τάκος στο typing αλλά θα έχεις τα πάντα υπό έλεγχο, και στη συνέχεια μπορείς να μεταβείς σε κάποιο εργαλείο για Web Development ! Καλή συνέχεια σε ότι και να επιλέξεις !
spid_x Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Αν και εγώ δουλεύω με το Aptana όπως προανέφερε και ο Cue, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το Notepad. Αν είσαι αρχάριος, μέχρι που να καταλάβεις τι παίζει με τα προγράμματα Web Development θα έχεις χάσει το ζουμί. Δεν λέω και με το Notepad θα σου φύγει ο τάκος στο typing αλλά θα έχεις τα πάντα υπό έλεγχο, και στη συνέχεια μπορείς να μεταβείς σε κάποιο εργαλείο για Web Development ! Καλή συνέχεια σε ότι και να επιλέξεις ! Μπορεις να εξηγησεις σε παρακαλω λιγο αυτο με το Notepad? δεν γνωριζω τι ακριβως εννοεις. Πραγματι εβαλα τα παραπανω προγραμματα και μου φανηκαν ακατανοητα! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:43 ---------- ΚΑτεβασα το NAMO Trial και μου φανηκε αρκετα ευκολο. Κατι τετοιο θα ηθελα. Απο κει και περα για free hosting τι προτεινετε?
merianos Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Εννοώ πως αν θέλεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στον κώδικα σου και να καταλαβαίνεις κάθε αλλαγή που κάνεις χωρίς να σου φαίνονται κάποια πράγματα μαγικά η καλύτερη λύση είναι το Notepad. Η λογική είναι η εξής : 1) Δημιουργείς ένα φάκελο για το Project σου 2) Ανοίγεις το Notepad 3) Αρχίζεις να γράφεις HTML 4) Αποθηκεύεις το αρχείο σου σαν filename.html 5) Ανοίγεις το αρχείο με τον φυλλομετρητή που σου αρέσει καλύτερα και βλέπεις το αποτέλεσμα. Δεν θέλεις τίποτα παραπάνω για να ξεκινήσεις. Όταν θα έχεις εξοικειωθεί με την HTML, συνέχυσε με CSS, JavaScript, PHP, MySQL. Κάτι που ίσως θα μπορούσε να σε βοηθήσει θα ήταν η παρατήρηση του κώδικα άλλων Web Site. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησα και εγώ και τώρα είναι επαγγελματίας Web Developer. Τα έργα μου είναι πάντα XHTML/CSS Valid, και οι γνώσεις μου βέβαια έχουν απογειωθεί ! ! ! Το μόνο που έχω να σου πω είναι να έχει υπομονή και επιμονή, και να βάζεις για στόχο τα πολύ δύσκολα ! ;-)
spid_x Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Απο κωδικα Html δεν γνωριζω τιποτα και θα δυσκολευτω να μαθω. Βρηκα καποια προγραμματα Namo, Webnote kai Web page maker. Το τελευταιο μου φανηκε και το πιο ευκολο. Εσεις ποιο προτεινετε απο τα δυο?
merianos Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Η HTML είναι το ποιο εύκολο πράγμα στο Web Authoring. Για να σου δώσω να καταλάβεις πόσο εύκολη είναι, εγώ έμαθα HTML από μόνος μου απλά παρακολουθώντας τον κώδικα άλλων σελίδων. Στη συνέχεια βέβαια χρειάστηκα και ένα βιβλιαράκι, αλλά κατά κύριο λόγο την έμαθα από μόνος μου. Τα προγράμματα αναφέρεις, εγώ προσωπικά δεν τα γνωρίζω, αλλά να έχεις κατά νου, πως δεν είναι αυτά που θα σε μάθουν HTML. Το μόνο που μπορούν να κάνουν στην καλύτερη περίπτωση είναι να σου γράφουν εν-μερι τον κώδικα από μόνα τους και στη χειρότερη να σου αλλάζουν χρώματα στις εντολές της HTML για να σου είναι ποιο ξεκάθαρος ο κώδικας, αλλά HTML δεν θα σου μάθουν. Αν θέλεις μπορείς να επισκεφτείς το W3SCHOOL για να πάρεις ότι πληροφορία θέλεις για την HTML. Πάντως μην σε πιάνει πανικός, η HTML έχει ένα πολύ μικρό σύνολο εντολών που θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς κάθε φορά για να φτιάχνεις έγγραφα HTML (περίπου 50, ίσως και λιγότερες), και σπανίως θα χρειάζεσαι ποίο (ας το πούμε) εξειδικευμένες εντολές. Αν θέλεις επιπλέων βοήθεια μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.
spid_x Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Τελικα το web Page Maker Μου φανηκε αρκετα ευκολο. Οταν μπορεσω και μαθω html την βαζω κι αυτην μεσα. Απο κει και περα, που μπορω να βρω διαφορα java, flash κτλ για να την εμπλουτισω?
Seldimi Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις τον DreamWeaver, to NetObjects Fusion ή το VisualStuido.NET για αρχή (για να βλέπεις και σχεδίαση και κώδικα)... μπορείς επίσης απο html editors τον html-kit (μόνο για κώδικα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.