Προς το περιεχόμενο

HD4870 ψεύτικοι χρονοι μνήμης???

Alen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σε όλους,εχω παρει την ΗD4870 1gb ddr5 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1165585&category=69977735&HYKARTAGRAFIKONMONTELO=HD+4870&HYKARTAGRAFIKONTYPOSCHIPSET=ATI&catalog=20) και ενω μέσα το site λέει οτι εχει memory clock 3600mhz, μέσα απο το catalyst μου δείχνει ανωτερο 1200 ή καπου εκει γύρω....Τι μπορει να συμβαίνει?

Δημοσ.

Πόσο δίκιο έχεις Pcharon!!! Ευχαριστώ φίλος, με γλίτωσες απο τη μανούρα που θα τους έκανα...αν και κανονικά πρέπει να τους κάνω...

• Super Moderators
Δημοσ.
(που είναι 3.6Gbps).

3.6Gbps? είσαι σίγουρος? :o

λογο DDR4 (οποτε χ4)

δεν ισχύει αυτό...

αν ήταν GDDR4 θα ήταν x2...

Δημοσ.
3.6Gbps? είσαι σίγουρος?

Ποιός, εγώ? Στο site της sapphire τα λέει αυτά και μάλλον με αυτό μπερδεύτηκε αυτός του πλαισίου, τι με νοιάζει εμένα πως και γιατί... :mrgreen:

(βλέπε το link που έδωσα)

[edit] πάτα στην εικονίτσα specs και κοίτα το .xls που θα κατέβει, γράφει memory frequency (effective) 3600... (πως και γιατί effective ντεν ξέρει, δεν την έφτιαξα εγώ)

Δημοσ.
ε κάνει μπαμ το misstype, ghz είναι όχι gbps :o

Τώρα άμα σου πω πως ούτε εγώ έχω καταλάβει τελικά πόσο είναι και γιατί? :lol:

(μήπως είναι "τετράδρομη" η GDDR5 και πάει 900 Χ 4, ε?)

(πάντως πριν αντιγραφή έκανα)

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι 3600 είναι, αλλά ghz όχι gbps που λέει στο site της Sapphire

δεν είναι ακριβώς "τετράδρομη" αλλά effective πάει 4Χ

GDDR5 is the successor to GDDR4 and unlike its predecessors has two parallel DQ links which provide doubled I/O throughput when compared to GDDR4.
Δημοσ.
... has two parallel DQ links which provide doubled I/O throughput when compared to GDDR4.

Λίγο αργότερα αυτό σκέφτηκα κι εγώ, αλλά δεν πρόλαβα να το γράψω (έχω ένστικτο τελικά). Σα να λέμε 2 Χ 2 ε? Καλό κολπάκι! Ευχαριστώ για τον κόπο της διευκρίνησης (κάτι μάθαμε και σήμερα).

:-)

Υ.Γ. Άρα τελικά αυτό που πρέπει να βλέπει ο φίλος μας είναι 900. Απλά μάλλον θυμάται μέχρι το πού έφτανε η κλίμακα υπερχρονισμού (για να λέει χιλια-κάτι).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...