Προς το περιεχόμενο

Πιθανη αλλαγη τροφοδοτικου?

giannis_ts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρες παιδια,

εχω ενα pc με τροφοδοτικο 550w αλλα νομιζω πως εχω πολυ φορτομενο pc για να το κρατησω.Εχω 5 δισκους ενας απο αυτους veloci 300αρης μια ati 4830 512mb και asus p5q με cpu 8500 επανω κ bluray writer....Υπαρχει προγραμματακι να λεει για καταναλωσεις?Αρκει το τροφοδοτικο?Ειναι της acbel και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο αυτο εδω κ 3 περιπου χρονια απο το παλιο pc..ή να το σουταρω??

Ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αξιόπιστο πρόγραμμα να λέει για καταναλώσεις, όλα λένε παραπάνω.

Τα AcBel εχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Όχι οτι δεν αλλιώνονται τα χαρακτηριστικά τους με τα χρόνια...

Πόσα χρόνια έχεις τη μητρική; Τι μάρκα είναι; Τα προβλήματα άρχισαν ξαφνικά; Προβλήματα έχεις με κρύο μηχάνημα (κοντά στο ξεκίνημα) ή με ζεστό (μετα απο ώρα χρήσης);

Δημοσ.

το psu εχω μονο 3 χρονια.Ολα τα αλλα ειναι 7-8 μηνών.Η μητρικη ειναι της ASUS P5Q.Δεν μου κανει νερα αλλα δε το έχω ζορισει κ με κανενα παιχνιδακι ωστε να τραβηξει κ η καρτα να δω...

Δημοσ.

Δοκίμασε το Furmark ή μερικά loop στο 3dmark 06 - Vantage.

"Λογικά" αν υπάρχει πρόβλημα, το τροφοδοτικό θα δείξει σημάδια κόπωσης (crash,restart και τα συναφή)

Δημοσ.

μπα πιστευω μια χαρα ειναι το τροφοδοτικο σου...

οι δισκοι τρωνε γυρω στα 7-8 watt ο καθενας..

+blu ray - 6χ8 = 48 watt απο περιφερειακα...

γυρω στα 100 απο cpu...

επισης τοσα απο gpu...

και δεν ξερω ποσα τρωει η μητρικη...

πιστευω εισαι οκ :P

• Super Moderators
Δημοσ.

τι μάρκα είναι το τροφοδοτικό καταρχάς?

με αυτά που έχεις και 450w τροφοδοτικό (καλό, πχ Corsair) να είχες ήσουν καλυμένος...

Δημοσ.

με αυτά που έχεις και 450w τροφοδοτικό (καλό, πχ Corsair) να είχες ήσουν καλυμένος...

συμφονω ...

εκτος και αν σκευτεσαι για κροσσφιρεΧ αργοτερα.

• Moderators
Δημοσ.
μπα πιστευω μια χαρα ειναι το τροφοδοτικο σου...

οι δισκοι τρωνε γυρω στα 7-8 watt ο καθενας..

+blu ray - 6χ8 = 48 watt απο περιφερειακα...

γυρω στα 100 απο cpu...

επισης τοσα απο gpu...

και δεν ξερω ποσα τρωει η μητρικη...

πιστευω εισαι οκ :P

H CPU του καταναλωνει αρκετα λιγοτερα απο 100 αν δεν την εχει υπερχρονισει.

Επισης, ο καθε δισκος καιει γυρω στα 10-12 βατ και οχι τοσα λιγα οσα λες. Κατα το spinup (για ~10sec) αυτο το νουμερο γινεται 20-25 βατ.

Οι μοναδες εγγραφης/αναγνωσης καινε πιο πολυ απο τους σκληρους, αλλα μονο οταν λειτουργουν.

Η μητρικη γυρω στα 40 χοντρικα χοντρικα μαζι με τις ραμ.

Δημοσ.
εχω ενα pc με τροφοδοτικο 550w ...Ειναι της acbel και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο αυτο

............

Τα AcBel εχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

και πάντα τειρούν τις προδιαγραφές τους, τόσο στα watt όσο και στην κυμάτωση. Χρόνος απόκρισης πολύ μικρός στις αυξομειώσεις φορτίου. Εφάμιλη ποιότητα με DELTA/ETASIS/Seasonic/Silversonic.

Δημοσ.

Delta,Etasis,AcBel,LiteOn συχνά βρίσκονται μέσα σε ακριβά μηχανάκια (Dell, Macintosh, Hp,...) και δεν βρίσκονται εύκολα στο εμπόριο.

Ενα παράδειγμα: ενα επώνυμο workstation με τροφοδοτικό απο τις παραπάνω μάρκες με 400watt έχει 2 επεξεργαστές, 2 scsi δίσκους, και αρκετά άλλα καλούδια, γιατί τα watt τους είναι πραγματικά...

Ενώ με π.χ. eurocase και zalman κλάφτα... απορώ πως τα zalman έχουν βγάλει όνομα (μάλον το χρώμα φταίει).

Τα seasonic/corsair είναι επίσης αξιόλογα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Delta & Etasis γνωρίζω, δεν ήξερα ότι έβγαζε η LiteOn psus...

anyway, αν το τροφοδοτικό είναι καλό τα 550w φτάνουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...