Προς το περιεχόμενο

Μοbo+cpu+ram

axristidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

I'm busted!! Εχεις δικιο απλα σκεφτομουν αλλα, παρολο που ενας φιλος

με 1GB μνημη καρτα γραφικων και 4Gb ραμ σε 32bitata windows του βλεπει 3,25GB ram. τεσπα...παντως η μητρικη που σου προτεινει ο caution φαινεται μη διαθεσιμο προς το παρον...τσεκαρε το.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σοβαρα μιλας γιαυτο με τα ποστς? Πρωτη φορα το ακουω.:P

Οσο για τις μνημες απο θεμα oc οι 2χ1 κλοκαρονται πιο ευκολα σε σχεση με τις 2χ2.

Επισης μη κοιτας τις τιμες στη μνημες..Κοιτα τα ρολογια και την συχνοτητα...Ιδανικο ειναι μεγαλη συχνοτητα με χαμηλα ρολογια.

Δημοσ.

Φιλε μου, αν εχεις VRaptor και τρως κλεψυδρα με δεξι κλικ (εκτος κι αν εννοεις στιγμιαια) τοτε ειναι αλλου το προβλημα.

Μηπως να σκεφτοσουν κανα φορματ? Αν εχεις την δυνατοτητα δοκιμασε το κι αυτο.

Επισης, καλυτερα να παρεις 2x2Gb μνημες κι ας μην τα αναγνωριζει και τα 4Gb.

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο κρίσιμο η ταχύτητα της μνήμης, γιατί είναι BLACK BOX EDITION ο επεξεργαστής, δηλαδή ξεκλείδωτος. Αλάζεις κατά βούληση τον πολλαπλασιαστή, χωρίς να σε απασχολεί η μνήμη. Καλύτερα περισσότερη παρά ταχύτερη.

Εγώ τον δούλευα στα 3100 MHz, με μικρή αύξηση της τάσης (50mv νομίζω). Παραπάνω τάση δεν έκρινα ότι άξιζε τον κόπο γιατί ζεσταίνεται αρκετά κιόλας. Πιό πολύ κι από τον PHENOM II X3 720 (στα 3300 MHz) που έχω τώρα, έστω κι αν στα χαρτιά 95W είναι και οι δύο.

Δημοσ.

Ο 7750 δουλεύει στα 13.5 επί 200. Έτσι βγαίνει το 2700MHz που είναι η συχνότητα λειτουργίας.

Αυτός επειδή είναι ξεκλείδωτος μπορούμε εκείνο το 13.5 να το κάνουμε 15 κι έτσι πιάνουμε τα 3000MHz χωρίς να αλάξουμε τίποτα άλλο.

Η πλειοψηφία των επεξεργαστών όμως είναι κλειδωμένοι και μπορούμε να αυξήσουμε μόνο εκείνο το 200.

Το 200 όμως είναι άμεσα συνδεμένο και με τη συχνότητα της μνήμης κι έτσι έχουμε να σκεφτόμαστε άλλον έναν παράγοντα (ως που θα αντέξει η μνήμη).

Επίσης το 200 συνήθως δεν μπορούμε να το αυξάνουμε όσο θέλουμε γιατί δεν αντέχει το chipset.

Αυτά όμως δεν μας απασχολούν με τους BLACK BOX EDITION της AMD οπότε είναι ότι πρέπει για τα πρώτα βήματα στο overclocking.

Δυστυχώς ο 7750 είναι από την προηγούμενη γενιά της AMD οπότε πάνω απο 3200 πολύ δύσκολα θα ανέβει.

Δημοσ.
E τοτε να τον παρω τον 7750... καλη περιπτωση ακουγεται. Με μόνο 65€ παιρνεις ενα επεξστη που παει χωρις προβλημα στα 3GHz...

Ποιοι αλλοι επεξστες ειναι ξεκλειδωτοι, σε μεγαλυτερα κυβικα?

Για να αντεξει η μνημη θα πρεπει να κατεβασουμε τους χρονισμους της?

Η καρτα γραφικων επηρεαζεται? Μπορει να παθει ζημια? Οι αλλες pci καρτες? Ο σκληρος?

• επισης ο Ε5200 παει πανω απο 3 χωρις προβλημα:-)
  • οταν τον ανεβασεις πολυ καποια στιγγμη, θα χρειαστει να ριξεις τις ραμ μαλλον:-)
  • οχι τα αλλα εξαρτηματα δεν παθαινουν τιποτα:-)

Δημοσ.
Eεε, και ποιος ειναι καλυτερος? Ο 7750 ή ο 5200?

Ειναι κατα πολυ καλυτεροι του Αthlon64 FX-55 που εχω? Θελω να πω, αξιζει το κοπο η αλλαγη?

Eισαι σιγουρος οτι αν κανεις o/c και ανεβασεις πολυ τις τιμες, ζημια μπορει να παθουν μόνο τα εμπλεκομενα εξαρτηματα(cpu, ram, [και mobo;]) ενω τα υπολοιπα δεν εχουν αναγκη?

Τη ζημια μπορεις να την παθεις μόνο εαν αυξησεις υπερβολικα το ρευμα?

κοιτα εγω δεν ειμαι ειδικος αλλα θα σου απαντησω με βαση αυτα που εχω δει εδω μεσα:-)

ο amd μαλλον ειναι καλυτερος αλλα το Ε5200 κλοκαρετε καλυτερα:-)

• αν ανεβασεις πολυ τα ρευματα θα εχεις μεγαλες θερμοκρασιες,με αποτελεσμα να θελεις καλυτερη ψυξη. Αν ανεβασεις υπερβολικα τα ρευματα ο επεξεργαστης θα ζηταει ολο και περισσοτερο ρευμα για να ειναι σταθερος:-)

• και ναι νομιζω θα δεις διαφορα

• ram mobo νομιζω δε παθαινουν τιποτα! Τωρα ο cpu αν του δωσεις και 2volt λογικα θα καει:P(αλλα τι αγχωνεσε θα εχουν εγγυηση:P και εννοειται δε θα τους πεις οτι εκανες o/c :-D)

διορθωστε με αν κανω λαθος:-):-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...