Apanepai Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να φτιάξω ένα script όπου θα βρίσκει ποια αρχεία έχουν αλλάξει την τρέχουσα μέρα σε κάποιο directory και θα παίρνει ένα Backup για αυτά. >find /home/user/Documents/* -daystart -mtime -1 | tar cj --files-from=- > /Backup/$fname.tar Το πρόβλημα είναι ότι το .tar backup περιέχει και όλη τη διαδρομή μέχρι τα περιεχόμενα του Documents πράγμα το οποίο δεν το θέλω. Πως μπορεί να γίνει αυτό? Καμία ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 man tar http://linux.die.net/man/1/tar το είδες ; . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Το μόνο σχετικό που πρόσεξα είναι το exclude. Αλλά τι πρέπει να δώσω στο pattern για να μην συμπεριληφθεί όλη η διαδρομή? Ή υπάρχει και κάτι άλλο που δεν το πρόσεξα? (Χαμός γίνεται με τις δυνατότητες της tar) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 http://www.petefreitag.com/tools/man-pages/tar.html Local file selection: -C, --directory=DIR change to directory DIR ίσως να αλλάξεις directory προσοχή είμαι άσχετος ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Nop δεν είναι αυτό. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 σε προειδοποίησα ! καλημέρα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 >find /home/user/Documents/* -daystart -mtime -1 | tar cj --files-from=- > /Backup/$fname.tar Το πρόβλημα είναι ότι το .tar backup περιέχει και όλη τη διαδρομή μέχρι τα περιεχόμενα του Documents πράγμα το οποίο δεν το θέλω. Πως μπορεί να γίνει αυτό? Καμία ιδέα? >cd /home/user/Documents && find . -daystart -mtime -1 | tar cj --files-from=- > /Backup/$fname.tar ;-) Επεξεργασία: Παρεμπιπτόντως, αυτό που θες να κάνεις ονομάζεται "incremental backup" και υπάρχουν αρκετά πιο αποδοτικοί τρόποι να το κάνεις: Αφενός έχει υποστήριξη το ίδιο το tar (-g/-G switches) Αφετέρου υπάρχουν αξιολογότατα εργαλεία όπως το rdiff-backup και το rsnapshot, τα οποία κάνουν την ίδια δουλειά πολύ πιο αποδοτικά. Προσωπικά θα σου πρότεινα να ρίξεις μια καλή ματιά στο rdiff-backup Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Ήταν τόσο απλό τελικά. Thanks apoikos. Είναι στα πλαίσια άσκησης για τη σχολή εξού και ο "ποντιακός" τρόπος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 κι εσυ ceidας πουλακι μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.