Προς το περιεχόμενο

Tar - How To Omit Directory

Apanepai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω να φτιάξω ένα script όπου θα βρίσκει ποια αρχεία έχουν αλλάξει την τρέχουσα μέρα σε κάποιο directory και θα παίρνει ένα Backup για αυτά.

>find /home/user/Documents/* -daystart -mtime -1 | tar cj --files-from=- > /Backup/$fname.tar

Το πρόβλημα είναι ότι το .tar backup περιέχει και όλη τη διαδρομή μέχρι τα περιεχόμενα του Documents πράγμα το οποίο δεν το θέλω. Πως μπορεί να γίνει αυτό? Καμία ιδέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο σχετικό που πρόσεξα είναι το exclude. Αλλά τι πρέπει να δώσω στο pattern για να μην συμπεριληφθεί όλη η διαδρομή?

Ή υπάρχει και κάτι άλλο που δεν το πρόσεξα? (Χαμός γίνεται με τις δυνατότητες της tar)

>find /home/user/Documents/* -daystart -mtime -1 | tar cj --files-from=- > /Backup/$fname.tar

Το πρόβλημα είναι ότι το .tar backup περιέχει και όλη τη διαδρομή μέχρι τα περιεχόμενα του Documents πράγμα το οποίο δεν το θέλω. Πως μπορεί να γίνει αυτό? Καμία ιδέα?

>cd /home/user/Documents && find . -daystart -mtime -1 | tar cj --files-from=- > /Backup/$fname.tar

;-)

Επεξεργασία: Παρεμπιπτόντως, αυτό που θες να κάνεις ονομάζεται "incremental backup" και υπάρχουν αρκετά πιο αποδοτικοί τρόποι να το κάνεις:

• Αφενός έχει υποστήριξη το ίδιο το tar (-g/-G switches)
  • Αφετέρου υπάρχουν αξιολογότατα εργαλεία όπως το rdiff-backup και το rsnapshot, τα οποία κάνουν την ίδια δουλειά πολύ πιο αποδοτικά.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να ρίξεις μια καλή ματιά στο rdiff-backup

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...