Προς το περιεχόμενο

Λευκό iphone 3G και μερικές ...περίεργες παρατηρήσεις!

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Μετά από πολύ καιρό δοκιμών, συγκρίσεων και παρατηρήσεων, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα "θεματάκια" τα οποία παρατήρησα στο λευκό iphone (16gb, 3G).

Πριν αναφέρω οτιδήποτε, να τονίσω πως είμαι παρανοϊκός με τα ηλεκτρονικά προϊόντα που αγοράζω και προσέχω την παραμικρή λεπτομέρεια (ακόμη και στο πακέτο της συσκευασίας), σε σημείο που όλοι με συμβουλεύουν να πάω σε κάποιον ...ειδικό :rolleyes:

Στο θέμα μας τώρα:

Το πρώτο μου iphone 3G ήταν το λευκό (μόλις είχε κυκλοφορήσει από την Vodafone) ενώ τώρα έχω το μαύρο 16gb. Λόγω της δουλειάς μου όμως πέρασαν από τα χέρια μου άλλα 5 iphone 3G, 3 λευκά και 2 μάυρα. Σε όλα τα λευκά (σύνολο 4, όχι αγορασμένα την ίδια χρονική περίοδο) λοιπόν παρατήρησα τα παρακάτω και θα ήθελα όσοι έχετε το συγκεκριμένο να τα παρατηρήσετε για να δουμε αν όντως υπάρχει θέμα ή εγώ είμαι παρανοϊκός ή γκαντέμης που μου έπεσαν όλα τα προβληματικά:

1. Το λευκό πλαστικό ποτέ δεν ήταν τέλεια κουμπωμένο (σε αντίθεση με τα μάυρα) με αποτέλεσμα αν το "χαϊδεύεις" γύρω γύρω να νιώθεις στο δάχτυλο σημεία να προεξέχουν (σα να σε γρατζουνάνε ελαφρά)

2. Σε απόλυτο σκοτάδι και έχοντας το τηλέφωνο ανοιχτό, φαίνονται από το πίσω μέρος σε διάφορα σημεία φωτεινές κηλίδες (από το backlight).

3. Η λήψη του GPS ήταν χειρότερη από αυτή των μαύρων μοντέλων. Έχοντας τα δίπλα-δίπλα, το λευκό είτε αργούσε περισσότερο να βρει το στίγμα, είτε χρησιμοποιούσε μόνο τον εντοπισμό με τη χρήση των κεραιών τηλεφωνίας και του WiFi.

4. Η λήψη του σήματος ήταν λίγο χειρότερη από τα μαύρα και ειδικά στο 3G το έχανε πολύ πιο συχνά.

5 (και το σημαντικότερο). Κατά την αναπαραγωγή video και ειδικά στα πολύ καλής ποιότητας, σε όλα τα λευκά μπορούσες να διακρίνεις σε πολλά σημεία τις οριζόντιες γραμμές αναννέωσης της οθόνης (refresh rate). Αυτές οι γραμμούλες φαίνονται πολύ πιο εύκολα σε περιοχές του βίντεο με ενιαίο χρώμα ή ακόμη και στο κουμπί Done στην πάνω αριστερή γωνία όταν βλέπετε ένα video. Επίσης φαίνονται πιο εύκολα αν κατά την αναπαραγωγή κουνάτε ελαφρά δεξιά-αριστερά το τηλέφωνο (φαντάζομαι έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του ματιού :-) ).

Περιττό να αναφέρω πως όλα τα παραπάνω ΔΕΝ τα έχω παρατηρήσει στις μαύρες συσκευές που πέρασαν από τα χέρια μου. Σε διάφορα forums δεν βρήκα συγκεντρωμένες αυτές τις παρατηρήσεις παρά μόνο σαν μεμονωμένα περιστατικά...

Η δική μου (υπερβολική ίσως) θεωρία, λέει πως για όλα αυτά ευθύνεται η διαφορετική ποιότητα του πλαστικού στα λευκά iphones (αυτό όμως δεν δικαιολογεί και τις γραμμές στα videos). Αν δείτε με μια κάμερα που έχει υπέρυθρες το πίσω μέρος ενός μαύρου iphone, θα παρατηρήσετε πως εμφανίζεται διάφανο σαν γυαλί και μπορείτε να δείτε στο εσωτερικό του (την μπαταρία, τις βίδες, την κεραία GPS γύρω από την κάμερα, ακόμη και ένα μικρό barcode σε ένα παραθυράκι στην άκρη). Σε ένα λευκό όμως δεν φαίνεται τίποτα.

Αυτά... Περιμένω σχόλια (και κράξιμο επίσης)!

B)

Δημοσ.

Στο δικό μου μαύρο πάντως το πρώτο που αναφέρεις ισχύει.

Για το τρίτο, το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε σχέση με το Nokia που είχα πριν.

Τα υπόλοιπα δε τα έχω παρατηρήσει. Από την άλλη μπορεί βέβαια να μην είμαι όσο παρανοϊκός είσαι εσύ :P

Δημοσ.

1. Το λευκό πλαστικό ποτέ δεν ήταν τέλεια κουμπωμένο (σε αντίθεση με τα μάυρα) με αποτέλεσμα αν το "χαϊδεύεις" γύρω γύρω να νιώθεις στο δάχτυλο σημεία να προεξέχουν (σα να σε γρατζουνάνε ελαφρά)

2. Σε απόλυτο σκοτάδι και έχοντας το τηλέφωνο ανοιχτό, φαίνονται από το πίσω μέρος σε διάφορα σημεία φωτεινές κηλίδες (από το backlight).

1. Το έχω παρατηρήσει στο δικό μου... όπως επίσης και το on/off κουμπί που στο iphone του κολλητού μου (λευκό 16άρι) είναι πιο έξω.

2. Επίσης το έχω παρατηρήσει στο δικό μου. Εξ αρχής

Να πω ότι δεν έχω το άσπρο αλλά το μαύρο το 16άρι

Δημοσ.

Εγώ να προσθέσω τα cracks του πίσω καπακιού των λευκών, έχω δεί 2 μέχρι τώρα με σπασμένο καπάκι σε καμιά δεκαριά γνωστών και φίλων, ενώ στα μαύρα αυτό το πρόβλημα είναι ανύπαρκτο.

Black rulezzzzz!!!!! :-)

Δημοσ.
είναι και πιο όμορφο

ναι γαμώτο είναι πιο όμορφο =(

owner of a white iphone.

ξέρει κανείες αν είναι εύκολο να το κάνουμε μαύρο; ;ρ

Δημοσ.
ναι γαμώτο είναι πιο όμορφο =(

owner of a white iphone.

ξέρει κανείες αν είναι εύκολο να το κάνουμε μαύρο; ;ρ

:P

L394101002-200.JPG

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχμ ρε σεις μην το κάνουμε White vs Black! Εγώ απλά έγραψα μερικές παρατηρήσεις για να δω αν παρουσιάζονται και στους άλλους!

B)

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχεις δίκιο... αλλά ψοφάω για παρεξήγηση

Άσχετο, δεν είσαι ο Alexkass από το myphone ε???

B)

Δημοσ.

Σε 5-6 μαυρα iPhone 3g που εχω πεσει στα χερια μου για αρκετες μερες (+1 ενα το δικο μου) δεν ειχα δει κανενα προβλημα ...

• Super Moderators
Δημοσ.
όχι... και εκεί alexzzz είμαι

Α οκ... Τη γλίτωσες! :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:06 ----------

Σε 5-6 μαυρα iPhone 3g δεν ειχα δει κανενα προβλημα ...

Για τα άσπρα μιλάμε! Στα μαύρα ούτε εγώ βρήκα κάτι!

Δημοσ.

εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει το καπάκι με τη λειτουργικότητα του κινητού.

μήπως παρά είσαι ψείρας (φιλικά στο λέω:-) );

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...