Προς το περιεχόμενο

Mp3 Kbps

Salvation

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποια γνήσια CD μουσικής τα οποία τα μετατρέπω σε mp3 με τον Audiograbber. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι bitrate να επιλέξω. Μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξω από 32 μέχρι 320kbps. Το θέμα είναι τα wav αρχεία τι bitrate έχουν?, γιατί δε θα έχει νόημα να επιλέξω παραπάνω απ' αυτό που έχουν...

Δημοσ.
Το θέμα είναι τα wav αρχεία τι bitrate έχουν?, γιατί δε θα έχει νόημα να επιλέξω παραπάνω απ' αυτό που έχουν...

Δεν παίζει ρόλο, ήδη τα 320Kbps max που βλέπεις είναι πολύ πιο κάτω από το bitrate των WAV που προέρχονται από Audio CD (που για την ιστορία είναι λίγο πιο πάνω από 1400Kbps).

Τώρα, για το τί bitrate να χρησιμοποιήσεις: Εγώ θα πρότεινα να να δεις μόνος σου με μερικά τεστάκια ποιος ρυθμός είναι πιο αποδεκτός ποιοτικά στα αυτιά σου. Οι τρεις πιο χρησιμοποιούμενες τιμές για κωδικοποίηση μουσικών CD είναι τα 128, τα 192 και τα 320 Kbps. Αυτά όσον αφορά CBR ή ABR τύπο κωδικοποίησης, άλλοι χρησιμοποιούν τα -Vx presets του Lame που δίνουν VBR κωδικοποίηση. Για περισσότερα, δες εδώ: http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Lame#Recommended_encoder_settings

Άρα λοιπόν, πάρε μερικά CD από τη δισκοθήκη σου (διαφορετικού είδους μουσικής αν είναι δυνατόν), κάνε τα rip σε WAV και από αυτά φτιάξε σετάκια MP3 με τις παραπάνω αναφερόμενες ρυθμίσεις. Δες ποιο bitrate (ή -Vx preset) σε ικανοποιεί περισσότερο, δίνοντας συγχρόνως και αποδεκτά, βάσει των αναγκών σου, μεγέθη αρχείων.

Δημοσ.
Δεν παίζει ρόλο, ήδη τα 320Kbps max που βλέπεις είναι πολύ πιο κάτω από το bitrate των WAV που προέρχονται από Audio CD (που για την ιστορία είναι λίγο πιο πάνω από 1400Kbps).

Τώρα, για το τί bitrate να χρησιμοποιήσεις: Εγώ θα πρότεινα να να δεις μόνος σου με μερικά τεστάκια ποιος ρυθμός είναι πιο αποδεκτός ποιοτικά στα αυτιά σου. Οι τρεις πιο χρησιμοποιούμενες τιμές για κωδικοποίηση μουσικών CD είναι τα 128, τα 192 και τα 320 Kbps. Αυτά όσον αφορά CBR ή ABR τύπο κωδικοποίησης, άλλοι χρησιμοποιούν τα -Vx presets του Lame που δίνουν VBR κωδικοποίηση. Για περισσότερα, δες εδώ: http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Lame#Recommended_encoder_settings

Άρα λοιπόν, πάρε μερικά CD από τη δισκοθήκη σου (διαφορετικού είδους μουσικής αν είναι δυνατόν), κάνε τα rip σε WAV και από αυτά φτιάξε σετάκια MP3 με τις παραπάνω αναφερόμενες ρυθμίσεις. Δες ποιο bitrate (ή -Vx preset) σε ικανοποιεί περισσότερο, δίνοντας συγχρόνως και αποδεκτά, βάσει των αναγκών σου, μεγέθη αρχείων.

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Αν θες μέγιστη δυνατή ποιότητα στο mp3 format συνάμα με το ελάχιστο γι αυτήν μέγεθος επιλέγεις VBR με όλα τα υπόλοιπα στο μέγιστο, οπότε το sense του αλγόριθμου θα επιλέγει κάθε στιγμή το καλύτερο bitrate. Μερικά "CD rippers" δεν είναι κατάλληλα γι αυτή τη δουλειά (χρησιμοποιούσα το εμπορικό CD-DA Extractor). Μάλιστα, αναλόγως της ποιότητας(και χαρακτηριστικών) του ήχου στο CD θα προσέξεις πως ανάλογο είναι και το bitrate που θα επιλέγει - αυτόματα - ο αλγόριθμος για την κωδικοποίηση.

ξέρω τι σου λέω ;)

Δημοσ.

Εξαρτάται και από τη χρήση / συσκευή αναπαραγωγής για την οποία προορίζονται. Π.χ. για κινητό δεν έχει νόημα να επιλέγεις bitrate πάνω από τα 128 kbps, το ίδιο πιστεύω και για φορητές συκευευές αναπαραγωγής ήχου. Για υπολογιστή με καλά ηχεία ή/και στερεοφωνικό συγκρότημα επιλέγεις από τα 192 kbps και πάνω, σύμφωνα και με τις προηγούμενες υποδείξεις. Για την ανώτερη ποιότητα του mp3, επιλέγεις 320 kbps cbr. Και πάλι τα αυτιά σου θα είναι ο τελικός κριτής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...