Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με clean-install XP

loukas77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Θέλω τη βοήθειά σας... Από το πρωί παλεύω και δεν μπορώ άλλο θα σκάσω γιαυτό αποφάσισα να ρωτήσω και εσάς... Ένας φίλος μου έδωσε το laptop του που έιχε μέσα τα Vista αλλά επειδή είναι πολύ αδύναμο δεν τα σήκωνε και μου είπε να του βάλω ΧΡ. Βάζω κανονικά το CD των XP που έχω, του κάνω format (δεν διέγραψα το Recovery partition των Vista, όμως μου είπε ότι έχει χάσει τα CD που έιχε μαζί με το PC). To λαπτοπ είναι Toshiba Satellite L30-113. Μετά από ψάξιμο βρήκα drivers για ΧΡ και έτσι έκανα format. Όταν άνοιξε κόλησε στο "Εγκατάσταση Δυκτίου" αλλά το έκλεισα και το ξαναάνοιξα και εγκαταστάθηκε. Αφού μπήκα στα windows δεν δούλευε σχεδόν τίποτα και πάω να βάλω τα drivers... Αφού άρχισε να λέει περίεργα μπαίνω σε safe mode και του έβαλα ότι μπόρεσα (κάρτα γραφικών, WLAN, LAN, ήχου) και μετά ανόγω πάλι κανονικά και άνοιξε μια χαρά με ήχο και δύκτιο και όλα. Λέω ουφ ευτυχώς φτιάχτηκε... Πάω μετά να βάλω κάτι tools της toshiba που έχει και ανοίγει ο installer και μετά γίνεται minimize και δεν ξαναεμφανίζεται... Πάω να ανόξω το "Σύστημα" από πίνακα ελένχου να δω τι drivers λείπουν και δεν άνοιγε... Τι να κάνω, λέω restart. Πατάω έναρξη, απανεργοποίηση και εκέι κολάει! Δεν μπου έδειξε το Απενεργοποίηση, Αναμονή, Επανεκίνηση... Μπόρεσα και άνοιξα task manager και του έδωσα command shutdonw -s -t 0 και μετά από πολλά error έκλεισε......... Από safe mode το παράθυρο της απενεργοποίησης άνοιγε κανονικά και το PC έκλεινε κανονικά. Τι να κάνω ρε παιδιά? Όποια βοήθεια θα ήταν πολύ χρίσημη! Ακόμα δεν έχω εγκαταστήσει τα προγράμματα της toshiba γιατί δεν μπαίνουν όπως σας είπα (απλά κλίνουν...). Προσπάθησα να βάλω IE8 και την ώρα της εγκατάστασης κόλησε και δεν έκανε τίποτα..... :fear: Σας παρακαλώ λίγη βοήθεια... Ευχαριστώ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:11 ----------

Παιδιά! Άνοιξα σήμερα το PC και μου έκανε πάλι τα κουλά του και το έκανα restart, μπήκα σε safe mode μετά πάλι restart κλίνοντας το διακόπτη του WLAN και από τότε δουλεύει όπως θα έπρεπε! Και άνοιξα πάλι το WLAN και δουλεύει κανονικά!!! Μόνο εκεί που λέει πόση μπαταρία απομένει δεν δουλεύει σωστά... Έχει κολήσει στο 7% και δεν φορτίζει... Το έκαναν και τα vista αυτό...... Υπάρχει τρόπος να το διορθώσω? Ευχαριστώ!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:52 ----------

Παιδιά... Το πρόβλημα τελικά δεν λύθηκε... Όποτε θέλει δουλεύει κανονικά και όποτε θέλει χαλάει... Δηλαδή όταν πατάω έναρξη και απενεργοποίηση κολάει όλος ο υπολογιστής... (μπορώ όμως να ανοίξω task manager). Κάποιος ας με βοηθέσει γιατί είναι ανάγκη... Αν δεν γίνει τίποτα αύριο θα ξανακάνω format.....

Δημοσ.

Στο site της toshiba υπάρχουν ότι drivers μπορεί να χρειαστείς για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ίσως να μπλέχτηκε η κατάσταση. Αν δεν κατέβασες από το site που σου δίνω τους drivers κατέβασέ τους και δοκίμασε με αυτούς.

Αλλιώς, βάλε πάλι vista και άσ' το όπως είναι.

Δημοσ.
Στο site της toshiba υπάρχουν ότι drivers μπορεί να χρειαστείς για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ίσως να μπλέχτηκε η κατάσταση. Αν δεν κατέβασες από το site που σου δίνω τους drivers κατέβασέ τους και δοκίμασε με αυτούς.

Αλλιώς, βάλε πάλι vista και άσ' το όπως είναι.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου... Από εκεί τα κατέβασα... Θα προσπαθήσω αύριο να του βάλω XP Pro SP3 μπας και δουλέψει (τώρα του έχω βάλει Home) Αλιώς... Πρέπει να βρω τα recovery CDs......... Αν και μ Vista δεν την παλεύει το μηχάνημα... Ενώ με τα XP (όποτε θυμάται να δουλέψει) τρέχει άψογα......... Υπάρχει τρόπος να δω τι το κολάει? Πχ κάποιο hardware το αποτρέπει από το shudown ή κάποιο driver? Υπάρχει κάποιο τέτοιο log file? Ευχαριστώ και πάλι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:11 ----------

Σήμερα πάλι δουλεύει μια χαρά....... Δεν θέλω να δώσω το laptop ακόμα πίσω γιατί μπορεί αύριο ή σε 2 μέρες να ξαναχαλάσει... Αν και το χρειάζεται και μου το ζητάει. Λέτε να κάνω format και να του βάλω Windows XP Pro SP3 ή να το αφήσω έτσι και να το δουλέψω μέχρι να ξαναχαλάσει?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:01 ----------

Παιδιά πάλι άρχισε τα προβλήματα.... Πρόσεξα όμως ότι όταν ανοίγουν τα windows σε προβληματική μορφή δεν ανοίγουν κάποια εικονίδια στο system tray όπως π.χ. το Toshiba Power Saver τα δύκτια (ασύρματο και ενσύρματο) το εικονίδιο της μπαταρίας κ.α. Αν αυτό βοηθάει να βρεθεί λύση παρακαλώ πείτε μου. Εγώ τώρα θα το κάνω format...

Δημοσ.

Κατά την άποψή μου κάτι δεν πήγε καλά στην εγκατάσταση!

Μπορεί να έχει πρόβλημα και το CD με τα Home οπότε δοκίμασε με τα Pro SP3 και νομίζω θα λυθεί το πρόβλημα. Σημαντικό είναι να βάλεις τους σωστούς drivers από το site της Toshiba ;)

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Έκανα format και η εγκατάσταση κόλησε ΠΑΛΙ στο "Εγκατάσταση Δυκτίου"... Τώρα απενεργοποίησα εντελώς τις κάρτες δικτύου από το BIOS και κάνω πάλι format μήπως έφταιγε αυτό για όλα... Θα σας πω τι έγινε όταν τελειώσω...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:49 ----------

Έκανα το format... Κόλησε πάλι η εγκατάσταση αλλά αυτή τη φορά στα 10 λεπτά. Έκλεισα το PC και το ξαναάνοιξα και δούλεψε. Εκεί που έκανε log in για πρώτη φορά και έφτιαχνε ρυθμίσεις κόλησε... Μετά από πολύ ώρα και από safe mode βάζοντας ότι drivers μπορούσα έκανα restart και τώρα το PC δουλεύει άψογα!!! Ελπίζω να μην ξαναχαλάσει... :P Λέω να μην του βάλω τίποτα από τα βοηθητικά προγράμματα της Toshiba (εκτός από το Hotkey Utillies) γιατί έτσι και αλιώς δεν χρειάζονται. Σκέφτομαι αν είναι να βάλω και το Toshiba Power Manager όμως μιας και αυτό των Windows είναι μια χαρά λέω να μην πειραματιστώ. :lol: Αυτά από εμένα. Αν ξαναχαλάσει θα ξαναποστάρω (ελπίζω να μην χρειαστεί ;)) Για την μπαταρία μάλον είναι δικό της το πρόβλημα θα πάω να αγοράσω μία καινούργια:P. Κάτι τελευταίο. Λέτε να του κάνω Updates ή μπορεί να μου διμηουργήσουν προβλήματα? Έτσι και αλιώς το SP3 το πέρασα ήδη. Ευχαριστώ πολύ όσους μου απαντήσατε για τη γνώμη και τη βοήθειά σας :-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:36 ----------

Δυστηχώς ξανα postάρω... Όμως άρχισα να καταλαβαίνω που οφείλεται το κόλημα και εσείς που ξέρετε μπορεί να ξέρετε να με βοηθήσετε να το λύσω. Λοιπόν το PC δεν δουλεύει σωστά όταν ανοίγει και στο tray εν υπάρχουν τα εικονίδια που υπάρχουν συνήθως (Του WiFi, Ethernet, Ένταση, Μπαταρία/Φόρτιση κλπ). Τα μόνα που φορτώνει είναι αυτά που έχω εγκαταστήσει εγώ. Ορίστε και ένα screenshot:

wronga.jpg

Αν υπάρχει τρόπος να βρούμε γιατί δεν ανοίγυν αυτά τα εικονίδια και πως να τα επαναφέρω τότετα προβλήματα θα λυθούν. Έτσι όποιος ξέρει κάτι ας μου πει. Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Δοκίμασες άλλη έκδοση λειτουργικού; Μπορεί να φταίει αυτή που έχεις. Προσπάθησε με XP Pro sp2 και βάλε το sp3 μετά.

Σιγουρέψου και για το μοντέλο του laptop. Ένα γράμμα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Αν δεν βάλεις τίποτα από έξτρα drivers και το αφήσεις με την αρχική εγκατάσταση δουλεύει σωστά; Αν δουλεύει, βάζε ένα πάγμα την φορά, ξεκινώντας από το chipset, vga, audio, lan, wlan και δούλευέ το λίγες ώρες μετά από κάθε συσκευή που εγκαθιστάς να δεις πως συμπεριφέρεται.

Τους drivers της ati, τους κατέβασες από την toshiba ή από την ati; Προτίμησε από την toshiba και να υπάρχει επιλογή, βάλε μόνο τους drivers και άσε από έξω το control panel της ati.

Δημοσ.

Απενεργοποίησε ΟΛΕΣ τις onboard συσκευές δλδ και ήχο και firewire και όλα .Επείσης το διακόπτη για το wlan στο off , και μετά το τεστάρεις ενεργοποιόντας και εγκα8ηστόντας τα ένα - ένα. Σε παρόμοια περίπτωση είχε πρόβλημα το card reader, με το που περνούσα τον driver δεν έμπενε win με τίποτα

Δημοσ.
Απενεργοποίησε ΟΛΕΣ τις onboard συσκευές δλδ και ήχο και firewire και όλα .Επείσης το διακόπτη για το wlan στο off , και μετά το τεστάρεις ενεργοποιόντας και εγκα8ηστόντας τα ένα - ένα. Σε παρόμοια περίπτωση είχε πρόβλημα το card reader, με το που περνούσα τον driver δεν έμπενε win με τίποτα

Ενοείς να τα απενεργοποιήσω από το BIOS? Και το touchpad?

Δοκίμασες άλλη έκδοση λειτουργικού; Μπορεί να φταίει αυτή που έχεις. Προσπάθησε με XP Pro sp2 και βάλε το sp3 μετά.

Σιγουρέψου και για το μοντέλο του laptop. Ένα γράμμα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Αν δεν βάλεις τίποτα από έξτρα drivers και το αφήσεις με την αρχική εγκατάσταση δουλεύει σωστά; Αν δουλεύει, βάζε ένα πάγμα την φορά, ξεκινώντας από το chipset, vga, audio, lan, wlan και δούλευέ το λίγες ώρες μετά από κάθε συσκευή που εγκαθιστάς να δεις πως συμπεριφέρεται.

Τους drivers της ati, τους κατέβασες από την toshiba ή από την ati; Προτίμησε από την toshiba και να υπάρχει επιλογή, βάλε μόνο τους drivers και άσε από έξω το control panel της ati.

Τα XP Home που του είχα βάλει ήταν SP2. Τώρα... Όταν είναι χωρίς drivers και τίποτα δεν μπαίνει καν στα windows... Στο site της toshiba έχει 2 ειδών drivers για το μοντέλο μου. Για PSL30E και PSL33E. Στο model number του laptop μου λέει PSL33E και αυτούς τους drivers έχω κατεβάσει. Σήμερα που το άνοιξα (από αυτό γράφω) πάλι δεν άνοιξαν τα εικονίδια συστήματος στο tray όμως του έβγαλα το καλώδιο και δούλευε με μπαταρία όσπου έβγαλε μύνημα "Πεσμένη Μπαταρία" και μετά εμφανίστηκαν και τα υπόλοιπα εικονίδια και τώρα δουλεύει κανονικά. Αν κάνω restart όμως λογικά πάλι δεν θα τα τρέξει... Κάτι τελευταίο... Στο site της toshiba drivers για Chipset δεν έχω βρει.... Και όπου και να έψαξα δεν υπάρχουν... Τους drivers της ATI τους κατέβασα από την toshiba όμως έχω εγκαταστήσει και τον πίνακα ελένχου της ATI. Περιμένω τις απαντήσεις σαςν:-) Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημοσ.

Όταν είναι χωρίς drivers den μπαίνει καν στα windows?!?!? Και τους drivers μέσα από safe mode ? Aν ναι τότε έχει σίγουρα hardware error. Πρώτη κίνηση να τρέξεις ένα memtest. Δεύτερη να κάνεις αυτο με το ΒΙΟS που είπα. Και τρίτη να πάρεις τον φίλο σου και να τον ρωτήσεις μπας και είχε και αυτός περίεργα και τρελένεσαι χωρίς λόγο. Επίσης αν καταφέρεις να μπεις βάλε να δεις και τις θερμοκρασίες με κάνα prog.

Δημοσ.
Όταν είναι χωρίς drivers den μπαίνει καν στα windows?!?!? Και τους drivers μέσα από safe mode ? Aν ναι τότε έχει σίγουρα hardware error. Πρώτη κίνηση να τρέξεις ένα memtest. Δεύτερη να κάνεις αυτο με το ΒΙΟS που είπα. Και τρίτη να πάρεις τον φίλο σου και να τον ρωτήσεις μπας και είχε και αυτός περίεργα και τρελένεσαι χωρίς λόγο. Επίσης αν καταφέρεις να μπεις βάλε να δεις και τις θερμοκρασίες με κάνα prog.

Λοιπόν... Πειραματίστηκα και άλλο και ανακάλυψα κάτι που δεν περίμενα ΚΑΘΟΛΟΥ. Του έβγαλα την μπαταρία (που έχει προβλήματα με τη φόρτησή της...). Το PC άνοιξε και έτρεξε κανονικότατα. Το κλίνω. Βάζω πάλι την μπαταρία. Ανοίγει κανονικά πάλι. Κάνω restart. Ανοίγει, κολάει στο "Καλώς Ήρθατε" και αφού ξεκολήσει βλέπω μόνο το wallpaper χωρίς να δω επιφάνεια εργασίας. Το κλίνω (από το κουμπί). Βγάζω την μπαταρία, το ανοίγω. Άνοιξε κανονικά και τώρα γράφω από αυτό!!! Άρα φταίει η μπαταρία. Θα του πω να πάει να πάρει μια καινούργια και θα είναι εντάξι (ελπίζω! :P). Αν γίνει κάτι άλλο θα σας ενημερώσω. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...