random Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 θελω να βαλω τον υπολογιστη μου σε αναμονη (stand by) οπου καταναλωνει λιγο ρευμα για να τον ξυπναω με wake on lan οποτε θελω εναν τροπο να ξυπναει μονος του απο stand by καθως επισης (αν γινετε, ακομα πιο δυσκολο αυτο φανταζομαι..) να ανοιγει μονος του ακομα και μετα απο διακοπη ρευματος... καμια ιδεα? Για το τι θα κανει το pc μετα απο διακοπή ρευματος, ειναι το πιο εύκολο. αρκει να εχεις μια μητρική της προκοπής. οι περισσότερες έχουν την ρύθμιση. πχ. στις Gygabyte, στο bios -> power management εχει το AC Back Function, με επιλογές 1. soft-off (μενει κλειστός μ την επαναφορά του ρευματος) 2. full-on (ανοιγει με την επαναφορά, ακομη κι αν στη διακοπή ηταν κλειστό) 3. memory (επανερχεται στην κατασταση που ηταν οταν διεκόπη το ρευμα: off ή on ). σε αλλα Bios, μπορει να αλλαζει η ορολογία, αλλα εννοούν τα ίδια. ---------------------------------------------------------------------------------- οποτε, την βαζεις στο Full-on, μετα απο διακοπή ρευματος και επαναφορά, το pc μπουτάρει, τρέχει οποια προγράμματα εχεις βάλει στο startup, και στα Win εχεις βαλει ρυθμιση να κανει standby ή shutdown σε Χ λεπτά αδράνειας, και ξανακλείνει. μπορεις να δοκιμασεις οτι δουλευει αποσυνδέοντας το καλώδιο του ρευματος απο πίσω. Με το AC Back Function =Full-on, το pc θα αναψει, ακομα κι αν το έκανες ενω ήταν ηταν off. ---------------------------------------------------------------------------------- για το ρουτερ: πρέπει να εχει ρυθμιση "always on" ή "connect on demand". το βάζεις στην 1η. και με την παναφορά του ρεύματος, πρεπει να κανει προσπάθεια επανασύνδεσης. Δεν χρειάζεται το pc να του κανει κανένα "reset". (μιλάμε πάντα για ρουτερ. Ethernet, έτσι; όχι modemάκια usb .... ) ---------------------------------------------------------------------------------- To σημα wake on lan που παιρνει η καρτα δικτύου, πρέπει να ξυπνάει το pc αν βρισκεται σε off, ή standby S1 ή S3 (το S3 ειναι πιό οικονομικό σε κατανάλωση ). Σε δοκιμες που ειχα κάνει παλιά, απο hybernate, δεν ξύπναγε. εδώ ισως αντιμετωπίσεις ενα προβληματάκι. πρέπει να βρεις τρόπο, το σήμα WOL που έρχεται απο το ιντερνετ, να το διαβιβάζει ο ρουτερ στο pc σου. Δεν το κάνουν όλα τα ρουτερ. δεν ειναι ακριβώς port forward, όπως με τις συνήθεις εφαρμογές, γιατι στο p.p δινεις μια ip:πορτα . To σβηστό pc, δεν έχει ip. αλλα έχει MAC ------------------------------------------------------------ αν τελικά, δεν βρεις τρόπο να τον ξυπνάς εσύ όποτε θελεις (με το WOL), μια ιδέα ειναι να τον προγραμματίσεις να ξυπνάει σε συγκεκριμένες ώρες, πχ. 4 φορες/ημέρα, σε συγκεκριμένες ώρες, σαν ραντεβού, και γνωρίζοντάς τις, θα κανεις προσπάθειες απομακρυσμένης σύνδεσης (rdp ή vnc) σε εκείνες τις χρονικές περιόδους.
firewalker Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 ποσο ακριβη δηλαδη? Το ποιο φτηνό που έχω δει είναι στα 245 € αν θυμάμαι καλά.
patentapc Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 φιλε μου το βιάζεσαι? αν οχι πες μου να κάτσω να ασχοληθω να στο φτίαξω και να το δούμε και στην υλοποιησή? το πολυ πολυ να μπω σε τροχιά!!!! με την πατέντα κάνεις και μια αναπαντητη και κλεινει κιολας!!!! και δεν είναι και σε αδράνοια έτσι!!!!
bxenos Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Με μόντεμ σαν αυτό που ανέφερε ο firewalker: π.χ θα μπορούσες να στέλνεις εντολές με sms: PC=ON,300 (άναψε το pc για 300 sec). Μετα τα 300 sec o μικροελενκτής θα πατά στιγμιαία το poweron, οπότε θα ζητά απο τον υπολογιστη να κάνει shutdown. PC=ON (χωρίς περιορισμό χρόνου) PC=OFF ROUTER=ON ROUTER=OFF ROUTER=RESET Για φτηνή λύση η χρήση ενός παλιού κινητού ericsson ή ενός οποιοδήποτε με χρήση του buzzer είναι πιο βολική Εγω πάντως έχω συνδέσει όλο το σπίτι στο κινητό με μόντεμ σαν αυτό και μπορώ να κλείνω/ανοίγω νερό,συναγερμό, pc, πατζούρια, πλυντήρια, πρίζες, πότισμα, θερμοστάτες χώρου, καλοριφέρ κτλ. (τωρα παλέυω τα κλιματιστικά με εντολές Infra Red) Όταν συμβούν διάφορα συμβάντα, έρχεται ειδοποίηση στο κινητό μου (π.χ. συναγερμός, κόλημα στο pc, διαρροη νερού, κτλ). O μικροελενκτής έχει φυσικά έτοιμα σενάρια για τους αυτοματισμούς στο σπίτι ώστε να μην χρειάζεται όλα να τα κάνω εγώ με sms (π.χ αν το pc είναι αναμένο και κολλήσει-> κάνει ρεσετ ή όταν μπαίνει συναγερμός κλεινει πολλές πρίζες-πατζουρια-νερό κτλ).
patentapc Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Με μόντεμ σαν αυτό που ανέφερε ο firewalker:π.χ θα μπορούσες να στέλνεις εντολές με sms: PC=ON,300 (άναψε το pc για 300 sec). Μετα τα 300 sec o μικροελενκτής θα πατά στιγμιαία το poweron, οπότε θα ζητά απο τον υπολογιστη να κάνει shutdown. PC=ON (χωρίς περιορισμό χρόνου) PC=OFF ROUTER=ON ROUTER=OFF ROUTER=RESET Για φτηνή λύση η χρήση ενός παλιού κινητού ericsson ή ενός οποιοδήποτε με χρήση του buzzer είναι πιο βολική Εγω πάντως έχω συνδέσει όλο το σπίτι στο κινητό με μόντεμ σαν αυτό και μπορώ να κλείνω/ανοίγω νερό,συναγερμό, pc, πατζούρια, πλυντήρια, πρίζες, πότισμα, θερμοστάτες χώρου, καλοριφέρ κτλ. (τωρα παλέυω τα κλιματιστικά με εντολές Infra Red) Όταν συμβούν διάφορα συμβάντα, έρχεται ειδοποίηση στο κινητό μου (π.χ. συναγερμός, κόλημα στο pc, διαρροη νερού, κτλ). O μικροελενκτής έχει φυσικά έτοιμα σενάρια για τους αυτοματισμούς στο σπίτι ώστε να μην χρειάζεται όλα να τα κάνω εγώ με sms (π.χ αν το pc είναι αναμένο και κολλήσει-> κάνει ρεσετ ή όταν μπαίνει συναγερμός κλεινει πολλές πρίζες-πατζουρια-νερό κτλ). Μπορούμε απο κάπου να μάθουμε για αυτό περισσότερα?
bxenos Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μπορούμε απο κάπου να μάθουμε για αυτό περισσότερα? όπως; ο πιο απλός μικροελενκτής που κάνει για τη δουλειά, είναι ο pic 18f1320 (για το επίπεδο που προανέφερα, είναι ο pic18f2680). Χρειάζεται ο μικροελενκτής, το modem, το max232, ένα uln2004 για να οδηγήσεις τα ρελέ και το πρόγραμμα
greeker Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 αν τελικά, δεν βρεις τρόπο να τον ξυπνάς εσύ όποτε θελεις (με το WOL), μια ιδέα ειναι να τον προγραμματίσεις να ξυπνάει σε συγκεκριμένες ώρες, πχ. 4 φορες/ημέρα, σε συγκεκριμένες ώρες, σαν ραντεβού, και γνωρίζοντάς τις, θα κανεις προσπάθειες απομακρυσμένης σύνδεσης (rdp ή vnc) σε εκείνες τις χρονικές περιόδους. πως γινεται αυτο ? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:55 ---------- φιλε μου το βιάζεσαι? αν οχι πες μου να κάτσω να ασχοληθω να στο φτίαξω και να το δούμε και στην υλοποιησή? το πολυ πολυ να μπω σε τροχιά!!!! με την πατέντα κάνεις και μια αναπαντητη και κλεινει κιολας!!!! και δεν είναι και σε αδράνοια έτσι!!!! τι κοστος θα εχει αυτη η υλοποιηση? ΥΓ: παιδες, σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και το ενδιαφερον σας. Δεν μπορω να δοκιμασω τιποτε απο οσα προτεινετε παραπανω, γιατι επρεπε να φυγω εκτακτα για λογους υγειας.. θα επανελθω ομως και θα λαβω υποψη μου καθε προταση.. οταν τα δοκιμασω θα τα πουμε και με συμπερασματα... να ΄στε καλα!
patentapc Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 πως γινεται αυτο ? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:55 ---------- τι κοστος θα εχει αυτη η υλοποιηση? θα κατσω να το κανω μια για μενα και 8α σου πω και το κόστος!!! ΠΟΛΛΑ DOLLARS χαχαχαχαχαχαχαχαχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.