greeker Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 το ξερω λιγο περιεργο τιτλο διαλεξα, αλλα αυτο που θελω να κανω ειναι το εξης.. θελω να βαλω τον υπολογιστη μου σε αναμονη (stand by) οπου καταναλωνει λιγο ρευμα για να τον ξυπναω με wake on lan.. απλα επειδη θα λειψω καιρο και υπαρχει περιπτωση να κοπει ρευμα ή/και να κανει αποσυνδεση το router θελω μια λειτουργια με την οποια να ξυπναει μονος του χωρις παρεμβαση και να κανει reset το router για να ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι παντα διαθεσιμος.. οποτε θελω εναν τροπο να ξυπναει μονος του απο stand by καθως επισης (αν γινετε, ακομα πιο δυσκολο αυτο φανταζομαι..) να ανοιγει μονος του ακομα και μετα απο διακοπη ρευματος... καμια ιδεα? για το δευτερο φανταζομαι ενα ups ειναι το πιο απλο αν και οχι το 100% εγγυημενο.. για το πρωτο καμια ιδεα?
alexzzz Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 το ups θα σε σώσει σε καμιά μικρή διακοπή ρεύματος... αλλιώς όσο κρατήσει η μπαταρία
eSATA Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 παντως για να καιει λιγοτερο ρευμα μπορεις να του κατεβασεις και το fsb αρα και το ρευμα..
greeker Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 το ups θα σε σώσει σε καμιά μικρή διακοπή ρεύματος... αλλιώς όσο κρατήσει η μπαταρία κοιτα το ups θα πρεπει απλα να τον κρατησει στην αναμονη.. επισης οθονη δεν θα συνδεσω... οποτε μπορει να τον κρατησει ακομα και σε προγραμματισμενες διακοπες ρευματος που διαρκουν κανα 2ωρο... απλα ελεγα μηπως γλυτωναμε και αυτα τα χρηματα... αλλα δεν το βλεπω
firewalker Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Για να ξεκινά μόνος του όταν κόβετε και έρχεται το ρεύμα κατά 90% θα υπάρχει επιλογή στο bios. Τώρα τα υπόλοιπα μπορεί να γίνουν με κάποια απλά προγραμματάκια (ή μέσω κάποιου script) που θα εκτελούνται περιοδικά.
patentapc Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Φίλε μου μόλις μου ήρθε μία πάρα πολύ καλή αλλά και δύσκολη patenta!!! Λοιπόν άκου να δείς τι θα κάνεις (υλικά: κινητό απλό, ρελέ(θα πούμε παρακάτω ποσα V), καινούργια sim & καλώδιο 0.22. Πέρνεις το κινητό της πλάκας αφαιρείς την δυνατότητα του PIN, πέρνεις τήλ στο νούμερο που έβαλες και μετράς πόσα volt περνάνε από το ηχείο που παίζει τον ήχο κλήσης! πέρνεις ένα rele με τόσα volt όσα και η μέτρηση το βάζεις να κλέινει όταν χτυπάει το τηλ και την επαφή που κλείνει την βάζεις στον power της motherboard! κάνεις αναπάντητη και ξεκινάει το pc! Βάζεις το κιν στην φόρτιση και είσαι ήσυχος πως και το ρεύμα να κοπεί δεν υπάρχει πρόβλημα για το pc! τώρα άν θές να κάνεις και επανεκίνηση τον router και όχι reset όπως είπες θα ήταν καλό το ρελέ να είναι 2 επαφών και στην δεύτερη να κόψεις και να βάλεις το καλωδιο της τροφοδοσίας του router, αλλά προσοχή θα είναι σε αντίθετη σύνδεση από τον power on της μητρικής δλδ όταν χτυπάει το κινητό θα κόβει την τροφοδοσία του router! Οπότε όταν κάνεις αναπάντητη στο κινητό θα κλέινει η τροφοδοσία του router οπότε θα γίνεται επανεκίνηση του και θα πατίεται και το Power από το pc! Και με μονη κατανάλωση ρέυματος σε φάση αδράνειας το κινητό! Ελπίζω να σε βοηθησα και να την παλεύεις να το κάνεις ότι διευκρήνηση θές στειλε μήνυμα!
greeker Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Φίλε μου μόλις μου ήρθε μία πάρα πολύ καλή αλλά και δύσκολη patenta!!! Λοιπόν άκου να δείς τι θα κάνεις (υλικά: κινητό απλό, ρελέ(θα πούμε παρακάτω ποσα V), καινούργια sim & καλώδιο 0.22. Πέρνεις το κινητό της πλάκας αφαιρείς την δυνατότητα του PIN, πέρνεις τήλ στο νούμερο που έβαλες και μετράς πόσα volt περνάνε από το ηχείο που παίζει τον ήχο κλήσης! πέρνεις ένα rele με τόσα volt όσα και η μέτρηση το βάζεις να κλέινει όταν χτυπάει το τηλ και την επαφή που κλείνει την βάζεις στον power της motherboard! κάνεις αναπάντητη και ξεκινάει το pc! Βάζεις το κιν στην φόρτιση και είσαι ήσυχος πως και το ρεύμα να κοπεί δεν υπάρχει πρόβλημα για το pc! τώρα άν θές να κάνεις και επανεκίνηση τον router και όχι reset όπως είπες θα ήταν καλό το ρελέ να είναι 2 επαφών και στην δεύτερη να κόψεις και να βάλεις το καλωδιο της τροφοδοσίας του router, αλλά προσοχή θα είναι σε αντίθετη σύνδεση από τον power on της μητρικής δλδ όταν χτυπάει το κινητό θα κόβει την τροφοδοσία του router! Οπότε όταν κάνεις αναπάντητη στο κινητό θα κλέινει η τροφοδοσία του router οπότε θα γίνεται επανεκίνηση του και θα πατίεται και το Power από το pc! Και με μονη κατανάλωση ρέυματος σε φάση αδράνειας το κινητό! Ελπίζω να σε βοηθησα και να την παλεύεις να το κάνεις ότι διευκρήνηση θές στειλε μήνυμα! μεγαλε, μιλαμε για ΤΗΝ ιδεα... αν και μονο θεωρητικα καταλαβα πως να το κανω.. ασχετο, αλλα καπως ετσι πρεπει να γινονται και ενεργοποιησεις "πυροτεχνηματων", ε? τελος παντον αυτο δεν με ενδιαφερει ετσι και αλλιως... εχεις υλικο να μελετησω??? γιατι προκειται για ενδιαφερουσα ιδεα και πολυ οικονομικη συναμα! :lol: εισαι απαιχτος!
firewalker Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μια βελτίωση του παραπάνω κυκλώματος (που έχω υλοποιήσει) είναι να βάλεις έναν schmitt trigger για να ανιχνεύεις τον ήχο, και ένα κύκλωμα καθυστέρησης (μερικών δευτερολέπτων) για την ενεργοποίηση των ρελέ. Με τον τρόπο αυτό τυχαίοι ήχοι στο κινητό μικρότερης διάρκειας από την καθυστέρηση δεν θα ενεργοποιούν τα ρελέ.
Land_Of_Banania Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Ρε φίλε δεν ξέρω αν γίνεται αυτό αλλά αν το χεις τόσο σίγουρο σκέψου το σοβαρά για πατέντα.. Είναι πολύ βολικό κάτι τέτοιο.
greeker Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μια βελτίωση του παραπάνω κυκλώματος (που έχω υλοποιήσει) είναι να βάλεις έναν schmitt trigger για να ανιχνεύεις τον ήχο, και ένα κύκλωμα καθυστέρησης (μερικών δευτερολέπτων) για την ενεργοποίηση των ρελέ. Με τον τρόπο αυτό τυχαίοι ήχοι στο κινητό μικρότερης διάρκειας από την καθυστέρηση δεν θα ενεργοποιούν τα ρελέ. και αυτο παλι μονο θεωρητικα το καταλαβα... εχετε καποια πηγη να ψαξω παραπερα?
firewalker Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Πάντως υπάρχουν και λύσεις με gsm moden (ακριβή λύση) που κάνεις έλεγχο μέσω sms. κάτι που είναι ποιο ασφαλές και εύκολο. Και αν πραγματικά πιάνουν τα χέρια σου: http://www.serasidis.gr/circuits/smscontrol/smscontroller.htm
alexzzz Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 (μπορείς να βάλεις και το σύστημα "στέλνω sms και μου τον ανοίγουν/ ξυπνάνε" )
greeker Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 οκ ενδιαφερον ολα αυτα.. αλλα ποια ειναι η πιο ευκολη λυση για καποιον που δεν θελει να ρισκαρει να τιναξει στον αερα το σπιτι του οσο θα λειπει απο εκει ? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:54 ---------- Πάντως υπάρχουν και λύσεις με gsm moden (ακριβή λύση) που κάνεις έλεγχο μέσω sms. κάτι που είναι ποιο ασφαλές και εύκολο. ποσο ακριβη δηλαδη? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:29 ---------- Και αν πραγματικά πιάνουν τα χέρια σου:http://www.serasidis.gr/circuits/smscontrol/smscontroller.htm καλος οδηγος αλλα πολυ πιο πολυπλοκος απο αυτο που χρειαζομαι.. αυτο που ειπε ο "πατεντας" ειναι καλο.. λετε αν βρω κανεναν ηλεκτρολογο να ξερει τι πρεπει να κανει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.