Technology fan Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Θέλω να φτιάξω ένα gui σε matlab το οποίο σε κάποιο σημείο της οθόνης να έχει ένα (uint8) 16x16 πίνακα και ο χρήστης να μπορεί να ζωγραφίσει πάνω του και να το παίρνω ως είσοδο. Υπάρχει τίποτα έτοιμο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Θέλω να φτιάξω ένα gui σε matlab το οποίο σε κάποιο σημείο της οθόνης να έχει ένα (uint8) 16x16 πίνακα και ο χρήστης να μπορεί να ζωγραφίσει πάνω του και να το παίρνω ως είσοδο. Υπάρχει τίποτα έτοιμο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Πάρε μια ιδέα για το πως να το κάνεις: > [x,y] = ginput(2) % 2 σημεία (mouse clicks) και αποθήκευση των συντεταγμένων line (x,y); % Γραμμή από το Α στο Β
Technology fan Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Κατα αρχήν σε ευχαριστώ πολύ. αλλα θέλω να μπορεί ο χρήστης να γραψει ένα γράμμα. αυτό που μου λες ενώνει αν δε κανω λαθος 2 σημεία θα το δοκιμάσω πάντως
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Κατα αρχήν σε ευχαριστώ πολύ. αλλα θέλω να μπορεί ο χρήστης να γραψει ένα γράμμα. αυτό που μου λες ενώνει αν δε κανω λαθος 2 σημεία θα το δοκιμάσω πάντως Προφανώς σου έδωσα ένα απλό παράδειγμα για να πάρεις μια ιδέα. Τον αριθμό των σημείων τον καθορίζεις εσύ! Μπορείς να έχεις n σημεία και να δημιουργείς ένα polyline. Αν πάλι δεν θες γραμμές μπορείς να ορίσεις pixels. Όπως και να έχει, το όλο θέμα στηρίζεται στην ginput, από εκεί και πέρα το πως θα το υλοποιήσεις είναι δικό σου θέμα με βάση του τι θες να κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.