Προς το περιεχόμενο

q9450

tansap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

άρα για server 24/7 επιλέγεις αυτό που καταναλώνει λιγότερα...

διαφορές με το μάτι δεν πρόκειται να δεις σε επιδόσεις...

Δημοσ.

Mα γιαυτό είπα, οτι λόγω DES (που απο ό,τι λέει η Gigabyte, είναι power-saving λειτουργία) γιαυτό καλύτερα να μπεί στον Server μπας κ σώσουμε λίγη ενέργεια.. όχι για μένα.. για την φουκαριάρα τη Γή μας..

• Super Moderators
Δημοσ.

και χωρίς το DES επειδή είναι κατασκευασμένο σε λιγότερα nm καταναλώνει (έστω και ελάχιστα) λιγότερα watt

Δημοσ.

λοιπον παιδες

τελικa πηρα την asus maximus formula se(οχι την 2), ΑΛΛΑ απ οτι ειδα υποστηριζει τον συγκεκριμενο επεξεργαστη με beta bios.:mad:

λετε να υπαρχει προβλημα??

το λειτουργικο που θα βαλω θα ειναι vista ή τα 7...

Επισης ποιες μνημες ειναι συμβατες με την μητρικη????

• Super Moderators
Δημοσ.
λοιπον παιδες

τελικa πηρα την asus maximus formula se(οχι την 2), ΑΛΛΑ απ οτι ειδα υποστηριζει τον συγκεκριμενο επεξεργαστη με beta bios.:mad:

λετε να υπαρχει προβλημα??

το λειτουργικο που θα βαλω θα ειναι vista ή τα 7...

Επισης ποιες μνημες ειναι συμβατες με την μητρικη????

βάζεις το 1302 final και είσαι καλυμένος για ότι υπάρχει μέχρι στιγμής

εγώ παίζω με τις Corsair 2x2gb 1066mhz και δεν έχω πρόβλημα

Δημοσ.
βάζεις το 1302 final και είσαι καλυμένος για ότι υπάρχει μέχρι στιγμής

εγώ παίζω με τις Corsair 2x2gb 1066mhz και δεν έχω πρόβλημα

@tansap :

Πάντως για πάνω απο 4GB καλό θα ήταν να το ψάξεις λίγο το πράγμα.. (ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΦΥΣΙΚΑ.. γιατι είναι λίγο τραβηγμένα τα 8GB - εγώ απλά επένδυσα στο οτι θα χρειαστούν στο μέλλον για 64bit .. και στο λέω γιατι ψάχνοντας βρήκα κάποιες μνημούλες που δεν "γουστάρει" κ τόσο πολύ το Maximus , πχ οι Crucial Ballistix 4x2GB.. αλλά σε γενικές γραμμές, ναι , είναι όπως τα λέει ο Thresh !!! ;)

Δημοσ.
@tansap :

Πάντως για πάνω απο 4GB καλό θα ήταν να το ψάξεις λίγο το πράγμα.. (ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΦΥΣΙΚΑ.. γιατι είναι λίγο τραβηγμένα τα 8GB - εγώ απλά επένδυσα στο οτι θα χρειαστούν στο μέλλον για 64bit .. και στο λέω γιατι ψάχνοντας βρήκα κάποιες μνημούλες που δεν "γουστάρει" κ τόσο πολύ το Maximus , πχ οι Crucial Ballistix 4x2GB.. αλλά σε γενικές γραμμές, ναι , είναι όπως τα λέει ο Thresh !!! ;)

κοιτα ...

σκεφτομαι να βαλω 2χ2 γιγα και τελος.

Το θεμα ηταν ποιες? Τελικα απο οτι μου ειπατε και εσυ αλλα και ο Thresh (και σας ευχαριστω πολυ!!!!) θα κινηθω προς μια απο τις δικες σας δοκιμασμενες προτασεις.:-)

Δημοσ.

2χ2GB (όπως είπε κ ο thresh) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το 1302.. (αλλά κ με πιό παλιό bios ακόμα.. )

Πάρε αυτές που έχει ο thresh.. ;)

Δημοσ.
Αυτό λέω να κάνω unstable_hero .. μιάς κ έχει κ κάποιες δυνατότητες όπως το DES-6 .. αφού το PC θα είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο .. να γλιτώσουμε 0.0001% ρεύμα τουλάχιστον ..

Οι mobo μεταξύ τους δεν έχουν μεγάλη διάφορα στα watt που καίνε.

Για κατεβαστιρι είναι καλύτερά laptop, γιατί καταναλώνει πολύ λιγότερο από το απλό pc έστω και με σβηστή οθόνη, αυτό σύμφωνα με το Watt-μετρητή που πείρα.

Παράδειγμά το σύστημα μου και το laptop μου.

-Pc (Abit ip35pro,2*1GB Ram,E2140@3Ghz,2*640GB raid-0,640GB Data,4850 Default*) Idle ~130Watt(*ati X1550 110Watt), load-(internet klp)~150Watt, load-3d ~200W χωρίς οθόνη.

-Laptop-HP (intel centrino 1600Mhz, 512ddr, 17"wide,60GB-hdd, ati 9200) 18Watt idle, idle-internet-music ~20watt, max load ~28W.

365μερεςΧ24ωρες=6360Watt-ώρες(~0,1€/Kwatt-ωρα) (127,2ΚWatt Laptop(20watt) 12,7€ ) (954Kwatt PC(130watt) 95,4€ ) διάφορα ~82,7€ το χρόνο.

Όποτε το Laptop κερδίζει με διάφορα, μέχρι και 10 φορές πιο οικονομικό κάνει απόσβεσή χρημάτων, είναι και πιο οικολογικό.

Δημοσ.
Οι mobo μεταξύ τους δεν έχουν μεγάλη διάφορα στα watt που καίνε.

Για κατεβαστιρι είναι καλύτερά laptop, γιατί καταναλώνει πολύ λιγότερο από το απλό pc έστω και με σβηστή οθόνη, αυτό σύμφωνα με το Watt-μετρητή που πείρα.

Παράδειγμά το σύστημα μου και το laptop μου.

-Pc (Abit ip35pro,2*1GB Ram,E2140@3Ghz,2*640GB raid-0,640GB Data,4850 Default*) Idle ~130Watt(*ati X1550 110Watt), load-(internet klp)~150Watt, load-3d ~200W χωρίς οθόνη.

-Laptop-HP (intel centrino 1600Mhz, 512ddr, 17"wide,60GB-hdd, ati 9200) 18Watt idle, idle-internet-music ~20watt, max load ~28W.

365μερεςΧ24ωρες=6360Watt-ώρες(~0,1€/Kwatt-ωρα) (127,2ΚWatt Laptop(20watt) 12,7€ ) (954Kwatt PC(130watt) 95,4€ ) διάφορα ~82,7€ το χρόνο.

Όποτε το Laptop κερδίζει με διάφορα, μέχρι και 10 φορές πιο οικονομικό κάνει απόσβεσή χρημάτων, είναι και πιο οικολογικό.

Πολύ ενδιαφέρον takos !!!να σου πώ.. πόσα χρήματα έδωσες για τον μετρητή αυτόν ??? αυτό το συνδέεις ανάμεσα σε PC και πρίζα προφανώς.. ε?

Εγώ δεν θα του βάλω τέτοια VGA .. σίγουρα καίει πολύ η συγκεκριμμένη που λές .. θα του βάλω μία μικρής ισχύως..

Δλδ. στο πρώτο παράδειγμα, έτσι και έβαζες μία όχι και τόσο ενεργοβόρα κάρτα.. τί αποτελέσματα θα είχες ? 20W ???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...