Teaser Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Ας μου εξηγήσει κάποιος το μωβ τετραγωνάκι. Ότι πιο επικίνδυνο υπάρχει. Ακολουθεί το κόκκινο. Αναρχοκαπιταλισμός. Ότι να ναι δηλαδή. Πλήρης ελευθερία στους ανθρώπους, πλήρης ελευθερία στην οικονομία (ιδιωτικές επιχειρήσεις). Αν καταφέρει ποτέ κάτι τέτοιο να υπάρξει και οι πολίτες να ζουν αρμονικά εμένα να με κρεμάσετε ανάποδα στο Σύνταγμα. Όπως είπα, οι κοινωνίες θέλουν έλεγχο, είτε μιλάμε για πολίτες είτε για επιχειρήσεις. Αλλιώς παίρνουν πολύ θάρρος και γίνονται επικίνδυνοι.
Lucifer Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 φρηντάπας γνωρίζω ότι αστειεύεσαι αγαπητό μου αγόρι, αλλά οι προικισμένοι με ελλιπή νοητική χωρητικότητα που σε αναγνώσκουν θα κάνουν σχεδόν ακούσια και εν πλήρη ευκολία την ταύτιση "καπιταλισμός = δεξιά" μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι το οποίο δε συναντά κανείς στα αντίπαλα στρατόπεδα. Και αυτό θα ήτο κακό.
freedubus Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Ε, πρόβλημά τους. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους οτι ο κόσμος είναι ένα νόμισμα με δύο ίδιες όψεις: τον καπιταλισμό (ανθρώπινη φύση) και τον αντι-καπιταλισμό (αντίδραση στον καπιταλισμό), με την ίδια φιλοσοφία σερβιρισμένη με διαφορετικό περιτύλιγμα, είτε λέγεται μαρξισμός, είτε καθολική εκκλησία, είτε δαλάι λάμα.
Teaser Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 φρηντάπας γνωρίζω ότι αστειεύεσαι αγαπητό μου αγόρι, αλλά οι προικισμένοι με ελλιπή νοητική χωρητικότητα που σε αναγνώσκουν θα κάνουν σχεδόν ακούσια και εν πλήρη ευκολία την ταύτιση "καπιταλισμός = δεξιά" μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι το οποίο δε συναντά κανείς στα αντίπαλα στρατόπεδα. Και αυτό θα ήτο κακό.Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα, αν και θα με κολάκευε γιατί μιλάς για χωρητικότητα και όχι για πυκνότητα. Η έλλειψη χωρητικότητας οφείλεται συνήθως στην υπερεπάρκεια ποσότητας, άρα μιλάμε για κάτι θετικό. Πάντως τα δεξιά/καπιταλισμός δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Η δεξιά πιστεύει στον καπιταλισμό και την ελευθερία της αγοράς και της συγκέντρωσης του πλούτου σε αντίθεση με την αριστερά που είναι υπερ του κρατικού παρεμβατισμού περισσότερο. Άρα υπάρχει σχεδόν ταύτιση.
teo64x Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 φρηντάπας γνωρίζω ότι αστειεύεσαι αγαπητό μου αγόρι, αλλά οι προικισμένοι με ελλιπή νοητική χωρητικότητα που σε αναγνώσκουν θα κάνουν σχεδόν ακούσια και εν πλήρη ευκολία την ταύτιση "καπιταλισμός = δεξιά" μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι το οποίο δε συναντά κανείς στα αντίπαλα στρατόπεδα. Και αυτό θα ήτο κακό. Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα, αν και θα με κολάκευε γιατί μιλάς για χωρητικότητα και όχι για πυκνότητα. Η έλλειψη χωρητικότητας οφείλεται συνήθως στην υπερεπάρκεια ποσότητας, άρα μιλάμε για κάτι θετικό. Φαντάζομαι ότι εξέλαβες το φρηντάπας σαν κάποια ψαγμένη αρχαϊζουσα μετοχή.
Teaser Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Φαντάζομαι ότι εξέλαβες το φρηντάπας σαν κάποια ψαγμένη αρχαϊζουσα μετοχή. Χαχαχα! Καλό Μου πήρε λίγη ώρα για να καταλάβω βέβαια αλλά το κατάφερα.
freedubus Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Εγώ πάντως δεν πρόκειται να πώ πώς προφέρεται σωστά το νίκ μου. Οπότε είτε θα κάνετε αναγκαστικά αλτ+σίφτ για μία λέξη, είτε θα γίνεστε ρόμπα με άστοχες υποθέσεις. Μουεχεχε.
Teaser Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 φρι-ντου-μπους Ελεύθερος να κάνεις ντου στον Μπους δηλαδή! Μουεχεχεχε.
Lucifer Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 (...) θα κάνουν σχεδόν ακούσια και εν πλήρη ευκολία την ταύτιση "καπιταλισμός = δεξιά" μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι το οποίο δε συναντά κανείς στα αντίπαλα στρατόπεδα. Και αυτό θα ήτο κακό. Πάντως τα δεξιά/καπιταλισμός δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Η δεξιά πιστεύει στον καπιταλισμό και την ελευθερία της αγοράς και της συγκέντρωσης του πλούτου σε αντίθεση με την αριστερά που είναι υπερ του κρατικού παρεμβατισμού περισσότερο. Άρα υπάρχει σχεδόν ταύτιση. Βλέπω μπροστά.
Teaser Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Βλέπω μπροστά. Άρα είμαι λάθος. Μπορεί. Ποια είναι η αλήθεια ρε παιδιά? Κανένας χριστιανός να μας λύσει την απορία...
freedubus Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Πάντως τα δεξιά/καπιταλισμός δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Η δεξιά πιστεύει στον καπιταλισμό και την ελευθερία της αγοράς και της συγκέντρωσης του πλούτου σε αντίθεση με την αριστερά που είναι υπερ του κρατικού παρεμβατισμού περισσότερο. Άρα υπάρχει σχεδόν ταύτιση. Εγώ παραπέμπω στο προηγούμενο πόστ μου και λέω κρατικός καπιταλισμός: πανομοιότυπος με τον ιδιωτικό, το μόνο που αλλάζει είναι ο ιδιοκτήτης.
Teaser Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Εγώ παραπέμπω στο προηγούμενο πόστ μου και λέω κρατικός καπιταλισμός: πανομοιότυπος με τον ιδιωτικό, το μόνο που αλλάζει είναι ο ιδιοκτήτης. Μα δεν γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει κρατικός καπιταλισμός. Ξέρω τι ενοείς, ότι ακριβώς έκανε ο Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση και χαιρότανε. Τα πάντα κρατικά. Μηδενική ιδιωτική περιουσία Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για κρατισμό.
freedubus Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Ναι, σύμφωνοι, αλλά θα μου επιτρέψεις να τον λέω κρατικό καπιταλισμό, γιατί, ουσιαστικά και μεταξύ μας, αυτό είναι. Φιλελευθερισμός = ιδιωτικός καπιταλισμός Κρατισμός = κρατικός καπιταλισμός ...ιν μάι μπούκ.
Teaser Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Εντάξει σίγουρα, ιν ουρ μποοκς το λέμε όπως θέλουμε, συμφωνώ, σου είπα γενικά πως είναι τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.