Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΟΧΙ.

αλλα αν μπορεις να συντηρησεις αυτα τα αυτοκινητα δες το παρακατω

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4230806/

http://www.xe.gr/automoto/used-cars-FORD,MUSTANG.html

ενας αλλος στην xe.gr εισαγει τα dodge με 70χιλ!ε οπως και να το κανουμε δεν αξιζουν τοσα.υπαρχουν εκατονταδες καλυτερα αυτοκ

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

4500 κυβικα στην Ελλαδα ?

Τελη κυκλοφοριας 1300ε+ φορος πολυτελειας 3500ε =4800ε απλα για να το βλεπεις

Τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα του 2010 και νεώτερα υπολογίζονται με τους ρύπους, και σίγουρα το συγκεκριμένο βγαίνει να πληρώσει πάνω από 2000 ευρώ τέλη...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

μαγκες εχω ενα NISSAN SKYLINE GTR R34 NISMO 2000 μοντελο πειραγμενο αλλα το μονο μ προβλημα ειναι οτι ειναι δεξιοτιμονο... ξερει μηπωσ κανενασ ποσο παει η αλλαγη απο δεξιοτιμονο να γινει αριστεροτιμονο? για ελλαδα η γερμανια....

Δημοσ.

μαγκες εχω ενα NISSAN SKYLINE GTR R34 NISMO 2000 μοντελο πειραγμενο αλλα το μονο μ προβλημα ειναι οτι ειναι δεξιοτιμονο... ξερει μηπωσ κανενασ ποσο παει η αλλαγη απο δεξιοτιμονο να γινει αριστεροτιμονο? για ελλαδα η γερμανια....

Ρώτα το Χάρυ Πότερ...  :-D

• Like 1
Δημοσ.

ψηνεσαι για ανταλλαγη με γνησιο 22B???

Δημοσ.

Μου φαινεται πολυ δυσκολη μετατροπη και θα πεσει πολυυυ μοντιφα.Κατι που δεν νομιζω να σου βγει σε καλο στην Ελλαδα.

Αν δεν κανω λαθος το r34 δεν εβγαινε ποτε αριστερο τιμονο

Δημοσ.

7000 περίπου στην Ελλάδα, και γύρω στις 14000 στην Γερμανία.

Δημοσ.

το δεξιοτιμονο μπορει να κυκλοφορησει νομιμα στην ελλαδα. Το βασικο ειναι να αλλαξεις τα φωτα. Το μονο θεμα ειναι το πως θα πληρωνεις τα διοδια χωρις συνοδηγο και οτι για να εχεις οραοτητα να προσπερασεις σε στενο επαρχιακο, πρεπει να βγει σχεδον ολο το αμαξι στο αντιθετο ρευμα

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ονομάζομαι Νίκος και ειμαι καινούργιος θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει παρακαλώ να με βοηθήσει!!

Έχω ένα αμάξι στην Ελλάδα με κόκκινες πινακίδες(μετανάστη) από Αμερική

Περιμένω την εξουσιοδότηση για να μπορέσω να το οδηγήσω!!

Μου είχαν πει επειδει πέρασε τελωνείο θα πάρω κανονικές πινακίδες μετά από 3 χρόνια αλλα τελικά ακυρο!!

Μπορω να το οδηγήσω με κόκκινες μετανάστη

Έχω αμερικανικό διαβατήριο!!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα ονομάζομαι Νίκος και ειμαι καινούργιος θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει παρακαλώ να με βοηθήσει!!

Έχω ένα αμάξι στην Ελλάδα με κόκκινες πινακίδες(μετανάστη) από Αμερική

Περιμένω την εξουσιοδότηση για να μπορέσω να το οδηγήσω!!

Μου είχαν πει επειδει πέρασε τελωνείο θα πάρω κανονικές πινακίδες μετά από 3 χρόνια αλλα τελικά ακυρο!!

Μπορω να το οδηγήσω με κόκκινες μετανάστη

Έχω αμερικανικό διαβατήριο!!!!

Κόκκινες πινακίδες παίρνουν οι Μετοικούντες (δηλαδή μόνιμοι κάτοικοι Εξωτερικού, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της οικείας Πρεσβείας/Προξενίου που επαναπατρίζονται στην Ελλάδα) και όχι οι μετανάστες (ορθολογικά θα "έστεκε" το πρώην μετανάστης). Αν τις κόκκινες τις έχει πάρει βάσει άλλου ευεργητήματος (Ναυτικός, Πολύτεκνος κ.λ.π.) τότε θέλει "ψάξιμο".

Για να περιμένεις εξουσιοδότηση, μάλλον δεν έχεις ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος αυτοκίνητο με κόκκινες πινακίδες.

Οποιος προχώρησε σε διαδικασίες μετοίκησης (δηλ. επιστροφή για μόνιμη εγκατάσταση) προφανώς είχε Ελληνικό Διαβατήριο.

Ασχετα με το χρώμα της πινακίδας, η άδεια αναγράφει την ημερομηνία λήξης του όποιου περιορισμού στη χρήση απο τρίτο πρόσωπο. Αν αυτή έχει παρέλθει, τότε οι "κόκκινες" θεωρούνται "κανονικές" και πρόβλημα ουδέν.

Αν πάλι, έχεις συγγένεια Α' βαθμού με τον μέτοικο/ιδιοκτήτη, τότε δεν νομίζω να χρειάζεσαι καν εξουσιοδότηση. Αυτό όμως εξαρτάται απόλυτα απο το ίδιο το όργανο που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο.

Είναι προτιμότερο να απευθυνθείς σε γραφείο διεκπεραίωσης ή να περάσεις μια βόλτα απο το Υπουργείο.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Eyxaristw gia oles tis plhrofories sas alla exw mia diaforetikh erwthsh (kapws). Ayth th stigmh menw sthn Amerikh kai epistrefw monima sthn Ellada syntoma. Exw ena 2014 Subaru Impreza (aplo)ki ena 2016 Honda CBR650F. Symferei na ta balw se container kai na ta steilw ? Prospa8w wres twra na bgalw akrh me ta telh ... eyxaristw.

Στις 7/4/2009 στις 7:40 ΠΜ, Timour21 είπε

Ναι μην επιμένεις, γιατί μιλάω απο πρώτο χέρι. Οι τουρίστες μπαίνουν κανονικά. Αν όμως έχεις ελληνικό διαβατήριο ΔΕΝ δικαιούσαι να έχεις αμάξι με ξένες πινακίδες για παραπάνω απο 6 μήνες το χρόνο.

Δεν ξέρω πως θα σε πιάσουν, εμένα σε έλεγχο (τυπικό) που έκαναν με σταμάτησαν, είδαν οτι ήμουν έλληνας και είχα αγγλικές πινακίδες, και αφού η αστυνομία επικοινώνησε με interpol για να δει οτι το αμάξι δεν είναι κλεμμένο (!!!!!!!), πέρασε τον φάκελο στο τελωνείο πειραιά (ακτή Μιαούλη).

Όπου εκεί, έπρεπε να τους αποδείξω

α. Οτι είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας - 2 επίσημους λογαριασμους σε εκείνη την διεύθυνση)

β. Οτι έχω full time (και όχι part time ή καμιά off-shore εταιρεία) δουλειά (βεβαιώσεις απο εργοδότες κλπ, φορολογική δήλωση στην Αγγλία καθώς και μηδενική -σε αποδοχές- δήλωση στην ελλάδα)

γ. Αποδεικτικό εισαγωγής αυτοκινήτου (εισητήριο εισόδου αν έρχεσαι ακτοπλοικώς απο ιταλία ή σφραγίδα στην άδεια του αυτοκινήτου αν έρχεσαι απο σκόπια) για να δουν οτι το αμάξι δεν έχει κλείσει 6μηνο εντός ελλάδας.

2 βδομάδες έτρεχα για να το καθαρίσω (διαφορετικά ή εκτελωνισμός ή παραχώρηση υπέρ του δημοσίου).

Ακόμα και οι αλλοδαποί που παραμένουν παραπάνω απο 3 μήνες στην ελλάδα οφείλουν να γυρίσουν τα αμάξια τους σε ελληνικές πινακίδες (το ίδιο αν πάρεις - ως φοιτητής πχ- αμάξι με ελληνικές πινακίδες στην αγγλία), διαφορετικά δεν είσαι νόμιμος.

Παρόλα αυτά έχω φέρει πολλάκις αμάξια απο το εξωτερικό (έχοντας άγνοια ή ελλειπή ενημέρωση για την ελληνική νομοθεσία), μια φορά μου έκατσε στραβή, έπαθα και έμαθα.

Ααα και κάτι ακόμα, οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης φέρει αμάξι με ξένες πινακίδες οφείλει να το δηλώσει (κατα την είσοδό του) στο πλησιέστερο τελωνείο. Του δίνουν ένα χαρτί και κατά την έξοδό του πάει πάλι σε τελωνείο - πάτρας πχ.- του το σφραγίζουν προκειμένου να γνωρίζουν οτι έφυγε.

Αυτό φυσικά το κάνουν ελάχιστοι, αλλά αν σε πιάσουν (που σπάνια κανουν ελέγχους σε ξένα αμάξια) μαθαίνεις την νομοθεσία απο το Α μέχρι το Ω.

wraies plhrofories. eimai ellhnida, zw sthn Amerikh ki exw amerikaniko diabathrio. (diplh yphkoothta). Etoimazomai na gyrisw monima sthn Ellada (meta apo 7 xronia sto ejwteriko). Skeftomai na ferw ena 2014 Subaru Impreza (base) ki ena 2016 Honda cbr650f. An mporeis na me boh8hseis, 8a sou eimai ypoxreh... ta exw paijei, psaxnw wres gia telh ktl kai to mono pou katafera na brw einai ponokefalo....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...