KWSN_Men Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Λοιπον το χει κανονικα στην σελιδα της Μερσεντες..Αλλα δε θα μου κανε εντυπωση αν κατασκευαζεται εξ ολοκληρου στην Αμερικη, μια που δε φαινεται αμαξι για τις ευρωπαικες αγορες. Καλα ρε συ, δε σου φτανε η ML και πηγες στην GL? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:10 ---------- Τεσπα αν θελετε GL παρτε το απο Αμερικη! Για ολα τα αλλα ομως, νομιζω οτι ισχυουν οσα ειπα... Θηριο ειναι παντως το ατιμο..και οχι και τοσο ακριβο..μια πιο ''τραβηγμενη'' ML μοιαζει.. Δεν έχω GL. Αν είχα τα λεφτά (που δεν τα έχω) δε θα την έπερνα. Γνωστός μου Πολωνός δεν ήθελε να πάρει αυτοκίνητο κατασκευασμένο εκτός Γερμανίας και πήγε να το πάρει από Βερολίνο. Και πήρε μια GL 420 CDI full extra που λες από εκεί (140.000+ του πήγε) και είναι φυσικά Made in USA, αν και diesel. Απίστευτο εσωτερικό, μάλλον άσχημο απ' έξω. Είναι και άλλα γερμανικά που φτιάχνονται εκτός Ε.Ε. μόνο, βαριέμαι να ψάχνω. Η ML φτιάχνεται πλέον μόνο USA ενώ οι Χ5 πάντα φτιάχνονταν εκεί, όπως και η Ζ3 και η προηγούμενη Ζ4. Έχω την εντύπωση ότι την καινούργια τη μεταφέρουν Γερμανία.
Chris_85 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Οντως τραγικο. Αν και το εργοστασιο ειναι στη Στουτγαρδη, τι εψαχνε στο Βερολινο ενας θεος ξερει. Ουτε γω θα τα δινα τοσα λεφτα γι αυτο το αυτοκινητο εννοειται. Οπου 140.000 η τιμη προ τελωνειου... Παντως ειναι καλο να προσεχθει οτι ανεφερα σχετικα με τα EU-wagen, τα οποια υπολοιπονται σε ποιοτητα, σξιοπιστια, και φυσικα τιμες, απο τα αντιστοιχα ''γερμανικα''.
Hellaslover Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Παιδια εγω που θελω ενα φtηνο αμαξακι να κανω τι δουλεια μου το καλοκαιρι τι με συμβουλευετε να κανω; Εψαξα λιγο για αυτοκινητα στη γερμανια και δε μου φενονται και τοσο φτηνα. Ειναι φτηνοτερα απο Ελλαδα αλλα και στην Αμερικη τα βρισκω τοσο. Εγω ειχα ενα ml55 amg του 2000 που πουλησα για $10,000...στην Ελλαδα αυτο κανει πανω απο 50 χιλιαρικα..η διαφορα δηλαδη ειναι τρελη. Στο τελειωνειο τι πληρωνεις γιατι εχω ακουσει διαφορα πραγματα. Αν φερω ενα αμαξι που κανει 10,000 δολλαρια ποσο θα μου κοστισει να το φερω ελλαδα; εκτος απο το χιλιαρικο που θα φυγει στα μεταφορικα. Εχω ακουσει κατι τρελα πραγματα οτι πληρωνεις τη διαφορα τις αξιας του στην ελλαδα δηλαδη αν κανει 50χιλιαδες στην ελλαδα δινεις αλλα 40... η οτι πληρωνεις το 1/3 τις αξιας του (αν ειναι τις αξιας του στην αμερικη τοτε συμφαιρει ) Και αλλος ενας λογος που δε θελω να παρω απο γεμρανια ειναι οτι θα πρεπει να εχω ολα τα χρηματα μετρητα...ενο εδω το παιρνω κανα 6μηνο πριν ερθω και το ξεχρεωνω μεχρι το καλοκαιρι Με τις πινακιδες τι παιζει; θα πρεπει να πληρωσω για να παρω ελληνικες η πληρωνω μια φορα μονο στο τελωνειο; υπαρχει αλλος τροπος να εχω ξενες πινακιδες, κοκκινες η οτιδηποτε αλλο;
Chris_85 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Τι μοντελο θελεις? Δωσε μερικα παραδειγματα. Δουλευεις στην Αμερικη? Εχεις σκοπο να το αφησεις στην Ελλαδα ή θα το πηγαινοφερνεις στην Αμερικη?
Hellaslover Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 ναι δουλευω και σπουδαζω εδω. δεν εχω καποιο συγκεκριμενο αμαξι που θελω, αλλα σκεφτομουν για καποιο αμερικανικο chevy camaro, mustang, pontiac firebird η wrangler που λογικα καλυτερα να παρω αμερικανικο απο αμερικη παρα γερμανια. θελω καμπριο, να χωραει τη παρεα μου αλλα να ειναι και σχετικα φτηνο...
Chris_85 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Αν δουλευεις εξω, δε χρειαζεται να το εκτελωνισεις. Επισης μεταναστες δικαιουνται να εκτελωνισουν δωρεαν αμαξι(υπο καποιες προυποθεσεις). Αν εισαι εργαζομενος εξω παντως, το κυκλοφορεις ανετοτατα εδω με αμερικανικες πινακιδες.
Timour21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Αν δουλευεις εξω, δε χρειαζεται να το εκτελωνισεις. Επισης μεταναστες δικαιουνται να εκτελωνισουν δωρεαν αμαξι(υπο καποιες προυποθεσεις).Αν εισαι εργαζομενος εξω παντως, το κυκλοφορεις ανετοτατα εδω με αμερικανικες πινακιδες. Αν είσαι εργαζόμενος έξω δικαιούσαι να κυκλοφορείς ανετότατα αμάξι με ξένες πινακίδες για 6 μήνες (185 μέρες) τον χρόνο. Μετά (αν οι πινακίδες είναι ευρωπαικές) πρέπει να βγεί εκτός Ελλάδας το όχημα για τουλάχιστον 6 μήνες. Αν είναι με αμερικάνικες πινακίδες τότε μετά την πάροδο του 6μήνου οφείλεις να ενημερώσεις την εφορία/τελωνείο και έρχεται και στο "σφραγίζει" για 6 μήνες. Τα παραπάνω ισχύουν μόνο εάν είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και εργάζεσαι μόνιμα στο εξωτερικό. Εάν δεν είσαι τότε απαγορεύεται να κυκλοφορείς αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα.
Chris_85 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Και ολοι οι τουριστες τι κανουν, αφηνουν τ αμαξια τους στα συνορα?? Ξαναλεω παλιοτερα οι μεταναστες εκτελωνιζαν δωρεαν και οσοι εισηγαγαν νεο αυτοκινητο ειχαν 6 μηνες για να το εκτελωνισουν, Και οι μονιμοι κατοικοι εξωτερικου κυκλοφορουσαν ανετα με ξενες πινακιδες..πως θα σε πιασει δηλαδη καποιος για το ποτε μπηκες?
Timour21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Και ολοι οι τουριστες τι κανουν, αφηνουν τ αμαξια τους στα συνορα?? Ξαναλεω παλιοτερα οι μεταναστες εκτελωνιζαν δωρεαν και οσοι εισηγαγαν νεο αυτοκινητο ειχαν 6 μηνες για να το εκτελωνισουν, Και οι μονιμοι κατοικοι εξωτερικου κυκλοφορουσαν ανετα με ξενες πινακιδες..πως θα σε πιασει δηλαδη καποιος για το ποτε μπηκες? Ναι μην επιμένεις, γιατί μιλάω απο πρώτο χέρι. Οι τουρίστες μπαίνουν κανονικά. Αν όμως έχεις ελληνικό διαβατήριο ΔΕΝ δικαιούσαι να έχεις αμάξι με ξένες πινακίδες για παραπάνω απο 6 μήνες το χρόνο. Δεν ξέρω πως θα σε πιάσουν, εμένα σε έλεγχο (τυπικό) που έκαναν με σταμάτησαν, είδαν οτι ήμουν έλληνας και είχα αγγλικές πινακίδες, και αφού η αστυνομία επικοινώνησε με interpol για να δει οτι το αμάξι δεν είναι κλεμμένο (!!!!!!!), πέρασε τον φάκελο στο τελωνείο πειραιά (ακτή Μιαούλη). Όπου εκεί, έπρεπε να τους αποδείξω α. Οτι είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας - 2 επίσημους λογαριασμους σε εκείνη την διεύθυνση) β. Οτι έχω full time (και όχι part time ή καμιά off-shore εταιρεία) δουλειά (βεβαιώσεις απο εργοδότες κλπ, φορολογική δήλωση στην Αγγλία καθώς και μηδενική -σε αποδοχές- δήλωση στην ελλάδα) γ. Αποδεικτικό εισαγωγής αυτοκινήτου (εισητήριο εισόδου αν έρχεσαι ακτοπλοικώς απο ιταλία ή σφραγίδα στην άδεια του αυτοκινήτου αν έρχεσαι απο σκόπια) για να δουν οτι το αμάξι δεν έχει κλείσει 6μηνο εντός ελλάδας. 2 βδομάδες έτρεχα για να το καθαρίσω (διαφορετικά ή εκτελωνισμός ή παραχώρηση υπέρ του δημοσίου). Ακόμα και οι αλλοδαποί που παραμένουν παραπάνω απο 3 μήνες στην ελλάδα οφείλουν να γυρίσουν τα αμάξια τους σε ελληνικές πινακίδες (το ίδιο αν πάρεις - ως φοιτητής πχ- αμάξι με ελληνικές πινακίδες στην αγγλία), διαφορετικά δεν είσαι νόμιμος. Παρόλα αυτά έχω φέρει πολλάκις αμάξια απο το εξωτερικό (έχοντας άγνοια ή ελλειπή ενημέρωση για την ελληνική νομοθεσία), μια φορά μου έκατσε στραβή, έπαθα και έμαθα. Ααα και κάτι ακόμα, οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης φέρει αμάξι με ξένες πινακίδες οφείλει να το δηλώσει (κατα την είσοδό του) στο πλησιέστερο τελωνείο. Του δίνουν ένα χαρτί και κατά την έξοδό του πάει πάλι σε τελωνείο - πάτρας πχ.- του το σφραγίζουν προκειμένου να γνωρίζουν οτι έφυγε. Αυτό φυσικά το κάνουν ελάχιστοι, αλλά αν σε πιάσουν (που σπάνια κανουν ελέγχους σε ξένα αμάξια) μαθαίνεις την νομοθεσία απο το Α μέχρι το Ω.
Chris_85 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Επειδη και γω το εχω κανει, πιστευω οτι συμφωνεις οτι δεν αξιζει τον κοπο να πληρωσεις τα κερατιατικα σου για εκτελωνισμο και να μη βγαζεις το αμαξι εξω ανα εξαμηνο...Παντως επιασαν ενα φιλο μου και αρχισε να μιλαει γερμανικα και τον αφησαν...Ο εκτελωνισμος δωρεαν δεν ισχυει για μεταναστες? Πριν 5-6 χρονια ισχυε στανταρ.
Timour21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Κάτι ίσχυε παλιά για τους μετανάστες, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Υπάρχουν αμάξια που αξίζει να εκτελωνίσεις γιατί σου έρχονται φθηνότερα (συνυπολογίζοντας τον εκτελωνισμό) απ'ότι να τα αγοράσεις απο δω. Αν όμως είναι απο πενταετίας και πάνω δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Πχ τον περασμένο νοέμβριο μου ζητάγανε 7000 ευρώ για εκτελωνισμό Peugeot 306 gti 2000cc του 99, όταν πωλούνται εδώ γύρω στα 9000 ευρώ και αριστεροτίμονα! Ένα smart 600άρι όμως αξίζει και με το παραπάνω να το εκτελωνίσεις.
Hellaslover Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Τιμουρ αν καταλαβα καλα δε χρειαζετε να κανω τιποτα παραπανω απο το να φερω το αμαξι απο Αμερικη και να το δηλωσω στο τελειωνειο μολις το φερω. Και οταν φυγω πισω (πριν κλεισω 6 μηνες) δηλωνω οτι φευγω και ακινητοποιουν το αμαξι μεχρι να ξαναρθω; Πληρωνω τιποτα σ'αυτη τη διαδικασια; Τα τελη κυκλοφοριας πως τα πληρωνω, τα πληρωνω καθολου; Ασφαλεια πρεπει να βγαλω στην Ελλαδα η απο Αμερικη; Το αμαξι μπορω να το εχω σε δικο μου χωρο οσο λειπω η μου το κρατανε; Επειδη θα χρειαστω να παρω χαρτι μονιμου κατοικου εξωτερικου απο το ελληνικο προξενειο για τη στρατολογια, μπορω να χρησιμοποιησω αυτο το χαρτι στο τελειωνιο να αποδειξω οτι ειμαι ΜΚΕ η θα πρεπει και παλι να δειξω οτι μενω στη ταδε διευθυνση τοσο καιρο, λογιαριασμους κτλ; Επιδη φενεται οτι ξερεις επι του θεματος αν εχεις τη καλοσυνη στειλε μου το εμαιλ σου σε περιπτωση που εχω καποια αλλη απορια οταν ερθει η στιγμη
Timour21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Τιμουρ αν καταλαβα καλα δε χρειαζετε να κανω τιποτα παραπανω απο το να φερω το αμαξι απο Αμερικη και να το δηλωσω στο τελειωνειο μολις το φερω. Και οταν φυγω πισω (πριν κλεισω 6 μηνες) δηλωνω οτι φευγω και ακινητοποιουν το αμαξι μεχρι να ξαναρθω; Πληρωνω τιποτα σ'αυτη τη διαδικασια; Τα τελη κυκλοφοριας πως τα πληρωνω, τα πληρωνω καθολου; Ασφαλεια πρεπει να βγαλω στην Ελλαδα η απο Αμερικη; Το αμαξι μπορω να το εχω σε δικο μου χωρο οσο λειπω η μου το κρατανε; Επειδη θα χρειαστω να παρω χαρτι μονιμου κατοικου εξωτερικου απο το ελληνικο προξενειο για τη στρατολογια, μπορω να χρησιμοποιησω αυτο το χαρτι στο τελειωνιο να αποδειξω οτι ειμαι ΜΚΕ η θα πρεπει και παλι να δειξω οτι μενω στη ταδε διευθυνση τοσο καιρο, λογιαριασμους κτλ; Επιδη φενεται οτι ξερεις επι του θεματος αν εχεις τη καλοσυνη στειλε μου το εμαιλ σου σε περιπτωση που εχω καποια αλλη απορια οταν ερθει η στιγμη Να μην εμπιστευτείς κανέναν όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα (γιατί και γω πραγματικά δεν έχω άποψη για εισαγωγή απο αμερική) για να μην βρεθείς μπλεγμένος. Οι μόνοι αρμόδιοι να ρωτήσεις είναι οι τελωνιακοί και καλό είναι να τα έχεις και γραπτώς, αφού άλλα μπορεί να σου πουν τηλεφωνικά και άλλα οταν το φέρεις. Ένας θείος μου πάντως έχει φέρει μια lilcoln απο αμερική (μόνιμος κάτοικος στην Ν. Υόρκη) την έχει σε δικό του γκαράζ, όταν έρχεται πέρνει τηλέφωνο τελωνείο (ή/και εφορία) την ξεσφραγίζουν (δένουν το τιμόνι με το γκάζι και βάζουν μια κέρινη σφραγίδα) και όταν είναι να φύγει πέρνει τηλέφωνο και του την σφραγίζουν (δεν ξέρω αν του στοιχίζει κάτι αυτό). Aκούγεται απλή η διαδικασία, δεν ξέρω όμως αν είναι...
Hellaslover Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 καλα τα λες θα ρωτησω το τελωνιο να σιγουρευτω. να κανω αλλη μια ερωτηση: το αυτοκινητο αν ποτε θελησω να το πουλησω θα πρεπει να το πουλησω μονο σε καποιον αλλοδαπο η και σε ελληνα με δικη του ευθυνη να βγαλει ελληνικες πινακιδες κτλ;
SteveNolan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Παιδια καλησπερα σας.. Εγω θα ηθελα να ρωτησω γενικα πληροφοριες για την χρονομισθωση (leasing) αυτοκινητου και αν ξερει καποιος αν μπορω να παρω με leasing αυτοκινητο απο Αμερικη αν θα χρειαστει να περαστει απο τελωνεια κλπ.. Θελω συγκεκριμενα το Dodge Challenger R/T.. Μπορει να το βρει καποιος στο επισημο site της Dodge. Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα