Προς το περιεχόμενο

Propeller Clock

karabouzouk...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βρήκα αυτό καθώς έψαχνα τι να κάνω με έναν παλιό σκληρό που έχει ξεμείνει και μιάς και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο το βάζω εδώ.... χαζέψτε και τα υπόλοιπα βίντεο..!

Έχει ασχοληθεί κανείς ποτέ με κάτι τέτοιο...? Από άποψη κατασκευής εξ αρχής πρέπει να είναι κάπως δύσκολο... Ξέρετε που μπορώ να βρώ τέτοια έτοιμα (αν υπάρχουν) που να συνδέονται με PC για τον προγραμματισμό κλπ...?

Ευχαριστώ παίδες..!!

Δημοσ.

είναι δύσκολο σαν κατασκευή κ πρέπει να σου κάτσει και κατάλληλος σκληρός.Εγώ άλλαξα 3 χαλασμένους μέχρι να πετύχει στις στροφές.

Δημοσ.

Ναι μια και πειραματήστικες δώσε καμιά παραπάνω πληροφορία.....

Δεν αρκεί να έχει σταθερές στροφές ο κινητήρας..? Τα υπόλοιπα για να σταθεροποιηθεί η εικόνα "μπορούν" να ρυθμιστούν από τον προγραμματισμό της πλακέτας..

Για έτοιμη τέτοια κατασκευή δεν παίζει ε..?

Δημοσ.

Όσοι έχετε εμπειρία με κολλητήρι,πλακέτες και προγραμματισμό μικροελεγκτών ΕΔΩ

Δείτε τα βίντεος θα καταλάβετε κ πως λειτουργεί.Προειδοποίηση : Τα αυτιά σας δε θα το συμπαθήσουν το συγκεκριμένο ρολόι

Δημοσ.
Αυτό το βιντεάκι είναι πιο εντυπωσιακό

Και ακούγετε ο ήχος που ανέφερα παραπάνω B)

πολύ πιο όμορφο αλλά 100% πιο δύσκολο και θέλει επιπλέον εργαλεία:

Δημοσ.

Γι αυτό με την πλακετούλα πρέπει να έχεις τουλάχιστον το σχέδιο της πλακέτας, το λογισμικό, ένα προγραμματιστή για το ολοκληρωμένο και ένα σταθμό κόλλησης επιφανειακών εξαρτημάτων (τρέχα γύρευε δηλαδή αν δεν είσαι επαγγελματίας ηλεκτρονικός). Πάντως είναι fail να κάνεις τον κόπο για όλο αυτό με την πλακετούλα και να το βάλεις στον υπερβολικό κ' θορυβώδη βηματικό κινητήρα που βρήκες από σκληρό δίσκο. Μπορείς να το νάλεις σε άλλο κινητήρα ώστε να μην φέρνει τόσες στροφές και να μην κάνει τόσο θόρυβο.

Εδώ και καιρό έχω κάτι ακόμα καλύτερο υπ'οψη μου να σχεδιάσω πάνω στην ίδια γενική ιδέα (πιο απλό σε απαιτήσεις και πιο εύκολο για κατασκευή από έναν αρχάριο), ελπίζω να βρω όρεξη να το κάνω κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Ως μηχανολόγος η απορία μου είναι άλλη.

Άντε και κόλλησες, προπγραμμάτισες κλπ.

Τι "ζυγοστάθμιση" στη πλακέτα για να μη φεύγει αριστερά δεξιά πως την κάνεις ? (ή δεν έχω καταλάβει κάτι ?)

Δημοσ.

Καλά, αυτός με την πλακέτα μάλλον τα έχει ψιλοζυγίσει τα πράγματα (γι αυτό είπα πρέπει να έχεις και το σχέδιο). Τώρα και να φεύγει ελάχιστα, είναι τόσο γρήγορος ο κινητήρας και τόσο ελαφριά η κατασκευή, που δεν συμβαίνει κάποιος συντονισμός ώστε να ταλαντεύεται "άγρια".

Δημοσ.
Ως μηχανολόγος η απορία μου είναι άλλη.

Άντε και κόλλησες, προπγραμμάτισες κλπ.

Τι "ζυγοστάθμιση" στη πλακέτα για να μη φεύγει αριστερά δεξιά πως την κάνεις ? (ή δεν έχω καταλάβει κάτι ?)

Απλά κατανέμεις τα μισά υλικά απο δώ τα μισά απο κεί.Και επειδή είναι SMD τα υλικά δεν έχουν τρελό ύψος από την επιφάνεια κ έχουν κι ελάχιστο βάρος.

Σημείωση : Το ρολόι γίνεται απλά για το εφέ δεν είναι για να λειτουργεί 24/7 :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...