Προς το περιεχόμενο

τα αντεγραμμενα cd παιζουν μετα απο χρονια?

klinika nekros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
εδω και αρκετό καιρό τα καλλυτερα θεωρουνται τα ασπρα κεραμικα Taiyo Yuden

Ετσι ειναι.

Οταν οι περισσοτεροι ακουνε "Τάιγιο Γιούντεν" συνηθως γελανε. Κι εγω εν συνεχεια γελαω με την αγνοια τους...:lol:

->Ας τους να παιρνουν "Τι Ντι Κέι" και "Βερμπάτιμ"...

Δημοσ.
Ετσι ειναι.

Οταν οι περισσοτεροι ακουνε "Τάιγιο Γιούντεν" συνηθως γελανε. Κι εγω εν συνεχεια γελαω με την αγνοια τους...:lol:

->Ας τους να παιρνουν "Τι Ντι Κέι" και "Βερμπάτιμ"...

μια χαρα ειναι τα verbatim για μενα μου εχουν βγει πολυ καλα, tayio yuden εχω χρησιμοποιησει ασπρα τα οποια μου βρωμαγανε.

Τα TDK τα απεχθανομαι, ως κασσετες ηταν τελεια ομως

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ειπα οτι ειναι κακα. Καθε αλλο, κι εγω τα χρησιμοποιω για τις καθημερινες εγγραφες μου (π.χ. να πάω "μια ταινια σε ενα φιλο να δουμε" ή "να γραψω ενα cd για το αυτοκινητο"...

Αλλα οταν θελω να κανω Store δεδομενων σε dvd/cd, ΜΟΝΟ taiyo.

Εχω 3 αντιγραφικα, και η μονη μαρκα που κανενα δε μου εχει "φτυσει" ΠΟΤΕ δισκακι, ειναι οταν χρησιμοποιω δισκακια της Taiyo.

Btw εχω βρει δισκακια να μη διαβαζονται μετα απο χρονια, αλλα ειναι συνηθως ταλαιπωρημενα. Μολις πριν λιγο βρηκα ενα "Smartbuy" 6 ετιας με κατι τραγουδια που ουτε θυμομουν οτι τα ειχα ποτε, και... παιζει! :-D

Δημοσ.

Τα TDK δυστυχώς είναι τα χειρότερα που κυκλοφορούνε, τα φέρνουν σωρηδόν και είναι τριτοκλασάτα. Υπάρχουν και πρώτης ποιότητας αλλά δεν κυκλοφορούν εδώ στη δύση.

Τα Verbatim είναι πολύ καλά, δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει και χαμηλότερης ποιότητας, πάντως είναι καλό brand.

Στη σελιδούλα μου έχω ένα mini προγραμμτάκι από πρόπερσι, που είχα φτιάξει για καλύτερη αναγνώριση.

@grimpr: δεν είχα υπόψη μου το dvdisaster, πάντως την ιδέα την είχα κι εγώ για να φτιάξω ένα τέτοιο (σύμπτωση!).

Δημοσ.
Τα TDK δυστυχώς είναι τα χειρότερα που κυκλοφορούνε, τα φέρνουν σωρηδόν και είναι τριτοκλασάτα. Υπάρχουν και πρώτης ποιότητας αλλά δεν κυκλοφορούν εδώ στη δύση.

Τα Verbatim είναι πολύ καλά, δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει και χαμηλότερης ποιότητας, πάντως είναι καλό brand.

Στη σελιδούλα μου έχω ένα mini προγραμμτάκι από πρόπερσι, που είχα φτιάξει για καλύτερη αναγνώριση.

@grimpr: δεν είχα υπόψη μου το dvdisaster, πάντως την ιδέα την είχα κι εγώ για να φτιάξω ένα τέτοιο (σύμπτωση!).

Ο κώδικας ειναι opensource, ρίξε μια ματιά....

Πιστεύω αξίζει τον κόπο σαν project να πάρεις τον κωδικα του DVDisaster στο θέμα augmented redundancy και να φτιάξεις ενα εύχρηστο και καλαίσθητο GUI πάνω σε αυτό σε portable έκδοση. Το DVDisaster δεν πουλάει φύκια...πραγματικά δουλεύει.

Δημοσ.
Εγώ νομίζω πως ισχύει το αντίθετο. Στα DVD πάνω από την ανακλαστική επιφάνεια υπάρχει πλαστικό που προστατεύει από φθορές και το γνωστό "ξέφτισμα". Σωστά?

Τουλάχιστον προσωπικά CD έχω βρει αλλοιωμένα, DVD δε μου έχει τύχει.

Σωστοτατος!

Δημοσ.

@grimpr

Κάνει αυτό που γίνεται και στους σκληρούς δίσκους. Καλό το gui που έχει, δεν είναι "άκυρο", απλά η μλκ είναι που το έχει κάνει σε gtk (λάτρης της C).

Αυτό που με είχε σταματήσει εμένα τότε είναι πως πιστεύω ότι η διαδικασία αυτή δεν θα ήταν ιδιαίτερα κατανοητή από τους χρήστες. Γι αρχή είχα σκεφτεί τον πιο "γελοίο" ας πούμε τρόπο, δηλαδή το XOR οπότε προέκυπτε πως απαιτείται τα προς εγγραφή δεδομένα να μην ξεπερνούν το 66% του δίσκου (το έχω ήδη κάνει σε μερικά για πλάκα). Το θέμα είναι πως τελικά η εφαρμογή αυτών των μεθόδων στην εγγραφή οπτικών δίσκων έχει κάποια μειονεκτήματα:

- Απαιτεί ειδική προεργασία πριν γράψεις.

- Απαιτεί να γράφεις λιγότερο "πραγματικό" data στα δισκάκια.

- Δεν προστατεύει από κάθε είδους αλλοιώσεις του δίσκου, ακόμα χειρότερα αν το data επαναφοράς το γράφεις πάνω στον ίδιο δίσκο (και σε ποιά περιοχή θα το γράψεις? σκόρπια? μαζεμένο?)

- Μερικοί θα το θεωρήσουν περιττό, διότι σου λέει "τί να κάθομαι να κάνω αυτό και να μην γράφω απλά τα ίδια σε δύο δισκάκια". Το τελευταίο εν μέρη το εφαρμόζω κι εγώ με διαφορετικό τρόπο πολλές φορές, για παράδειγμα: αν θέλω να αποθηκεύσω 1GB σημαντικών δεδομένων, το αποθηκεύω 3 φορές πάνω στο ίδιο DVD! Έτσι αν χαλάσει κάπου υπάρχει επί τόπου ρεζέρβα, χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις ή κόπο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...