Προς το περιεχόμενο

τα αντεγραμμενα cd παιζουν μετα απο χρονια?

klinika nekros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια ισχυει οτι τα αντεγραμμενα cd μετα απο καποια χρονια δεν παιζουν 'η οτι στην καλυτερη μειωνεται η αρχικη τους ποιοτητα?ρωταω γιατι αν αυτο ισχυει τοτε αυτο σημαινει οτι σε λιγα χρονια θα εχει αχρηστευθει ολοκληρη η δισκοθηκη μου,που αποτελειται απο εκατονταδες cd!ισχυει?(και εννοειταο οτι φυλασσονται σε καταλληλο περιβαλλον και δεν ειναι εκτεθειμενα...)ευχαριστω!

Δημοσ.
(και εννοειταο οτι φυλασσονται σε καταλληλο περιβαλλον και δεν ειναι εκτεθειμενα...)

Αυτά είναι ο Νο1 παράγοντας (θερμοκρασία - υγρασία - σκόνη - φυσική φθορά από επαφή - χημική αλλοίωση λόγω αντίδρασης με διπλανά υλικά). Από εκεί και πέρα μετράει η ποιότητα συναρμολόγησης των δίσκων και πιθανές αστοχίες στη συγκόληση της ανακλαστικής επιφάνειας. Μπορεί να αντέξουν πολλά χρόνια, μπορεί και όχι, μπορεί και να "ξοφλήσει" μόνο κάποιο ποσοστό από αυτά.

Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά σε τυχαία δείγματα (...), μην επαναπαύεσαι. Προσωπικά θα τα είχα σε διπλό backup εξ'αρχής (το δεύτερο σε DVD).

Υ.Γ. Πάντως για CD μουσικής... σιγά το πράγμα.

Δημοσ.

Τα dvd έχουν κατα πολύ χειρότερο μέσο όρο ζωής απ'οτι τα cd λόγω της φύσης του μέσου και του τρόπου εγγραφής.

Δημοσ.
Τα dvd έχουν κατα πολύ χειρότερο μέσο όρο ζωής απ'οτι τα cd λόγω της φύσης του μέσου και του τρόπου εγγραφής.

Εγώ νομίζω πως ισχύει το αντίθετο. Στα DVD πάνω από την ανακλαστική επιφάνεια υπάρχει πλαστικό που προστατεύει από φθορές και το γνωστό "ξέφτισμα". Σωστά?

Τουλάχιστον προσωπικά CD έχω βρει αλλοιωμένα, DVD δε μου έχει τύχει.

Δημοσ.
Εγώ νομίζω πως ισχύει το αντίθετο. Στα DVD πάνω από την ανακλαστική επιφάνεια υπάρχει πλαστικό που προστατεύει από φθορές και το γνωστό "ξέφτισμα". Σωστά?

+1 από JIMBOAthens...

Δημοσ.

Καλημέρα σας καταρχήν είμαι της άποψης ότι τα cd πρέπει να χρησιμοποιούντα κ να μην τα αφήνουμε γεια καιρούς πεταμένα αχρησιμοποίητα γιατί πολλές φορές δεν παίζουν το έχω συναντήσει σε πολλά cd μου επίσης δεν έχει μέσο ορό ζωής το (cd) h to (dvd) αλλά πολλές φορές λύνετε.. υπάρχουν προγράμματα π φτιάχνει το (cd) όπως το(software blind) αλλά θέλει αρκετές ώρες ανάλογα με την φθορά……..

Δημοσ.

παιζει ρολο και σε τι ταχυτητα εχουν γραφτει ...

εγω προσωπικα δισκακια ηχου που ηθελα να εχω για χρονια .. τα εγραφα παντα σε χαμηλη ταχυτητα ...και παντα επωνυμα και καλης ποιοτητας

αποτελεσμα μετα απο 8 χρονια να παιζουν σαν την πρωτη στιγμη

(να θυμισω οτι τοτε θεωρουσαν καποιο καμαρι του οτι γραφανε δισκακι σε συντομο χρονο 16χ και πανω...)

Δημοσ.

Εχω δισκάκι 8 χρονων το οποίο έχει του κόσμου τισ γρατζουνιές και έχει μείνει πολλές μερες σε αυτοκίνητο σε θερμοκρασίες απο -10 εώς 40 με πολύ υγρασία και ακόμα πάιζει τέλεια.....απλά ήταν γραμένο σε 4απλή ταχύτητα και ήταν kodaκ Gold.Γενικά τα dvd έχουν μικρότερο χρόνο ζωής απο τα cd.Αν θέλετε τα cd να κρατάνε αγοράστε Cd με χρυσή επίστροση και γράψτε τα σε χαμηλή ταχύτητα.

Δημοσ.
Εχω δισκάκι 8 χρονων το οποίο έχει του κόσμου τισ γρατζουνιές και έχει μείνει πολλές μερες σε αυτοκίνητο σε θερμοκρασίες απο -10 εώς 40 με πολύ υγρασία και ακόμα πάιζει τέλεια.....απλά ήταν γραμένο σε 4απλή ταχύτητα και ήταν kodaκ Gold.Γενικά τα dvd έχουν μικρότερο χρόνο ζωής απο τα cd.Αν θέλετε τα cd να κρατάνε αγοράστε Cd με χρυσή επίστροση και γράψτε τα σε χαμηλή ταχύτητα.

Αναφέρεσαι στα καλύτερα και ποιο ποιοτικά CD's και Dyes που φτιάχτηκαν ποτέ. Τα σπουδαία Kodak Gold. Η αναφορά σου είναι μια απο τις πολλές πανω στην ποιότητα αυτών των CD. Θα προσθέσω και εγω την δικιά μου αναφορά στα Kodak, όλες οι παρτίδες μου είναι trouble free και διαβάζονται με 0 errors χρόνια ολόκληρα μετά. Είμαι πεπεισμένος οτι θα παραμείνουν έτσι για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.

Δημοσ.
παιδια ισχυει οτι τα αντεγραμμενα cd μετα απο καποια χρονια δεν παιζουν 'η οτι στην καλυτερη μειωνεται η αρχικη τους ποιοτητα?ρωταω γιατι αν αυτο ισχυει τοτε αυτο σημαινει οτι σε λιγα χρονια θα εχει αχρηστευθει ολοκληρη η δισκοθηκη μου,που αποτελειται απο εκατονταδες cd!ισχυει?(και εννοειταο οτι φυλασσονται σε καταλληλο περιβαλλον και δεν ειναι εκτεθειμενα...)ευχαριστω!

η ποιοτητα της μουσικης θα παραμεινει αναλοιωτη και θα επηρεαστει μονο απο την παρεμβολη οποιουδηποτε αναλογικου μεσου αν αυτο φοβασαι. Ναι μπορει σε καποια χρονια να μην παιξουν καποια, μπορει και να παιξουν και για παρα πολλα ακομα, το πιο πιθανο ειναι να μην το παρεις ειδηση ουτε εσυ. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να εχεις mp3 back up απο αυτα αν εισαι σε θεση να το κανεις

Δημοσ.
Αναφέρεσαι στα καλύτερα και ποιο ποιοτικά CD's και Dyes που φτιάχτηκαν ποτέ. Τα σπουδαία Kodak Gold. Η αναφορά σου είναι μια απο τις πολλές πανω στην ποιότητα αυτών των CD. Θα προσθέσω και εγω την δικιά μου αναφορά στα Kodak, όλες οι παρτίδες μου είναι trouble free και διαβάζονται με 0 errors χρόνια ολόκληρα μετά. Είμαι πεπεισμένος οτι θα παραμείνουν έτσι για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.

εδω και αρκετό καιρό τα καλλυτερα θεωρουνται τα ασπρα κεραμικα Taiyo Yuden

Δημοσ.

Σωστά. Πάντως αν προσέξεις αυτά που αναφέρουν είναι πολύ special δισκάκια.

Πάντως τα πολύ παλιά "gold" δε νομίζω (αν θυμάμαι καλά) πως είχαν κάποια σχέση με αυτά τα κυριολεκτικά χρυσά κι επίσης δεν μπόρεσαν ποτέ να γραφτούν σε μεγάλες ταχύτητες (γι αυτό και βγήκαν γρήγορα εκτός).

Δημοσ.

Ακριβώς. Αν και εγώ όπως και αρκετοί πολλοί πλέον γράφουμε σε Yuden (DVD-R 8x,Ceramic και Professional Gold Ultra), για θέματα σοβαρού archive και αξιοπιστίας αγοράζω τα Kodak, αξίζουν και με το παραπάνω το υψηλότερο κόστος τους, επαναλαμβάνω, μόνον για data που επιβάλλεται.

Για τα υπόλοιπα, λιγο redundancy δεν κάνει κακό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...