Προς το περιεχόμενο

ACER ASPIRE ONE A110L ερωτιση!!!

akis-mad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

PER.907457.jpg

γεια σας παιδιά αγόρασα αυτό εδώ το netbook http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907457 και θέλω να κάνω κάποιες ερώτησης έχει Λογισμικό: Linpus Linux Lite version. τα linux δεν τα ξέρω πολύ καλά πρώτη φορα περνώ netbook με linux... πήγα να κατεβάσω το skype την έκδοση για linux αλλα δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση βασικα το θέμα είναι μου ζητάει password και δεν ξέρω τι να κάνω δεν έχω βάλει password μετά πήγα στα settings να κανω αλλαγη το pass και τπτ. όση έχετε ασχοληθεί με τα linux απαντήστε μου ευχαριστώ!!!:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αντιθεση με τα οσα ξερεις απο windows, εδω στο linux ΔΕΝ κατεβαζεις το προγραμμα που θες και τρεχεις το "setup" για να το κανεις εγκατασταση.

Αυτη τη δουλεια οπως και αλλες, πχ την αφαιρεση ενος προγραμματος ή το update του συστηματος, την αναλαμβανει ο package manager.

Για αρχη ριξε μια ματια εδω

http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=207677

και μετα ψαξε πως μπορεις να βαλεις το skype σε fedora, μιας και το linux linpus lite ειναι παραγωγο της fedora.

όλες σου οι απορίες θα λυθούν εδώ

www.aspireoneusers.com

Δεν έχω πια Linpus στο One καθώς εγκατέστησα windows 7 και fedora 10 , αλλά με τις οδηγίες από το site που σου έδωσα θα το φέρεις στα μέτρα σου. Γενικά ότι εφαρμογή υπάρχει για Fedora 8 μπορείς να την εγκαταστήσεις στο One.

Σε αντιθεση με τα οσα ξερεις απο windows, εδω στο linux ΔΕΝ κατεβαζεις το προγραμμα που θες και τρεχεις το "setup" για να το κανεις εγκατασταση.

Αυτη τη δουλεια οπως και αλλες, πχ την αφαιρεση ενος προγραμματος ή το update του συστηματος, την αναλαμβανει ο package manager.

Για αρχη ριξε μια ματια εδω

http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=207677

και μετα ψαξε πως μπορεις να βαλεις το skype σε fedora, μιας και το linux linpus lite ειναι παραγωγο της fedora.

ρε φιλε αλλο ειναι το θέμα δεν ξέρω πιο ειναι το password

Ποιο password του root? Αν ζητάς αυτό είναι ότι του έβαλες όταν πρωτορύθμισες το one.

Φίλε tonyk_x, με το fedora 10 σου δουλεύει όλο το hardware απροβλημάτιστα; Επίσης χρειάστηκε να κάνεις κάτι παραπάνω από το default install για να δουλέψει;

Έχω το 150L, αν και είμαι ευχαριστημένος με το "μαμίσιο" λειτουργικό, έχω μπεί στην πρίζα τελευταία να του βάλω κάτι πιο καινούργιο, π.χ. Ubuntu, Fedora αλλά δεν θέλω να μπλέξω με "χεράτες" εγκαταστάσεις... θέλω να παίξουν όλα αυτόματα.

Φίλε tonyk_x, με το fedora 10 σου δουλεύει όλο το hardware απροβλημάτιστα; Επίσης χρειάστηκε να κάνεις κάτι παραπάνω από το default install για να δουλέψει;

Έχω το 150L, αν και είμαι ευχαριστημένος με το "μαμίσιο" λειτουργικό, έχω μπεί στην πρίζα τελευταία να του βάλω κάτι πιο καινούργιο, π.χ. Ubuntu, Fedora αλλά δεν θέλω να μπλέξω με "χεράτες" εγκαταστάσεις... θέλω να παίξουν όλα αυτόματα.

Άν του βάλεις ubuntu θα πρέπει να κάνεις αρκετές ρυθμίσεις και κάθε φορά που θα κανει αναβάθμιση ο kernel , πάλι θα πρέπει να το σκαλίζεις.

Άν του βάλεις fedora 10, δεν κάνεις τίποτα, παίζει τα πάντα out of the box. Κρατάς και το linpus για τον απίστευτα γρήγορο χρόνο που κάνει στο boot για ειδικές περιπτώσεις που βιάζεσαι και καθάρισες.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:06 ----------

Όταν πρωτοάνοιξες το One και έκανες κάποιες ρυθμίσεις σου ζήτησε να γράψεις έναν κωδικό που θα εχεις επιλέξει εσύ. Αυτός είναι λοιπόν και ο κωδικός του root που σου ζητάει το μηχάνημα.

Παιδια αληθευει οτι το media player του Linpus Linux Lite ειναι ελαφρως της πλακας?

Εχω ακουσει οτι δεν υποστηριζει ας πουμε AVI αρχεια για ταινιες!!!Υπαρχει καποιο ενναλακτικο media player?

Δεν υπαρχει player καλος και player της πλακας οταν εχεις να κανεις αναπαραγωγη αρχειου βιντεο.

Υπαρχει το σωστο codec ή η απουσια του που αποτρεπει την αναπαραγωγη. Αρα πρεπει να βαλεις το πακετο w32codecs.

Παιδια αληθευει οτι το media player του Linpus Linux Lite ειναι ελαφρως της πλακας?

Εχω ακουσει οτι δεν υποστηριζει ας πουμε AVI αρχεια για ταινιες!!!Υπαρχει καποιο ενναλακτικο media player?

ή μπορείς ν' ακολουθήσεις αυτόν τον οδηγό και με λίγο διάβασμα και ψάξιμο θα έχεις τα πάντα.

Παιδια μια τελευταια σημαντικη ερωτηση γιατι μαλλον το απογευμα θα παω να το αγορασω το acerακι!Για να δεις σε καποιες σελιδες στο ιντερνετ βιντεακια (ακομα και στο youtube νομιζω) την πρωτη φορα σου ζηταει να κανεις εγκατασταση καποιοι flashplayer αν δεν κανω λαθος.Υπαρχει λοιπον εκδοση αυτου του προγραμματος για Linpus linux lite?

Παιδια μια τελευταια σημαντικη ερωτηση γιατι μαλλον το απογευμα θα παω να το αγορασω το acerακι!Για να δεις σε καποιες σελιδες στο ιντερνετ βιντεακια (ακομα και στο youtube νομιζω) την πρωτη φορα σου ζηταει να κανεις εγκατασταση καποιοι flashplayer αν δεν κανω λαθος.Υπαρχει λοιπον εκδοση αυτου του προγραμματος για Linpus linux lite?

Νομίζω σε αυτό παίζει ρόλο ο browser. Πχ ο firefox θα στον κατεβάσει αυτόματα. Αν και λογικά στο acer θα υπάρχει ήδη ο flash.

O firefox δεν εχει λογο να κατεβασει αυτοματα ενα plugin και να το βαλει μονος του.

Αυτο, οπως και πολλα αλλα, το αναλαμβανει ο package manager της διανομης σου, που λογικα θα το εχει προς εγκατασταση.

Παλιοτερα ειχα ακουσει για ενα netbook που ειχε gnash, που ηταν το αντιστοιχο του flash 6 (!!!) , και δεν δεχοταν νεοτερο! Ελπιζω να μην ειναι το ιδιο.

Μπα, δεν παίζει. Εκείνο το netbook ήταν πολύ ελεεινό.

Επίσης εγώ πάντα θυμάμαι τον firefox, είτε σε linux είτε σε windows, όταν μπαίνω σε μια σελίδα με flash περιεχόμενο, να μου βγάζει πάνω δεξιά ένα κουμπάκι "install missing plugins" :-(

Μπα, δεν παίζει. Εκείνο το netbook ήταν πολύ ελεεινό.

Επίσης εγώ πάντα θυμάμαι τον firefox, είτε σε linux είτε σε windows, όταν μπαίνω σε μια σελίδα με flash περιεχόμενο, να μου βγάζει πάνω δεξιά ένα κουμπάκι "install missing plugins" :-(

Σε καμία διανομή λινουξ που έχω δοκιμάσει ο firefox δεν εγκαθιστά αυτόματα java και flash κάτι που είναι λογικό μιας και δεν υπάρχουν τα αποθετήρια της adobe και πρέπει να τα προσθέσεις εσύ... η java πάλι μπαίνει με το χέρι.Για το πως θα βάλεις java και flash σε fedora (όπως και πολλά άλλα) οδηγίες εδώ. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο γίνεται και στο Linpus. Απλά να θυμάσαι πάντα ότι linpus=fedora8.

Για τον φίλο που ρώτησε για fedora 10, την εγκατέστησα σε a150L σε dual boot με windows 7, είδε τα πάντα ( λογικό ήταν εδώ τα έβλεπε η 8) και το μόνο πείραγμα που έκανα κατά την εγκατάσταση ήταν ότι έκανα την εγκατάσταση σε ext4. όλα τα υπόλοιπα σαν να εγκαθιστάς σε οποιοδήποτε Η/Υ.

Με λίγο ψάξιμο θα σου τρέχει τα πάντα από multimedia μέχρι compiz fusion (τρέχει αεράτα σε μένα μαζί με το AWN). Δοκίμασε το λοιπόν άφοβα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...