iagouaros Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Καλημέρα σε όλους, έχω το παραπάνω δίκτυο και αντιμετωπίζω εδώ και μια εβδομάδα το εξής περίεργο πρόβλημα: χάνω την επικοινωνία με το μόντεμ, δηλαδή δεν το πινγκάρω καθόλου για 2-5 λεπτά και μετά επανέρχεται από μόνο του. Όταν συμβαίνει αυτό, έχω κανονικά επικοινωνία με τα access points μου και τις άλλες συσκευές. Αυτό μπορεί να το κάνει 5 φορές τη μία ώρα ή και καμία. Οι ενέργειες που έκανα είναι να αλλάξω καλώδιο μεταξύ switch και μόντεμ, να δοκιμάσω άλλο μόντεμ και να δοκιμάσω άλλο switch. Αλλά πάλι κάνει τα ίδια.
100 010 00 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Απο ποιο pc χανεις την επικοινωνια? Απο ολα? απο ενα? Δοκιμασες χωρις το xbox πανω? Πρεπει μετα το switch να κανεις δοκιμη με ενα-ενα κουμπωμενος πανω να δεις μηπως εχεις τυχη ετσι και βρεις ποιο ειναι αυτο που δε καθεται
iagouaros Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Απο ποιο pc χανεις την επικοινωνια? Απο ολα? απο ενα? Δοκιμασες χωρις το xbox πανω? Από όλα τα Pc χάνω την επικοινωνία με το μόντεμ. Ξέχασα να αναφέρω ότι δοκίμασα το Pc1 με το Modem μόνα τους απευθείας (χωρίς άλλες συσκευές) αλλά και με το switch και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Έχει σπάσει το κεφάλι μου. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να φταίει πάλι η forthnet Το περίεργο είναι όταν βγάλω την τροφοδοσία από το switch και την ξαναβάλω, έρχονται κατευθείαν τα πακέτα από το μόντεμ.
100 010 00 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δοκιμασε και με να αλλο σετ απο καλωδια (συμπεριλαμβανομενου και του καλωδιου της πριζας και αλλη πριζα χωρις φιλτρο..... την απλη) μηπως και σε βραχυκυκλωνει καποιο καλωδιο και στο βγαζει αστατα........ η forthnet δε μπορει να φταιει εκτος και αν χανεις dsl ή ip......... Για δοκιμες δοκιμαζε την εντολη απο cmd > ping -t 192.168.0.9 για να δεις αν εχεις time outs. Προσπαθησε να κανεις δοκιμες χωρις κανενα αλλο καλωδιο σε τηλεφωνικες πριζες για να αποκλεισεις το απο εκει βραχυκυκλωμα.......... μονο το συστημα σου. μονο με ενα βημα τη καθε φορα θα βρεις που εχεις το προβλημα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:36 ---------- Το περίεργο είναι όταν βγάλω την τροφοδοσία από το switch και την ξαναβάλω, έρχονται κατευθείαν τα πακέτα από το μόντεμ. Αυτο εμενα μου λεει ή καλωδιο.......... ή switch
iagouaros Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Αυτο εμενα μου λεει ή καλωδιο.......... ή switch Κι εγώ αυτό νόμιζα, αλλά άλλαξα switch και πάλι τα ίδια. Τα τροφοδοτικά τους δεν τα άλλαξα όμως. Θα τα αλλάξω κι αυτά το μεσημέρι και βλέπουμε. Μήπως φταίει το ups που το παρέλειψα; Γιατί από την πρίζα Οτε το καλώδιο τηλεφώνου πάει πρώτα στο ups και μετά στο Modem.
100 010 00 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Εννοειται οτι θα δοκιμασεις ετσι χωρις το ups. Em δε τα λες ολα. Ξεκινα καπως ετσι. Καθαρη πριζα> καλο καλωδιο>μοντεμ>switch>pc......... και τσεκαρε.
FatMellonMike Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Από όλα τα Pc χάνω την επικοινωνία με το μόντεμ. Ξέχασα να αναφέρω ότι δοκίμασα το Pc1 με το Modem μόνα τους απευθείας (χωρίς άλλες συσκευές) αλλά και με το switch και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Έχει σπάσει το κεφάλι μου. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να φταίει πάλι η forthnet . Με αυτά που αναφέρεις, μάλλον έχει πρόβλημα το Modem σου και όχι το δίκτυο. Κάνε ένα Factory Reset, ξανασετάρισέ το και αν πάλι έχεις πρόβλημα τότε πας μάλλον για αντικατάσταση. .
iagouaros Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Η κατάσταση με έχει εκνευρίσει αφάνταστα. Μετά από μια εβδομάδα δοκιμών και ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί χάνει πακέτα. Άλλαξα το Level one fbr1161a που είχα και έβαλα το dlink που δίνει η forthent. Σύνδεσα το Pc1 μόνο με το dlink, δεν έβαλα τίποτα άλλο, ούτε το switch, και πάλι χάνει αραιά και που πακέτα. Γύρω στα 15 πακέτα, με αποτέλεσμα να μου σπάει τα νεύρα. Τα καλώδια τα άλλαξα, τι μπορεί να έχει;;;;;;
nske Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Είναι πιθανό το PC1 να παράγει ανεπιθύμητο (malicious; ) traffic προς το internet το οποίο να μην έχουν αρκετούς πόρους για να δρομολογήσουν τα routerάκια. Μπορείς να δεις αν παράγεται αδικαιολόγητο traffic τρέχοντας κάποιον sniffer σαν το wireshark όταν υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει αδράνεια (δεν τρέχεις καμία δικτυακή εφαρμογή). Το μόνο που σκέφτομαι είναι να φταίει πάλι η forthnet Δε μπορεί να φταίει η forthnet για ένα πρόβλημα που υπάρχει στο τοπικό δίκτυο. Και αν ακόμη υπήρχε κάποιο πολύ περίεργο πρόβλημα που να γίνεται trigger από το άκρο της forthnet και να έχει ως αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί συνολικά κάποιος router, είναι πολύ απίθανο να συμβαίνει σε 2 διαφορετικούς routers, αφού στην πραγματικότητα θα επρόκειτο για bug του router.
100 010 00 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Περιμενε ρε φιλε.......... τα πακετα τα χανεις προς το internet? Γιατι η φορτηνετ ειναι σε αναβαθμισεις και το κανει σε πολλους αυτο......... ή στο τοπικο σου δικτυο? Μας μπερδεψες λιγο
iagouaros Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Τα πακέτα τα χάνω στο τοπικό δίκτυο, βλέπω ότι δεν έχω internet και κατευθείαν Pingaro το 192.168.0.9 ( modem) και βλέπω ότι δεν επικοινωνεί. Μετά από καμιά 15αριά πακέτα ξαναρχίζει η επικοινωνία. Και επανέρχεται το internet. Σήμερα θα δοκιμάσω μια κάρτα δικτύου Pci και θα σας ενημερώσω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:10 ---------- Mέχρι τώρα όλα καλά με την κάρτα δικτύου Pci. Δεν έχει χάσει ούτε πακέτο......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.