Προς το περιεχόμενο

Ωράριο δημόσιων σχολειων στην Ελλάδα

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όταν τελειώνουν οι ώρες διδασκαλίας, μπορούν να φύγουν.

Κανονικά όχι... είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στις θέσεις τους από 8:00-14:00

Δημοσ.
Κανονικά όχι... είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στις θέσεις τους από 8:00-14:00

Υποχρεωμένοι χωρίς να υπάρχει λόγος;

Απορία: Ποιος το λέει αυτό;

Για την εργασία που ρωτάει ο πρώτος θα έβαζα 8-2 για να είμαι μέσα.

Πέρυσι πάντως οι περισσότερες τάξεις του δημοτικού σχολούσαν γύρω στις 12 και 20 αλλά αφού δεν είμαι δάσκαλος δεν επιμένω.

Δημοσ.

Θα ήθελα πολύ να δω το σχετικό νόμο ή τη σχετική εγκύκλιο που ορίζει το ωράριο ως 8:00-14:00.

Ather,

ασφαλώς και οι περισσότερες τάξεις σχολούν νωρίτερα, μόνο δύο φορές την εδβομάδα η πέμπτη και η έκτη έχουν εφτάωρο. Πόσα εξάωρα και πεντάωρα έχει κάθε τάξη δεν τα έχω πρόχειρα.

Δημοσ.
Θα ήθελα πολύ να δω το σχετικό νόμο ή τη σχετική εγκύκλιο που ορίζει το ωράριο ως 8:00-14:00.

Ather,

ασφαλώς και οι περισσότερες τάξεις σχολούν νωρίτερα, μόνο δύο φορές την εδβομάδα η πέμπτη και η έκτη έχουν εφτάωρο. Πόσα εξάωρα και πεντάωρα έχει κάθε τάξη δεν τα έχω πρόχειρα.

Εγώ σκέφτομαι το εξής. Επειδή κάθε δάσκαλος έχει από το νόμο 25 ώρες (εκτός αν κάνει υπερωρίες) τότε βγαίνει 5 επί 5 ώρες τη μέρα = 25 τη βδομάδα. Με το σκεπτικό ότι τα παιδιά δεν αλλάζουν δάσκαλο στην ίδια τάξη (όχι πάντα) θα έπρεπε ο μέσος όρος να είναι 25 ώρες τη βδομάδα. Εκτός και αν κάθε τάξη έχει περισσότερους το ενός δασκάλου. Γνωστή μου μου έλεγε ότι έχει πάρει την 6η τάξη που κάνει και 6ωρα και εγώ θυμάμαι να τελειώνουν οι μικρές τάξεις γύρω στις 12μιση, αλλά όπως είπα δεν είμαι δάσκαλος άρα δεν επιμένω.

Δημοσ.

Δεν έχεις υπολογίσει τις ειδικότητες, ξενόγλωσσους, γυμναστές κλπ.

Και εγώ στο δημοτικό μέχρι εξάωρο έκανα, αλλά τότε δεν κάναμε ξένες γλώσσες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...