Προς το περιεχόμενο

Ωράριο δημόσιων σχολειων στην Ελλάδα

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κόρη μου στο σχολείο της εχει μια εργασια για την Ελλάδα. Και σε μια παραγραφο πρέπει να περιγραψει πως ειναι το σχολικο συστημα στην Ελλάδα, διακοπες, ωράριο.

για τις διακοπες της είπα να γράψει :

24-12 → 07-01 των Χριστουγέννων

15 μερες το Πασχα

και 22 Ιουνίου → 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινες

θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι σωστές αυτές και ποιο ειναι το ωραριο στα σχολεία στην Ελλάδα τώρα.

Ειναι οπως παλιά 08:00-13:00 ή εχει αλλάξει ;

Αν ειναι διαφορετικά για καθε σχολείο πειτε μου για το δημοτικό

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Η διάρκεια του σχολικού έτους, η διακοπές κτλ καθορίζονται από το ΠΔ 201/1998

http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/23-dimotika-organosi-leitourgia-n201-1998-arthra1-6.htm

Για το ωράριο ΝΟΜΙΖΩ ότι είναι 5ωρο δηλαδή μέχρι 12 και 20 περίπου. Δε θυμάμαι τι γίνεται στις τελευταίες τάξεις.

Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις άλλων σχολείων (πειραματικών,ολοήμερων, κλπ κλπ)

Η ΕΕ βγάζει έναν οδηγό κάθε χρόνο για το εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών του αλλά δε νομίζω να χρειάζεται κάτι τέτοιο!

Δημοσ.

Στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού έχουν δύο εφτάωρα, δηλαδή σχολούν στις 14:00, ενώ τις υπόλοιπες μέρες στις 13:15.

Δημοσ.
απο αυτο το site ειχα βρει οτι ειναι μεχρι 31/08 οι καλοκαιρινες

Οι διακοπές των εκπαιδευτικών τελειώνουν στις 31/08.

Δημοσ.

Από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εξετάσεις στη δευτεροβάθμια και η προετοιμασία των σχολείων σε πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια. Το σχολικό έτος έτος δεν συμπίπτει με την περίοδο διδασκαλίας.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Υποτίθεται ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σχολεία παραπάνω μέρες από το διδακτικό έτος. Δηλαδή 01 Σεπτεμβρίου θα τους βρεις εκεί.

χα

χαχα

χαχαχα

χαχαχαχα

:)

Don't.get.me.started.

Δημοσ.

Κάνε μια βόλτα στα σχολεία της γειτονιάς σου. Πες μου πως δεν ισχύει το προεδρικό διάταγμα που έχει παραπάνω, πες μου πως δεν υπάρχει εξεταστική Σεπτεμβρίου και πες μου πως δεν πάω στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου, πες τα μου αυτά και δε θα χωρά η οθόνη τα "χα, χαχα, χαχαχα".

Grow up

Δημοσ.

Ποιος ο λόγος να το χοντρύνουμε; Αν θες να μου πεις ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον εργασιακό τους χώρο όλες τις ημέρες και τις ώρες που προβλέπεται τότε ok. Σε πιστεύω. Α, και τις υπόλοιπες ώρες κάνουν προετοιμασία στο σπίτι για την επόμενη μέρα.

Είδες τι ωραία συνεννοούμαστε από τότε που ωρίμασα;

Δημοσ.

Άσχετο αλλά για να πούμε την αλήθεια ο εκπαιδευτικός δεν είναι τόσο εύκολο να κάνει "κοπάνες" διότι υπάρχουν και κάποιοι μαθητές να τον περιμένουν!!! Τα τρελά γίνονται σε γραφεία που δεν έχουν επαφή με το κοινό (χωρίς να παίρνω όρκο!). Τώρα για τις μέρες που είναι εκτός του διδακτικού έτους δεν αποκλείω τίποτα. Μα καλά τα δημοτικά τελειώνουν στις 2 το μεσημέρι; Ε ποτέ!!!

Δημοσ.

Η πέμπτη και η έκτη τάξη δύο φορές την εβδομάδα έχουν εφτάωρο και σχολούν στις 14:00. Η σύζυγος μου είναι δασκάλα και το γνωρίζω με βεβαιότητα.

Δημοσ.

Οπότε τι προβλέπεται; Οι δάσκαλοι να σχολάνε 14:00 δύο φορές την εβδομάδα και τις άλλες μέρες να σχολάνε ξέρω γω 13:15? ή κάθε μέρα σχολάνε στις 14:00?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...