Προς το περιεχόμενο

LG P1 EXPRESS DUAL-Αλλαγή χαλασμένου σκληρού με μεγαλύτερο σε χωρητικότητα


BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

 

Έχω ένα LG P1 Dual Core το οποίο είναι 2.5 ετών και χάλασε ο σκληρός δίσκος (Fujitsu Serial ATA 100GB), έπειτα από εγκατάσταση win και ubuntu σε ξεχωριστά partitions (ntfs, ext3). Βρήκα ένα που με εξυπηρετεί εδώ

 

http://www.naftilos.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly2_red.tpl&product_id=7621&category_id=33&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=71

 

και θέλω να τον αγοράσω. Τηλεφώνησα στην LG γιατί διάβασα σε κάποιο forum του εξωτερικού ότι δεν αναγνωρίζονται μεγαλύτεροι δίσκοι στο συγκεκριμένο λάπτοπ, από άλλους που την έχουν "πατήσει". Το σέρβις μου είπε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσει τόσο μεγάλο σκληρό το λάπτοπ μου, μου είπαν ότι δέχεται χωρητικότητας περίπου 150GB, και αυτό μόνο με bios update, το οποίο δεν μπορώ να έχω, εκτός αν τους στο στείλω στη Θεσσαλονίκη, στο σέρβις, το οποίο είναι της εταιρείας steel.gr.

 

Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο; Δηλαδή για να αλλάξει κανείς σκληρό σε λάπτοπ, πρέπει να το κάνει μόνο στην αντιπροσωπεία; Ο σκληρός που βρήκα κάνει περίπου 80 ευρώ. Αν είναι να δώσω και άλλα τόσα για να σταλεί με courrier στη Θεσσαλονίκη, δεν με συμφέρει σε καμία περίπτωση.

 

Τι με συμβουλεύετε να κάνω, αφου είμαι εκτός εγγύησης; Πώς μπορώ να μάθω αν μπαίνει τελικά ο σκληρός (του οποίου η τοποθέτηση είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ και δεν χρειάζεται ούτε κατσαβίδι...) και που μπορώ να απευθυνθώ;

 

Επείγομαι, γιατί για μενα είναι εργαλείο δουλειάς, και ήδη έχασα όλα τα αρχεία μου, αφού δεν πρόλαβα να κάνω backup...

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:59 ----------

 

Κανένας που να θέλει να βοηθήσει, παιδιά;

Δημοσ.

Μήπως να βάλεις ένα δίσκο 160 γίγα, για να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά; Για παράδειγμα:

 

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303796

 

Στο κάτω - κάτω, αν δεν μπαίνει για κάποιο λόγο τον στέλνεις το δίσκο πίσω.

 

Η άποψή μου είναι να μην το στείλεις στο service. Είναι απαράδεκτο να πληρώσεις για μια αλλαγή δίσκου.

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:32 ----------

 

Τώρα που το κοίταξα λιγάκι, ίσως να έχει όριο 137MB, όπως εδώ:

 

http://www.48bitlba.com/

 

Στην περίπτωση αυτή βάλε δίσκο 120GB

 

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303882

Δημοσ.

βασικα κανε αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω. στην τελικη αγοραζεις κι εναν εξωτερικο για τα δεδομενα σου και εισαι ενταξει.

επισης μπορεις να ψαξεις και να βρεις τις τελευταιες εκδοσεις του ΒΙΟς και να δεις αν το προβλημα διορθωνεται

Δημοσ.

Το service της LG (steel) δεν δίνει bios updates, ούτε υπάρχουν στο site της LG. Έπειτα από μια αναζήτηση στο web βρήκα τα bios updates εδώ:

 

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=302646

 

απλά, φοβάμαι μήπως δεν είναι αξιόπιστο το site και δεν είναι το επίσημο bios update. Υπάρχει κίνδυνος να γίνει μόνιμη ζημιά στο laptop;

 

Αύριο θα αγοράσω το σκληρό από το ναυτίλο, απλά μπορώ με 10-20 ευρώ περισσότερα να αγοράσω τη διπλάσια χωρητικότητα, κάτι που με εξυπηρετεί για λόγους ευκολίας μεταφοράς, καθώς ο εξωτερικός σκληρός προϋποθέτει περισσότερο βάρος στην τσάντα του laptop και είναι και πολύ πιο αργός, σε σχέση με ένα εσωτερικό στις 7200 στροφές. Έχω ήδη ένα WD 250GB και είναι σχετικά αργός.

 

Πώς γίνεται μια μητρική να περιορίζει το μέγεθος του σκληρού, ειδικά με windows xp και βίστα και με NTFS; Ο τεχνικός μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δει το laptop μου να δει πάνω από 160GB, ενώ εγώ βλέπω ότι στο εξωτερικό το laptop μου κυκλοφορούσε με 200άρη σκληρό. Το ρώτησα και στην εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας και μου είπαν ότι είναι άλλα λάπτοπ αυτά (ακριβώς το ίδιο μοντέλο, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τους κωδικούς).

 

Γνώμες;

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι ότι καταρχάς το σέρβις θέλει ένα καλό ξεχ@σμα. Οχι ότι φταίνε τα παιδιά, άλλωστε την πολιτική της εταιρείας ακολουθούν αλλά για να μεταφέρονται τα παράπονα των πελατών κάποιος πρέπει να τα ακούσει πρώτα (τα παράπονα - μην παρεξηγηθώ).

 

Είναι απαράδεκτο να μην δίνονται BIOS update στο κοινό.-

 

Από ότι διάβασα στο θέμα από το notebookreview.com (το μεγαλύτερο και πιθανώς εγκυρότερο φόρουμ φορητών στο web) flashάρεις το νέο BIOS και είσαι οκ.

Δημοσ.

Λοιπόν, παιδιά:

 

Αγόρασα τον Black Scorpio 250GB της Western Digital, περίπου 70 ευρώ. Κατέβασα από το link που παρέθεσα σε προηγούμενο post μου το bios update και το "έτρεξα" πρώτα. ενσωμάτωσα με nlite τους sata drivers και αυτό ήταν όλο. Ο σκληρός αναγνωρίστηκε κανονικά, και το μηχάνημα ειλικρινά πετάει. Καμία σχέση με πριν. Άλλη φάση ο σκληρός στις 7200, ό,τι και να λένε οι "ειδικοί". Μια χαρά, λοιπόν, και απόλυτα ευχαριστημένος. Το μόνο μεμπτό, ωστόσο είναι ότι ζεσταίνεται το λάπτοπ λίγο στην περιοχή του touchpad.

 

Βέβαια, αν κάποιος είναι εντός εγγύησης, εννοείται ότι δεν κάνει αυτό που έκανα εγώ, αλλά το στέλνει στο service, και ότι ο καθένας που το επιχειρεί αυτό, το κάνει με δική του ευθύνη.

 

Εγώ, πάντως, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεί πάνω από 160 γίγα. Και το επιβεβαίωσε κι ο τεχνικός στα multirama. Ήταν απλά θέμα bios του οποίου το update βρήκα ευτυχώς στο internet.

 

Άψογη η LG, φοβερό σέρβις εντός εγγύησης, παρ'ολα αυτά, και το εννοώ. Όμως οι τεχνικοί και η εξυπηρέτηση πελατών πρέπει να προσέχουν τι λένε, και κυρίως αν δεν γνωρίζουν κάτι να μην είναι απόλυτοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...