Προς το περιεχόμενο

YouTube vs vimeo.com vs blip.tv

ioanniskar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια σειρά από vidcast σε HD. Από τα λίγα που είδα μου άρεσε πιο πολύ το blip.tv. Νομίζω πως το youtube ρίχνει αρκετά την ποιότητα κυρίως σε πιο μικρές αναλύσεις. Το blip από την άλλη έχει και πιο όμορφο player. Επίσης πολλοί χρησιμοποιούν και το vimeo.com. Εσείς τι προτιμάτε;

Επίσης είδα ότι το blip σου δίνει τι δυνατότητα να ενημερώνεσαι και με rss για τα νέα video αλλά και με κανάλι στο itunes και στο miro. Δίνεται αλλού αυτό το feature;

Αυτό που δεν ξέρω είναι τι περιορισμοί υπάρχουν για το ανέβασμα video (π.χ. ανά εβδομάδα ή μήνα). Αν ξέρετε ή έχετε εμπειρία παρακαλώ ενημερώστε.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κατέγραψα ένα βίντεο από την επιφάνειά μου σε .mov

Το ανέβασα και blip.tv και vimeo.com τόσο σε .mov όσο και .mp4 (H.264)

Κατά το upload γίνεται μετατροπή σε .flv και πέφτει πολύ η ποιότητα.Για το λόγο του αληθές δείτε το βίντεο σε full screen

video

Η ίδια ποιότητα είναι και στο blip.tv .

Έχω δει άλλα παρόμοια και είναι πολύ καλύτερα. Τι κάνω λάθος;

Η ανάλυση του video που ανεβάζω είναι 1280*720 και όταν επιλέγω να το κατεβάσω από blip.tv σε .mov ή .mp4 μου κατεβάζει το αρχείο που ανέβασα με την full ποιότητα. Άρα το πρόβλημα είναι στο .flv. Τι πρέπει να κάνω για να έχουν καλή ποιότητα; π.χ. η ποιότητα αυτού είναι πολύ καλή.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:39 ----------

Θα βοηθήσει κανένας;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το καλύτερο είναι το αρχείο σου να είναι κοδικοποιημένο από την αρχή σε mp4 στην ανάλυση που θέλει το site. Για παράδειγμα εγώ που χρησιμοποιώ το youtube το κωδικοποιώ σε mpeg-4 .mp4 και σε 25 ή 30 fps. Από την άλλη πρέπει είτε το video να είναι εξαρχής στην σωστή ανάλυση (στην περίπτωση του youtube 1280 by 720) είτε να αλλάζεις στην ανάλυση, αλλά προσοχή σε ένα video ή ανάλυση έχει μεγάλη διαφορά ως προς το ratio δεν θα πρέπει να πειράξεις την αναλυσή του γιατί τότε θα υπάρχουν μεγάλες παραμορφώσεις. Σκέψου ότι σε ένα video με ratio 4:3 προσπαθώντας να το χωρέσεις στον 16:9 player του youtube χωρίς μπάρες οι άνθρωποι θα εμφανίζονται κοντόχοντροι. Μη ξεχνάς ότι κάτι ανάλογο γίνεται στην Ελλάδα όπου όλα τα κανάλια εκπαίμπουν 4:3 εκτός ΣΚΑΙ και ΕΡΤ plus με τις widescreen lcd τηλεοράσεις. Τέλος πάντων γιατί ξεφύγαμε λίγο για να κάνεις όλες αυτές τις μετατροπές χρησιμοποίησε το πολύ καλό και δωρέαν handbrake. Είναι συμβατό και με mac αφού από ότι κατάλαβα σε mac δουλεύεις. Αν έχεις κάποια άλλη απορία στείλε μου e-mail στο [email protected] γιατί pm μπορεί να το δω μετά από δυο μήνες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...