Προς το περιεχόμενο

Αξιζει να βαλω linux???

Eluminator_91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον δν μπρορω να συνδεθω με καλωδιο ethernet γτ το wifi router ειναι μακρυα απ'το PC μου γι'αυτο αλλωστε και χρησιμοποιω wireless usb για να συνδεομαι στο ιντερνετ..τωρα αυτη τη στιγμη ειμαι απ'τα βιστα που εκει εχω ιντερνετ γι'αυτο μηπως γινεται να τους κατεβασω απ'εδω να τους βλαω σε ενα φλασακι και οταν συνδεθω με τα ubuntu να τους εγκαταστησω..γινεται??

τηλεφωνικη πριζα δεν εχεις κοντα στο pc σου να πας το router κοντα να κανεις τη δουλεια σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Λοιπον δν μπρορω να συνδεθω με καλωδιο ethernet γτ το wifi router ειναι μακρυα απ'το PC μου γι'αυτο αλλωστε και χρησιμοποιω wireless usb για να συνδεομαι στο ιντερνετ..τωρα αυτη τη στιγμη ειμαι απ'τα βιστα που εκει εχω ιντερνετ γι'αυτο μηπως γινεται να τους κατεβασω απ'εδω να τους βλαω σε ενα φλασακι και οταν συνδεθω με τα ubuntu να τους εγκαταστησω..γινεται??

Οχι δεν γινεται!

Αυτο το ασυρματο usb μαραφετι πως στο αναγνωριζει το lsusb?

Επισης, δεν εχεις usb συνδεση με το router, αλλα ασυρματη.

Το amsn υπάρχει και για windows μπορείς να το κατεβάσεις να δεις τι είναι. Κατά τα άλλα άμα μείνει μια βδομάδα το λίνουξ στο pc σου εγώ θα γίνω αεροπόρος.

Να πάς μια βόλτα στο Τατόϊ που έχει αεροπλανάκια για νέους πιλότους. Και μιας και είσαι και ειδήμων στα λειτουργικά απ' ότι κατάλαβα από τα τρολ, έ συγνώμη ποστ ήθελα να πω, ο καθαρός αέρας και οι γνώσεις σου θα βοηθήσουν τους μηχανικούς της αεροπορίας μας.

οκ τωρα καταλαβα τι παιζει

λοιπον στα ubuntu πανω δεξια εχει εναν υπολογιστη.κανεις κλικ και τικαρεις το κουτακι που λεει wireless conneection η κατι τετοιο.μετα σου εμφανιζει τα διαθεσιμα ασυρματα δικτυα.κανεις κλικ στο δικο σου, βαζεις το password σου και μετα εισαι οκ.

αυτο μονο για την 1η φορα.μετα το αποθηκευει και μπαινεις κατευθειαν

Να πάς μια βόλτα στο Τατόϊ που έχει αεροπλανάκια για νέους πιλότους. Και μιας και είσαι και ειδήμων στα λειτουργικά απ' ότι κατάλαβα από τα τρολ, έ συγνώμη ποστ ήθελα να πω, ο καθαρός αέρας και οι γνώσεις σου θα βοηθήσουν τους μηχανικούς της αεροπορίας μας.

Γεια σου και σένα φίλε μου. Δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου. Το παιδί που άρχισε το τόπικ ρώτησε αν αξίζει να βάλει λίνουξ και του απαντήσαμε. Άλλοι του είπαν να δοκιμάσει dual boot, άλλοι virtual machine, άλλοι live cd, άλλοι να μη βάλει καθόλου και άλλοι να σβήσει τα windows και να έχει μόνο λίνουξ.

Αν δεν τον ενδιέφερε η άποψη μας τότε δεν θα μας ρωτούσε, θα έλεγε απλώς πείτε μου ποια έκδοση να κατεβάσω και πως να την κάνω εγκατάσταση.

Από εκεί και πέρα, κάποιες προτάσεις έχει φανεί ήδη ότι ήταν λάθος, αφού φαντάσου να είχε σβήσει τα windows και να έπρεπε να φτιάξει το usb του από το pda.. Και τώρα που είναι αναγκασμένος να κάνει reboot όλη την ώρα δε νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο. Όλα αυτά θα μπορούσε να τα είχε διαπιστώσει από πριν, αν είχε δοκιμάσει το live cd και ίσως η μετάβαση προς τον κόσμο της ελευθερίας θα γινόταν με πιο ομαλό τρόπο.

Αλλά παρόλα αυτά το ποιος έχει δίκιο η άδικο για μένα δεν έχει την μεγαλύτερη σημασία. Σε δημοκρατικό φόρουμ βρισκόμαστε και καλό είναι ακούγονται όλες οι απόψεις και ο καθένας έχει μυαλό να αποφασίσει.

Τώρα για το αστειάκι μου λυπάμαι που δεν σου άρεσε, και από την άλλη χαίρομαι που κάποιοι απάντησαν με πολύ πιο ωραίο τρόπο από τον δικό σου, γιατί το φόρουμ εκτός από ανταλλαγή γνώσης, καλό είναι που έχει και στιγμές χαλάρωσης αλλιώς θα βαριόμασταν την ζωή μας. Όσο για το ποιος είναι troll και ποιος δεν είναι πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποια είναι η συνεισφορά σου στο τοπικ με αυτό το ποστ.

Kαι τοτε γιατι δεν εχεις internet.....?:lol:

Εγώ αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι γιατί ενώ αρχικά μας είπε ότι κάνει εγκαταστάση τα ultimate, τελικά εμφανίστικε μια μέρα μετά να ξανακάνει εγκατάσταση με ubuntu.. Μήπως προέκυψε κάποιο πρόβλημα με την άλλη έκδοση. Καλό θα ήταν να το ανέφερε για να το ξέρουν και οι άλλοι χρήστες. Η απλά άλλαξε γνώμη..

α τλκ η εκδοση που θα βαλω ειναι το ubunu ultimate 2.1 καθως βλεποντας κατι βιντεο στο youtube με ενθουσιασε αρκετα

Ωραια παω να τα κανω εγκατασταση!!:-D

CU σε καμια ωρα guys..

Λοιπον αυτη τη στιγμη κανω εγκατασταση τα ubuntu linux 8.10 γι'αυτο γραφω απ'το pda μου..μεχρι τωρα ολα εχουν παει μια χαρα..να δουμε στην συνεχεια..:)

Απλα το ξανασκεφτηκα οσον αφορα την εγκατασταση των ultimate και ειπα καλυτερα να βαλω τα κανονικα ubuntu 8.10 που κατεβασα απ'το ubuntu-gr.org και μετα να βαλω τα διαφορα εφφε που εχει η ultimate εκδοση..

Απ'το απογευμα ειμαι στα vista..δν εχω συνδεθει καθολου στα ubuntu και εψαχνα να βρω drivers για το ασυρματο usb flashaki και διαφορες εφαρμογες για λινουξ..:-D

Σε λιγο απ'οτι φαινεται θα παω να συνδεθω στα ubuntu να δουμε τι θα γινει..κι ελπιζω την επομενη φορα να σας γραψω απο αυτα..:lol:..

δν εχω συνδεθει καθολου στα ubuntu και εψαχνα να βρω drivers για το ασυρματο usb flashaki και διαφορες εφαρμογες για λινουξ..:-D

Mια παρατηρηση-συμβουλη.Στο linux δεν υπαρχει η νοοτροπια οτι -ψαχνω στο net να βρω ενα προγραμμα,κατεβαζω το εκτελεσιμο και το τρεχω.(βασικα το ubuntu προσπαθει να το μιμηθει αυτο αλλα ειναι εντελως λαθος τροπος.)Στις διαφορες διανομες αυτο το αναλαμβανει ενας package manager.Στο ubuntu ειναι ο synaptic(ή μπορει να γραφει διαχειριστης πακετων-τρομαρα τους...).Ανοιγεις αυτο το προγραμμα και οτι θες να εγκαταστησεις,το τικαρεις και το κανεις install.Μπορεις να ψαξεις για προγραμματα στα repositories της διανομης σου-και στη συνεχεια να τα εγκαταστησεις οπως σου ειπα.

Στις deb based διανομες το synaptic (και το καθε synaptic) ειναι απλα ενα front-end (gui) του APT.Το apt ειναι ουσιαστικα ο package manager των debiοειδων διανομων(Advance Package Manager)

Φυσικα μπορεις και συ χειροκινητα να εγκαταστησεις ενα προγραμμα (που υπαρχει ΠΑΝΤΑ στα repositories της διανομης) με την εντολη

sudo apt-get install "ονομα προγραμματος" π.χ sudo apt get install vlc μεσα απο κονσολα.

προτιμαμε sudo aptitude install και sudo aptitude remove(για πολλους και διαφορους λογους..)

Αυτα τα πολυ γενικα για αρχη...Οτι απορια εχεις εδω ειμαστε...(αν δουλεψει το internet τελικα:lol::lol:)

*Καλα εκανες που δεν εβαλες την ultimate...ειναι που ειναι το ubuntu bloated.. απο μονο του.

προτιμαμε sudo aptitude install και sudo aptitude remove(για πολλους και διαφορους λογους..)

Γιατι αυτο????

Ποια η διαφορα απο το apt-get??????:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::o

Γιατι αυτο????

Ποια η διαφορα απο το apt-get??????:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::o

Mια βασικη διαφορα ειναι οτι ...αν εγκαταστησεις ενα προγραμμα με τιον aptitude και μετα το κανεις remove (παλι με τον aptitude) θα αφαιρεσει ΚΑΙ τα depedencies AΠΟ DEFAULT αφοσον αυτα δεν χρειαζονται απο αλλα προγραμματα.Μεγαλη δουλεια.

Αλλη διαφορα που εχω προσεξει ειναι οτι οταν βρει καποιο προβλημα (versions conflict ή depedencies)προτεινει λυσεις.

Kραταει log στο /var/log/aptitude

Επισης αποτελει και ενα πληρες UI σε terminal (curses) του apt.

Δες και εδω

http://www.psychocats.net/ubuntu/aptitude

http://www.linuxquestions.org/questions/debian-26/apt-get-vs.-aptitude-363365/

Mια βασικη διαφορα ειναι οτι ...αν εγκαταστησεις ενα προγραμμα με τιον aptitude και μετα το κανεις remove (παλι με τον aptitude) θα αφαιρεσει ΚΑΙ τα depedencies AΠΟ DEFAULT αφοσον αυτα δεν χρειαζονται απο αλλα προγραμματα.Μεγαλη δουλεια.

Αλλη διαφορα που εχω προσεξει ειναι οτι οταν βρει καποιο προβλημα (versions conflict ή depedencies)προτεινει λυσεις.

Ευχαριστιες

>
NAME
      aptitude - high-level interface to the package manager

SYNOPSIS
      aptitude [<options>...] {autoclean | clean | forget-new | keep-all |
               update | safe-upgrade}

aptitude [<options>...] {changelog | full-upgrade | download |
               forbid-version | hold | install | keep-all | markauto | purge
               | reinstall | remove | show | unhold | unmarkauto}
               <packages>...

aptitude [<options>...] search <patterns>...

aptitude [<options>...] {why | why-not} <patterns>... <package>

aptitude [-S <fname>] [-u | -i]

aptitude help

DESCRIPTION
      aptitude is a text-based interface to the Debian GNU/Linux package
No previous regular expression  (press RETURN)

Γιατι συνηθως αυτοι που εχουν το arch στον υπολογιστη τους ειναι ποιο προχωρημενοι χρηστες του εν λογω λειτουργικου συστηματος. Ειναι λογικο μολις βλεπουν το ubuntu να μην το "πηγαινουν" καθολου κυριως για τις ομοιοτητες που εχει με το λειτουργικο συστημα της microsoft ( για να πω την αληθεια και εγω μολις εγκαταστησα το xubuntu 8.10 με ξενισε καπως το οτι υπαρχουν αρκετες ομοιοτητες και θα ελεγα οτι αν συνεχισει ετσι θα καταργηθει το terminal σε λιγο απο την εν λογω διανομη ).

Ευχαριστιες

>
NAME
      aptitude - high-level interface to the package manager

SYNOPSIS
      aptitude [<options>...] {autoclean | clean | forget-new | keep-all |
               update | safe-upgrade}

aptitude [<options>...] {changelog | full-upgrade | download |
               forbid-version | hold | install | keep-all | markauto | purge
               | reinstall | remove | show | unhold | unmarkauto}
               <packages>...

aptitude [<options>...] search <patterns>...

aptitude [<options>...] {why | why-not} <patterns>... <package>

aptitude [-S <fname>] [-u | -i]

aptitude help

DESCRIPTION
      aptitude is a text-based interface to the Debian GNU/Linux package
No previous regular expression  (press RETURN)

Οντως....Μα καλα δεν διαβαζει κανεις τα man pages στις μερες μας...LOL

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:21 ----------

και θα ελεγα οτι αν συνεχισει ετσι θα καταργηθει το terminal σε λιγο απο την εν λογω διανομη ).

Λες να τα φτασουν μεχρι εκει...?Απλα απαραδεκτο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...