Προς το περιεχόμενο

Αξιζει να βαλω linux???

Eluminator_91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι χρηστης Vista home premium 32BIT και σκεφτομαι να βαλω linux ως dual boot..η απορια ειναι αν αξιζει να βαλω linux..δηλαδη εννοω θα μου προσφερουν τπτ παραπανω σε σχεση με τα windows..??..απο εφε και διαφορα τετοια πως τα πανε..??

Με μια αναζητηση στο ιντερνετ βρηκα διαφορες εκδοσεις να το πω οσον αφορα τα linux:

-Ubuntu

-Kubuntu

-xubuntu

-linux mint

-Fedora linux

Eσεις ποια εκδοση μου προτεινετε να βαλω (δν ξερω μπορει να εχω ξεχασει καποια..)

Α, επισης οσον αφορα τους drivers πως τα πανε με την συμβατοτητα..δλδ στο PC που εχω:

Intel Core duo E5200 2.5Ghz

2x 2GB RAM Kingston 800Mhz

Gigabyte GA-G31M S2L

Point of View GeForce 9500GT 1GB

Western Digital Caviar 500GB SATA2

Windows Vista Home Premium SP2 GR 32bit

θα εχω κανενα problem??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ειμαι χρηστης Vista home premium 32BIT και σκεφτομαι να βαλω linux ως dual boot..η απορια ειναι αν αξιζει να βαλω linux..δηλαδη εννοω θα μου προσφερουν τπτ παραπανω σε σχεση με τα windows..??..απο εφε και διαφορα τετοια πως τα πανε..??

Με μια αναζητηση στο ιντερνετ βρηκα διαφορες εκδοσεις να το πω οσον αφορα τα linux:

-Ubuntu

-Kubuntu

-xubuntu

-linux mint

-Fedora linux

Eσεις ποια εκδοση μου προτεινετε να βαλω (δν ξερω μπορει να εχω ξεχασει καποια..)

Α, επισης οσον αφορα τους drivers πως τα πανε με την συμβατοτητα..δλδ στο PC που εχω:

Intel Core duo E5200 2.5Ghz

2x 2GB RAM Kingston 800Mhz

Gigabyte GA-G31M S2L

Point of View GeForce 9500GT 1GB

Western Digital Caviar 500GB SATA2

Windows Vista Home Premium SP2 GR 32bit

θα εχω κανενα problem??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!:-)

Πρώτα απο όλα είναι ΤΟ linux.:P

Δεύτερον,δε βλέπω κάποια ασυμβατότητα,αν και δε μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεις Windows Vista Home Premium SP2 GR 32bit στα specs του υπολογιστή σου :P

Τώρα τι διαφορές θα δεις...Δοκίμασέ για λίγο καιρό και δες αν σε βολεύει :-)

Πάντως...Γνώμη μου είναι να αφήσεις τα dual boot,να σβήσεις τα vista και να βάλεις μόνο linux για όσο καιρό δοκιμάζεις...Επειδή θα δεις απο συνήθεια και μόνο οτι όταν ανοίγεις τον υπολογιστή θα μπαίνεις στα vista.

Αν είσαι εντελώς αρχάριος από linux τότε να ξέρεις τον πρώτο καιρό περισότερα προβλήματα θα σου δημιουργήσουν μέχρι να τα φέρεις στα μέτρα σου αν και τα ubuntu είναι μια αρκετά user friendly distro για να ξεκινήσεις. Τώρα αν θα σου προσφέρουν κάτι παραπάνω δεν το νομίζω σαν μέσος χρήστης εκτός από μερικά εφέ όπως το να έχεις 2 desktop.

Τώρα τι διαφορές θα δεις...Δοκίμασέ για λίγο καιρό και δες αν σε βολεύει :-)

Πάντως...Γνώμη μου είναι να αφήσεις τα dual boot,να σβήσεις τα vista και να βάλεις μόνο linux για όσο καιρό δοκιμάζεις...Επειδή θα δεις απο συνήθεια και μόνο οτι όταν ανοίγεις τον υπολογιστή θα μπαίνεις στα vista.

ρε παιδια τι λετε τωρα, ειναι σα να σε ρωταει, παιδια εχω ακουσει καλα πραγματα για την Ιαπωνια και να του λες, ναι ρε φιλε πηγαινε αλλα πρωτα πουλα οτι εχεις στην Ελλαδα, χωρισε και με τη γυναικα σου, γιατι αν πας μπορει σε μια μερα να θελεις να γυρισεις πισω, οποτε αν δεν εχεις κατι εδω που θα παει θα μεινεις εκει.

Ποτε linux χωρις dual boot, ειδικα σε καποιον που δεν εχει ιδεα τι ψαχνει και γυρευει και τι θα βρει στο Linux

ρε παιδια τι λετε τωρα, ειναι σα να σε ρωταει, παιδια εχω ακουσει καλα πραγματα για την Ιαπωνια και να του λες, ναι ρε φιλε πηγαινε αλλα πρωτα πουλα οτι εχεις στην Ελλαδα, χωρισε και με τη γυναικα σου, γιατι αν πας μπορει σε μια μερα να θελεις να γυρισεις πισω, οποτε αν δεν εχεις κατι εδω που θα παει θα μεινεις εκει.

Ποτε linux χωρις dual boot, ειδικα σε καποιον που δεν εχει ιδεα τι ψαχνει και γυρευει και τι θα βρει στο Linux

Έτσι λες εσύ.Ξέρω ΠΟΛΛΑ άτομα τα οποία δε πήγαν σε linux για αυτό το λόγω.Λες κάθε μέρα που ανοίγεις τον υπολογιστή "ας μπω τώρα στο λειτουργικό το σίγουρο που το ξέρω,και βλέπουμε αργότερα τι εστί linux".Και έτσι χάνουν το παιχνίδι...

Την γνώμη μου εκφράζω πάντα.Δεν έχω όρεξη για διαμάχες :-)

Δεν νομιζω να βρεις απαντηση ρωτοντας "θα μου προσφερουν τπτ παραπανω σε σχεση με τα windows?". Η ερωτηση θα πρεπει να ειναι καπως σαν "Μπορει να μου προσφερει αυτα που ζητω;". Αν μπορει, τοτε κανεις το switch σε Linux. Αν οχι, μενεις με το λειτουργικο που ξερεις.

Απο hardware δεν βλεπω κανενα προβλημα.

Ubuntu+Mint αρκετα ευκολο. Fedora επισης, αλλα θα πρεπει να ασχοληθεις με τις ρυθμισεις της. Μη βαλεις κανενα Arch ´η Gentoo, ειναι εντελως manual και δεν θα βγαλεις ακρη αν δεν εχεις ξαναδουλεψει με Linux.

Μια μεσαία λύση - κάνει gost τον σκληρό και μετά φορματ και Linux!

Εαν θέλει πίσω - έχει και την γυναικά του !!!! ;)

Προσωπικά (για την αρχή-αρχή) είμαι υπέρ τις LiveCD και λίγο διαβάσματος...

Παλι βιαστικα να μιλησω χωρις να δω το hardware!:X

Προχωρα σε εγκατασταση linux αφοβα, δεν εχεις τιποτα να χασεις. Αντιθετα, εχεις να κερδισεις πολλα.

Και αν μπορεις, βαλε 64bitη εκδοση.

Μια μεσαία λύση - κάνει gost τον σκληρό και μετά φορματ και Linux!

Εαν θέλει πίσω - έχει και την γυναικά του !!!! ;)...

No way.. Μου φαίνεται απίστευτο να προτείνετε τέτοια πράγματα σε κάποιον που δεν έχει καν ξεκινήσει. Πολύ φασαρία για το τίποτα.

Προσωπικά (για την αρχή-αρχή) είμαι υπέρ τις LiveCD και λίγο διαβάσματος...

Συμφωνώ.

Σωστός και πολύ ωραία παρομοίωση ; )

Έτσι λες εσύ.Ξέρω ΠΟΛΛΑ άτομα τα οποία δε πήγαν σε linux για αυτό το λόγω.Λες κάθε μέρα που ανοίγεις τον υπολογιστή "ας μπω τώρα στο λειτουργικό το σίγουρο που το ξέρω,και βλέπουμε αργότερα τι εστί linux".Και έτσι χάνουν το παιχνίδι...

Την γνώμη μου εκφράζω πάντα.Δεν έχω όρεξη για διαμάχες :-)

ναι πασο, φυσικα και ειναι ο καλυτερος τροπος να μαθεις κατι ετσι δε διαφωνω καθολου, αλλα δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες το παιδι εδω μιλαει για εφε...

Επιπλεον δεν υπαρχει κανενα παιχνιδι να χασουν

Είμαι της γνώμης του dual-boot αρκεί να χρησιμοποιείς τα win επικουρικά(προγράμματα και παιχνίδια που δεν μπορείς να βρεις σε Λίνουξ) για όσο καιρό προσπαθείς να μάθεις το Λίνουξ. Απο 'κει και πέρα βλέπεις αν θα το κρατήσεις ή όχι.

Σαν διανομή προτείνω ubuntu...εύκολη στη χρήση και στην εγκατάσταση προγραμμάτων. Τώρα αν θες να μπεις στα βάθια δοκίμασε slackware.

Πριν πάντως κάνεις οτιδήποτε....backup, backup, backup

ειμαι υπερ του dual boot αρχικα

αν δεν εχεις ανεση με τα παρτιτιονς(που δεν ειναι και τιποτα δυσκολο) η φοβασαι μην κανεις καμια πατατα τοτε μπορεις να κανεις install με το wubi μεσα απο τα windows η ακομη, αν δε θες να κανεις install, δοκιμασε τοτε το liveCD.

οσον αφορα τη διανομη, προτεινω ubuntu..

τωρα, οσον αφορα το αν αξιζει, γνωμη μου ειναι πως αξιζει πολυ.τωρα συγκριση μεταξυ λειτουργικων δε μπορει να κανει καποιος ευκολα αφου το καθενα εχει τα δικα του προτερηματα και μειονεκτηματα.

οποτε το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις οσα πιο πολλα μπορεις και να επιλεξεις εσυ ο ιδιος ποιο σου ταιριαζει η σε βολευει καλυτερα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...