nikoskon Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μετά από αρκτή σκέψη, αποφάσισα να μη πουλήσω τον Tagan μου αλλά να του αλλάξω τον 13.5cm ανεμιστήρα μπας και ησυχάσει. Στην αγορά βρίσκει κανείς 13cm και 14cm ανεμιστήρες, αλλά όχι 13.5 cm. Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα τον AKASA AK-195BL ο οποίος είναι multi-fit για 13, 13½ και 14 cm. Επίσης τρέχει σε λίγες στροφές (1000rpm),είναι θεωρητικά ήσυχος(19,6dB) και με θεωρητικά καλό flow(47cfm). Ερωτήματα: 1.Ποιός είναι ο πιο αθόρυβος 14άρης που υπάρχει στην αγορά; 2.Τον συγκεκριμένο AKASA τον έχει ακούσει κανείς; 3.Ποιός είναι ο πιο αθόρυβος 13άρης που υπάρχει στην αγορά; 4.Αν βάλω τον AKASA να δουλεύει μόνιμα στα 12V λέτε οι 1000rpm να είναι λίγες και να κάψω το τροφοδοτικό;
yiannis_1 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Κοίτα εγγύηση δε θα σου δώσει κανείς. Η οποιαδήποτε μόντα απο τη στιγμή που βγάζει κάτι εκτός αρχικών προδιαγραφών και εγγύησης εχει ρίσκο. Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση overclock και το ίδιο σε περίπτωση κατεβάσματος στροφών οποιουδήποτε ανεμιστήρα με πρόγραμμα ή αντίσταση. ΔΕδομένου όμως ότι το τροφοδοτικό σου εχει φτιαχτεί να σηκώνει και πολύ μεγαλήτερο φόρτο ακόμα και σε πολύ μικρότερα και άσχημα αεριζόμενα κουτιά το πιο πιθανό είναι να μη μασήσει. Το θέμα μας εδω είναι η θερμοκρασία μές στο τροφοδοτικό. Αν λοιπόν το υπόλοιπο κουτί είναι σωστά στημένο και το δωμάτιο του υπολογιστή δροσερό παίζει και με 30 cfm να εχει καλύτερες θερμοκρασίες απο ότι σε κάποιον άλλο με τον μαμά ανεμιστήρα και χάλια όλα τα υπόλοιπα... Κάνε ενα καλό συγύρισμα, φρόντισε να εχεις καλό airflow και όλα θα πάνε καλά. Καλό είναι τις πρώτες μέρες λειτουργίας με το νέο fan να εχεις ανοιχτό το case ώστε να ελένξεις μέσω αφής ότι το tagan δε ζεσταίνεται υπερβολικά. Απλά σύνδεσε τον ανεμιστήρα που θα βάλεις κάπου που να δίνει σταθερή τάση 12v γιατί αν τον βάλεις στην τροφοδοσία του παλιού ανεμιστήρα παίζει να δουλεύει και κάτω απο τις 1000 rpm αφού πιθανότατα το psu θα έδινε στον μαμά ανεμιστήρα του Tagan ρεύμα ανάλογα με την θερμοκρασία του psu. Αν ο tagan μαμά ανεμιστήρας γύριζε στα 5v στις 2000 στροφές ο akasa που με 12v γυρνάει στις 1000 με 5v παίζει να μη γυρίζει καν. Στο τελευταίο είμαι κάθετος γιατί την εχω κάνει τη μλκια και βρέθηκα με το τροφοδοτικό να μυρίζει καμένο πλαστικό αφου ο ανεμιστήρας δε γύριζε καν σε ρευματα που ο μαμά έκανα σαν ηλεκτρική σκούπα. Μόλις το κατάλαβα σύνδεσα τον nexus που είχα πάρει με σταθερό ρεύμα και όλα μια χαρά. Το τροφοδοτικό αν και μύρισε και μαύρισε λίγο δουλεύει οκ ως σήμερα και ας γυρνάει το nexus fan σε λιγότερες απο τις μισές στροφές. Την συγκεκριμένη μόντα την εχω κάνει 3 φορές ακόμα και σε noname psu και παρόλο που πάντα έβαζα αργόστροφους ανεμιστήρες(εξάλλου για αυτό γίνεται η δουλειά για μείωση του θορύβου) ουδέποτε είχα πρόβλημα.
eSATA Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 παντως εγω θα σου πω να μην παρεις με led γιατι αναπτυσεται θερμοκρασια οπως καποιος μου ειχε πει εδω μεσα...
nikoskon Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Και ο μαμα ανεμιστηρας σιγα το airflow που εχει. Άρα ψάχνω για αθόρυβο 14άρη ή 13 άρη; Για τον AKASA τί γνώμη έχετε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.