Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/10/2018 στις 1:35 ΜΜ, Dimitris_w είπε

Καλησπερα παιδια.εχω αλλεργιες ολο το χρονο απο μικρο παιδι και ασθμα εκανα προσφατα διαφραγμα και κογχες μπας και ησυχασω.αλλα το θεμα ειναι οτι εχω τοσο βλεννα που με πνιγει στο λαιμο και μου φερνει δυσπνοια.ο ωρλ ειπε οτι θα περασει.εγω δεν το βλεπω.περνω αντισταμινικα αλλα τιποτα.το εχει κανενας σας? Καμια συμβουλη???

Εχουν γεμισει τα ιγμορια .Ο αλλεργιολογος τι ειπε?

Στις 7/3/2019 στις 1:38 ΜΜ, Dolas είπε

Καλησπέρα σας! Θέλω την άποψη σας για κάτι μιας που βλέπω αρκετούς πάσχοντες εδώ μέσα.. Έχω συνδυάσει τα αντισταμινικα με αρρώστια! Οπότε είχα συμπτώματα αλλεργίας και έπαιρνα χαπι, καπάκι με έπιανε  λαιμος, χαμηλός πυρετός αλλά περιεργως με αίσθηση σαν να έχω πολύ, και δεν είχα δύναμη να σηκωθώ από το κρεβάτι. Αυτό παει μέρες. Όλα αυτά με ένα χαπάκι. Μετά από τρεις μέρες είχα σηκωθεί από το κρεβάτι πήγα μια απλή βόλτα με το αυτοκίνητο και απλά κουράστηκα γύρισα και ξεράθηκα.. Έχω πάρει aerius zirtek και claritin και με τα τρία το έπαθα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Φέτος έχω συμπτώματα κλασσικά από αρχές Φεβρουαρίου δεν έχω πάρει χάπι και απλά υποφέρω κάποιες μέρες από αυτό αλλά δε γύρισε ποτέ σε αρρώστια όπως όταν παίρνω χάπι. Σκέφτομαι ομως να δοκιμάσω και το ξοζαλ μήπως σαν άλλη ουσία δε με πειράξει γιατί δεν αντέχω άλλο.. . Ο γιατρός μ είπε πως δε στέκει να το παθαίνω απ τα χάπια.. Υπάρχει κάποιος άλλος να του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο; συγνώμη για την έκθεση 🙄🤧

Για γνωστες παρενεργειες φερνουν υπνηλια αυτα.Να τα παιρνεις το βραδυ πριν πεσεις για υπνο.

5 λεπτά πριν, therock είπε

Ξεκινησαμε και φετος, εδω και 3 μερες παιρνω Aerius χαπακι, περα απο το φυσημα της μυτης, εχω μια δυσπνοια ενα φουσκωμα και μια βαρια ατονια. Βιτμαμινες κρεας τι αλλο μπορει να με βοηθησει να στρωσω

επισκεψη σε αλλεργιολογο να σου δωσει θεραπεια  για καθε εντονη περιοδο αλλεργιας.

• Απαντ. 495
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω αλλεργική ρινίτιδα  για πάνω από 20 χρόνια
Το μοναδικό που κάνω για να έχω ποιο ήπια συμπτώματα είναι να ξεκινάω τα αντισταμινικά απο το Φεβρουάριο (κατά περίπτωση αναλόγα το κλίμα) και να τα συνεχίζω έως μέσα Ιουνίου 
Και φυσικά προφύλαξη όσο είναι δυνατόν
Ελπίζω να βοήθησα έστω κ λίγο

Επεξ/σία από vassilis3
Δημοσ.

Αυτη την ανοιξη παμε καλα,οι βροχες βοηθησαν να πεσει η γυρη στο εδαφος.

Καθολου συμπτωματα,λιγες μερες πηρα αντιισταμινικο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, opera είπε

Αυτη την ανοιξη παμε καλα,οι βροχες βοηθησαν να πεσει η γυρη στο εδαφος.

Καθολου συμπτωματα,λιγες μερες πηρα αντιισταμινικο.

Όντως φέτος και γω έχω γλυτώσει από τις αλλεργίες της άνοιξης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα , να πω και γω την προσωπικη εμπειρια μου. Οταν εμενα Αθηνα ειχα πολυ εντονα συμπτωματα   αλλεργικης ρινιτιδας (επιβεβαιωμενη σε αγροστωδη) κυριως τον Μάιο. Επαιρνα χαπια  την νυχτα για να κοιμηθω και σπρευ την ημερα.Επισης αρρωσταινα συχνα απο ιους εκτος απο το καλοκαιρι λογω θαλασσας και τα ιγμορια μου μολυνονταν συνεχως  με αποτελεσμα να πεφτω στα αντιβιοτικα.

Μια χρονια που εγινα χειμερινος κολυμβητης (λογω αναγκης για να επανελθω απο τραυματισμο σε γονατο)   να αναφερω οτι η αλλεργια μου περασε τελειως μαλλον  λογω ανοσοποιητικου κσι δεν σρρωστησα καθολου. Την επομενη χρονια επανηλθε δριμυτερη  οταν  σταματησα τα μπανια.

Μετακομισα σε επαρχια λογω δουλειας και μετα απο 2 χρονια βελτιωθηκε αρκετα αν και ζουσα  μεσα στη φύση και τα αλλεργιογονα ,  λογω καλυτερης ποιοτητας αερα- ζωης πιστευω (έμενα σε κεντρικο δρομο στην  Αθηνα) . Χρειαζομουν ελαχιστες φορες χάπια ή σπρευ. Τα τελευταια χρονια που ξεκινησα να παιρνω  φυτικα συμπληρωματα διατροφης (μονο ενα) και προβιοτικα (κεφιρ)  εχει σταματησει τελειως αν και δεν προσεχω ιδιαιτερα την υπολοιπη διατροφη μου. Μονο ορισμενες φορες επανερχεται ελαφρα ,  οταν εχει αφρικανικη σκονη , χωρις ομως να χρειαζεται ουτε καν σπρευ.  Αρρωσταινω ελαχιστα και δεν εχω πια ιγμοριτιδα.

Το συμπερασμα  μου ειναι οτι η καλη ποιοτητα ζωης και τα προβιοτικα  βοηθανε τα μεγιστα στην βελτιωση της καταστασης. Επισης εχω επιβεβαιωσει οτι η θαλασσα ειναι η απολυτη γιατρια ιδιαιτερα αν αντεχεις να πηγαινεις ολο τον χρονο για μπανιο , κατι που ειναι πολυ ευκολο αν δεν τα σταματησεις.το φθινοπωρο.

Επεξ/σία από chriskan22
Δημοσ.
Στις 18/4/2019 στις 12:47 ΜΜ, therock είπε

Η θεραπεια τι περιλαμβανει με βαση την εμπειρια σου?

Μοναδικη θεραπεια ειναι η ανοσοθεραπεια,με διαρκεια 3-5 ετη.Δυστηχως το κοστος ειναι μεγαλο.Εαν τα συμπτωματα ειναι εποχικα ή ανεκτα μπορει να αντιμετωπιζεται με αντισταμινικα και εισπνεομενα σπρευ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/3/2019 στις 5:26 ΠΜ, costacurta είπε

Αναβιώνω το θέμα. Μετά από δυο ακόμη λοιπόν χρόνια με καθημερινά ξοζαλ δοκίμασα να τα ελλατωσω και άμεσα παρατήρησα μικροεπισοδεια μικροπρηξιξατα σε χείλη κτλ. 

Ο αλλεργιολογος μου είπε να συνεχίσω. 4 πλας χρόνια παίρνω ξοζαλ. Υπάρχει κάνας άλλος σε παρόμοια κατάσταση? Έχει δοκιμάσει κάτι άλλο?? 

Έχω σε οικογένεια χεινοποδη/αγροστωδη /άγριοχορτα κτλ. 

Ναί, δεν είσαι μόνος.

Ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα. Έχω 4 χρόνια τουλάχιστον, κάθε μέρα ένα Xozal. Αν δεν πάρω το χάπι, μετά από 24 ώρες ξεκινάνε τα επεισόδια. Κοκκινίλες και πρηξίματα σε τυχαία μέρη του σώματος. Ο αλλεργιολόγος μου είπε ότι είμαι τυχερός, έχει άλλους με 3 και 4 χάπια την ημέρα.

Μου είπε για μία ένεση, η οποία κοστίζει πολλά λεφτά, που μπορεί να σε κάνει καλά, μπορεί και όχι, μπορεί με μία ένεση, μπορεί με 3. Μία ένεση το χρόνο αν δεν κάνω λάθος.

Στην οικογένειά μου δεν έχουμε ιστορικό με αλλεργίες και έδωσα πάρα πολλά λεφτά σε εξετάσεις για να μου πούνε ότι είμαι σε άριστη φυσική κατάσταση και χαίρω άκρας υγείας, με ανεβασμένους όμως τους αλλεργικούς δείκτες.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
11 ώρες πριν, panther_512 είπε

Ναί, δεν είσαι μόνος.

Ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα. Έχω 4 χρόνια τουλάχιστον, κάθε μέρα ένα Xozal. Αν δεν πάρω το χάπι, μετά από 24 ώρες ξεκινάνε τα επεισόδια. Κοκκινίλες και πρηξίματα σε τυχαία μέρη του σώματος. Ο αλλεργιολόγος μου είπε ότι είμαι τυχερός, έχει άλλους με 3 και 4 χάπια την ημέρα.

Μου είπε για μία ένεση, η οποία κοστίζει πολλά λεφτά, που μπορεί να σε κάνει καλά, μπορεί και όχι, μπορεί με μία ένεση, μπορεί με 3. Μία ένεση το χρόνο αν δεν κάνω λάθος.

Στην οικογένειά μου δεν έχουμε ιστορικό με αλλεργίες και έδωσα πάρα πολλά λεφτά σε εξετάσεις για να μου πούνε ότι είμαι σε άριστη φυσική κατάσταση και χαίρω άκρας υγείας, με ανεβασμένους όμως τους αλλεργικούς δείκτες.

Πάνω κάτω τα ίδια. Καθόλου ιστορικό στην οικογένειά εγώ αρκετά υγιής σε καλά κιλά καθ με καθημερινή άθληση. Εμφανίστηκε στα 30 και πλέον κάθε βράδυ ξοζαλ. Πήγα ένα πσκ Τουρκία και στην τρίτη μέρα άρχισα το πρήξιμο. Λες και Παραμονεύει αν δεν πάρω το χάπι. 

Δημοσ.

σε καταλαβαινω απολυτα φιλε μου αλλεργικος και εγω δεν εχω παρει ουτε μια φορα φαρμακα και ουτε προκειται τις μερες που με πιανει δεν με σωνει τιποτα μπορει να φτερνιστω και πανω απο 100 φορες σερι, το μονο που ισως βοηθησει ειναι να φυσας τισ μιξες συνεχως 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, costacurta είπε

Πάνω κάτω τα ίδια. Καθόλου ιστορικό στην οικογένειά εγώ αρκετά υγιής σε καλά κιλά καθ με καθημερινή άθληση. Εμφανίστηκε στα 30 και πλέον κάθε βράδυ ξοζαλ. Πήγα ένα πσκ Τουρκία και στην τρίτη μέρα άρχισα το πρήξιμο. Λες και Παραμονεύει αν δεν πάρω το χάπι. 

Εμένα ξεκίνησε η όλη ιστορία με το πρώτο μεγάλο κύμα σκόνης από Συρία που ήρθε στην Κύπρο. Την επομένη ξύπνησα με πρηξίματα σε χείλια και χέρια. Βεβαια συνέπεσε και με σημαντική προαγωγή μου σε θέση με επαγγελματικό στρές.

Ο αλλεργιολόγος μου είπε ότι δεν πρόκειται να βρώ τι φταίει. Το ότι έχω δερμογραφισμό (μπορείς να "γράψεις" στο δέρμα ασκώντας ελαφριά πίεση), αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης αγγειοοιδήματος αγνώστου αιτιολογίας.

Επειδή δεν δέχτηκα ότι η αλλεργική αυτή κρίση μπορεί να είναι ανεξήγητη, πέρασα από 4 διαφορετικούς αλλεργιολόγους και έδωσα πάρα πολλά λεφτά σε εξετάσεις. Και κατέληξα εκεί από όπου ξεκίνησα. Δεν βρέθηκε η αιτία και μένουμε με το χάπι για όσο χρειαστεί.

• Thanks 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα πήγα για ένα τυπικό τσεκ στον αλλεργιολογο κάι μου είπε για μια νέα μέθοδος την μοναδική με εξουσιοδοτημενη ιατρική άδεια. Έχει κάνα χρόνο που βγήκε αλλά αυτός τώρα μου την πρότεινε γιατί λέει έχει πολύ ενθαρρυντική αποδοχή. Γίνεται με το φάρμακο ομαλιζουμαμπη.Μια Ένεση κάθε μήνα. Από ότι λέει τερμα τα καθημερινά xozal medrol κτλ. Δεν θα χρειάζεται άλλο χάπι παράλληλα ενώ θα μπορώ και αλκοόλ να πίνω και επίσης δεν θα έχει ότι άλλο φέρνει το αντισταμινικο(σε άλλους πόνο στην κοιλιά σε άλλους υπνηλία). Το κόστος είναι στα 700 αλλά δίνεται Δωρεάν από το κράτος (πληρώνουμε μόνον το γιατρό για την επίσκεψη /την ένεση). Απλά θέλει αρκετές εξετάσεις για να σου δωθει. Είναι κανείς εκεί έξω που δοκίμασε να κάνει αυτή την μέθοδο θεραπείας?? 

Δημοσ.

Ίσως έχει αναφερθεί αλλά επειδή πρόσφατα επισκέφτηκα αλλεργιολόγο με παρόμοια συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας και μου έδωσε Dymista για 10 μέρες πρωί βράδυ. Μεγάλη διαφορά. Επίσης μου είπε δεν υπάρχει θέμα να το χρησιμοποιώ απλά θα δεις βελτίωση αν δεις μετά τις 2-3 πρώτες μέρες.

Δοκιμάστε το ή ρωτήστε κι εσείς τον ιατρό σας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...