Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτοι που εχουν μπουκωμα στη μυτη.. Τωρα τους ειναι βουλωμενη?

Ρωταω για να καταλαβω αν φταιει το περιβαλλον ή εχω παθει καποια εξαρτηση απ το αποσυμφορητικο..

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εδώ και πολλές μέρες έχω δύσπνοια, ενώ με πιάνει και ξύνομαι στα μάτια μου, δακρύζω και την ώρα που βγαίνει το δάκρυ με πιάνει και συνάχι. Τα τελευταία 3-4 χρόνια κάθε άνοιξη έχω αυτό το πρόβλημα που δείχνει να γίνεται εντονότερο, παλαιότερα δεν το είχα, πρέπει να πάω σε ΩΡΛ πάλι..... 

Δημοσ.

Τα ιδια κ εγω φιλε μου απλα χωρις δυςπνοια.Απ το δυνατο φτερνισμα καμια φορα μουδιαζει για δευτερολεπτα το χερι μου... Η δικη μου λυση\ανακουφηση ειναι το ξοζαλ κ οι καφεδες γιατι με ριχνει πολυ. Μεχρι στιγμης δεν εχω παρει χαπι αλλα ζοριζομαι λιγακι.

Φιλος μου που ειχε το ιδιο θεμα του περασε με ομοιοπαθητικη κ το σκευτομαι κ εγω. Ενας αλλος που ειχε κανει εγχειρηση για διαφραγμα εκανε κ καυτηριασμο στις κογκχες κ του εφυγε η αλλεργια..

Δημοσ.

εγω φετος χρησιμοποιω ενα καινουριο αντισταμινικο τριτης γενιας , το bizal 20mg και μπορω να πω οτι σχεδον δεν καταλαβαινω οτι περναω την περιοδο της αλλεργιας. το πινω καθημερινα εννοειται. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, xrist0s4 είπε

Φιλος μου που ειχε το ιδιο θεμα του περασε με ομοιοπαθητικη

:lol::lol::lol:

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Εδώ και πολλές μέρες έχω δύσπνοια, ενώ με πιάνει και ξύνομαι στα μάτια μου, δακρύζω και την ώρα που βγαίνει το δάκρυ με πιάνει και συνάχι. Τα τελευταία 3-4 χρόνια κάθε άνοιξη έχω αυτό το πρόβλημα που δείχνει να γίνεται εντονότερο, παλαιότερα δεν το είχα, πρέπει να πάω σε ΩΡΛ πάλι..... 

Θα σου προτεινα να δεις και πνευμονολογο αφου εχεις δυσπνοια.Ιδια συμπτωματα ειχα και εγω πριν 2 χρονια και τελικα βρεθηκε οτι απο την κωλοαλλεργια οικονομησα ασκησιογενες ασθμα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, af8artos είπε

εγω φετος χρησιμοποιω ενα καινουριο αντισταμινικο τριτης γενιας , το bizal 20mg και μπορω να πω οτι σχεδον δεν καταλαβαινω οτι περναω την περιοδο της αλλεργιας. το πινω καθημερινα εννοειται. 

"Bilaz"

Φαγούρα στη μύτη, φτέρνισμα και λίγο βήχα αυτές τις μέρες.

Θα περάσει όπως κάθε χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, cumulus είπε

Θα σου προτεινα να δεις και πνευμονολογο αφου εχεις δυσπνοια.Ιδια συμπτωματα ειχα και εγω πριν 2 χρονια και τελικα βρεθηκε οτι απο την κωλοαλλεργια οικονομησα ασκησιογενες ασθμα.

Θα το λάβω υπόψη μου, ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγώ θα ήθελα να μάθω αν εφόσον έχεις μία  εποχική αλλεργική ρινίτιδα κάθε χρόνο μόνο την περιόδο της άνοιξης με τα κλασσικά συμπτώματα(απανωτά φτερνίσματα,τρίψιμο στα μάτια,καταρροή κτλ) και  χωρίς άλλα σοβαρότερα(δύσπνοια,ρινορραγία κτλ) που με φαρμακευτική αγωγή(αντισταμινικά+ ρινικό στεροειδές) βρίσκεται σε απόλυτη ύφεση,έχει κάποιο νόημα να ξεκινήσεις ανοσοθεραπεία?

Επεξ/σία από Muchacho
Δημοσ.

Αυτό που μπορείς να κάνεις αρχικά είναι τεστ αλλεργιογόνων ώστε να δεις σε τι έχεις αλλεργία και αν είναι κάτι που μπορείς να αποφεύγεις. Κατά τα άλλα στην περίπτωσή σου αφού είναι μόνο την άνοιξη και το ελέγχεις απόλυτα με τα φάρμακα θα σου πρότεινα μη μπλέξεις με ανοσοθεραπεία.

Εγώ με συμπτώματα όλο το χρόνο και πιο σοβαρά από τα δικά σου είμαι στον τρίτο χρόνο της ανοσοθεραπείας και δεν έχω δει ακόμα ουσιαστική βελτίωση .  Είναι πολλή η ταλαιπωρία και τα έξοδα  και μεγάλη δέσμευση για κάτι που δεν έχει σίγουρα αποτελέσματα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/3/2018 στις 7:41 ΠΜ, xrist0s4 είπε

Τα ιδια κ εγω φιλε μου απλα χωρις δυςπνοια.Απ το δυνατο φτερνισμα καμια φορα μουδιαζει για δευτερολεπτα το χερι μου... Η δικη μου λυση\ανακουφηση ειναι το ξοζαλ κ οι καφεδες γιατι με ριχνει πολυ. Μεχρι στιγμης δεν εχω παρει χαπι αλλα ζοριζομαι λιγακι.

Φιλος μου που ειχε το ιδιο θεμα του περασε με ομοιοπαθητικη κ το σκευτομαι κ εγω. Ενας αλλος που ειχε κανει εγχειρηση για διαφραγμα εκανε κ καυτηριασμο στις κογκχες κ του εφυγε η αλλεργια..

Και εμενα μου προτεινε ενας γιατρος τον καυτηριασμο, αλλα καπου αλλου που πηγα ουτε να το ακουσει δεν ηθελε... Εκατσε και μου εξηγησε πως δουλευει η μυτη και γιατι δεν καις τον ιστο (σε καποιες ιδιαιτερες περιπτωσεις αφαιρουν ενα κομματι της κογχης, οχι καυτηριασμο). Οι κογχες μεγαλωνουν κ μικραινουν εναλλαξ κ μετα τον καυτηριασμο σταματαει αυτη η λειτουργία.

Γιατρος δεν ειμαι, αλλα οποιος το σκεφτεται καλο ειναι να παρει κ μια δευτερη γνωμη....

• Like 1
Δημοσ.

Και γω παλι απο δευτερα φουλ μπουκωμα-δυσπνοια-καταρροη, και δε μπορω να καταλαβω αν ειναι η αμμος, αλλεργια η με κολλησαν κανα-δυο κρυωμενοι απο το γραφειο. Ξεκινησα Aerius προληπτικα αλλα δε μπορω να βγαλω ακρη ρε γμτ

Δημοσ.
Στις 23/3/2018 στις 11:03 ΠΜ, DhZou είπε

Αυτό που μπορείς να κάνεις αρχικά είναι τεστ αλλεργιογόνων ώστε να δεις σε τι έχεις αλλεργία και αν είναι κάτι που μπορείς να αποφεύγεις. Κατά τα άλλα στην περίπτωσή σου αφού είναι μόνο την άνοιξη και το ελέγχεις απόλυτα με τα φάρμακα θα σου πρότεινα μη μπλέξεις με ανοσοθεραπεία.

Εγώ με συμπτώματα όλο το χρόνο και πιο σοβαρά από τα δικά σου είμαι στον τρίτο χρόνο της ανοσοθεραπείας και δεν έχω δει ακόμα ουσιαστική βελτίωση .  Είναι πολλή η ταλαιπωρία και τα έξοδα  και μεγάλη δέσμευση για κάτι που δεν έχει σίγουρα αποτελέσματα.

Αυτό που με ανησυχεί είναι πως αν στο βάθος χρόνου εξελιχθεί σε κάτι άλλο(πχ χρόνια) ή προκύψει κάτι άλλο(έχω ακούσει για άσθμα).Για αυτό θέλω να το ψάξω παραπάνω και να μην μείνω στην συμπτωματική ανακούφιση.Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να κάνω τεστ για να ξέρω τουλάχιστον  από τι υποφέρω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...