giostau Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 καλημέρα παίδες, πριν λίγες μέρες είχα την πρώτη μου επαφή με osx! δηλώνω ενθουσιασμένος!!! θα ήθελα όμως μια βοήθεια... μια λίστα με μερικά προγράμματα που θεωρούνται "must have"... video players/converters, cd/dvd burners, etc.... επίσης ποια σουίτα γραφείου? ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Περιλιπτικά το τι θα ακολουθήσει στο topic .. α) Ξανασκέψου τό .. β) Pc = μεγαλύτερη δειάρκια στον χρόνο .. γ) Pc = Καλύτερη απόδοση τιμής .. δ) Τα Mac κολλάνε, και όλα είναι ένα τεράστιο ψέμα .. ε) Steve Jobs = Αντίχριστος .. Συνεχίζοντας .. video players/converters, cd/dvd burners, etc.... 1) Videoplayers/converters : Handbrake http://handbrake.fr/ Visual Hub Δυστυχώς το project ακυρώθηκε, αλλά μπορείς να το βρείς αν ψάξεις κάπου 2) cd/dvd burners Toast http://www.roxio.com/enu/products/toast/titanium/overview.html Και γενικότερα iTunes ή απλά από τον Finder ... επίσης ποια σουίτα γραφείου? iWork '09 για μένα, αλλά καλό θα ήταν να έχεις και το Office 08 for Mac .. Φυσικά υπάρχουν και δωρεάν suites, αλλά προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κάποια ... Ίσως κάποιο άλλο άτομο να μπορεί να πεί την άποψη του .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Περιλιπτικά το τι θα ακολουθήσει στο topic .. α) Ξανασκέψου τό .. β) Pc = μεγαλύτερη δειάρκια στον χρόνο .. γ) Pc = Καλύτερη απόδοση τιμής .. δ) Τα Mac κολλάνε, και όλα είναι ένα τεράστιο ψέμα .. ε) Steve Jobs = Αντίχριστος .. Τέτοια μηνύματα θα θεωρηθούν ως flame και η διαχείριση θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 iwork 09 εμένα μου αρέσει πολύ έχω και office 2008 που δεν το χρησιμοποιώ γενικά και δοκιμάζω και το neooffice 3 (δωρεάν) το οποίο με εντυπωσιάζει (επειδή είναι δωρεάν) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Ναι, αλλά τα mac.... open office... ένα σκάλωμα έφαγαν την πρώτη φορά που τα άνοιξα αλλά από τότε δούλευαν μια χαρά. Βέβαια και στο pc open office είχε και ήμανε μαθημένος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Media Players: 1. Perian: Δεν είναι media player αλλά προσθέτει στο Quicktime τη δυνατότητα να παίζει πολλά διαφορετικά format αρχείων video καθώς και ελληνικούς υπότιτλους. 2. Windows Media Components for QuickTime: Ούτε αυτό είναι Media Player. Προσθέτει στο QuickTime τη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων WMV. 3. VLC: Ο κλασικός πασπαρτού media player, εκτός από windows & linux υπάρχει και σε έκδοση για mac. 4. Movist: Αρκετά καλός media player. Τον προτιμώ σε σχέση με το VLC. 5. Plex: Αυτό δεν είναι απλός Media Player. Ουσιαστικά μετατρέπει το Mac σε πλήρες σύστημα Home Theater PC. Είναι βασισμένο στο XBMC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Σε αυτά τα βασικά που είπαν τα παιδιά (iWork, VLC, Toast Titanium, Handbrake κτλ) ας προσθέσω μερικά ακόμα: 1) Quicksilver, αν σου αρέσει να δουλεύεις με το πληκτρολόγιο. Έχει μια "ειδική" λογική που αρχικά φαίνεται άβολη, αλλά όταν την συνηθίσεις δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτήν και έχεις πολλαπλάσια ταχύτητα. Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις να το συνηθίσεις το πρόγραμμα. Η πρώτη εντύπωση δεν είναι συνήθως ότι καλύτερο, αλλά με τον καιρό... 2) Vox, πανάλαφρος mp3 player. Σε περίπτωση που δε σε βολέψει το iTunes ή για προσωρινή χρήση μέχρι να τακτοποιήσεις τη βιβλιοθήκη σου. 3) Smultron, εναλλακτικός κειμενογράφος του ΤextEdit, με δυνατότητες κωδικοποίησης ελληνικών χαρακτήρων. Ελαφρύς κι αυτός. Πολύ βολικός. 4) ID3Mod2, για ν' αλλάξεις την κωδικοποίηση των mp3 σου, ώστε να τα εμφανίζει σωστά το iTunes (αν φυσικά παρατηρήσεις ότι υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα). 5) Adium, πρόγραμμα επικοινωνίας με άλλους με δυνατότητα για λογαριασμούς διαφορετικών τύπων, μερικοί εκ των οποίων MSN, GoogleTalk, Facebook, Yahoo Messenger, ICQ κ.α. Γενικά ψάξου με τη σουίτα iLife και δες αν σε βολεύει. Έχει πολύ αξιόλογα πράγματα. Θα βρεις video tutorials στο site της Apple για κάθε πρόγραμμα της, καθώς και για το iWork. Έμαθα το Pages (κειμενογράφο) μέσα σ' ένα πρωί, καλύτερα απ' ότι ξέρω το Word που είχα κάτω από τη μύτη μου εδώ και 10 χρόνια (και ποτέ δεν κατάφερα να μάθω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Mac? Γιατί έπεσες στη παγίδα και πήρες ενα τέτοιο μηχάνημα του διαβόλου? Κάνε 7 εξομολογήσεις, 12 λειτανίες και 35 προσευχές για να εξαγνιστείς.... Εώς τότε δές στα πρακάτω site για μπόλικα προγραμματάκια: web.mac.com bestmacsoftware.org/ macrecon.com Το μόνο για το οποίο πραγματικά σε λυπάμε είναι οτι σε λίγο καιρό θα κάθεσε μπροστά σε PC και θα προσπαθείς να αλλάξεις τη γλώσσα πληκτρολογίου με alt+space... ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Αν και ψάρακλας (single boot retail install σε MacBook Nano(= msi Wind;)) στο mac os x τα προγράμματα που για τις ανάγκες μου είναι απαραίτητα είναι τα: 1. iWork09 και neoOffice ως σουίτες γραφείου (Ειδικά για το neoOffice να πω ότι με ενθουσίασε (παραμένω για πολλά χρόνια χρήστης λινουξ) αφού το 3 το βρήκα πολύ καλύτερο από το OpenOffice 3 για mac π.χ. η ελληνική ορθογραφία λειτούργησε αμέσως με cocoaspell όταν το pages μου απαιτεί αλλαγή της γλώσσας στα ελληνικά στο inpsector. 2. Adium και Skype για επικοινωνία.. καλό το ichat αλλά όπως και πολλά πράγματα που προέρχονται από την apple ... εκτός πραγματικότητας......Δε γίνεται να μην υποστηρίζει msn..... 3. movist και vlc για αναπαραγωγή βίντεο....(απαραίτητο το perian) 4. Αppcleaner για σωστή απεγκατάσταση εφαρμογών. 5.FIrefox... ως μόνο επιχείρημα τα extensions 6. Onyx και secrets (prefpane) για καταδύσεις στα μυστικά και ευκολότερη διαχείρηση του MacBook Nano μου 7. Flip4Mac για να βλέπουμε wmv αρχεία. 8. transmission για χμμ...... σσσσσσσ.... Hasodikis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ic3m@N Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 1. Pathfinder πολύ αναβαθμισμένος finder 2. iTunes/Cog για μουσική 3. Movist/VLC για βίντεο 4. MS Office 5. iWork (μόνο για το Keynote αν φτιάχνεις παρουσιάσεις) 6. Adium για IM 7. iLife 8. Firefox Αυτά είναι τα απαραίτητα κατά τη γνώμη μου μετά υπάρχουν κι άλλα όπως -Speed Download (download manager) -Transmition για torrents -Smultron εναλλακτικό του textedit -Betterzip για τα archives σου -Quicksilver εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο ως luncher πράγμα που σημαίνει ότι αρκεί και το spotlight αλλά έχω συνηθήσει με το quicksilver τώρα...παρ' όλα αυτά έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες -Xee για να βλέπεις τις φωτογραφίες σου Δεν είναι όλα free...βέβαια αλλά τα περισσότερα αξίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=133488 Εδώ υπάρχουν τα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giostau Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! βασικά δεν πήρα mac.. (δυστυχώς δεν υπάρχουν χρήματα αυτή τη στιγμή...) πήρα το γνωστό mac book nano! (aka msi wind)! Αλλά το καλοκαίρι, ή το Σεπτέμβρη (ανάλογα πότε θα κάνει καμιά αναβάθμιση η apple) θα χτυπήσω σίγουρα ένα 24" imac!!!! δεν έχω καταφέρει να κάτσω να ασχοληθώ πάρα πολύ ακόμα, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι το λιγότερο εντυπωσιακές!!! σε σύγκριση με τα win xp pro sp3 που έχω σε dual boot στο ίδιο μηχανάκι, το osx δείχνει πολύ πιο ελαφρύ και γρήγορο!!! στα win χρησιμοποιώ χρόνια itunes λόγω ipod, αλλά το πώς δουλεύει το ίδιο πρόγραμμα σε osx μου φαίνεται ότι είναι άλλο πρόγραμμα! τεράστια διαφορά στην ταχύτητα!! (προφανώς πολύ πιο γρήγορο στο osx...) Το quicksilver είναι ονειρεμένο πρόγραμμα!! Το να μπορώ να κάνω κάποιες στάνταρ διαδικασίες χωρίς να σηκώνω τα χέρια από το πληκτρολόγιο είναι όνειρο!!! τα υπόλοιπα ακόμα τα ψάχνω!!! Ευχαριστώ για τις συμβουλές, και σίγουρα θα σας χρειαστώ πάλι!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! πήρα το γνωστό mac book nano! (aka msi wind)! Ευχαριστώ για τις συμβουλές, και σίγουρα θα σας χρειαστώ πάλι!!! Καλωσήρθες στη μεγάλη οικογένεια των ευτυχισμένων κατόχων macbook nano ;);) (http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2653528&postcount=291) προφανώς θα γνωρίζεις το http://www.forums.msiwind.net . Οι χρήστες MacOSX είνα μακράν η πιο ενεργή ομάδα και η υποκατηγορία μας έχει μακρά τα περισσότερα posts.... για ότι θές εκεί και εδώ είμαστε.... Hasodikis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 καλό το ichat αλλά όπως και πολλά πράγματα που προέρχονται από την apple ... εκτός πραγματικότητας......Δε γίνεται να μην υποστηρίζει msn... Όσο κι αν δεν μας αρέσει, η Apple είναι προσανατολισμένη κυρίως στην Αμερικάνικη αγορά. Το MSN είναι πολύ επιτυχημένο στην Ευρώπη αλλά όχι και στην Αμερική. Εκεί, κυριαρχεί το AIM και το iChat είναι συμβατό με αυτό. Άσε που το MSN είναι της Microsoft (ένας λόγος παραπάνω για να το σαμποτάρει η Apple) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hasodikis Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Όσο κι αν δεν μας αρέσει, η Apple είναι προσανατολισμένη κυρίως στην Αμερικάνικη αγορά. Το MSN είναι πολύ επιτυχημένο στην Ευρώπη αλλά όχι και στην Αμερική. Εκεί, κυριαρχεί το AIM και το iChat είναι συμβατό με αυτό. Άσε που το MSN είναι της Microsoft (ένας λόγος παραπάνω για να το σαμποτάρει η Apple) GeorgeAdams... μπορεί να έχεις δίκιο αλλά προτιμώ την εταιρία προσανατολισμένη στους πελάτες της και όχι σε επικράτεια. Πολύ σημαντικό επιχείρημα το ότι το msn είναι της μικρομαλακης (δε θα με ακουσεις ποτέ να λεώ καλη κουβέντα) οπότε είναι αρχικά μονο κατανοητό το να μην το υποστηρίζει. Άλλωστε το ίδιο δεν κάνει και η M$$$$ με το messenger της? Το ίδιο και χειρότερο καθώς αυτή υποστηρίζει μόνο το MSN. To θέμα είναι αν αυτό είναι στην τελική σωστό στρατηγικά.... Εκεί θεωρώ ότι δεν είναι..... Αποτελεί άλλο ένα έστω μικρί και αμελητέο για τους περισσότερους(συμπεριλαμβανoμενου και εμου) λόγο για γκρινια και ίσως αποστροφή... κακά τα ψέμματα ακόμα και οι χρήστες Λινουξ () συνέχεια το MSN χρησιμοποιούν αναγκαστικά... εε και ειναι σπασιμο να μην μπορώ να κάνω video call . Βεβαια άλλο τοσο φταίει και η M$ που δεν γραφει meesnger για ΜacOS αλλά μεγαλύτερη ευθύνη είναι αυτή της Αpple Hasodikis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.