Apanepai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Έχω 2 ερωτήσεις σχετικά με την find. Αρχικά θέλω να εντοπίσω στο home dir όλα τα files τα οποία τροποποιήθηκαν κατά την διάρκεια της μέρα. Από τις 00:00 και μετά δηλαδή. Συνεπώς το -mtime -1 δεν μου κάνει διότι δεν θέλω τις τελευταίες 24 ώρες. Με χρήση του -daystart και -newer πρέπει να γίνεται αλλά είναι αργά και έχει κολλήσει το μυαλό μου. Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο πέτυχα κάπου. Ακόμα και σε περίπτωση ls η find το ερμηνεύει ότι έχει τροποποιηθεί το αρχείο και συνεπώς την καταγραφή σε ένα κάλεσμα σαν το παραπάνω? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 αν βαλεις λεπτά; [-mmin N] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 find ~ -daystart -mtime -1 Και οχι, η ls δεν κάνει τίποτα στα αρχεία οπότε δεν θα εμφανιστούν στο αποτέλεσμα της find. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 find ~ -daystart -mtime -1Και οχι, η ls δεν κάνει τίποτα στα αρχεία οπότε δεν θα εμφανιστούν στο αποτέλεσμα της find. Ευχαριστώ NullScan. Τελικά κάτι δεν πάει καλά στο minix διότι στην αρχή νόμιζα ότι δεν έκανα καλά την σύνταξη. Επιστρέφει can't get status of -daystart. Any ideas? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δεν είπες οτι είναι για minix... minix 3 να υποθέσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δεν είπες οτι είναι για minix...minix 3 να υποθέσω; Yeap έχεις δίκιο παράληψη μου συγνώμη. Ναι minix 3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Υπάρχει το quick and dirty. Φτιάχνεις ένα αρχείο στο οποίο δίνεις creation time την αρχή της ημέρας και μετά λες στην find να ψάξει για αρχεία νεότερα από αυτό. Σε one-liner αυτό γίνεται κάπως έτσι (το syntax μπορεί να θέλει λίγο tweaking γιατί το γράφω από μνήμης) >touch -t `date +%m%d0000` /tmp/referencefile && find /your/path -newer /tmp/referencefile && rm /tmp/referencefile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Thanks NullScan δούλεψε τελικά. Στην αρχή νόμιζα ότι οι εντολές (όσες υπάρχουν) υλοποιούνται το ίδιο με τις βασικές από linux αλλά κοίταξα τα mans και όντως είναι διαφορετικά και πιο λιτά για αρκετές εντολές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Τίποτα! Για την ακρίβεια αυτή η χρήση της find είναι η πίο UNIX way αν μπορώ να το πώ έτσι. Φοιτητής είσαι και ασχολείσαι με το minix 3; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Φοιτητής είσαι και ασχολείσαι με το minix 3; Yeap και γίνεται "υποτίθεται" κάποια εξάσκηση σε αυτό. Αλλά όλοι ξέρουμε τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Yeap και γίνεται "υποτίθεται" κάποια εξάσκηση σε αυτό. Αλλά όλοι ξέρουμε τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης. Κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το προσωπικό ενδιαφέρον. Αν κρίνεις ότι σου αρέσει το UNIX, μπορείς να εξασκηθείς όσο θες μόνος σου. Τζάμπα είναι ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το προσωπικό ενδιαφέρον. Αν κρίνεις ότι σου αρέσει το UNIX, μπορείς να εξασκηθείς όσο θες μόνος σου. Τζάμπα είναι ;-) Έχεις απόλυτο δίκιο apoikos σε αυτό που λες. Και πάλι καλά που υπάρχουν αξιόλογα και σωστά forum σαν το insomnia όπου ο καθένας βάζει και από ένα λιθαράκι για το καλό του συνόλου. Καλή συνέχεια σε όλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psalias Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 καταραμένο CEID, εύχομαι να καεί ο diogenis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.