Προς το περιεχόμενο

Velociraptor 150g HLFS κ BLFS - τι διαφορές έχουν;

dr lag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέρα από την ψύκτρα, προσωπικά τουλάχιστον, δεν μπορώ να διακρίνω κάποια άλλη διαφορά.

Κι αν είναι όντως έτσι, γιατί τότε ο WD1500HLFS είναι φτηνότερος από τον

WD1500BLFS ;

Η ψύκτρα εξάλλου δεν υποτίθεται πως είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία του veloci;

Δημοσ.

o blfs τοποθετείται σε θέση 2.5" ενώ ο hlfs σε 3.5 . δεν έχουν καμία διαφορά στην απόδοση .ο hlfs λόγω της ψύκτρας είναι 3-6 βαθμούς πιο κρύος .υπάρχει και ο glfs αλλά δεν γνωρίζω τι διαφορές έχει σε σχέση με τους άλλους δυο.πάντως αν σκέφτεσαι να τον αγοράσεις θα δεις διαφορά στο σύστημα σου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πάνω που ήμουν έτοιμος να τον παραγγείλω, διαπίστωσα ότι κυκλοφορεί και γυμνός. Κόλλησα όμως βλέποντας πως μαζί με την ψύκτρα βγαίνει φτηνότερα κι έλεγα μήπως υπάρχει και κάποια άλλη κρυφή διαφορά.

• Super Moderators
Δημοσ.

προφανώς θα επιλέξεις αυτόν με την ψύκτρα...

for the record σε μια παρόμοια φάση βγαίνει και ο 300αρης μόνο που έχει και άλλη μια έκδοση...

οι 2 είναι με ψύκτρα και η μια χωρίς...

Δημοσ.

Άντε και τον επέλεξα... (φαντάζομαι ότι θα αξίζει τελικά τα λεφτά του), τι προτείνετε για την καλύτερη διαμόρφωση του; Partition για τα Vista (πόσα Giga); Υπάρχει λόγος το paging file να καθοριστεί σε μεμονωμένο partition;

Δημοσ.

εγω τον εχω χωρισει σε 2 partition των 74 gb. το εκανα με το gparted .αλλα μπορεις να το φτιαξεις και μεσα απο τα vista με το diskmgmt.

Δημοσ.
sorry αλλά είμαι κατά των partitions...

Είναι κάτι το οποίο μπορείς να αιτιολογήσεις; Κι εγώ προσωπικά δεν τα πολυχωνεύω - αυτή τη στιγμή έχω τα Vista μόνα τους σ' έναν 160 WD AAJS και στον άλλο τον 500άρη (που δεν είναι κι ότι πιο γρήγορο έχω συναντήσει στη ζωή μου) όλα τα υπόλοιπα.

Όμως τώρα που θα βάλω τον veloci, υποθέτω πως για λόγους ταχύτητας τα βαριά προγράμματα τουλάχιστον, καλό θα είναι να μεταφερθούν σ' αυτόν επίσης.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: τα βάζω όλα χύμα στα 150G (καταφεύγοντας υποθέτω πιο συχνά σε defrag) ή τα τακτοποιώ σε 2-3 διαμερίσματα; Κρατώντας το πρώτο (που αν δεν κάνω λάθος, δημιουργείται στο πιο γρήγορο τμήμα του δίσκου) αποκλειστικά για Vista, δεν διατηρώ έτσι και καλύτερη απόκριση του συστήματος, ανεξάρτητα από το πόσο θα γεμίσει ο υπόλοιπος; Όσο για το paging file, υπάρχει κάποιος λόγος να το απομονώσω σε δικό του part (είχα διαβάσει ότι για καλύτερη απόκριση του σκληρού αξίζει κάτι τέτοιο) ή δεν έχει νόημα σε τόσο γρήγορο δίσκο;

• Super Moderators
Δημοσ.

από όσο γνωρίζω τα partitions μειώνουν την ταχύτητα του σκληρού (έστω και λίγο)

στον 300gb Velociraptor έχω ένα partition, δεν σκέφτηκα καν να φτιάξω άλλο για το pagefile γιατί δεν νομίζω ότι θα μου προσφέρει κάτι...

το defrag πλέον με NTFS είναι αρκετά γρήγορο και φτάνει μια φορά το μήνα πιστεύω...

Δημοσ.

Δεν σου κάνουν όμως και τη ζωή πιο εύκολη σε περίπτωση που θέλεις να φορμάρεις ένα από αυτά; (πχ νέα εγκατάσταση λειτουργικού που έχει βαρύνει από τα πολλά βάλε - βγάλε ή σε περίπτωση αστοχίας τμήματος του δίσκου)

Ελπίζω να μη σε πρήζω με τις πολλές ερωτήσεις...

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι, η ζωή μου είναι πιο εύκολη από τότε που άρχισα να έχω ξεχωριστούς δίσκους για storage...

ότι είναι μέσα στους Velociraptor είναι τελείως "expendable" :P

Δημοσ.
όχι, η ζωή μου είναι πιο εύκολη από τότε που άρχισα να έχω ξεχωριστούς δίσκους για storage...

ότι είναι μέσα στους Velociraptor είναι τελείως "expendable" :P

Δεν θα διαφωνήσω, εξάλλου το ίδιο με σένα κάνω μέχρι τώρα... ;)

Ας βάλουμε όμως ένα υποθετικό σενάριο, ελπίζοντας πως δεν κάνω κατάχρηση της καλής σου διάθεσης. Έχω στον primary σκληρό χύμα εκτός από το λειτουργικό, δυο - τρία παιχνίδια, office, τη σουίτα της Norton και μερικές ακόμα βαριές εφαρμογές. Μετά από ένα χ διάστημα αντιλαμβάνομαι ότι το σύστημα έχει βαρύνει από τα υπολείμματα που αφήνουν διάφοροι drivers από αλλαγές περιφερειακών, άχρηστα προγράμματα κλπ κλπ. Αποφασίζω λοιπόν να προχωρήσω σε μια φρέσκια επανεγκατάσταση του λειτουργικού. Δεν θα ήταν πιο εύκολο αντί για φορμάρω όλο το δίσκο, να έχω το λειτουργικό μόνο του σε ένα partition και μόνο εκεί να κάνω format;

• Super Moderators
Δημοσ.

και καλά για να μην installάρεις πάλι τα programs?

δεν το γλυτώνεις νομίζω μιας και αρκετά programs δεν βάζουν αρχεία μέσα στο "Programs Files" folder αλλά και μέσα στο windows folder...

Δημοσ.

OK, φοβόμουν ότι αυτή θα είναι η μόνη αλήθεια, ήλπιζα μόνο μήπως και υπήρχε τρόπος να γλυτώσω το πλήρες format.

Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο και τις απαντήσεις σου.

Δημοσ.

Παντως δεν πεταει κιολας μην περιμενεις διαστημικες ταχυτητες.. ουτε να εχει av.access time 4.5-5 που δινει ονομαστικα στην πραξη ειναι κοντα στα 7, ο 150ρης παντως ειναι μια χαρα για να βαλεις windows και μερικα προγραμματακια

o WD1500HLFS ειναι πιο καινουργιος παντως σε σχεση με τον αλλον και ισως λιγο πιο αθορυβος απο τον 300ρη που ειχα τον πρωτο που βγηκε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...