Dropsreef Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Κwsn_Men κανε ενα ιδιαιτερο εδω ρε οτι τα διποντα δεν ειναι μονο μπασιμο!Η μαλλον εξηγησε πρωτα τι ειναι το λεγομενο μπασιμο
Absinthe Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Κwsn_Men κανε ενα ιδιαιτερο εδω ρε οτι τα διποντα δεν ειναι μονο μπασιμο!Η μαλλον εξηγησε πρωτα τι ειναι το λεγομενο μπασιμο Μπασιμο δεν ειναι που βλεπουμε το πιπινακι απεναντι στο μπαρ, παιρνουμε 2 σφηνους απο τον μπαρμαν και παμε? Τι διποντα μου τσαμπουνας? Αυτος ο κυριος Γαλανης, ξερει τι ειναι το μπασιμο? Και αν ναι, γιατι δεν φτιαχνει ξεχωριστη κατηγορια με μπασιματα και χυλοπιτες?
Dropsreef Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μπασιμο δεν ειναι που βλεπουμε το πιπινακι απεναντι στο μπαρ, παιρνουμε 2 σφηνους απο τον μπαρμαν και παμε? Μπασιμο ειναι και αυτο αλλα οχι τοσο ευγενικο!Πιανεις σφηνους για ολοκληρη την παρεα του πιπινακιου αλλα με στυλ και μπριο δειχνεις οτι σε ενδιαφερει το εν λογω πιπινακι Επισης διποντο ειναι απο τα 6,24 εως τα 0,01 μετρα απο την μπασκέτα!
KWSN_Men Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Κwsn_Men κανε ενα ιδιαιτερο εδω ρε οτι τα διποντα δεν ειναι μονο μπασιμο!Η μαλλον εξηγησε πρωτα τι ειναι το λεγομενο μπασιμο Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όμως βασικά, έχει καταργηθεί ουσιαστικά το σουτ από μέση απόσταση. Ουσιαστικά 90% των δίποντων είναι είτε από drive (μπάσιμο) είτε από παιχνίδι in the paint (στο "ζωγραφιστό" που λένε στην Ελλάδα, λέξη που μου προκαλεί εμετό.*) Από του χρόνου θα δούμε πώς θα ανοίξει το παιχνίδι. *Τι "ζωγραφιστό" ρε βλάκες, βλέπετε βουνά και ποτάμια του Bob Ross εκεί κάτω;
Absinthe Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μπασιμο ειναι και αυτο αλλα οχι τοσο ευγενικο!Πιανεις σφηνους για ολοκληρη την παρεα του πιπινακιου αλλα με στυλ και μπριο δειχνεις οτι σε ενδιαφερει το εν λογω πιπινακι Επισης διποντο ειναι απο τα 6,24 εως τα 0,01 μετρα απο την μπασκέτα! Κατι τετοια διαβαζει ο Ολι Ρεν και μας τον φοραει. Ακου εκει για ολη την παρεα του πιπινακιου. Αν θελουν να ακολουθησουν και αυτες στο κρεβατι μετα μαζι με το πιπινακι να τις κερασω, αλλιως οικονομικη κριση. Επισης, η κανονικη κατανομη λεει πως με διαστημα εμπιστοσυνης 95% οι δυο ομαδες σουταρουν με την ιδια συχνοτητα και ταση απο τα 6,24 μεχρι τα 0,01 μετρα. Εκτος αν εχεις καποιο αλλο στατιστικο για να με πεισεις για το αντιθετο τωρα που κατερριψα τον ισχυρισμο σας οτι βαραμε περισσοτερα τριποντα και παιρνετε πιο πολλα ριμπαουντς.
Dropsreef Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Επισης, η κανονικη κατανομη λεει πως με διαστημα εμπιστοσυνης 95% οι δυο ομαδες σουταρουν με την ιδια συχνοτητα και ταση απο τα 6,24 μεχρι τα 0,01 μετρα. Εκτος αν εχεις καποιο αλλο στατιστικο για να με πεισεις για το αντιθετο τωρα που κατερριψα τον ισχυρισμο σας οτι βαραμε περισσοτερα τριποντα και παιρνετε πιο πολλα ριμπαουντς. P(X=x)=(e^(-λ) χ λ^χ)/χ! όπου e=2,71828… και λ=ο μέσος όρος των συμβάντων στο διάστημα (0, t).
Absinthe Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 P(X=x)=(e^(-λ) χ λ^χ)/χ!όπου e=2,71828… και λ=ο μέσος όρος των συμβάντων στο διάστημα (0, t). Οχι, εγω ξερω για τι γραφω. Οπως και εσυ για τα πικ ν ρολλλ και τα μπασιματα-χωσιματα.
Dropsreef Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Οχι, εγω ξερω για τι γραφω.Οπως και εσυ για τα πικ ν ρολλλ και τα μπασιματα-χωσιματα. Και εγω man,,,,,,
Erwdios Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 ....to man? Ρε μλκα, τράβα για ύπνο Είσαι κι εσύ αμα σκαλώσεις αδερφάκι μου, γαύρος σωστός...
Absinthe Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Ρε μλκα, τράβα για ύπνο Είσαι κι εσύ αμα σκαλώσεις αδερφάκι μου, γαύρος σωστός... Η αληθεια ειναι πως ημουν στο τσακ να παω, αλλα μετα βρηκα τα στατιστικα του Γαλανη και ειπα να κατσω μπας και παρω καμια απαντηση της προκοπης. Δε δουλευω και αυριο γιατι δεν μπορω να παω κεντρο λογω απεργιας μμμ...οποτε θα με φατε στη μαπα ολο το βραδυ... Ειδες τι γραφει ο αλλος για κερασμα σφηνακια σε ολη την παρεα? Πες του να το κανει εντιτ γιατι αν το δει ο Παπακωνσταντινου θα μας παρει και τα σωβρακα.
Dropsreef Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Η αληθεια ειναι πως ημουν στο τσακ να παω, αλλα μετα βρηκα τα στατιστικα του Γαλανη και ειπα να κατσω μπας και παρω καμια απαντηση της προκοπης. Eπειδη και αναλυση μου εκανες περι κανονικης κατανομης κτλ σημαινει οτι το κατεχεις το θεμα της στατιστικης! Εφοσν λοιπον το κατεχεις τοτε πρεπει να ξερεις οτι σημαντικοτατο ρολο στις στατιστικες μετρησεις παιζει η εννοια του δειγματος και το ποσο αντιπροσωπευτικο ειναι!Υπαρχουν περιπτωσεις που η επιλογη του δειγματος καθοριζει και το αποτελεσμα!Θυμαμαι σε ενα αρθρο το εξης:Στις Προεδρικες εκλογες των Ηνωμενων Πολιτειων ειχαν πραγματοποιησει μετρησεις σχετικα με το τελικο αποτελεσμα δυο στατιστικες εταιριες!Η μια με δειγμα 14000 ανθρωπων και η αλλη με δειγμα 3000 ανθρωπων!Και ομως η εταιρια που πραγματοποιησε 3,000 μετρησεις ειχε ακριβη αποτελεσμα σε σχεση με την εταιρια που πραγματοποιησε 14000 μετρησεις!Αρα η εννοια του δειγματος και το ποσο αντιποσωπευτικο ειναι παιζει σπουδαιο ρολο! Επισης φερε στο μυαλο σου εναν ποδοσφαιρικο αγωνα!Και αφου ειμαστε στο topic του Παναθηναικου φερε στο μυαλο σου εναν αγωνα Παναθηναικος Ολυμπιακος!Κοιταζουμε τα στατιστικα και βλεπουμε μετα την ληξη του αγωνα:κατοχη 30%-70%,shots 2-15,shots on target 1-13,corners 0-8!Τελικο αποτελεσμα 1-0!Πες μου σε τι συμπερασμα σε οδηγουν τα συγκεκριμενα στατιστικα σε συναρτηση με το τελικο αποτελεσμα! Προσπαθω τελος παντων να σου πω και ελπιζω να το καταλαβαινεις οτι τα στατιστικα καποιες φορες μπορει να λενε πολλα πραγματα και να εξαγουμε συμαντικα συμπερασματα και καποιες φορες να μην μας λενε απολυτως τιποτα! Επισης, η κανονικη κατανομη λεει πως με διαστημα εμπιστοσυνης 95% οι δυο ομαδες σουταρουν με την ιδια συχνοτητα και ταση απο τα 6,24 μεχρι τα 0,01 μετρα. Εκτος αν εχεις καποιο αλλο στατιστικο για να με πεισεις για το αντιθετο τωρα που κατερριψα τον ισχυρισμο σας οτι βαραμε περισσοτερα τριποντα και παιρνετε πιο πολλα ριμπαουντς. Και ας ερθουμε στους τελικους του μπασκετ!και να αναφερω ενα παραδειγμα:Παναθηναικος 25 βολες 35 διποντα 20 τριποντα -Ολυμπιακος 5 βολες 20 διποντα 5 τριποντα!Απο αυτα τα στοιχεια που σου δινω μπορεις να βγαλει συμπερασμα για το ποιος κερδισε?Ειμαι σιγουρος πως οχι!Ισως να κερδισε ο Παναθηναϊκος επειδη εκανε περισσοτερες επιθεσεις βασιζομενος σε νουμερα!Ισως ομως να κερδισε και ο Ολυμπιακος ο οποιος μπορει να εκανε λιγοτερες επιθεσεις ηταν ομως εξαιρετικα ευστοχος! Σχετικα με την συχνοτητα που σουταρουν οι δυο ομαδες ναι οκ!Σαν συχνοτητα μπορει να ειναι ιδια.Bαριεμαι 5 το πρωι να κανω διαστημα εμπιστοσυνης 100(1-α)% και να υπολογιζω κατανομες.Σαν ποσοστο ευστοχιας ομως?οι προυποθεσεις κατω απο τις οποιες γινεται το καθε σουτ?Η μεση αποσταση των σουτ για Παναθηναικο και Ολυμπιακο?Αυτο δεν μπορεις να το δεις μεσα απο νουμερα Το να μου παραθετεις λοιπον τα στατιστικα του Γαλανη μπορει να λενε πολλα μπορει και τιποτα! Στα 3 μεχρι τωρα παιχνιδια, ο Παναθηναικος που σουταρει κυριως τριποντα και δεν παιζει μεσα στο καλαθι εχει επιχειρησει συνολικα 50 βολες, 101 διποντα και 65 τριποντα, ΕΝΩ ο Ολυμπιακος που παιζει μεσα στο καλαθι και δε σουταρει τριποντα (και ετσι παιρνει τα φαουλ) εχει επιχειρησει 67 βολες, 99 διποντα και 72 τριποντα.Επισης, στα ριμπαουντς που ειστε καλυτεροι εχετε 96 και εμεις 107. Απο αυτα τα νουμερα μπορεις να βγαλεις συμπερασμα για το ποσο ειναι το σκορ στους τρεις αγωνες? 3-0,2-1,1-2,0-3 Μπορεις να δεις κατω υπο ποιες προυποθεσεις υπερτερω στις βολες?Μπορεις να δεις ποσα απο τα διποντα σου οφειλονται σε καλαθι κατω απο την ρακετα μετα απο ενα αστοχο τριποντο ή απο ενα σουτ απο μεση αποσταση μαζευοντας το επιθετικο ριμπαουντ ανενοχλητος και σκοραροντας χωρις αντιπαλο να σε μαρκαρει? Νο offence στα προηγουμενα Posts απλα το γυρισα στην μαμακια
chill Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Παρακολουθώ τους τελικούς από την τηλεόραση αλλά ακούω σχολιασμό από το ράδιο για μην χάνω τίποτα μιας και στην tv κάθε τρεις και λίγο κάνουν διακοπές για διαφημίσεις. Εχτές αναγκάστηκα να δω το ματς χωρίς ήχο. Ο λόγος ο "κύριος" ανεκδιήγητος που φώναζε από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ. Είναι ποτέ δυνατόν? Από την μια στο Καραΐσκάκη υπάρχει ο λιμενεργάτης με τα "ΟΥ ΟΥ ΟΥ" και από την άλλη αυτός ο καραγκιόζης. Τα κανάλια που πληρώνουν για να μεταδίδουν τους αγώνες δεν μπορούν να κάνουν κάτι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.