Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

The_Edge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι ας μου επιβεβαιώσει κάποιος Παναθηναϊκός, όταν παίξατε με τις ομάδες του ΝΒΑ ( πέρσι το καλοκαίρι ) άκουσα ότι σας έδωσαν αρκετά σφυρίγματα για αντικανονικά σκριν. Ας πει κάποιος που είδε εκείνα τα παιχνίδια αν είναι αλήθεια αυτό.

οχι δεν ειναι αυτο που λες αλλα στο νβα υπαρχει ενας κανονισμος απο ποια πλευρα νομιζω πρεπει να περασεις οταν γινεται το σκριν και εκει ο παναθηναικος χρεωθηκε παρα πολλα. Δεν τον καταλαβα σαν κανονισμο αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν ηταν κινητο σκριν..Στην τηλεοραση ειχαν πει κατι για αλλαγη κατευθυνσης

Ο Γιαννακης ποτε δεν διαμαρτυροταν στην Εθνικη που αδικουνταν πιο πολυ..Αλλα μολις ηρθε στον Ολυμπιακο αρχισε τα ωραια..Αμα ειχε τα απιδια ας το εκανε και με την εθνικη.

• Απαντ. 19,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα βήματα(που ειναι κατα γενική ομολογία βήματα) που πάνε να "κλέψουν" πονηρά στο τέλος έναν αγώνα από την πιό άξια ομάδα πάντα σφυρίζονται και πρέπει να σφυρίζονται.

Γιατί αν η παράβαση γινόταν στη μέση του ματς δεν θα μίλαγε κανείς. Γιατί θα σκεφτόταν ο οπαδός του Ολυμπιακου ότι έχω το χρόνο να πάρω με την αξία μου το ματς.Όχι όμως έτσι με μπαμπεσιά.

Δημοσ.
Μάλλον έπαιζες σε άμπαλη ομάδα, εδώ δεν έδιναν τη μεταφορά σε A1 μέχρι πέρσι και 9/10 παίχτες "ομάδων" σα τη δική σου που ρωτούσα δεν ήξεραν καν τον κανονισμό!

Κι ας μου επιβεβαιώσει κάποιος Παναθηναϊκός, όταν παίξατε με τις ομάδες του ΝΒΑ ( πέρσι το καλοκαίρι ) άκουσα ότι σας έδωσαν αρκετά σφυρίγματα για αντικανονικά σκριν. Ας πει κάποιος που είδε εκείνα τα παιχνίδια αν είναι αλήθεια αυτό.

1. Μα μετακινούνται πάνω στον αμυντικό τη στιγμή της επαφής και πετάνε, χέρια, πόδια, κώλους κλπ! Δεν είναι μόνο τα απλωμένα χέρια! Απαγορεύεται οποιοδήποτε σημείο του σώματος να επεκτείνεις! Εδώ μιλάμε έχει κάνει επίσημα παράπονα ο Γιαννάκης, τι μπάσκετ έπαιζες και δε τα βλέπεις αυτά;;

2. Στον αιφνιδιασμό δεν έχεις δει παίχτη να κάνει 3 βήματα πολύ συχνά ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ;; Ρώτα ή δες κανα βίντεο μπάσκετ και μέτρα βήματα. - ΠΡΟΣΟΧΗ, δε σου λέω ό,τι αυτό είναι βάσει κανονισμού FIBA, αλλά ότι το κάνουν συχνά χωρίς να σφυρίζεται τπτ, άσχετο με το θέμα του Παπαλουκά εδώ. Εγώ στη πιο πάνω και συχνότατη παράβαση δίνω βάση.

Αγορινα μου ανεξαρτητα αν η ομαδα που επαιζα ηταν αμπαλη η οχι, καλο ειναι να μαθεις τους ορισμους των ορων που χρησιμοποιεις. Μιλας για μεταφορα του Παπαλουκα. Αυτο που εκανε ο Παπαλουκας ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχει με μεταφορα. Ειναι καθαρα βηματα, κανεις δεν μιλα για μεταφορα. Μη μπλεκεις τη π**σα με τη βουρτσα. Μαθε τη διαφορα μεταφορας-βηματων και μετα ποσταρε.

1. Αντε ρε πλακα θα κανεις. Εχει κανει ο Γιαννακης παραπονα για τη διαιτησια επισημως? Μαλλον πρεπει να το λαβουμε σοβαρα υποψην μιας και δε μας εχει συνηθησει να κλαιγεται για το παραμικρο. Μαλλον θα πρεπει εσυ, ο Γιαννακης και το συναφι να μαθετε μπασκετ και στους διαιτητες της Ευρωλιγκας εκτος απο τους Ελληνες, οι οποιοι περιεργως δεχονται αυτα τα σκριν, τα οποια εσεις μονο δολοφονικες αποπειρες δεν εχετε αποκαλεσει ακομα. Τρομαρα σας.

2. ΟΧΙ δεν εχω δει να κανει 3 βηματα απτη στιγμη που πιανει τη μπαλα. ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑ -ΜΟΝΟ ΕΝΑ- VIDEO ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. Δηλαδη ο παιχτης να πιανει την μπαλα και να κανει 3 βηματα πριν αφησει τη μπαλα. Ρε θα τρελαθω μαζι σας, ειστε ικανοι να αλλαξετε και τους κανονισμους του μπασκετ για να μας αποδειξετε οτι σας αδικει η διαιτησια. Και εν πασει περιπτωσει αν ειναι οπως τα λες, ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΗΜΑΤΩΝ, ετσι για να μαθαινω. Δηλαδη δεν ειναι βηματα οταν κανει 3 βηματα πριν το λει απ. Και ποτε ειναι? Για πες μας ειδικε μπασκετικε αθλητικε τυπε να μαθουμε εμεις οι αμπαλοι.

Καινουριο συκωτι θα κανω με εσας ειλικρινα ομως.Απορω τι καθομαι και ασχολουμαι, που ειρεωνευεσαι κιολας τρομαρα σου.

Δημοσ.

Εκτός από άμπαλος διαβάζεις και ό,τι θέλεις. Που είπα ό,τι έκανε μεταφορά ο Παπαλουκάς;;

:lol:

Μη θίγεσαι τόσο που είπα την ομάδα σου άμπαλη.

Δες βίντεο του Πάο τότε και τσέκαρε τα βήματα του Μπατίστ στον αιφνιδιασμό, επειδή λογικά θα έχεις άμεση πρόσβαση ( και δεν είναι μόνο ο Μπατίστ που το κάνει). Και που είπα εγώ ότι είναι βάσει κανονισμού αυτό, απλά σου είπα ότι το αφήνουν αν ο επιτιθέμενος δεν αποκτά πλεονέκτημα. Μάθε να διαβάζεις.

Στο Βερολίνο σφύριξαν σκριν-φάουλ στον Πέκοβιτς, μόνο ένα όμως από τα τόσα που είχε κάνει, άρα μάλλον και στην Ευρωλίγκα κάτι βλέπουν.

Και σου έδωσα και τρανταχτό παράδειγμα ότι ακόμα και οι καραμπινάτες παραβάσεις όπως η μετάφορα ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΣΙ δε δίνονταν απο διαιτητές. Οπότε μη σου φανεί περίεργο αν αρχίσουν να δίνουν τα καραμπινάτα σκριν-φάουλ μετά απο 1-2 χρόνια. Ό,τι γουστάρει κάνει η FIBA.

Σου δίνω και 1 ακόμα τρανταχτό παράδειγμα ( ΛΙΜΟΖ) - ελπίζω να σου λέει κάτι για τα σφυρίγματα αυτό.

Υ.Γ Περιμένω και επιβεβαίωση ή διάψευση από κάποιον που είδε τους Περσινούς αγώνες του Πάο με τις ομάδες του NBA - να μας πει αν του έδιναν φάουλ στα σκριν. Επαναλαμβάνω, δε τους έχω δει, έτσι μου είπαν.

Δημοσ.
Εκτός από άμπαλος διαβάζεις και ό,τι θέλεις. Που είπα ό,τι έκανε μεταφορά ο Παπαλουκάς;;

:lol:

Μη θίγεσαι τόσο που είπα την ομάδα σου άμπαλη.

Δες βίντεο του Πάο τότε και τσέκαρε τα βήματα του Μπατίστ στον αιφνιδιασμό, επειδή λογικά θα έχεις άμεση πρόσβαση ( και δεν είναι μόνο ο Μπατίστ που το κάνει). Και που είπα εγώ ότι είναι βάσει κανονισμού αυτό, απλά σου είπα ότι το αφήνουν αν ο επιτιθέμενος δεν αποκτά πλεονέκτημα. Μάθε να διαβάζεις.

. Στο Βερολίνο σφύριξαν σκριν-φάουλ στον Πέκοβιτς, μόνο ένα όμως από τα τόσα που είχε κάνει, άρα μάλλον και στην Ευρωλίγκα κάτι βλέπουν.

Και σου έδωσα και τρανταχτό παράδειγμα ότι ακόμα και οι καραμπινάτες παραβάσεις όπως η μετάφορα ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΣΙ δε δίνονταν απο διαιτητές.

καλα οκ με καλυψες. τον ορισμο των βηματων περιμενω ακομα υστερα απο την ιστορικη ατακα -μεχρι 3 βηματα πριν το λει απ δεν δινονται βηματα-. Οπως επισης περιμενω και ενα εστω video οπου ο παιχτης κανει 3 βηματα πριν το λει απ.Οχι γενικολογα "ο μπατιστ κλπ". Λινκ θελω. Γιατι εγω μπορω στο αψε σβησε να σου βρω καμια 10ρια λει απ οπου τα βηματα που κανουν οι παιχτες ειναι 2. Απο προχθες φαινεται προστεθηκε και το τριτο. Το αστειο ειναι οτι γινεστε και εριστικοι...

Και εν πασει περιπτωση τι ακριβως καθομαστε και συζηταμε τωρα? Κατα τη γνωμη μου η διαιτησια προχθες δεν ειχε δολο, επισης δεν σας αδικησε καθολου -αντιθετως σταθηκε ακριβοδικαιη σε καποιες φασεις ενω σε καποιες αλλες ηταν αρκετα ελαστικη μαζι σας, αν θες στις αναφερω κιολας- και γενικοτερα δεν υπαρχει λογος να διαμαρτυρεστε γιατι οι φασεις για τις οποιες διαμαρτυρεστε κανουν νιαου νιαου στα κεραμυδια, δε μπορω να στο πω πιο απλα. Απο κει και περα καθως καθομαστε και αναλυουμε τα προφανη. Με οποια διαιτησια και να παιξετε θα διαμαρτυρεστε, οποτε δωρον αδωρον η κουβεντα.

Δημοσ.

Ψιτ, στο ξαναλέω, μάθε να διαβάζεις Κύριε Μεταφραστή. Δε μπορείς να πάρεις μέρος σε συζήτηση καν με αυτά που λες. Δικές σου ερμηνείες της ελληνικής γλώσσας.

Άσε να συζητήσουμε με τους άλλους Παναθηναϊκούς αφού δε μπορείς. 1 χαρά συζήτηση κάναμε με τα παλικάρια μέχρι που μπήκες να κάνει διερμηνείες.

Δημοσ.
Ψιτ, στο ξαναλέω, μάθε να διαβάζεις Κύριε Μεταφραστή. Δε μπορείς να πάρεις μέρος σε συζήτηση καν με αυτά που λες. Δικές σου ερμηνείες της ελληνικής γλώσσας.

Άσε να συζητήσουμε με τους άλλους Παναθηναϊκούς αφού δε μπορείς. 1 χαρά συζήτηση κάναμε με τα παλικάρια μέχρι που μπήκες να κάνει διερμηνείες.

αλλα λογια να αγαπιομαστε. οκ :) κριμα τελικα που δεν θα δω βιντεο που επιβεβαιωνει κατι αποσα λες. απο κει και περα συμφωνω, εχεις δικιο για ολα. Συζητα τωρα με τους υπολοιπους!

Δημοσ.
:lol: :lol: :lol:

Α, β, γ, δ....

ελα πολλα λες...ειπες τελος, τι συνεχιζεις? Ειρωνειες κ τετοια. Κερδισες την internetiki σου διαμαχη, μην επιμενεις! Κι εγω ηττηθηκα! Gz αλλα μη το συνεχιζεις :>

Δημοσ.
...

Τα εχεις μπερδεψει..

Ο Μπατιστ δεν εκανε 3 βηματα στον αιφνιδιασμο.

Εκανε 2 βηματα κ μετα αρχισε την τριπλα.. (κατι που φυσικα ειναι βηματα-παραβαση)

Στο λειαπ-καρφωμα που εκανε μετα την τριπλα εκανε κανονικα 2 βηματα..

Οταν ομως δεχτηκε την πασα ηταν που εκανε 2 βηματα κ μετα αρχισε την τριπλα,κατι που συνιστα παραβαση..

Κακως δεν δοθηκε τοτε. Οπως κακως πχ δεν δοθηκαν τα βηματα του Βασιλοπουλου στην τελευταια φαση που εβαλε το νικητηριο καλαθι ή κακως μετρησε εκπροθεσμο καρφωμα του Μπουρουση..

Ολα αυτα δεν σφυριχτηκαν ,οχι για τι δεν σφυριζονται ή γιατι δεν απεκτησε πλεονεκτημα ο επιτιθεμενος (δεν υπαρχει αυτος ο κανονας πουθενα), αλλα γιατι απλα οι διαιτητες κανουν και λαθη και δεν τα βλεπουν ολα.Ανθρωποι ειναι.

Οπως πχ λαθος εκαναν κ χθες κ αφησαν τον Παπαλουκα που εκανε βηματα να συνεχισει την προσπαθεια του..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:44 ----------

...Οπως επισης περιμενω και ενα εστω video οπου ο παιχτης κανει 3 βηματα πριν το λει απ....

Βιντεο μπορει να υπαρξουν, γιατι υπαρχουν κ διαιτητικα λαθη.

Οπως πχ προχθες με Παπαλουκα.

Αυτο δεν σημαινει ομως οτι οταν ενας παικτης κανει 3 βηματα δεν ειναι παραβαση..

ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι διαιτητες ξερουν οτι αν καποιος παικτης κανει 3 βηματα, ειναι παραβαση..

Μπορει καμμια φορα να μην υποπεσει στην αντιληψη τους κ να μην το σφυριξουν,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι παραβαση.

Δημοσ.
Τα εχεις μπερδεψει..

Εκανε 2 βηματα κ μετα αρχισε την τριπλα.. (κατι που φυσικα ειναι βηματα-παραβαση)

Οταν ομως δεχτηκε την πασα ηταν που εκανε 2 βηματα κ μετα αρχισε την τριπλα,κατι που συνιστα παραβαση..

Κακως δεν δοθηκε τοτε. Οπως κακως πχ δεν δοθηκαν τα βηματα του Βασιλοπουλου στην τελευταια φαση που εβαλε το νικητηριο καλαθι ή κακως μετρησε εκπροθεσμο καρφωμα του Μπουρουση..

Ολα αυτα δεν σφυριχτηκαν ,οχι για τι δεν σφυριζονται ή γιατι δεν απεκτησε πλεονεκτημα ο επιτιθεμενος (δεν υπαρχει αυτος ο κανονας πουθενα), αλλα γιατι απλα οι διαιτητες κανουν και λαθη και δεν τα βλεπουν ολα.Ανθρωποι ειναι.

Οπως πχ λαθος εκαναν κ χθες κ αφησαν τον Παπαλουκα που εκανε βηματα να συνεχισει την προσπαθεια του..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:44 ----------

Βιντεο μπορει να υπαρξουν, γιατι υπαρχουν κ διαιτητικα λαθη.

Οπως πχ προχθες με Παπαλουκα.

Αυτο δεν σημαινει ομως οτι οταν ενας παικτης κανει 3 βηματα δεν ειναι παραβαση..

ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι διαιτητες ξερουν οτι αν καποιος παικτης κανει 3 βηματα, ειναι παραβαση..

Μπορει καμμια φορα να μην υποπεσει στην αντιληψη τους κ να μην το σφυριξουν,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι παραβαση.

Συμφωνω απολυτως. Οταν λεω video με 3 βηματα εννοω οχι σαν του Παπαλουκα που μπορει να διαφυγει απτους διαιτητες ευκολα ετσι οπως εξελιχθηκε η φαση (ουτε εγω καταλαβα τα βηματα στη κανονικη διαρκεια του αγωνα), αλλα ενα video οπου κανουν μπαμ και τα 3 βηματα πριν το λει απ -και δεν γινεται να μην υποπεσουν στην αντιληψη του διαιτητη-.

Δημοσ.

Υ.Γ Περιμένω και επιβεβαίωση ή διάψευση από κάποιον που είδε τους Περσινούς αγώνες του Πάο με τις ομάδες του NBA - να μας πει αν του έδιναν φάουλ στα σκριν. Επαναλαμβάνω, δε τους έχω δει, έτσι μου είπαν.

Φιλε Tuko σου απαντησα αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος(κανονες νβα δεν ξερω).

Εγραψα αυτο που ειχα ακουσει..

Δημοσ.
Τα εχεις μπερδεψει..

Μα δε μιλούσα για συγκεκριμένη φάση του Μπατίστ, ούτε αναφερόμουν σ αυτόν μόνο. Γενικά μιλούσα, όχι για τον χθεσινό αγώνα.

Παιδιά, αν είδε κάποιος ή έχει πάντως σε βίντεο τους περσινούς αγώνους του Πάο με τις ομάδες του NBA, ας ποστάρει.

Anubis 13 - Α, σόρυ, δε το είχα δει, τώρα το διάβασα φίλε. Θα το κοιτάξω και θα σου πω, ωραίος πάντως ^^

Μήπως του έδινε φάουλ για τα "τυφλά σκριν"; Όχι, μάλλον κάτι άλλο τους έδινε. Κάτσε να σε ρωτήσω άλλα..

FIBA κανονισμοί ( ίδιοι με του NBA όσον αφορά τα σκριν απ όσο είδα )

If the opponent is in motion, the elements of time and distance shall apply. The

screener must leave enough space so that the player who is being screened is able

to avoid the screen by stopping or changing direction.

The distance required is never less than one (1) and never more than two (2) normal

steps.

A player who is legally screened is responsible for any contact with the player who

has set the screen.

Μήπως τους έδινε αυτό;

Επίσης, γι αυτό που γκρινιάζω όταν λέω ό,τι σκρινάρουν με αγκώνες, κώλους, πόδια κλπ ( επεκτείνουν δηλαδή μέρη του σώματος και παρεμποδίζουν τον αμυνόμενο) και συχνά κινούνται όταν γίνεται η επαφή.

Legal screening is when the player who is screening an opponent:

Is stationary (inside his cylinder) when contact occurs. ( Για τον κύλινδρο αυτό έχει και εικόνες να δειτε για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοεί- αυτές που πόσταρα πιο κάτω βασικά). Πάνω σε αυτό βασίζονται και τα περισσότερα φάουλ με επαφή)

• Has both feet on the floor when contact occurs.

diagramm13.gif

Δημοσ.
Μα δε μιλούσα για συγκεκριμένη φάση του Μπατίστ, ούτε αναφερόμουν σ αυτόν μόνο. Γενικά μιλούσα, όχι για τον χθεσινό αγώνα.

Παιδιά, αν είδε κάποιος ή έχει πάντως σε βίντεο τους περσινούς αγώνους του Πάο με τις ομάδες του NBA, ας ποστάρει.

Anubis 13 - Α, σόρυ, δε το είχα δει, τώρα το διάβασα φίλε. Θα το κοιτάξω και θα σου πω, ωραίος πάντως ^^

Μήπως του έδινε φάουλ για τα "τυφλά σκριν"; Όχι, μάλλον κάτι άλλο τους έδινε. Κάτσε να σε ρωτήσω άλλα..

FIBA κανονισμοί ( ίδιοι με του NBA όσον αφορά τα σκριν απ όσο είδα )

If the opponent is in motion, the elements of time and distance shall apply. The

screener must leave enough space so that the player who is being screened is able

to avoid the screen by stopping or changing direction.

The distance required is never less than one (1) and never more than two (2) normal

steps.

A player who is legally screened is responsible for any contact with the player who

has set the screen.

Μήπως τους έδινε αυτό;

Επίσης, γι αυτό που γκρινιάζω όταν λέω ό,τι σκρινάρουν με αγκώνες, κώλους, πόδια κλπ ( επεκτείνουν δηλαδή μέρη του σώματος και παρεμποδίζουν τον αμυνόμενο) και συχνά κινούνται όταν γίνεται η επαφή.

Legal screening is when the player who is screening an opponent:

Is stationary (inside his cylinder) when contact occurs. ( Για τον κύλινδρο αυτό έχει και εικόνες να δειτε για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοεί. Πάνω σε αυτό βασίζονται και τα περισσότερα φάουλ με επαφή)

• Has both feet on the floor when contact occurs.

Αυτο που ειχα καταλαβει απο την μεταδοση ηταν οχι φαουλ του screener ουσιαστικα αλλα ο παικτης που ειχε την μπαλα δεν επαιρνε το σωστο διαδρομο η προσποιουνταν οτι θα παρει το σωστο και αλλαζε κατι τετοιο(ξερω οτι ακουγεται τρελο-αυτο καταλαβα-δεν ξερω αν υπαρχει)..Ελπιζω να βοηθησα..Παντως δεν νομιζω να εδωσαν κινητα screen(καλα δεν παιρνω και ορκο οτι δεν σφυριξαν απλα δεν θυμαμιαι)

Δημοσ.

Χμμ...δε μπορώ να καταλάβω...πάντως επειδή είδα και τους κανόνες σκριν του NBA, δεν είδα κάποια διαφορά με της FIBA...

Α, δείτε ένα ωραίο αρθράκι που περιγράφει αυτά που λέω ( ότι ενώ υπάρχουν τέτοια φάουλ δε τα σφυρίζουν οι μαμάκες )

http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4176/is_20070819/ai_n19473328/

The idea was to prepare players for the no-blood, no-foul style of international play. What might appear to be a violation in the NBA -- a moving screen, say, or a forearm to the midsection -- is often ignored under FIBA rules.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...