Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

The_Edge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η δική μου εντύπωση πάντως είναι ότι δεν υπάρχει Έλληνας διαιτητής που θα σφυρίξει σε τελευταία επίθεση που κρίνει το ματς, είτε στο ΣΕΦ είτε στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό γιατί ξέρει ότι θα πέσουν να τον φάνε είτε οι κόκκινοι είτε οι πράσινοι. Από εκείνο το ματς που βγήκε το non-call και μετά, έχουν γίνει τελευταίες φάσεις που σήκωναν σφυρίγματα, αλλά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους κάνει να καταπίνουν τις σφυρίχτρες. 7 βήματα να έκανε ο Παπαλουκάς, δε νομίζω ότι θα τα έδιναν. 3 μπουκέτα στον αέρα να έτρωγε, πάλι δε θα σφύριζαν. Οπότε, αφού αυτή τη ζούγκλα έχουμε δημιουργήσει, αυτό το μπάσκετ-κατενάτσιο θα βλέπουμε κι αυτές τις ιστορίες με τη διαιτησία θα έχουμε μια ζωή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω (όχι ΜΟΝΟ στην ελλάδα, αλλά γενικά ισχύει αυτό)!

Γιαυτό και ο ζοτς, 3 φορές συνεχόμενες (φάιναλ4 με οσφπ και τσσκα, και χθες), αποφάσισε να παίξει άμυνα, γνωρίζοντας ότι η απλή επαφή (αν χρειαστεί) ΔΕ θα σφυριχτεί, αλλά θα δώσει στην ομάδα του το αμυντικό πλεονέκτημα! Αντίστοιχα, το΄ιδιο ισχύει για τα βήματα του παπαλουκά!

Ομως, όποιος διαμαρτύρεται για το ΄φαουλ στον παπαλουκά, πρέπει να ακούσει και να κατανοησει ότι ΠΡΙΝ ναγίνει το φάουλ, έχουν γινει καθαρα βήματα!

από http://www.contra.gr:

[...] Δεύτερη παράμετρος η διαιτησία. Καταρχάς μιλάμε για μέτριες σφυρίχτρες, οι οποίες τα πήγαν καλά μέχρι το τελευταίο δίλεπτο. Θα το δούμε ανάποδα. Υπάρχει φάουλ στον Παπαλουκά (αν και δεν χάνει το λέι απ από την παρέμβαση του Γιασικεβίτσιους, ωστόσο δεν κρατάει κανείς δυναμόμετρο), μετά από πολύ προσοχή βλέπουμε πως έγιναν βήματα από τον αρχηγό του Ολυμπιακού πριν, η φάση πάντως εκτυλίσσεται πολύ γρήγορα για τους διαιτητές. Δεν υπάρχει no call ή όπως θα έλεγε η Πυθία: Νο, call και ανάλογα, όπου βάζεις το κόμμα έχεις αυτό που θες. Ό,τι είδαν από τα δύο όφειλαν να το δώσουν. Η πλάκα είναι ότι λόγω των... βημάτων ο Παπαλουκάς βρίσκεται τελικά κάτω από το στεφάνι και χάνει το λέι-απ παρά το γεγονός ότι πάτησε καλά. Λίγο νωρίτερα το πέμπτο φάουλ του Μπουρούση είναι σωστή υπόδειξη, αφού πάνω στη διεκδίκηση κτυπά τον Διαμαντίδη.

Η μοναδική στιγμή όπου υπάρχει καθαρό διαιτητικό σφάλμα είναι το φάουλ στον Τσίλντρες δύο λεπτά πριν το τέλος από το βίντεο του οποίου (διότι τη στιγμή της μη υπόδειξης κανείς δεν παρεκτράπηκε) ξεκίνησε η διακοπή. Σε ένα τόσο σκληρό παιχνίδι, κάθε σφύριγμα μετράει, δεν κάναμε όμως το ίδιο στο Βερολίνο. Ξέχασα, εδώ είναι Ελλάδα. [...]

Δέν ξέρω αν το contra.gr θεωρείται αντικειμενικό ή όχι, αλλά το άνω απόσπασμα από το άρθρο No Call ή No, Call με βρίσκει σύμφωνο.

...

ΔΕΝ είναι βήματα.. όταν πατάει με το δεξί πόδι, (το 1ο βήμα) δεν κρατάει τη μπάλα και με τα δυο χέρια, άρα δε λογίζεται ως βήμα... άρα δεν έχει βήματα.. αυτο με απλα λογια..

Νεος κανονας!!!

δηλαδη αν δεν πιασεις ποτε την μπαλα με δυο χερια(αλλα πχ την κρατησεις σταθερη με ενα χερι), μπορεις να κανεις οσα βηματα θελεις!!

Τι αλλο θα ακουσουμε!

Τα βηματα αρχιζουν κ μετρανε απο την ωρα που σταματησει η τριπλα κ επιστρεψει στο χερι του παικτη..

Και ναι ο Παπαλουκας εκανε 3 βηματα.

Είπαμε, γαύρος είμαι και ΝΑΙ κάνει 3 βήματα ο Παπαλουκάς (αυτά με 1 χέρι κλπ είναι βλακείες, και με τον π***** να την κρατάς πάλι βήματα είναι).

Αλλά, έχω την εξής απορία: Τα 3 βήματα δε σφυρίζονται ως παράβαση όταν έχεις ελεύθερο πεδίο μπροστά ( πχ σε αιφνιδιασμούς κλπ εν κινήσει ) και ο Γιασικεβίτσιους έχει ήδη αδειαστεί, δε κερδίζει δηλ πλεονέκτημα με το 3ο βήμα ο Παπαλουκάς. Εκεί λοιπόν είναι το θέμα.

2) Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που να ξέρει μπάσκετ γιατί τα συχνά σκριν φάουλ που κάνουν Πέκοβιτς-Μπατίστ σφυρίζονται 1/100 μόνο;;

Αλλά, έχω την εξής απορία: Τα 3 βήματα δε σφυρίζονται ως παράβαση όταν έχεις ελεύθερο πεδίο μπροστά ( πχ σε αιφνιδιασμούς κλπ εν κινήσει ) και ο Γιασικεβίτσιους έχει ήδη αδειαστεί, δε κερδίζει δηλ πλεονέκτημα με το 3ο βήμα ο Παπαλουκάς. Εκεί λοιπόν είναι το θέμα.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό, μόνο στο nba τα αφήνουν. Άμα ο Σάρας είχε αδειαστεί πως θα έφτανε να του κάνει φάουλ; Είναι ξεκάθαρα μπροστά του και αριστερά του είναι ο Διαμαντίδης, μη λέμε ότι να ναι...

2) Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που να ξέρει μπάσκετ γιατί τα συχνά σκριν φάουλ που κάνουν Πέκοβιτς-Μπατίστ σφυρίζονται 1/100 μόνο;;

Γιατί δεν είναι σκριν φάουλ.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό, μόνο στο nba τα αφήνουν. Άμα ο Σάρας είχε αδειαστεί πως θα έφτανε να του κάνει φάουλ; Είναι ξεκάθαρα μπροστά του και αριστερά του είναι ο Διαμαντίδης, μη λέμε ότι να ναι...

Γιατί δεν είναι σκριν φάουλ.

Δεν είναι μπροστά στον Παπαλουκά, είναι στα δεξιά του Παπαλουκά... και ο Διαμαντίδης είναι εκτός φάσης, δε μπορεί να κάνει τπτ..

Είπαμε να συζητήσουμε Βαγγέλη... όχι να το σκίσουμε..δες το και στις φώτο πιο πάνω, είναι στο πλάι ο Γιασικεβίτσιους σε θέση που δε μπορεί να παίξει σωστή άμυνα.

Για τα 3 βήματα το αφήνουν χρόνια τώρα σε αιφνιδιασμούς κλπ όταν δεν έχεις αντίπαλο μπροστά. Ρώτα οποιονδήποτε παίζει λίγο μπάσκετ να σου πει. Στο NBA τα κάνεις σε ΟΛΕΣ τις φάσεις τα 3 βήματα.

Όσον αφορά τα σκριν:

Κάνουν συχνά κινητά σκριν, σκριν που σπρώχνουν τον αντίπαλο με χέρια σώμα κλπ και τον βγάζουν εκτός φάσεις, σκριν που πετάνε κώλο / άτσαλα το σώμα για να μη μπορέσει να ακολουθήσει ο αμυνόμενος κλπ.

Και ΜΟΝΟ 1 φάση θυμάμαι που δόθηκε ένα τέτοιο στο Βερολίνο στον Πέκοβιτς, νομίζω στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο αυτό.

:lol:

Γράψτε στο google: "κανονες σκριν". Όλοι τα σκριν Πέκοβιτς - Μπατίστ συζητούν.

Για τα σκριν του μπατίστ έχει κάνει αναφορά ένα Ισπανικό κανάλι πως είναι τα ιδανικά σκριν.

Για να το λένε και άλλοι εκτός από εμάς κάτι ξέρουν.

Ευτυχώς που ο γκουρού Γιαννάκης έβαλε τον χοντρό την ώρα που μας πλησιάζατε.Τι θεός που είναι.Ακόμα γελάω με αυτό.

Είπαμε, γαύρος είμαι και ΝΑΙ κάνει 3 βήματα ο Παπαλουκάς (αυτά με 1 χέρι κλπ είναι βλακείες, και με τον π***** να την κρατάς πάλι βήματα είναι).

Σωστος, ειναι ξεκαθαρα 3 βηματα!

Αλλά, έχω την εξής απορία: Τα 3 βήματα δε σφυρίζονται ως παράβαση όταν έχεις ελεύθερο πεδίο μπροστά ( πχ σε αιφνιδιασμούς κλπ εν κινήσει ) και ο Γιασικεβίτσιους έχει ήδη αδειαστεί, δε κερδίζει δηλ πλεονέκτημα με το 3ο βήμα ο Παπαλουκάς. Εκεί λοιπόν είναι το θέμα....

Δεν ισχυει αυτο που λες.

Αν κανεις 3 βηματα ειναι ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

(κ φυσικα δεν βλεπω τον Σαρουνας εξουδετερομενο.. Εστω οτι ειναι πλαγια, δεν σημαινει οτι ειναι εξουδετερομενος,θυμησου τον Ακερ που ηταν μπροστα-πλαγια αλλα την εφαγε την ταπα.

Αλλα και παλι, ολα αυτα δεν εχουν σχεση απο την στιγμη που ο Παπαλουκας εκανε 3 βηματα. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ!)

Εδω αναλυτικα η φαση:

http://img193.imageshack.us/img193/1662/vimata.jpg

vimata.jpg

Για τα σκριν του μπατίστ έχει κάνει αναφορά ένα Ισπανικό κανάλι πως είναι τα ιδανικά σκριν.

Για να το λένε και άλλοι εκτός από εμάς κάτι ξέρουν.

Ευτυχώς που ο γκουρού Γιαννάκης έβαλε τον χοντρό την ώρα που μας πλησιάζατε.Τι θεός που είναι.Ακόμα γελάω με αυτό.

Στάσου λίγο τώρα, γιατί σημασία έχει ποιος το είπε και τι βλέπουν τα ματάκια μας. Και ο Πεδουλάκης είπε χθες θεϊκή ατάκα στο τέλος "Ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί σταμάτησε τα σουτ των Γκριρ και Παπαλουκά!!" ;;;; Και ήταν και μπασκετμπολίστας πανάθεμα τη τύφλα του. Από πότε έγινε σουτέρ ο Παπαλουκάς;;

Τον μόνο σοβαρό που θυμάμαι ήταν ο Μπατής που είχε ο Αντ-1 κάποια εποχή. Μετά δε ξέρω τι διάολο έγινε, ο μόνος που σεβόμουν ( και ήταν κι αυτός παλαίμαχος )

Κοίτα τον Γιαννάκη τον βρίζουμε όλοι οι Έλληνες όσον αφορά τη προπονητική του ποιότητα, αλλά αν το σκεφτείς, δεν έφταιγε αυτός χθες που πχ πάει και κάνει το πιο ηλίθιο φάουλ του κόσμου ο Τσίλντρες και χαρίζει 2 βολές στον Διαμαντίδη ( φάση που σας έδωσε αυτό το +2 της νίκης στην ουσία ).

@ Haha - Στην εικόνα με τον αριθμό 2 βλέπεις επίσης ότι πριν καν γίνουν τα βήματα (αν εν τέλη σφυρίζεται αυτό) έχει το χέρι του πάνω στο Παπαλουκά ο Γιασικεβίτσιους; Θα μου πεις, οκ, μπορεί να μη τον έσπρωξε καν, αλλά υπάρχει σίγουρα επαφή ΠΡΙΝ γίνουν βήματα. Δε μπορούμε τώρα από το βίντεο να δούμε πόση δύναμη έβαλε κλπ, αλλά είναι πεντακάθαρη επαφή. Τι θέλω να πω, όπως και να έχει ήταν παράβαση του Γιασικεβίτσιους και κακώς δε σφυρίχτηκε. Αλλά μή μένουμε σε 1 φάση.

Σας είπα πχ για τα σκριν που παίρνει τόσα καλάθια σε κάθε ματς ο Παναθηναϊκός. Είναι πεντακάθαρα φάουλ πολλά από αυτά.

"Ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την άλλη μίλησε για τα pick-n-roll τα οποία "χρειάζονται μόνο πόδια, ενώ τώρα οι περισσότεροι σκρίνερ τρέχουν στη μπάλα και κάνουν επιθετικό φάουλ"

http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=4708&mode=threaded&pid=192377

Θα μπορούσε όμως να παρατηρήσει ότι το κάνει ο Τσίλντρες στην προπόνηση (δεν νομίζω να το φαντάστηκε χτες!) κ να του έλεγε: "Μεγάλε, κόψτο αυτό και κάντο έτσι, έλα να σου δείξω". Δεν ξέρω αν του έκανε την παρατήρηση στην προπόνηση, αλλά θεωρώ ότι κάτι τέτοια foul σαν αυτό που λες είναι απόρροια έλλειψης αγωνιστικής πειθαρχίας. Ο πρώτος που εμπνέει και οφείλει να την μεταδώσει είναι ο προπονητής.

Δεν φταίω τον Γιαννάκη αποκλειστικά, αλλα θεωρώ τον ΠΑΟ πιο πειθαρχημένο σύνολο παικτών από ότι τον ΟΣΦΠ.

Εννοείται ότι είναι πιο πειθαρχημένο σύνολο, τόσα χρόνια ίδιο κορμό και προπονητή.

Ο Γιαννάκης φταίει για πολλά, αλλά όχι τόσο για χθες, αυτό εννοώ.

Δεν έχει σχέση, ήταν απλά μαλακία του Τσίλντρες, καθαρά έλλειψη εμπειρίας και δεν είναι κάτι που μαθαίνεις στη προπόνηση, πάνω στα νεύρα του ίσως το έκανε.

...

@ Haha - Στην εικόνα με τον αριθμό 2 βλέπεις επίσης ότι πριν καν γίνουν τα βήματα (αν εν τέλη σφυρίζεται αυτό)

Το καλο ειναι οτι συμφωνουμε οτι εγιναν πεντακαθαρα βηματα και ειναι παραβαση!

(που φυσικα και σφρυριζεται)

...

έχει το χέρι του πάνω στο Παπαλουκά ο Γιασικεβίτσιους; Θα μου πεις, οκ, μπορεί να μη τον έσπρωξε καν, αλλά υπάρχει σίγουρα επαφή ΠΡΙΝ γίνουν βήματα. Δε μπορούμε τώρα από το βίντεο να δούμε πόση δύναμη έβαλε κλπ, αλλά είναι πεντακάθαρη επαφή. Τι θέλω να πω, όπως και να έχει ήταν παράβαση του Γιασικεβίτσιους και κακώς δε σφυρίχτηκε. Αλλά μή μένουμε σε 1 φάση.

Φιλε tuko ακριβως τετοιες φασεις εγιναν καμμια δεκαρια και απο τις 2 ομαδες..

Δεν ειναι φαουλ αυτο.(αποδειξη οτι τωρα αρχισαν να το ζητανε μερικοι γαυροι αφου τους τελειωσαν οι αλλες δικαιολογιες)

Το χρονικο της σκεψης διαφορων ολυμπιακων :

α)καθαρο φαουλ του Γιασικεβιτσιους στο χερι του Παπαλουκα(σωστο , αλλα "ξεχνανε" τα βηματα πιο πριν)

β) δειχνουμε το βιντεο με τα πεντακαθαρα βηματα του Παπαλουκα και λενε οτι κανει 2 βηματα (αν ειναι δυνατον!!)

γ) αναγκαζομαστε κ επεξηγουμε αναλυτικα με εικονες τα πεντακαθαρα 3 βηματα του Παπαλουκα κ τοτε ακουμε οτι πραγματι ειναι 3 βηματα, αλλα δεν δινονται! (αν ειναι παλι δυνατον!!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...